25 май 2019 3 396

Як швидко спекти булочки в мультиварці

Мультиварка – дуже важлива і потрібна помічниця на кухні на сьогоднішній день. Її люблять і цінують, а тому вигадують для неї все більше і більше смачних рецептів. Сьогодні, приміром, будуть булочки. Самі різні, але всі дуже смачні і свіжі!

Здобні булочки в мультиварці
Інгредієнти Кількість
родзинки - 20 г
борошно - 250 г
сіль - 2 дрібку
молоко - 0,1 л
ванілін - 2 г
цукор - 50 г
яйце - 1 шт.
сухі дріжджі - 10 г
маргарин - 20 г
вода - 80 мл
вершкове масло - 60 г
Час приготування: 270 хвилин Калорійність на 100 грам: 288 Ккал

Як приготувати:

  1. Молоко налити в сотейник, прибрати на плиту і трохи підігріти. Воно повинно бути лише злегка теплим, щоб дріжджі краще активізувалися. Якщо молоко буде занадто гарячим, дріжджі можуть загинути.
  2. Вилити його в глибоку миску, додати дріжджі.
  3. Туди ж відправити дві ложки цукру і стільки ж борошна.
  4. Все добре перемішати, дати настоятися двадцять хвилин. До цього часу у опари повинна піднятися шапка.
  5. Коли час пройде, додати в опару сіль, залишки цукру, ванілін, одне яйце.
  6. Туди ж всипати частинами залишки борошна, але обов'язково з допомогою сита.
  7. Вершкове масло розтопити, остудити до кімнатної температури.
  8. Влити його до всіх інших компонентів і замісити тісто.
  9. Скачати його в кулю, накрити і поставити в тепло на півтори години.
  10. Коли пройде час, обім'яти його і знову прибрати до підняття.
  11. Ізюм за цей час промити, обсушити.
  12. Додати його в виросло тісто, вимісити.
  13. Розділити на сім частин, з кожної скачати кульку.
  14. Чашу мультиварки змастити маргарином, викласти зверху кульки з тіста.
  15. Включити режим підігріву і витримати 25-30 хвилин.
  16. Далі в режимі випічки пекти булочки одну годину. Потім перевернути їх і піч ще 20-25 хвилин.

Випічка з маком

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сухі дріжджі 15 г
сіль 2 дрібку
рослинна олія 30 мл
молоко 0,2 л
яйця 2 шт.
борошно 0,5 кг
цукрова пудра 40 г
маргарин 60 г
цукор 70 г
мак 400 г
ванільний цукор 10 г

Часу: 3 год 20 хв.

Калорій: 360.

Як приготувати:

  1. Молоко злегка підігріти і розвести в ньому дріжджі. Додати ложку цукру, добре перемішати.
  2. Всипати ще кілька ложок борошна, розчинити їх і прибрати масу в тепло. Через п'ятнадцять хвилин опара повинна піднятися шапкою. Це означає, що дріжджі добре працюють. Яйця у цей час змішати з сіллю, залишками цукру і ванільним цукром.
  3. Всі компоненти добре змішати між собою. Маргарин розтопити, остудити до кімнатної температури.
  4. Потім ввести його до яєць, перемішати. Влити отриману масу до неї опарі, з'єднати віночком або лопаткою до однорідності.
  5. Додати залишки борошна, але обов'язково через сито, щоб не було грудок у майбутніх булочках. Коли маса почне відходити від рук, додати рослинне масло.
  6. Вимішувати тісто до тих пір, поки все масло не вбереться. Включити режим підігріву в мультиварці і прибрати в неї тісто на одну годину.
  7. Мак насипати в піалу, залити його окропом і закрити кришкою, тарілкою. Дати настоятися хвилин двадцять, потім злити залишки води, якщо є.
  8. Мак краще розтерти ступкою або подрібнити заглибним блендером до виділення макового молока. Після цього змішати його з пудрою.
  9. Готове тісто розкачати в прямокутний пласт, рівномірно розподілити по ньому начинку. Скачати в рулет, порізати його на необхідну кількість частин. Викласти майбутні булочки в чашу мультиварки, дати їм піднятися в режимі підігріву.
  10. Коли вони стануть пишними, включити режим випічки на одну годину. Після цього перевернути їх і піч ще двадцять хвилин.

Дізнайтеся, як готується сирна запіканка з грушею в мультиварці.

На сніданок можна зробити омлет з кольоровою капустою в мультиварці по цього рецептом.

В якості основного блюда в мультиварці можна приготувати курячу печінку з картоплею. Тут ви знайдете рецепт.

Булочки з корицею

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 60 г
сіль 1 пучку
кориця 20 г
вода 40 мл
вершкове масло 110 г
молоко 250 мл
борошно 0,7 кг
ванілін 2 г
яйце 1 шт.
сухі дріжджі 10 г

Час: 2 год 30 хв.

Калорій: 302.

Як приготувати:

  1. Молоко і воду підігріти до теплого, не гарячого (!) стану. Змішати всю воду з половиною молока в глибокій ємності.
  2. Додати ложку цукру, сіль і перемішати. Прибрати в тепле місце, обов'язково накривши рушником, на чверть години.
  3. Яйце в цей час змішати з 2/3 частинами цукру. Збити до отримання повітряної маси разом з ваніліном.
  4. Половину вершкового масла помістити в сотейник, покласти на плиту, щоб розтопити. Далі остудити його до кімнатної температури.
  5. Після цього ввести в яєчну масу, перемішати. Влити в опару, додати туди залишки молока і борошна.
  6. Борошно обов'язково додавати через сито, щоб обійтися без грудок. Замісити м'яке однорідне тісто, скачати з нього кулю.
  7. Помістити в миску, накрити і поставити в тепло на одну годину. Для начинки змішати залишки м'якого масла, корицю і залишки цукру. Готове тісто обім'яти, розкачати в пласт, змастити начинкою.
  8. Згорнути в тугий рулет, нарізати. Викласти в чашу мультиварки і готувати одну годину в режимі випічки.

На відео — рецепт приготування булочок з корицею в мультиварці:

Варіант приготування з шинкою і сиром

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
шинка 300 г
листкове тісто 0,5 кг
яйце 1 шт.
сир 100 г

Часу: 35 хв.

Калорій: 329.

Як приготувати:

  1. Тісто заздалегідь дістати, розпакувати.
  2. Робочу поверхню посипати борошном, викласти на неї тісто.
  3. Зверху його прикрити чистим рушником або теж присипати, щоб не заветріться.
  4. Шинку нарізати скибочками, сир натерти.
  5. Яйце збити в невеликій піалі, за смаком можна посолити.
  6. Готове тісто змастити яйцем, викласти зверху слайсы шинки, посипати все сиром.
  7. Загорнути в щільний рулет і нарізати порційно.
  8. Викласти отримані булочки в чашу мультиварки.
  9. Готувати їх у режимі випічки близько тридцяти хвилин.

Як випікати здобу з сиром

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйця 2 шт.
розпушувач 5 г
борошно 250 г
сир 250 г
вершкове масло 10 г
цукор 40 г

Часу: 40 хв.

Калорій: 251.

Як приготувати:

  1. Чашу мультиварки відразу ж змастити маслом і посипати борошном.
  2. Повернути на місце і включити режим випічки, щоб добре прогрілася.
  3. Сир викласти у велике сито, а його, в свою чергу, покласти над мискою.
  4. Далі з допомогою ложки або лопатки протерти його, щоб він став розсипчастим і однорідним.
  5. Також можна подрібнити сир заглибним блендером або пропустити його через м'ясорубку. Тоді вийде максимально кремова консистенція продукту. Так буде навіть краще.
  6. У будь-якому випадку готовий сир помістити в миску, додати до нього розпушувач, яйця.
  7. Почати збивати все віночком або міксером.
  8. Потихеньку ввести цукор, а потім і борошно, але її обов'язково частинами і через сито. Не можна переставати збивати тісто, інакше в ньому утворюються грудки.
  9. Далі мокрими руками формувати з тіста булочки, викладати їх у чашу мультиварки.
  10. Запікати під кришкою п'ятнадцять хвилин.
  11. Потім перевернути їх і піч ще п'ять хвилин.

Корисні поради

Так як серед наших булочок було дріжджове тісто, то буде розумно нагадати про те, як з ним потрібно звертатися. Замішувати тісто найкраще в теплому приміщенні, без протягів і різких перепадів температури. Рости йому теж потрібно без протягів і холоду. Дріжджі люблять тепло і тому будуть працювати тільки в любих умовах.

Щоб солоні булочки (з шинкою і сиром) вийшли ще більш смачними, в них можна додати скибочки помідора або солодкого перцю. А подати буде смачно з якимось охолодженим соусом. Наприклад, йогурт з часником, свіжим огірком і зеленню. Ідеально ж!

Якщо ви готуєте самі звичайні булочки і не збираєтеся подавати до них щось оригінальне, є проста і швидка ідея. Коли випічка буде наполовину готова, полийте її молоком з додаванням цукру і прянощів. Ця суміш зробить булочки більш ароматними, ніжними і ще більш м'якими!

Всі булочки, які ми запропонували вам вище, смачні самі по собі. Але якщо вам хочеться чим-то їх урізноманітнити, то можна приготувати якийсь простий шоколадний або ванільний соус. Можна зварити сироп з улюбленим смаком або зробити помадку з яєчних білків та цукрової пудри. Просто, але зі смаком! І не забудьте про чай.

В булочки можна додати якісь особливі компоненти, з ними випічка вже не буде такою звичайною. Це шматочки шоколаду, горіхи, цукати, сухофрукти. Додати можна навіть свіжі або морожені ягоди, фрукти.

На відео — найпростіший спосіб приготувати смачні булочки в мультиварці:

Домашні булочки в мультиварці – справжня насолода! Як же смачно пахнуть ще на початку запікання. А в кінці так взагалі можна з розуму зійти! Вихід один – заварюйте чай, кава, какао і збирайте всіх рідних за столом. Буде затишно і по-домашньому тепло!

Що ще почитати: