Як приготувати курячі шлунки в мультиварці
Субпродукти мають відносно низькою вартістю, хорошими смаковими якостями і не вимагають особливих кулінарних навичок. Курячі шлунки корисні, а мультиварка полегшує підготовку.
Готувати в мультиварці надзвичайно просто. Достатньо підготувати продукти, скласти їх у чашу, що йде з мультиваркою в комплекті, і натиснути на кнопку з вибором програми. В рецептах з субпродуктами самими популярними програмами будуть «Гасіння» і «Випічка», остання замінює класичне обсмажування на сковороді.
Курячі субпродукти просто готувати в такому пристрої. Цей продукт низькокалорійний і швидко засвоюється. Містить клітковину і підтримує організм у тонусі весь день. У шлунках є зола, і вона прибирає з тіла токсини.
Ці субпродукти надають енергію, покращують апетит, покращують роботу внутрішніх органів, збільшують тривалість життя, завдяки селену. У продукті багато вітамінів, залізо, цинк.
Однак у шлунках багато холестерину і надмірне захоплення ними може призвести до розвитку захворювань серця і судин. У їжі повинен бути баланс.
Зазвичай, мультиварка укомплектована необхідною для кулінарії начинням. При готуванні нижчевикладених страв використовують заводську чашу мультиварки, пластикову лопатку для перемішування, а всю рідину міряють склянками, які повинні теж входить в комплект – так званими мультистаканами.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Курячі шлунки - | 0,5 кг |
Паста томатна - | дві столові ложки |
Ріпчаста цибуля - | одна штука |
Вода - | три склянки |
Морква велика - | одна штука |
Чорний перець мелений - | за смаком |
Сіль і спеції - | за смаком |
Часник - | два зубчики |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 95 Ккал |
М'ясні субпродукти обходяться недорого, смачні і не вимагають особливої майстерності при приготуванні. Шлунки можна загасити і подавати з будь-яким гарніром.
Рецепт приготування шлунків покроково:
- Субпродукти промивають водою з під крана і видаляють все зайве, що не буде вживатися в їжу: прожилки, жир. Потім субпродукти нарізають невеликими шматками;
- Цибулю крупно шаткують, моркву натирають на тертці середнього розміру;
- Чашу змащують маслом, поміщають в ємність нарізані шлуночки і підготовлені овочі. В режимі «Випічка» продукти смажать 20 хвилин;
- Поки шлунки смажаться, томатну пасту розводять водою, додають в розчин спеції, сіль, перець;
- Зубчики часнику пропускають через прес;
- Коли таймер «Випічки» обнулиться, до вже наявних компонентів додають розведену томатну пасту, в якій розмішано спеції і часник;
- Програма «Гасіння» ставиться на тривалість на одну годину.
Перед безпосередньою подачею до столу шлунки посипають зеленню, якщо сезон.
Тушкуємо смачно субпродукти в сметані
Інгредієнти:
- Курячі шлунки – півкілограма;
- Сметана – дві ложки;
- Часник – чотири зубчики;
- Вода – три склянки;
- Чорний перець;
- Сіль.
Приготування: 1 ч. 20 хв.
Калорійність: 106,7 Ккал на 0,1 кг страви.
Курячі шлунки в сметані в мультиварці готуються так:
- Субпродукти промивають водою, очищають і нарізають невеликими шматочками;
- Часник очищається і роздавлюється під пресом;
- Курячі шлуночки складають у чашу, додають часник, сметану, сіль, перець. Інгредієнти акуратно перемішують пластиковою лопаткою;
- Далі їх заливають водою і виставляють режим «Гасіння» на 60 хвилин.
Шлунки з гарніром з гречки
У гречці багато вітамінів, вона швидко вариться і відмінно насичує. Калорій у ній мало, але зате є селен, титан і стронцій – мікроелементи, які в інших злаках і крупах не містяться. А ще – гречка смачна з курячими шлунками.
Інгредієнти:
- Шлунки курки – п'ятсот грамів;
- Цибуля – одна велика цибулина;
- Морква – одна штука;
- Гречка – два склянки;
- Масло – одна столова ложка;
- Чорний перець;
- Вода – півлітра;
- Сіль;
- Спеції.
Приготування: 1 ч. 20 хв.
Калорійність: 95 Ккал на 0,1 кг страви
Тушковані шлунки курячі з гречкою в мультиварці готуються наступним чином:
- Шлунки очищають, миють і ріжуть. Підготовлені шматочки залишають у воді на 20 хвилин, потім знову промивають;
- Цибулю спочатку очищують, а потім ріжуть півкільцями. Моркву труть на тертці з великої перфорацією;
- У чашу апарату завадять вершкове і рослинне масла. У даному рецепті вони для збагачення смаку і щоб уникнути пригорання;
- Шлуночки і овочі теж складають у, додають сіль, спеції. Залишають в режимі «Випічка» на 20 хвилин;
- Після цього до шлунків додають промиту гречку, перемішують і заливають водою. Все вже практично готово до останньої стадії. В режимі «Гречка», або якщо цього немає, то на «Гасіння», страву готують ще 45 хвилин.
Тушкована картопля зі свининою — просте повсякденне блюдо, яке вміє готувати будь-яка господиня, але ми розкриємо вам кілька порад.
Як приготувати повітряний омлет для дитини читайте в нашій статті.
Люля Кебаб на мангалі — обов'язково спробуйте це блюдо за нашим рецептом.
Гриби з шлуночками в мультиварці
З усіх грибів, найбільш доступні печериці. Вони продаються у всіх супермаркетах і на ринках. Печериці низькокалорійні, швидко готуються, містять багато вітамінів, мінералів, білків і пантотенову кислоту – вона допомагає зняти втому.
Інгредієнти:
- Курячі шлунки – п'ятсот грамів;
- Печериці – чотириста п'ятдесят грам;
- Цибуля ріпчаста – дві штуки;
- Сметана – двісті грам;
- Вода кип'ячена – половина склянки;
- Велика морква – одна штука;
- Чорний перець;
- Сіль;
- Спеції.
Приготування: 1 ч. 30 хв.
Калорійність: 69 Ккал на 0,1 кг страви
Як приготувати курячі шлунки з грибами в мультиварці:
- Гриби і субпродукти готуються різний час. Тому всі відразу в мультиварці приготувати не вийде і доведеться задіяти одну каструлю на звичайній плиті;
- Шлуночки чистять, миють, нарізають смужками. Їх поміщають в звичайну каструлю, а е в ємність для приготування в мультиварці, і варять на середньої потужності конфорки до тих пір, поки всі інші інгредієнти не будуть готові. Просто поставте шлунки на вогонь і готуйте далі;
- Цибулю ріжуть як можна дрібніше. Моркву слід натерти на тертці середніх розмірів. Овочі поміщають в чашу, попередньо змащену маслом, і смажать в режимі «Випічка». Час попереднього прожарювання становить 10-15 хвилин;
- Гриби промивають, а потім нарізаються шматочками середнього розміру;
- У чашу додають шлунки, гриби, сметану, спеції, сіль. Доливають воду;
- Страва готується ще один годину в режимі «Гасіння».
Курячі шлунки з гарніром з картоплі
Вуглеводи, що містяться в картоплі, підтримують організм енергією. Крохмаль знижує рівень холестерину. В бульбах безліч мінеральних речовин. У поєднанні з курячими субпродуктами, картопля виступає в ролі смачного, поживного доповнення.
Інгредієнти:
- Курячі шлунки – п'ятсот грамів;
- Картопля – п'ять-сім штук;
- Цибуля ріпчаста – дві штуки;
- Морква велика – дві штука;
- Вода кип'ячена – три склянки;
- Чорний перець;
- Сіль;
- Спеції.
Приготування: 1 ч. 30 хв.
Калорійність: 98,5 Ккал на 0,1 кг страви
Курячі шлунки з картоплею в мультиварці потрібно готувати так:
- Бульби картоплі очищають, промивають і нарізають кубиками. З курячими субпродуктами надходять точно також;
- Овочі готують. Цибулю чистять і шаткують. Моркву миють, теж чистять і натирають на тертці або нарізати соломкою;
- Чашу змащують маслом. Після цього на неї викладають цибулю і моркву. Обсмажування відбувається в режимі «Випічка»;
- Потім поміщають в каструлю картоплю, спеції, сіль і заливають водою;
- Потім необхідно виставити режим «Гасіння» на одну годину.
Універсальний гарнір
Вирішити проблему з гарніром можна просто і елегантно – згасити овочі. У страву відразу можна додавати курячі шлунки.
Інгредієнти:
- Курячі субпродукти – п'ятсот грамів;
- Кабачок, баклажан, моркву, солодкий перець, цибуля – все по одній штуці.
- Вода кип'ячена – три склянки (або більше);
- Сіль, перець, спеції.
Приготування: 1 ч. 30 хв.
Калорійність: 70 Ккал на 0,1 кг на блюдо.
Приготування:
- Підготовлені, очищені субпродукти нарізають;
- Овочі теж готують – розуміють, чистять і нарізають у формі кубиків;
- Всі продукти складаються в чашу апарату, заливаються водою, засипаються спеціями і сіллю. Тушкувати годину.
Приємного апетиту!
Корисні ідеї
Готувати курячі шлунки в мультиварці просто. Основний час роботи на кухні зводиться до підготовки продуктів: почистити, нарізати, поворожити зі спеціями.
Для того щоб апарат довго служив, намагайтеся:
- Використовувати тільки чисту, суху чашу;
- Помішувати продукти заводський пластиковою ложкою, щоб не пошкодити антипригарну поверхня посуду;
- Промивайте всі ємності для збору конденсату;
- Не тримайте готові страви довго в режимі «підігрів».
Курячі шлунки і мультиварка прекрасно поєднуються, утворюючи дует у рамках простоти, зручності і смаку. Тушковані субпродукти доповнюють гарнірами з круп (гречка, рис), макаронів, запечених овочів. Готову страву з субпродуктів чудово виглядає посипане свіжою зеленню зі сметаною і аджикою.