20 март 2019 4 540

Як смачно загасити картоплю з реберцями

Тушкована картопля – це смак, знайомий з дитинства, де панувала затишна сімейна атмосфера, де було чути прохання про добавку. І нехай рецепти не будуть відрізнятися оригінальністю, але, як і вічні цінності, вони не потребують оновлення.

Тушкована картопля зі свинячими реберцями в каструлі
Інгредієнти Кількість
ребра - 1 кг
картопля середнього розміру - 1 кг
цибулина - 2 головки середнього розміру
дрібні морквини - 3 шт.
часник - 2 зубика
прянощі - за смаком
велика сіль - 2 ч. л.
масло - 50 мл
вода - 1 склянка
зелень - за смаком
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 160 Ккал

Тушкована картопля стає ледве не першим блюдом, з якого починається знайомство з азами кулінарії. Багато тушкують картоплю з іншими овочами, але ми займемося іншим справою. Навчимося готувати її з реберцями.

Технологія приготування:

  1. Якщо необхідно, то свинячі реберця попередньо порубати;
  2. Морквини нарізати тонкими круглими скибочками;
  3. Цибулини очистити і нашаткувати півкільцями;
  4. В толстодонной сковороді з двох боків обсмажити реберця. Процес займе 4 хвилини;
  5. М'ясний продукт прибрати в каструлю і в цьому ж кулінарному жирі спассировать морквину до рум'яного кольору. Це займе ще хвилин 5;
  6. Слідом відправити до морквині цибулини, підвищити вогонь і смажити від 3 до 5 хвилин;
  7. Відправити овочі до м'яса, влити воду і тушкувати під кришкою хвилин 20 не більше;
  8. За цей час необхідно підготувати бульби: нарізати невеликими за розміром кубиками і відправити в каструлю до решти інгредієнтів;
  9. Приправити прянощами або спеціями;
  10. Гасити інгредієнти ще 20 хвилин, але не доливати воду;
  11. Часник спресувати і перед зняттям каструлі з плити додати разом з рубаною зеленню.

Картопля з копченими реберцями та часником

У холодні сезони в організмі виникає гостра нестача енергії і в такі дні потрібно готувати виключно ситні страви.

Наприклад, тушковані овочі з копченими реберцями. Однак враховуйте, що баранину треба готувати довше, ніж свинину, а яловичину ще довше. Тому для приготування страви використовуйте молоде м'ясо.

Рецептурні інгредієнти:

  • свинячі копчені ребра – 600 г;
  • цибулини – 2 головки середнього розміру;
  • невелика морквина;
  • бульби картоплі – 8 шт.;
  • різні види свіжої зелені;
  • сухі спеції;
  • часник.

Час приготування страви: 45 хвилин.

Калорійність на 100 г: 248 ккал.

Технологія приготування:

  1. Картоплю почистити і залити водою, щоб вимити зайвий крохмаль;
  2. Зрізати з реберець невеликий шматочок жиру і в ньому спасерувати подрібнену моркву з цибулею;
  3. Готові копченості порубати на шматки і відправити до овочів;
  4. Влити рідину. Потрібно таку кількість, щоб воно ледь покрило м'ясний продукт;
  5. Варити страву на помірному вогні 10 хвилин;
  6. Нарізані картоплю відкинути на друшляк і тільки потім відправити до решти продуктів у казан;
  7. Приправити спеціями, додати пресований часник;
  8. По готовності страву оформити рубаною зеленню.

Печінка тушкована в сметані — смачне блюдо, яке може приготувати навіть починаюча господиня.

Спробуйте приготувати справжню кавказьку хашламу з баранини.

Сирна запіканка з рису — корисний і незвичайний десерт з молочних продуктів.

Як загасити картоплю з ребрами в мультиварці

В продовження теми гасіння неможливо не поділиться рецептом, де не треба стояти біля плити і стежити за процесом приготування. Досить слідувати інструкції, встановити необхідні режими і займатися своїми справами.

Рецептурні інгредієнти:

  • свинячі ребра – 800 г;
  • цибулини – 2 невеликі головки;
  • сіль, прянощі і перець за смаком;
  • дистильована вода – 1 склянка;
  • бульби картоплі – 1 кг;
  • болгарський жовтий перець;
  • моркви – 2 шт.;
  • масло;
  • зелень.

Час приготування страви: 1 годину і 10 хвилин.

Калорійність на 100 г: 142 ккал.

Технологія приготування:

  1. Промитий і обсушенный м'ясний продукт нарізати поперек волокон;
  2. На кухонному девайсі встановити режим «Гасіння», а налаштувати таймер на 1 годину 10 хвилин. Перший час доведеться готувати при відкритій кришці;
  3. Обсмажити в олії підготовлені раніше ребра;
  4. Цибулини, моркву і болгарський перець нарізати будь-яким зручним способом;
  5. Відправити овочі до м'ясного інгредієнта;
  6. Постійно заважаючи, смажити компоненти близько 7 хвилин. Всипати спеції і посолити;
  7. Слідом відправити крупно нарізані бульби. Інгредієнти перемішати;
  8. Влити воду. Закрити кришку і чекати сигнального оповіщення про готовність страви;
  9. Перед подачею оформити зеленню.

Рецепт тушкованої картоплі зі свинячими ребрами

Багато людей негативно відгукуються про одночасне вживання м'яса і овочів, однак від страви, приготованої за цим класичним рецептом мало хто відмовиться.

Рецептурні інгредієнти:

  • ребра свинини – 0.5 кг;
  • рафінована олія соняшникова – 3 ст. л.;
  • картопляні бульби середнього розміру – 1.3 кг;
  • морква;
  • цибулини – 2 маленькі головки;
  • сіль, прянощі, спеції і чорний перець додати за смаком;
  • сушений кріп.

Час приготування страви: 1 година 30 хвилин.

Калорійність на 100 г: 140 ккал.

Технологія приготування:

  1. Бульби нарізати кубиками і обов'язково промити, щоб видалити надлишки крохмалю;
  2. Цибулини нашаткувати тонкими півкільцями, а моркву соломою;
  3. Поки йде підготовка овочів, включити духовку для розігріву до 180С;
  4. М'ясо промити. При необхідності порубати і трохи підсолити;
  5. Взяти форму для гасіння або використовувати гусятницю. Першим шаром викласти бульби і трохи посолити. Зверху розподілити кільця цибулі, а поверх них моркву. Овочі посипати сушеним кропом і обов'язково приправити перцем. Останнім шаром стануть реберця, які потрібно полити зверху маслом;
  6. Тепер, коли всі продукти акуратно розподілені у формі, влити склянку води;
  7. Відправити випікатися;
  8. Через півгодини рідина випарується, а бульби злегка підрум'яняться;
  9. На цьому етапі накрити кришку. При відсутності можна використовувати фольгу і знову відправити страву на півгодини готуватися в духову шафу;
  10. Через 30 хвилин зняти кришку і готувати тушковану картоплю з реберцями ще 10 хвилин на помірному вогні.

Незважаючи на настільки довгий процес приготування, аромат готового страви змусить вас зрозуміти, що це того варте!

Поради досвідчених кулінарів

  1. Для цього виду теплової обробки (гасіння) бажано використовувати старі бульби, вони швидше піддаються процесу гасіння і мають насичені смакові якості;
  2. Щоб підкреслити і без того дивовижний смак, обов'язково завершуйте процес приготування рубаною зеленню;
  3. Щоб поліпшити смакові якості підливи, можна додати додаткову ложку томату або сметани;
  4. Готувати страву потрібно на один раз. Але багато хто вважає, що на другий день воно стає набагато смачніше;
  5. Для приготування страв не потрібно великих фінансових вкладень, адже всі продукти доступні. Єдина умова: звернути увагу на якість м'ясного напівфабрикату;
  6. Реберця можна використовувати будь-які, але варто брати до уваги тривалість приготування кожного виду. А якщо вирішили використовувати заморожений продукт, то разморозку бажано здійснювати при кімнатній t;
  7. Краще всього використовувати в приготуванні толстодонный казан. У цьому випадку тепло від вогню буде розподілятися рівномірно, а значить, всі продукти дійдуть до готовності в один і той же час.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: