Як приготувати сирники з сиру в мультиварці
Готувати смачні і ніжні оладки з сиром, носять назву сирники, дуже просто, скориставшись таким унікальним кухонним приладом, як мультиварка. Її використання не дозволяє страви пригоріти, значно знижує витрату масла і скорочує загальний час приготування.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сир (жирний) - | 0,6 кг |
яйце - | 2 шт. |
цукровий пісок - | 100 г |
ванілін - | ½ Ч. л. |
пшеничне борошно - | 250 г |
борошно (для формування сирників) - | 100 г |
рослинна олія (без запаху) - | 40 г |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 220 Ккал |
Спочатку слід підготувати сир для створення тістоподібної маси. Його слід розм'якшити виделкою, протерти крізь сито, змішати з цукром, ваніліном.
Можна сирну масу збити блендером, що зробить її тільки м'якше і ніжніше.
Слідом вбити яйця, всипати борошно і перемішати. Тісто має бути не дуже щільним і з нього дуже легко сформувати оладки (приблизно діаметром сім сантиметрів).
На мультиварці виставляється функція «випічка» («смаження»).
В чашу кухонного обладнання вливається масло, тепер потрібно кожен оладок обваляти в борошні, розкласти на дно сковороди і обсмажувати по 10 хвилин з обох сторін.
Подавати смачні і корисні сирники можна з варенням, джемом, сметаною. Це блюдо, знайома всім з дитинства, може стати улюбленим сніданком всієї родини.
Сирники на пару в мультиварці для малюків
Сирники краще готувати на пару з жирного домашнього сиру, незважаючи на те, що вони будуть відрізнятися за формою і кольором від традиційних оладок, зате за смаком будуть набагато м'якше і ніжніше. Для приготування страви в мультиварці знадобляться:
- борошно – 60 г;
- сир – 0,4 кг;
- яйце – 1 шт.;
- цукор за смаком.
Час, витрачений на приготування сирників, становить сорок п'ять хвилин, а показники харчової цінності 100 г — 190 ккал.
Спочатку збити віночком яйце. Всипати в отриману масу цукор і розчинити його в ній. Сир розм'якшити виделкою, можна скористатися блендером для додання більш однорідної консистенції.
Змішати сирну і яєчну масу, додати борошно. Отримане тісто розділити на вісім частин і змоченими у воді руками сформувати кульки, які викласти в спеціальну форму для приготування страви на пару в мультиварці на відстані двох сантиметрів один від одного.
У чашу обладнання вливається близько однієї склянки води, встановлюється форма з сирниками. На мультиварці виставляється функція «варка на пару» і двадцять хвилин. Відлік встановленого часу почнеться після того як в чаші почне кипіти вода – це близько п'яти хвилин.
Сирники на пару виходять дуже пишними, повітряними і обов'язково сподобаються самим маленьким діткам. Прикрасити їх можна тертим шоколадом, подати з джемом або варенням.
Дієтичний рецепт сирників з бананами
Ніжний смак сирних оладок можна чудово урізноманітнити поживним і ситним бананом. Входить до складу сирників екзотичний фрукт, дозволяє зробити блюдо дієтичним, дуже подобається дітям, а вживання всього двох бананів в день зміцнює кровоносну систему і разом з сиром вони прекрасно очищають організм від зайвого холестерину.
Для приготування страви в мультиварці будуть потрібні:
- яйце – 2 шт.;
- сир (маложирний або нежирний) – 600 г;
- цукор – 50 г;
- розпушувач – 2 г;
- банан – 200 г;
- борошно – 100 г;
- вершкове масло – 20 р.
На підготовку сирників потрібно одну годину, а на приготування — всього тридцять хвилин. Калорійність ста грам дорівнює 148 ккал.
Просіяне борошно змішати з розпушувачем. Сир розім'яти виделкою або блендером до отримання однорідної консистенції. Цукор розчинити за допомогою яєць і отриману суміш додати в сирну масу. Повільно заважаючи, ввести муку, а потім вже більш ретельно розмішати.
Утворене тісто розділити на кілька частин. Зробити з кожної невелику коржик, всередину покласти очищений, але не нарізаний банан, загорнути його в сирну масу. У такому вигляді відправити в холодильник на сорок хвилин, щоб простіше було різати ковбаску на сирні оладки.
Чашу мультиварки змастити маслом. Рулет вийняти з холодного місця і розрізати на шматки по два сантиметра завтовшки. Смажити сирники, виставивши функцію «випічка», по 10 хвилин з кожного боку.
Таке красиве блюдо у вигляді сонця дуже швидко засвоюється в організмі, піднімає настрій, постачає організм чистою енергією на цілий день. Для економії часу банан можна розім'яти виделкою, з'єднати з сирною масою і, не ставлячи в холодне місце, приступити до формування і смаження сирників.
Пастрома з курячої грудки в домашніх умовах — м'ясо, яке вас здивує.
Яєчня з помідорами та цибулею — просте блюдо, яке ми практично щодня готуємо на сніданок. Рецепти тут.
Спробуйте приготувати незвичайний десерт — торт «Норка крота». Рецепт з покроковими фото.
Сирники із сиру з горіхами і родзинками
Традиційний рецепт приготування сирників дуже простий і не вимагає великих витрат часу. Урізноманітнити страва може додавання смачних і корисних горіхів і родзинок, які забезпечують організм ненасиченими жирними кислотами і заспокійливо впливають на нервову систему людини.
Поснідавши таким блюдом вранці можна отримати неабиякий запас енергії на цілий день. Для створення смачних і ароматних сирних оладок з такими інгредієнтами будуть потрібні:
- сир – 300 г;
- борошно – 70 г;
- масло – 20 г;
- цукор – 50 г;
- родзинки – 50 г;
- ядра горіха – 50 г;
- яйце – 1 шт.
Готування займає півгодини, показники калорійності ста грам сирників — 230 ккал.
Родзинки замочити у воді кімнатної температури на п'ять хвилин. Потім розкласти на паперовій серветці, яка вбере зайву вологу.
Сир добре розім'яти, можна перетерти за допомогою сита або скористатися блендером. Вбити в окрему ємність яйце, розмішуючи, розчинити в ньому цукор і влити до сиру. Повільно всипати борошно в сирну масу і перемішати.
Горіхи подрібнити. Їх разом з родзинками вводять у тісто в останню чергу. Добре розмішавши сирне тісто, сформувати сирники.
У чашу мультиварки розігрівається масло в режимі «випічка» і тільки потім обсмажуються оладки з обох боків до рум'яного кольору.
Подавати страву можна зі сметаною, варенням з свіжих ягід або згущеним молоком.
Сирні сирники з манкою без яєць
Виявляється, що приготувати пишні та смачні сирники можна і без яєць. Додавання манної крупи зробить їх більш поживними і досить дієтичними. А от сир для цього рецепта краще вибрати пухкий і більш розсипчастий. Для готування в мультиварці прекрасного і ніжного страви потрібно:
- сир – 0,5 кг;
- манка – 70 г;
- борошно – 50 р;
- олія соняшникова – 30 г;
- ванілін – ½ пачки;
- цукор – 50 р.
Часу для створення сирників буде потрібно всього тридцять хвилин, а харчова цінність ста грам складе 183 ккал при середній жирності сиру.
Сир перемішується з цукром, який повинен повністю розчинитися. Потім засипається манка, ванілін – знову ретельно розмішується сирне тісто і залишають на десять хвилин, щоб крупа трохи розбухла.
У чашу мультиварки розігрівається масло при виставленому режимі «випічка». Сформувати сирники, присипати борошном, а слідом викласти в гарячу вже олія. Обсмажувати потрібно приблизно по десять хвилин з двох сторін – поки вони не стануть красивими і золотистими.
Подати до столу можна гарячими зі сметаною або холодними з повидлом до чаю.
Підказки початківцям кулінарам
Зовсім не кожна господиня знає, як слід правильно вибрати і підготувати продукти для такого легкого і простого блюда, як сирники із сиру. Приготування кожного рецепту має свої особливості і правила. Для того щоб створити смачні і ароматні сирні оладки в перший раз слід:
- Вибрати сир не вологий – рідина в сирі буде сприяти розпаду сирників під час термічної обробки. Можна додати більше борошна, але від цього блюдо стане більш жорстким і щільним;
- Сирну масу обов'язково добре розмішати і перетерти з допомогою будь-якого кухонного обладнання або посуду, щоб не було великих грудок – це зробить сирники м'якими і ніжними;
- При приготуванні сирників з яйцями в мультиварці слід відокремити жовтки від білків і збити окремо яєчну масу – сирні оладки стануть пишніше;
- Готуючи страву з сиром на пару, слід розкладати сформовані сирники в силіконові форми, щоб вони не розпалися, а також виймати їх тільки після повного охолодження;
- Сир перед початком приготування слід спробувати і якщо він буде кислим, скасувати створення страви – навіть велику кількість цукру не прибере цей неприємний смак.
При приготуванні сирників в мультиварці набір інгредієнтів можна змінювати, додаючи інші продукти – морква, згущене молоко, зелень для солоних сирників. У будь-якому поєднанні продуктів сирну страву може стати прекрасним рішенням ситного і смачного сніданку для всієї родини.