Що можна приготувати з свіжої та простроченого кефіру
Кефір використовується в багатьох рецепти смачних і корисних страв. Саме з додаванням даного інгредієнта виходить дуже смачна випічка. З ним можна приготувати хліб, пироги і пиріжки, оладки, коржі, печиво та багато іншого.
Нерідко в рецепті кефір може застосовуватися як заправка для суміші з фруктів і ягід або овочевого салату. На кефірної основі можна приготувати безліч корисних холодних супів.
Для десертів він теж непоганий, досить лише доповнити його фруктовими або ягідними наповнювачами за смаком і вуаля!
Він відмінно поєднується з малиною, полуницею, сливами, черешнею і іншими ягодами і фруктами (до речі, можна додавати не тільки свіжі, але й заморожені або консервовані продукти).
Отже, що можна приготувати з кефіру? Даний розділ буде присвячений смачним стравам з кефіром, які напевно припадуть вам до смаку.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
огірки - | 500-600 г |
яйця курячі - | 8 шт. |
пір'я зеленої цибулі - | 200 г |
зелень кропу - | 100 г |
бринза - | 250 г |
кефір - | на свій смак |
кухонна сіль - | на свій смак |
мелений чорний або червоний перець - | на свій смак |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 г: 80 Ккал |
Етапи приготування:
- Перш ніж приступати до приготування, необхідно підготувати всі необхідні продукти;
- Під струменем води помити зелень і огірки;
- У невеликій каструлі довести до кипіння невелику кількість води і покласти туди вариться яйця (на 5 -10 хв);
- Потім вийняти їх і опустити в холодну воду, а через 5 хвилин зняти шкаралупу;
- Промиту заздалегідь і висушену зелень слід порізати (бажано як можна дрібніше) і відправити в каструлю;
- Далі можна зайнятися огірками (бажано готувати суп зі свіжих і хрустких плодів), їх необхідно порізати невеликими шматочками або потерти на крупну тертку;
- З'єднати нарізану зелень з подрібненими огірками;
- Яйця порізати або натерти на тертці, змішати з іншими продуктами;
- Тепер черга бринзи. Її також порізати невеликими шматочками;
- На завершальному етапі додати кефір і посолити, поперчити за смаком, а потім відправити в холодильник. Готово!
Рецепт бананового смузі з вівсяними пластівцями
Такого напою будуть раді не тільки дорослі, але і діти. Це популярне ласощі не тільки смачне, але і дуже корисний. Приготувати його не складе труднощів, а задоволення буде незабутнім!
Вам знадобляться:
- банан – 2 шт.;
- кефір – 600 мл;
- вівсянка – 4 ст. л.;
- мед або цукровий пісок – 2 ст. л.
Тривалість готування – 10 хвилин.
Зміст калорій – 100 г/88 ккал.
Етапи приготування:
- Насамперед, необхідно озброїтися блендером. Для цього підійде як заглибна, так і звичайна чаша;
- Першим ділом посуд заповнюється шматочками очищених стиглих бананів можна взяти і трохи недоспелые або перезрілі нічого страшного);
- Далі туди ж необхідно висипати потрібну кількість вівсяних пластівців (можна використати будь-що є);
- На завершальному етапі потрібно додати мед або цукор і залити вміст чаші кефіром;
- Ретельно збити до густоти. Всі! Пийте на здоров'я!
Рецепт кексу на кефірі
Вам знадобиться:
- яйце куряче – 2 шт.;
- цукровий пісок – 1 склянка;
- кефір – 1 склянка;
- пакетик розпушувача;
- борошно – 1 склянка;
- картопляний крохмаль – 3 ст. ложки;
- цедра лимона – ½ шт.
Тривалість готування – 1 годину.
Зміст калорій – 100 г/224 ккал.
Процес приготування:
- В окремій сухий мисці змішуємо борошно з крохмалем і розпушувачем;
- В інший посуд вбиваємо пару яєць і додаємо цукровий пісок;
- З половини лимона знімаємо цедру і додаємо до цукрово–яєчної маси;
- Після цього заливаємо суміш кефіром і збиваємо 10 – 15 хвилин;
- З'єднуємо з борошном, крохмалем і розпушувачем і збиваємо з допомогою міксера, поки тісто не стане однорідної маси;
- Готуємо кекс у формі, застеленому пергаментним папером, в попередньо розігрітій духовій шафі при температурі 180 градусів близько 40 -50 хвилин.
Готовність кексу перевірити за допомогою зубочистки.
Що приготувати з простроченого кефіру?
Буває, господині стикаються з тим, що термін придатності кефіру закінчується, а спожити його не встигли. Обов'язково викидати кислий продукт? Звичайно, немає, однак для супу чи каші він вже не знадобиться. Якщо є час і бажання, ви можете приготувати смачну випічку.
Рецепт смачного лепешняку з лимонним соком
Є безліч різноманітних рецептів манников. Вони готуються на молочній, кефіром або сметанною основі. Допускається додавання в них сиру, фруктів, какао — порошку і т. д.
Проте найпопулярнішим вважається саме рецепт лепешняку на кефірної основі з додаванням лимонного соку.
Вам знадобляться:
- курячі яйця – 2 шт.;
- цукровий пісок – 200 гр;
- кислий кефір – 200 мл;
- манка – 200 гр;
- один лимон;
- ваніль – пакетик;
- борошно – 2 ст. л.;
- розпушувач — 1 ст. л.
Тривалість приготування – 60 хвилин.
Зміст калорій – 100 г/210 ккал.
Процес приготування:
- Насамперед, необхідно змішати манку з простроченим кефіром. Залишити на півгодини;
- Лимон потрібно відокремити від цедри, а потім видавити;
- У підходящої мисці зробити суміш з яєць, цукру та ванілі;
- З'єднати в каструлі манну суміш з яєчно–цукрової;
- Цедра теж знадобиться. Її краще всього натерти на дрібній тертці;
- Тепер прийшла черга лимонного соку і цедри. Їх пора додати до решти інгредієнтів;
- Все перемішати і всипати борошно з розпушувачем;
- Перемішати і перекласти у форму;
- Випікати в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 C протягом півгодини.
Ось і все готово!
Візьміть на замітку рецепт простого і смачного тіста на сметані для пиріжків. Випічка виходить м'якою і пухнастою.
Рецепт картоплі по-селянськи — варіант приготування в мультиварці тут.
Як приготувати печеня по домашньому в горщиках — це смачне блюдо, яке можна готувати кожен день.
Цукрові плюшки
Цукровий плюшок будуть раді і дорослі, і діти. Це надзвичайно смачна солодкість. Приготування булочок не потребує будь-яких спеціальних навичок. Головне дотримуватися рецепту і готувати з гарним настроєм.
Вам знадобляться:
- старий кефір – 250 мл;
- курячі яйця – 5 шт.;
- маргарин – 300 гр;
- цукор – 1,5 склянки;
- пакет свіжих дріжджів – 20 гр.;
- вершкове масло – 150 гр;
- борошно— 7-8 склянок;
- кухонна сіль – на смак;
- пакетик ваніліну.
- пакетик кориці.
Тривалість готування – 2,5 години.
Зміст калорій — 100 г/360 ккал.
Процес приготування:
- Пакет дріжджів змішати з ложкою цукрового піску і кислого кефіру. Залишити на півгодини підходити;
- Потім додати в суміш залишився старий кефір;
- Розтопити необхідну кількість маргарину;
- За допомогою міксера збити яйця з цукром, що залишився;
- Змішати маргарин з кефірної сумішшю, а потім додати туди збиті яйця;
- Додати солі за смаком, висипати пакетик ваніліну;
- Тепер пора додати борошно. Робити це найкраще поступово;
- Після цього слід добре все вимісити і прибрати в холодильник на пару годин;
- Коли тісто настоїться, його необхідно розкатати в прямокутник і нанести зверху вершкове масло, а потім насипати цукор і корицю;
- Згорнути тісто рулетом і нарізати шматочками (приблизно за три-чотири сантиметри);
- На останньому етапі потрібно застелити форму пергаментним папером і укласти на нього булочки;
- Поставити в заздалегідь розігріту духовку на 45 хвилин при 180 – 200 C. При бажанні можна змастити булочки збитим яйцем.
Можна знайти ще чимало рецептів страв та напоїв з кефіром, як свіжим, так і кислим. Пробуйте, експериментуйте, дивуйте і радуйте рідних смачними і корисними стравами! Приємного апетиту!