Як приготувати м'ясо з овочами в духовці
Овочі і м'ясо – прості інгредієнти, з яких можна приготувати смачний обід чи вечерю. Готувати страви в духовці дуже просто, результат перевершує всі очікування, але часу знадобиться чимало.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
меду - | 1 їдальня ложка |
м'яса - | 0,7 кілограма |
розмарину - | гілочка |
картоплі - | 400 грам |
соус соєвий - | 25 мілілітрів |
оливкової олії - | 70 мілілітрів |
болгарських перців - | 2 шт. |
помідор - | 1 шт. |
чебрецю - | щіпка |
часнику - | 3 зубчики |
брокколі - | 0,1 кілограма |
цибулі-порею - | 100 г |
Час приготування: 180 хвилин | Калорійність на 100 грам: 105 Ккал |
- Дно глибокої миски викласти гілочками зелені, покласти зверху помытое і підготовлене м'ясо, яке перев'язується мотузками по всьому периметру, щоб добре тримало форму;
- Соєвий соус, мед, олію, спеції на смак і подрібнений часник змішати в одній ємності і залити цим маринадом м'ясо, поставити в холодильник на 2 години;
- Загорнути м'ясо разом з гілочками зелені у фольгу, відправити запікатися на півгодини при 180 градусах, а після закінчення часу запікати ще 15 хвилин, але без фольги;
- Цибуля порей порізати кружальцями, картопля – шматочками, помідори та перці – скибочками;
- Всі овочі перекласти у форму для запікання, до них додати брокколі, полити олією, посолити і відправити готуватися разом з м'ясом на 30 хвилин.
Щоб страва гарно виглядало, краще всього викладати на тарілку овочі, а зверху порізаний скибочками м'ясо.
М'ясо, запечене з овочами в горщику в духовці
Особливо смачною і ніжною завжди виходить та їжа, яка готується в горщиках. Можна використовувати один великий або ж маленькі порційні, розраховані на кожного члена сім'ї або гостя. На свята, краще всього подавати м'ясо з овочами в окремих горщиках.
Інгредієнти:
- 0,6 кілограма яловичини;
- картопля;
- цибулина;
- сир – 100 грам;
- морква;
- часник – 2 зубчики;
- печериці – 200 грам;
- сметана – 1 склянка;
- помідори – 2 штуки;
- масло вершкове – 60 грам;
- сіль;
- цукіні – 1 штука;
- орегано.
Час приготування: 2 години;
Калорійність на 100 грам: 111 ккал.
- Яловичину порізати шматочками маленького розміру;
- Покласти в горщики масло, яловичину і порізану кільцями цибулю;
- З'єднати в глибокій тарілці порізану кубиками картоплю і цукіні, колечка моркви, орегано, все посолити, перемішати і викласти до цибулі;
- Зверху покласти пластини грибів, кружечки помідорів, сметану, тертий сир;
- Горщики поставити в холодну духовку, щоб вони не лопнули від перепаду температур і готувати 90 хвилин при 180 градусах.
Щоб блюдо було ще смачніше, його зверху можна посипати свіжою зеленню, яка є в будинку – петрушка, кріп, кінза.
Тушковані овочі з м'ясом
М'ясо з овочами можна гасити не тільки в сковорідці або мультиварці, але і в духовці. Таке блюдо відрізняється ніжністю, соковитістю, дивовижно смачною підливою і простотою у приготуванні.
Інгредієнти:
- морква – 100 грам;
- 900 грам свинини;
- 100 грам цибулі;
- стрілки часнику мариновані;
- 100 грам пармезану;
- 4 яйця;
- 70 мілілітрів сметани.
Час приготування: 80 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 131 ккал.
- Свинина добре миється, нарізане шматками, обсмажується на сковорідці;
- Цибулю і моркву шинкуется як можна дрібніше, цибулю смажиться до прозорості
- На дно жароміцної форми з кришкою викласти цибулю, потім свинину і моркву, посолити і додати улюблені спеції;
- Воду закип'ятити і залити нею страву і відправити в духовку на 40 хвилин;
- Готувати при 250 градусах, потім дістати, посипати звареним круто і натертим яйцем, сиром, шматочками стріл часнику, полити сметаною і готувати ще 15 хвилин.
Тушковані в духовці овочі з м'ясом дуже корисні, ароматні. Цю страву можна подавати як на обід, так і на вечерю, воно поживне і при цьому не дуже калорійне.
Спосіб приготування ситного страви в рукаві
Готувати страви в рукаві – справжнє задоволення. Всі форми залишаються чистими, як і сама духовка, а страви ароматні, соковиті, добре і рівномірно приготовані. А як приготувати м'ясо з овочами в рукаві в духовці? Зараз розповімо!
Інгредієнти:
- м'ясо – 1 кілограм;
- 2 баклажана;
- 2 перцю;
- 150 грам моркви;
- цибуля – 2 штуки;
- яблука – 150 грам;
- 3 гілочки чебрецю;
- сіль;
- олія рослинна;
- часник – 0,5 головки;
- спеції.
Час приготування: 2 години.
Калорійність на 100 грам: 120 ккал.
- Великий шматок м'яса добре помити, висушити паперовими рушниками і зробити ножем надрізи в 10 місцях, як маленькі кишеньки, куди покласти порізаний пластинами часник;
- Натерти м'ясо ароматними приправами і сіллю на свій смак і маслом з усіх сторін;
- Всі овочі помити, почистити;
- Баклажани ріжуться кружальцями, моркву – тонкою соломкою, яблука, перець і цибулю четвертинками;
- Полити овочі маслом, посолити і разом з м'ясом і гілочками чебрецю перекласти в рукав для запікання, кінці зав'язати;
- Готувати в духовці 1,5 години при 170 градусах, а останні 10 хвилин рукав відкривається і м'ясо підрум'янюється.
Під час приготування цієї страви можна використовувати будь-які овочі, які є в будинку – картоплю, кабачки, цукіні, морква, цибуля, перець, баклажани і інші.
Компот із чорносливу на зиму приготувати дуже просто — дотримуйтесь наших порад, і у вас вийде чудовий напій.
Як приготувати мереживні млинці на заварне тісто читайте тут.
Читайте як приготувати парові котлети в мультиварці.
Курка з овочами
У духовці можна приготувати будь-яке м'ясо, але якщо члени сім'ї стежать за фігурою, то краще вибирати курятину, з якої виходять ситні і низькокалорійні обіди та вечері.
Інгредієнти:
- помідори – 3 штуки;
- майонез – 70 мілілітрів;
- цибуля – 120 грам;
- 0,5 кілограма курки;
- картопля – 1 кілограм;
- баклажани – 2 штуки;
- сіль;
- перець.
Час приготування: 1 год.
Калорійність на 100 грам: 72 ккал.
- Курка миється, просушується і нарізають шматочками;
- Цибуля і картопля чиститься, нарізати кружками, баклажани і помідори – кубиками;
- Овочі перемішуються з м'ясом, солятся, перчатся, викладаються в рукав, який потрібно проткнути в декількох місцях і поставити в духовку на годину.
Курка готується дуже швидко, тому на приготування такого обіду потрібно мінімум часу і сил. Ситна страва і низькокалорійне.
Поради кулінарів
М'ясо в духовці необов'язково готувати одним великим шматком, вийде більш смачне, корисне і смачне блюдо, якщо його замаринувати, порізати шматками і додати до нього овочі. Для такої страви не потрібно додаткових гарнірів і добавок, оскільки в ньому є все, що потрібно.
Якщо м'ясо з овочами в духовці готується цілісним шматком, його обов'язково потрібно замаринувати, нашпигувати часником і випікати в фользі або рукаві для запікання. Щоб воно приготувався швидше, його треба порізати маленькими шматками, і щоб воно залишилося соковитим, потримати на гарячій, сухій сковороді по 30 секунд з кожної сторони.
Щоб блюдо було більш смачним, краще всього готувати його до чавунної сковорідці, казанку або сотейнику, фользі або рукаві для запікання.