Як смачно загасити картоплю з реберцями
Тушкована картопля – це смак, знайомий з дитинства, де панувала затишна сімейна атмосфера, де було чути прохання про добавку. І нехай рецепти не будуть відрізнятися оригінальністю, але, як і вічні цінності, вони не потребують оновлення.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
ребра - | 1 кг |
картопля середнього розміру - | 1 кг |
цибулина - | 2 головки середнього розміру |
дрібні морквини - | 3 шт. |
часник - | 2 зубика |
прянощі - | за смаком |
велика сіль - | 2 ч. л. |
масло - | 50 мл |
вода - | 1 склянка |
зелень - | за смаком |
Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 160 Ккал |
Тушкована картопля стає ледве не першим блюдом, з якого починається знайомство з азами кулінарії. Багато тушкують картоплю з іншими овочами, але ми займемося іншим справою. Навчимося готувати її з реберцями.
Технологія приготування:
- Якщо необхідно, то свинячі реберця попередньо порубати;
- Морквини нарізати тонкими круглими скибочками;
- Цибулини очистити і нашаткувати півкільцями;
- В толстодонной сковороді з двох боків обсмажити реберця. Процес займе 4 хвилини;
- М'ясний продукт прибрати в каструлю і в цьому ж кулінарному жирі спассировать морквину до рум'яного кольору. Це займе ще хвилин 5;
- Слідом відправити до морквині цибулини, підвищити вогонь і смажити від 3 до 5 хвилин;
- Відправити овочі до м'яса, влити воду і тушкувати під кришкою хвилин 20 не більше;
- За цей час необхідно підготувати бульби: нарізати невеликими за розміром кубиками і відправити в каструлю до решти інгредієнтів;
- Приправити прянощами або спеціями;
- Гасити інгредієнти ще 20 хвилин, але не доливати воду;
- Часник спресувати і перед зняттям каструлі з плити додати разом з рубаною зеленню.
Картопля з копченими реберцями та часником
У холодні сезони в організмі виникає гостра нестача енергії і в такі дні потрібно готувати виключно ситні страви.
Наприклад, тушковані овочі з копченими реберцями. Однак враховуйте, що баранину треба готувати довше, ніж свинину, а яловичину ще довше. Тому для приготування страви використовуйте молоде м'ясо.
Рецептурні інгредієнти:
- свинячі копчені ребра – 600 г;
- цибулини – 2 головки середнього розміру;
- невелика морквина;
- бульби картоплі – 8 шт.;
- різні види свіжої зелені;
- сухі спеції;
- часник.
Час приготування страви: 45 хвилин.
Калорійність на 100 г: 248 ккал.
Технологія приготування:
- Картоплю почистити і залити водою, щоб вимити зайвий крохмаль;
- Зрізати з реберець невеликий шматочок жиру і в ньому спасерувати подрібнену моркву з цибулею;
- Готові копченості порубати на шматки і відправити до овочів;
- Влити рідину. Потрібно таку кількість, щоб воно ледь покрило м'ясний продукт;
- Варити страву на помірному вогні 10 хвилин;
- Нарізані картоплю відкинути на друшляк і тільки потім відправити до решти продуктів у казан;
- Приправити спеціями, додати пресований часник;
- По готовності страву оформити рубаною зеленню.
Печінка тушкована в сметані — смачне блюдо, яке може приготувати навіть починаюча господиня.
Спробуйте приготувати справжню кавказьку хашламу з баранини.
Сирна запіканка з рису — корисний і незвичайний десерт з молочних продуктів.
Як загасити картоплю з ребрами в мультиварці
В продовження теми гасіння неможливо не поділиться рецептом, де не треба стояти біля плити і стежити за процесом приготування. Досить слідувати інструкції, встановити необхідні режими і займатися своїми справами.
Рецептурні інгредієнти:
- свинячі ребра – 800 г;
- цибулини – 2 невеликі головки;
- сіль, прянощі і перець за смаком;
- дистильована вода – 1 склянка;
- бульби картоплі – 1 кг;
- болгарський жовтий перець;
- моркви – 2 шт.;
- масло;
- зелень.
Час приготування страви: 1 годину і 10 хвилин.
Калорійність на 100 г: 142 ккал.
Технологія приготування:
- Промитий і обсушенный м'ясний продукт нарізати поперек волокон;
- На кухонному девайсі встановити режим «Гасіння», а налаштувати таймер на 1 годину 10 хвилин. Перший час доведеться готувати при відкритій кришці;
- Обсмажити в олії підготовлені раніше ребра;
- Цибулини, моркву і болгарський перець нарізати будь-яким зручним способом;
- Відправити овочі до м'ясного інгредієнта;
- Постійно заважаючи, смажити компоненти близько 7 хвилин. Всипати спеції і посолити;
- Слідом відправити крупно нарізані бульби. Інгредієнти перемішати;
- Влити воду. Закрити кришку і чекати сигнального оповіщення про готовність страви;
- Перед подачею оформити зеленню.
Рецепт тушкованої картоплі зі свинячими ребрами
Багато людей негативно відгукуються про одночасне вживання м'яса і овочів, однак від страви, приготованої за цим класичним рецептом мало хто відмовиться.
Рецептурні інгредієнти:
- ребра свинини – 0.5 кг;
- рафінована олія соняшникова – 3 ст. л.;
- картопляні бульби середнього розміру – 1.3 кг;
- морква;
- цибулини – 2 маленькі головки;
- сіль, прянощі, спеції і чорний перець додати за смаком;
- сушений кріп.
Час приготування страви: 1 година 30 хвилин.
Калорійність на 100 г: 140 ккал.
Технологія приготування:
- Бульби нарізати кубиками і обов'язково промити, щоб видалити надлишки крохмалю;
- Цибулини нашаткувати тонкими півкільцями, а моркву соломою;
- Поки йде підготовка овочів, включити духовку для розігріву до 180С;
- М'ясо промити. При необхідності порубати і трохи підсолити;
- Взяти форму для гасіння або використовувати гусятницю. Першим шаром викласти бульби і трохи посолити. Зверху розподілити кільця цибулі, а поверх них моркву. Овочі посипати сушеним кропом і обов'язково приправити перцем. Останнім шаром стануть реберця, які потрібно полити зверху маслом;
- Тепер, коли всі продукти акуратно розподілені у формі, влити склянку води;
- Відправити випікатися;
- Через півгодини рідина випарується, а бульби злегка підрум'яняться;
- На цьому етапі накрити кришку. При відсутності можна використовувати фольгу і знову відправити страву на півгодини готуватися в духову шафу;
- Через 30 хвилин зняти кришку і готувати тушковану картоплю з реберцями ще 10 хвилин на помірному вогні.
Незважаючи на настільки довгий процес приготування, аромат готового страви змусить вас зрозуміти, що це того варте!
Поради досвідчених кулінарів
- Для цього виду теплової обробки (гасіння) бажано використовувати старі бульби, вони швидше піддаються процесу гасіння і мають насичені смакові якості;
- Щоб підкреслити і без того дивовижний смак, обов'язково завершуйте процес приготування рубаною зеленню;
- Щоб поліпшити смакові якості підливи, можна додати додаткову ложку томату або сметани;
- Готувати страву потрібно на один раз. Але багато хто вважає, що на другий день воно стає набагато смачніше;
- Для приготування страв не потрібно великих фінансових вкладень, адже всі продукти доступні. Єдина умова: звернути увагу на якість м'ясного напівфабрикату;
- Реберця можна використовувати будь-які, але варто брати до уваги тривалість приготування кожного виду. А якщо вирішили використовувати заморожений продукт, то разморозку бажано здійснювати при кімнатній t;
- Краще всього використовувати в приготуванні толстодонный казан. У цьому випадку тепло від вогню буде розподілятися рівномірно, а значить, всі продукти дійдуть до готовності в один і той же час.
Приємного апетиту!