06 апрель 2019 8 098

Як приготувати курячі шлунки в сметані

Більшість субпродуктів, на думку деяких кулінарів, не заслуговують належної уваги з боку приготування різних страв, а дуже даремно. Кухарі всього світу давно довели, що курячі шлунки, печінку або сердечка відмінно поєднуються з різноманітними гарнірами і мають приємний аромат і смак.

Особливо добре виходять страви з використанням курячих шлунків. Цей продукт містить велику кількість заліза і відмінно піднімає гемоглобін.

Рецептів приготування шлуночків велика безліч, хочеться відзначити найпопулярніші з них, які готують господині всієї країни.

Простий і легкий рецепт
Інгредієнти Кількість
підготовлені субпродукти - 500 грам
сметана середньої жирності - 200 грам
морква середня - 1 шт.
цибуля ріпчаста середнього розміру - 2 шт.
рослинна олія - 5 столових ложок
сіль - за смаком
перець чорний мелений - за смаком
петрушка - 1 пучок
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 120 Ккал

Це блюдо особливо популярно, завдяки простим компонентів і легкості приготування.Подавати субпродукт слід гарячим, а на гарнір можна використовувати макарони або картопля.

Порядок приготування:

  1. Звичайно, в магазинах продають вже оброблені курячі шлунки, але якщо ви купили їх на ринку, то видаліть з них зеленувату плівку і жир, промийте водою;
  2. Ріпчасту цибулю наріжте тонкими кільцями, а очищену і промиту моркву наріжте акуратною соломкою або натріть на тертці;
  3. Поставте на вогонь глибоку сковороду, додайте в неї рослинне масло і обсмажте в ній моркву і цибулю до рум'яного кольору;
  4. У овочі додати шлунки і обсмажуйте всі на вогні протягом 7 хвилин;
  5. Залийте шлунки водою, щоб вони повністю були нею покриті;
  6. Накрийте весь вміст сковорідки кришкою і тушкуйте приблизно 20 хвилин;
  7. Відкрийте кришку і дайте воді википіти, це займе ще хвилин 15;
  8. Посоліть і поперчіть шлунки;
  9. Додайте сметану і трохи заздалегідь нагрітої води, ретельно перемішайте інгредієнти, накрийте і тушкуйте на вогні близько пів години;
  10. Дрібно наріжте петрушку і додайте в сковороду перед закінченням приготування;
  11. Все ретельно перемішайте, зніміть сковороду з плити, залиште страву настоятися під закритою кришкою ще на 15 хвилин.

Шлунки курячі, тушковані в сметані з картоплею і грибами

З усіх субпродуктів можна приготувати відмінний спекотне, використовуючи картоплю і гриби. Особливо вдалим це блюдо виходить з використанням курячих шлунків і свіжих грибів шампіньйонів.

Інгредієнти:

  • субпродукти – 700 грам;
  • картопля – 700 грам;
  • печериці – 500 грам;
  • ріпчаста цибуля середнього розміру – 1 шт;
  • морква середнього розміру – 1 шт;
  • сметана середньої жирності – 5 столових ложок;
  • вода або курячий бульйон;
  • лавровий лист;
  • суміш спецій, сіль – за смаком;
  • оливкова або рослинне масло.

На приготування спекотне вам знадобиться від години до півтори вільного часу. З цих продуктів вийде 6 середніх порцій готового страви. Калорійність кожної порції складе 600 ккал.

Порядок приготування:

  1. Приберіть все непотрібне з шлунків і промийте їх;
  2. Наріжте субпродукт невеликими смужками;
  3. Очистіть картоплю і наріжте акуратними кубиками;
  4. Обсмажуйте шлунки 5 хвилин на рослинній олії;
  5. Додайте в сковороду картоплю і обсмажуйте всі продукти ще хвилин 10;
  6. Перекладіть вміст сковорідки в окремий посуд;
  7. Наріжте гриби тонкими скибочками;
  8. Наріжте ріпчасту цибулю дрібними кубиками;
  9. Обсмажте гриби з цибулею на рослинному маслі;
  10. Додайте гриби субпродукти з картоплею і залиште тушкувати з кришкою, виставивши середній вогонь;
  11. Наріжте моркву кільцями і додайте в сковороду;
  12. Змішайте сметану з водою, а краще з бульйоном і залийте в сковороду. Посоліть і додайте спеції;
  13. Тушкуйте страву протягом 40 хвилин.

Готову страву подавайте в гарячому вигляді і посипте рубаною зеленню.

Курячі котлети з сиром — це смачно, незвично і готується просто.

Читайте як приготувати смачний ескалоп з свинини, рецепт тут.

Рецепт з фото і покроковими інструкціями як зробити цікаві котлетки з квасолі.

Курячі шлуночки в сметані з овочами

Страви з курячих шлунків люблять багато сімей, вони виходять дуже смачними, поживними і зовсім не витратними. Відмінним варіантом приготування такого субпродукту є рецепт з використанням сметани і овочів.

Інгредієнти:

  • субпродукти – 500 грам;
  • сметана середньої жирності – 3 столові ложки;
  • морква – 1 шт;
  • перець болгарський – 1 шт;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • часник – за смаком;
  • рослинне масло – 3 столові ложки;
  • подрібнена зелень;
  • сіль – 1 чайна ложка;
  • перець чорний мелений – за смаком.

З цих продуктів вийде 4 середні порції страви. На його приготування вам знадобиться 60 хвилин вільного часу. Калорійність 1 порції складе 500 ккал.

Порядок приготування:

  1. Промийте курячі шлунки, наріжте на шматочки середнього розміру;
  2. Поставте закипати воду;
  3. В цей час обсмажте на сильному вогні шлуночки протягом 4 хвилин;
  4. Залийте шлунки склянкою гарячої води і накрийте, залиште на 40 хвилин. Наріжте соломкою моркву і ріпчасту цибулю;
  5. Наріжте соломкою болгарський перець;
  6. Очистіть і дрібно нарубаєте ножем часник;
  7. Коли шлунки потушились, додайте в сковороду моркву, цибулю і перець;
  8. Перемішайте вміст сковорідки, накрийте і залиште на вогні ще на деякий час;
  9. Додайте до шлунків 2 ложки сметани;
  10. Додайте порізану зелень і часник, накрийте кришкою. Блюдо готове.

Подавати тушковані шлунки з овочами і сметаною краще з картоплею або макаронами.

Курячі субпродукти в мультиварці зі сметаною

Відмінним варіантом приготування страв з субпродуктів є використання мультиварки. Блюдо виходить дуже смачним при мінімальній витраті сил на класичне приготування.

Інгредієнти:

  • курячі шлунки — 500 грам;
  • сметана – 150 грам;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • борошно – 1 мультистакан;
  • паприка – 1 щіпка;
  • вода – 1 мультистакан;
  • сіль, перець — за смаком;
  • зелень – 1 пучок.

У вас вийде рівно 4 порції страви. На його приготування у вас піде 60 хвилин. Калорійність кожної порції страви складе 400 ккал.

Порядок приготування:

  1. Промити і просушити курячі шлунки;
  2. Нарізати дрібними брусочками ріпчаста цибуля;
  3. Виставити на мультиварці режим «Смаження» і пасерувати цибулю до рум'яного кольору;
  4. Додайте шлунки і продовжуйте обсмажувати;
  5. Змішайте сметану з водою;
  6. Додайте в шлунки борошно, залийте сметаною, посоліть, додайте спеції;
  7. Виставите на мультиварці режим «Гасіння» і готуйте страву 40 хвилин із закритою кришкою;
  8. В кінці приготування прикрасьте все зеленню.

Рецепт запечених курячих шлунків в горщиках

Особливо м'якими і ніжними курячі шлунки виходять, якщо запікати їх у горщиках. Такий спосіб приготування субпродукту любимо в багатьох сім'ях.

Інгредієнти:

  • курячі шлунки – 500 грам;
  • сметана – 1 столова ложка;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • морква – 1 шт;
  • вершкове масло – 10 грам;
  • сіль, спеції – за смаком;
  • зелень – 1 пучок.

Для приготування цієї страви вам знадобиться 1,5 години, а в підсумку вийде 2 горщика готового страви. Страву кожного горняти по калорійності складе 500 ккал.

Порядок приготування:

  1. Субпродукти промити і нарізати невеликими шматочками;
  2. Нарізати кубиками цибулю і моркву, обсмажити до напівготовності;
  3. У горщик викладіть шлунки, зажарку, додайте сметану, спеції і залийте водою, щоб вона покривала вміст горщика;
  4. Розігрійте духовку до 180 градусів і поставте горщики. Запікаємо протягом години;
  5. Перед подачею посипаємо нарубаною зеленню.

Корисні поради

Якщо ви любите дуже м'які та ніжні курячі шлунки попередньо відваріть їх. Після варіння їх можна сміливо відправляти смажитися або тушкуватися, дотримуючись інший порядок приготування страви.

Такий субпродукт можна використовувати і в приготуванні закусок. Приміром, відваріть шлунки, обробіть їх через м'ясорубку, додайте ніжні спеції і соус і намажте отриману суміш на свіжий батон.

Гасити курячі шлунки можна в різноманітних соусах, не тільки в сметані. Часто для цього використовують майонез або томатну пасту.

Що ще почитати: