01 июнь 2019 7 010

Як приготувати свинину у вершковому соусі

Свинина, приготована в вершковому соусі – смачне блюдо, від якого не зможе відмовитися жодна людина. М'ясо виходить ніжним, ароматним, а соус ідеально доповнює його. Для приготування краще всього вибирати свіже і не дуже жирне м'ясо.

Традиційний рецепт
Інгредієнти Кількість
свинини - 0,6 кілограма
сухого білого вина - 70 мілілітрів
масла рослинного - 40 мілілітрів
цибулин - 1 шт.
масла вершкового - 20 грам
вершків - 150 мілілітрів
солі і спецій - за смаком
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 191 Ккал
Свинина у вершковому соусі на сковороді готується з простих і недорогих продуктів. Подавати його можна не тільки рідним, але й гостям.
  1. М'ясо миється, просушується і нарізати товстими шматочками, які солятся, присипаються спеціями;
  2. Сковорідка добре розігрівається, у неї викладається половина вершкового масла і рослинне, лягає і смажиться м'ясо на сильному вогні з усіх боків;
  3. Коли свинина добре підрум'яниться, потрібно налити стільки води, щоб вона на 2/3 закривала її, накрити сковорідку кришкою і готувати 50 хвилин, через кожні 10 хвилин перевертати шматочки і час від часу доливати рідину;
  4. На окремій сковорідці обсмажити порізану півкільцями цибулю на вершковому маслі, посолити його, додати спеції, влити вино і почекати, поки воно випарується, влити вершки і витримати на вогні, поки соус не стане густим;
  5. Перелити соус до готового м'яса, все перемішати і тушкувати ще 5 хвилин.

Подавати таку страву найкраще гарячим, а зверху можна посипати порізаною зеленню – кропом, петрушкою.

Свинина у вершковому соусі з сиром в духовці

Для святкового столу можна дуже швидко приготувати м'ясо в духовці у вершковому соусі і на це йде мінімум часу і зусиль.

Інгредієнти:

  • 50 грам масла вершкового;
  • 1 кілограм свинини;
  • сіль;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 стакан молока;
  • борошно – 30 грам;
  • спеції;
  • 1 кілограм свинини.

Час приготування: 60 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 189 ккал.

  1. Свинина нарізається тонкими, але великими шматками і добре відбивається, солиться, посипається спеціями і натирається ними з усіх боків, викладається у форму;
  2. Молоко підігріти, додати до нього борошно, масло, сіль і спеції, дрібно натертий часник, перемішати до однорідності і полити соусом м'ясо;
  3. Поставити форму на 50 хвилин в духовку, готувати при 180 градусах;
  4. Дістати свинину з духовки, посипати тертим сиром і запікати ще 10 хвилин.

Таке блюдо краще всього подавати з відвареною картоплею, пюре і спагетті.

Свинина в вершково-грибному соусі

М'ясо в вершково-грибному соусі – ідеальне рішення для вечері. Для приготування такої страви краще всього вибирати свіжі печериці і ніжну свинину.

Інгредієнти:

  • свиняча вирізка – 5 великих шматків;
  • цибулина;
  • вершки – 1 склянку;
  • петрушка;
  • олія рослинна;
  • перець мелений;
  • сіль;
  • 8 печериць.

Час приготування: 50 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 175 ккал.

  1. М'ясо порізати невеликими шматками, обсмажити їх з усіх боків і перекласти в окрему тарілку;
  2. У тому ж маслі обсмажити дрібно порізану цибулю до золотистого кольору, потім пластинки грибів, довести до готовності, влити вершки, посолити, посипати приправами;
  3. Викласти на сковорідку шматочки м'яса, посипати порізаною петрушкою, накрити кришкою і томити на невеликому вогні 5 хвилин.

Гриби надають м'ясу ніжний смак, страва виходить дуже ароматним і смачним.

Свинина з білими грибами в вершково-часниковому соусі

Білі гриби — одні з самих смачних і ароматних. З них можна приготувати дуже ситні страви. Годяться не тільки свіжі гриби, але і сушені, заморожені.

Інгредієнти:

  • рослинна олія;
  • сіль;
  • цибулина – 1 штука;
  • 150 мілілітрів вершків;
  • 4 зубчики часнику;
  • 1,5 кілограма свинини;
  • спеції;
  • 0,5 кілограма грибів.

Час приготування: 2 години.

Калорійність на 100 грам: 190 ккал.

  1. М'ясо порізати невеликими шматочками, скласти в каструлю, додати воду і один лавровий листок, поставити варитися на 90 хвилин;
  2. Гриби нарізати шматочками середнього розміру, викласти їх на сковорідку з рослинним маслом і смажити 15 хвилин, іноді помішуючи;
  3. Лук ріжеться півкільцями, перекладається разом з відвареним м'ясом на сковорідку і обсмажується до золотистого кольору;
  4. Свинину і гриби з'єднати, влити вершки, додати спеції, сіль, перемішати, тушкувати 5 хвилин на маленькому вогні.

Страва буде смачнішим, якщо йому дати 10 хвилин настоятися, а зверху можна посипати зеленню.

М'ясо з лисичками у вершковому соусі в мультиварці

В мультиварці можна приготувати все, що тільки заманеться. Треба тільки трохи часу і бажання. Людина, яка не дуже любить готувати їжу, завжди може навчитися створювати справжні кулінарні шедеври.

Інгредієнти:

  • 0,5 кілограма м'яса;
  • 0,5 склянки вершків;
  • 200 грам лисичок;
  • 3 цибулини;
  • масло вершкове;
  • лавровий лист;
  • 1 склянку газованої мінеральної води;
  • сіль;
  • борошно;
  • приправи.

Час приготування: 50 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 174 ккал.

  1. Цибуля чиститься, нарізати півкільцями і відправляється в чашу мультиварки разом з шматочком вершкового масла і порізаними шматочками лисичками, вибирається режим «запікання» і все тушкується до золотистого кольору;
  2. Свинина ріжеться поперек волокон невеликими тонкими брусочками, натирається сіллю, спеціями, обвалюється в борошні і відправляється в чашу до цибулі, обсмажується до рум'яної скоринки з усіх сторін;
  3. Як тільки свинина стала рум'яною, вливається вода і вершки, добре перемішується, додаються приправи, лавровий лист, сіль і готується 30 хвилин в режимі «гасіння».

Страви, приготовлені в мультиварці, нічим не поступається за своїми смаковими якостями тим, що готуються традиційним способом. У цьому випадку використовується набагато менше посуду, а свинина виходить дуже ніжна, м'яка.

Яловичина в соєвому соусі — читайте як приготувати м'ясо, щоб воно було ніжним і соковитим на смак.

Як приготувати ніжний рулет з свинячого сала зі шкіркою читайте в нашій статті.

Як приготувати юшку з окуня — риба має багато кісток, тому щоб приготувати страву необхідно знати деякі секрети.

Паста зі свининою в соусі на основі вершків

Іноді у кожної людини виникає бажання порадувати себе і своїх рідних чимось смачним, ситним і калорійним. Свинина – одне з найбільш поживних і ніжних сортів м'яса і ідеально поєднується з різними макаронними виробами.

Інгредієнти:

  • 400 грамів макаронних виробів;
  • спеції;
  • 100 грам сиру «Дор Блю»;
  • масло вершкове – 40 грам;
  • 0,4 кілограма м'яса;
  • сіль;
  • 150 мілілітрів вершків;
  • 75 грам пармезану;
  • 3 помідори черрі;
  • 50 грам борошна.

Час приготування: 45 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 185 ккал.

  1. М'ясо помити, зрізати з нього плівку, нарізати тонкими смужками;
  2. Розтопити масло на сковороді, викласти і обсмажити до золотистого кольору шматочки свинини, які потрібно обваляти в борошні;
  3. Вершки налити в сотейник, підігріти їх, додати порізаний «Дор Блю», і помішувати, поки він не розчиниться;
  4. До свинини додати порізані помідори; вершковий соус і витримати 7 хвилин на невеликому вогні під закритою кришкою;
  5. В окремій каструлі відварити макарони з додаванням оливкового масла і спецій, відкинути на друшляк, промити під проточною водою, перекласти до м'яса, перемішати;
  6. Готова паста розкладається по тарілках, а зверху посипається тертим пармезаном.

Паста буде виглядати ще привабливіше, якщо зверху прикрасити її гілочками зелені. Для приготування такої страви можна використовувати не тільки елітні сири, але й найпростіші, смак буде трохи не той, але не менш смачним.

Поради гуру кулінарії

Кулінарія – мистецтво, якому навчається кожна людина з народження. Напевно, у світі немає жодного кухаря, якому вдалося б приготувати ідеальне блюдо з першого разу. Приготування свинини у вершковому соусі займає багато часу, але саме це блюдо потрібно вміти готувати, оскільки результат перевершує всі очікування.

Щоб м'ясо зберегло свої соки, потрібно обсмажувати його тільки на сильному вогні, по кілька хвилин з кожного боку.

Якщо м'ясо трохи жорстке, під час приготування його можна збризнути декількома краплями лимона, це зробить його більш ніжним і м'яким.

Свинина приготується набагато швидше і не пригорить, якщо її трохи відбити.

Для приготування цієї страви можна використовувати вершки будь-якої жирності, головне, щоб вони були свіжими. Коли вони заливаються до м'яса, вогонь зменшується до мінімуму, щоб вони не кипіли, а прогрівалися. Свинина повинна нудитися в соусі і вбирати в себе всі аромати.

Свинину у вершковому соусі можна готувати з додаванням інших інгредієнтів – овочів, грибів, сиру. Гриби краще всього використовувати свіжі – печериці, білі або лисички.

Якщо є інші сорти, можна додати в блюдо і їх, але необхідно вибирати ті, які не потребують попереднього відварювання. У воді, гриби стають водянистими, і смак їжі буде вже не той.

Що ще почитати: