Що можна зробити смачного із сирої і вареної картоплі
Картопля по праву вважається основою основ. Ні один кулінарний продукт не має такої популярності, як картопля, і адже не дарма ж її називають другим хлібом. Його тушкують, варять, смажать, і навіть вживають в сирому вигляді.
Але самим часто використовуваним способом теплової обробки вважається варіння, так як у вареному вигляді він не менш смачний, ніж наприклад, в смаженому, а якщо ще й під соусом...
Що можна зробити з картоплі
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
м'ясо - | 500 г |
картопля - | 6-7 бульб (близько 500 г) |
цибулини - | 2 великі головки |
морквина - | 2 шт. |
зубчики часнику - | 3 шт. |
масло - | за смаком |
перець і сіль - | за смаком |
зелений лук - | кілька пір'їн |
мелена ароматна паприка - | 1 ч. л. |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 107 Ккал |
Технологія приготування:
- Середніми кубиками нарізати промитий і очищений картопля;
- Біля м'ясного продукту зрізати плівки, а м'якоть нарізати таким же способом, що і попередній компонент;
- Моркву нашаткувати тонкими кільцями;
- У розігрітому маслі в сотейнику обсмажити подрібнений часник з цибулею;
- Ввести яловичину смажити до придбання золотистої скоринки. Ввести морквину;
- Влити трохи води, приправити спеціями, посолити. Закип'ятити, накрити на цьому етапі блюдо кришкою і тушкувати півгодини;
- Додати картоплю і готувати печеню до готовності. Перед подачею оформити пір'ям лука.
Гарячий картопляний салат
Рецептурні інгредієнти:
- відварені маленькі бульби картоплі – 150 г;
- печериці та гливи – по 50 г кожного виду грибів;
- медово-гірчичний соус – 3 ст. л.;
- мариновані корнішони – 50 г;
- пір'я зеленої цибулі;
- слайсы печериць (додатково) – 20 г;
- гілочка свіжої кінзи.
Час приготування страви: 50 хвилин.
Калорійність на 100 г: 28 ккал.
Технологія приготування:
- Картоплю разом зі свіжими грибами обсмажити до готовності і додати корнішони;
- Змішати з гірчично-медовим соусом;
- Готову страву викласти на порційну тарілку. Прикрасити крупнорубленым зеленою цибулею, слайсами печериць і гілочкою свіжої і ароматною кінзи.
Запечена картопля з помідорами та сиром Рікотта
Рецепт розрахований на 2 персони, тому ідеально підходить для легкого романтичної вечері.
Рецептурні інгредієнти:
- невеликий за розміром картопля – 4 шт.;
- черрі – 25 шт.;
- масло – 3 ч. л.;
- Рікотта – 1 склянка;
- солити за смаком.
Час приготування страви: 1 годину і 15 хвилин.
Калорійність на 100 г: 77 ккал.
Технологія приготування:
- Спочатку розігріти до 200С духовку;
- Бульби натерти олією, викласти на деко і запікати до м'якості. На цей процес піде приблизно 1 годину;
- За 15 хвилин до готовності картоплі, взяти інший деко застелити його фольгою і розкласти помідори. Зверху черрі обов'язково полити ложкою олії і посолити крупною сіллю. Відправити інгредієнти в духовку до картоплі і готувати, поки шкірка томатів не почне тріскатися;
- Готову картоплю розрізати хрест-навхрест. Зверху покласти Рікотту і помідори;
- За індивідуальним бажанням страву можна прикрасити рубаною зеленню.
Що можна зробити смачного з вареної картоплі
Не поганою ідеєю для обіднього самостійного блюда стане приготування кульок з картоплі.
Кульки з грибною начинкою
Рецептурні інгредієнти:
- бульби середнього розміру – 5 бульб;
- велике яйце;
- цибулина – 1 невелика головка;
- печериці в свіжому вигляді – 10 шт.;
- середня за розміром морква;
- олія рафінована – скільки буде потрібно для смаження;
- масло з високим % жирності (вершкове) – 10 г;
- солити, перчити за смаком.
Час приготування страви: 1год + 30 хвилин на заморозку.
Калорійність на 100 г: 58 ккал.
Технологія приготування:
- Відварну картоплю розтовкти і обов'язково посолити і приправити будь-якими обраними спеціями. Ввести збите яйце;
- Гриби нарізати на пластини, морквину натерти, а головку цибулі дрібно нашаткувати;
- Овочі обсмажити згідно наступній послідовності: цибулю, моркву і гриби. Посолити компоненти;
- З відварного картоплі взяти невелику частину і зліпити з неї коло невеликого розміру. У центр покласти трохи начинки і скрутити, щоб у підсумку вийшов кульку. Так вчинити з рештою картопляним пюре;
- Форму для запікання страв змастити маслом, розкласти овочеві кульки з начинкою і на 30 хвилин відправити в морозилку для замерзання;
- Випікати при 170С до появи рум'яної скоринки.
Що можна зробити з фаршу і картоплі в духовці
Дивовижний продукт, який можна вживати в будь-який час доби. Її їдять вареної, приправивши кропом, смажать з цибулею і грибами, готують для дітей пюре. Що ж ще можна з неї приготувати?
Запечена картопля з телячим і яловичим фаршем
Рецептурні інгредієнти:
- суміш яловичого і телячого фаршу – 0,5 кг;
- бульби картоплі – 1 кг;
- сметана з високим % жирності – 2 ст. л.;
- цибулина – 1 невелика головка;
- «Класичний» майонез – 50 г;
- масло, сіль з перцем.
Час приготування страви: 1.5 години.
Калорійність на 100 г: 142 ккал.
Технологія приготування:
- Очищені бульби нарізати на скибочки товщиною до 5 мм Перемішати з заправкою, приготовленою з сметани і майонезу;
- До фаршу додати нашатковану цибулину, приправити спеціями і перемішати;
- Найбільшу толстодонную сковороду змастити маслом;
- Духовку розігріти до 180С;
- Першим шаром викласти картоплю, потім фарш. Завершальним шаром повинен виявитися овоч;
- Полити блюдо залишилася сметано-майонезній заправкою і запікати до м'якості картоплі;
- В кінці процесу потрібно знизити вогонь і готувати страву 5 хвилин при мінімальній температурі.
А якщо додати кабачок?
Багато хто вважає, дрібний овоч непотрібним продуктом. Але це далеко не так. При бажанні навіть з нього можна приготувати таку смачну страву, що вся сім'я вишикується в чергу і буде просити добавки. Зацікавилися? Тоді приступаємо до приготування.
Запечена з кабачком картопля
Рецептурні інгредієнти:
- дрібний картопля – 2 кг;
- перець чорний за смаком;
- велика сіль (морська) – 1.5 ст. л;
- кабачок;
- рафінована олія – 1/3 склянки;
- суміш сушених трав (базилік, чебрець, кріп, чебрець, петрушка);
- зубчики часнику – 4 шт.
Час приготування страви: 40 хвилин.
Калорійність на 100 г: 93 ккал.
Технологія приготування:
- Незважаючи на тривалість процесу, всі дрібні бульби потрібно ретельно промити під водою, щоб не залишилося ні грама бруду. Шкірку не чистити, а от очі обов'язково видалити;
- Нарізати на половинки або четвертинки;
- Також вчинити і з кабачком;
- Все скласти в глибокий посуд;
- Підготовка маринаду: змішати оливкову олію з морською сіллю, додати суміш сушених трав і кілька маленьких пучок перцю. Додати пресований часник. Перемішати і настоювати близько 5 хвилин;
- Залити овочі приготовленим маринадом. Рівномірно розподілити заправку по овочам. Бажано робити це руками;
- Інгредієнти викласти на деко і запікати при t 200С близько чверті години.
Що можна зробити з картоплі і яєць
Незважаючи на те, що овоч широко поширений в слов'янських країнах, в Іспанії теж люблять картоплю. Не вірите? Спробуйте приготувати тортилью і все зрозумієте.
Іспанська тортилья
Рецептурні інгредієнти:
- бульби середнього розміру – 5 шт.;
- великі яйця – 6 шт.;
- цибулина – 1головка середнього розміру;
- зубчик часнику;
- перець і сіль за смаком.
- оливкова олія 3/4 склянки.
Час приготування страви: 25 хвилин.
Калорійність на 100 г: 320 ккал.
Технологія приготування:
- Цибулину подрібнити, а картопля нашаткувати тонкими скибочками;
- У сковороду влити 2/3 від зазначеного в рецептурі олії і обсмажити в ньому часник в цілому вигляді. Процес займе не більше трьох хвилин;
- Підвищивши вогонь ввести картоплю і смажити 5 хвилин;
- Потім додати цибулю. Продовжити обсмажування (5 хвилин);
- Часник викласти, а залишилися інгредієнти перекласти в друшляк, щоб скло зайве масло;
- Збити яйця до легкої піни;
- Змішати з картоплею і цибулею, посолити, приправити;
- Розігріти в толстодонном казані масло;
- Перекласти інгредієнти тортильї, розрівняти і готувати страву 5 хвилин.
Як приготувати чудовий торт «Міккі Маус» з мастики або крему. Візьміть на озброєння цей рецепт.
Як приготувати соковиті стожки з фаршем в духовці читайте в нашій статті.
Як готується американське печиво з шоколадом — покрокові рецепти з фото і відео.
Варіанти страв з додаванням курки
Уявіть, що перед вами лежить товста курочка і кілограм «другого хліба». Що будете готувати? З одного боку, набір інгредієнтів дуже простий, але з іншого – саме це стає проблемою.
Рецептів багато, але все вже набридло і хочеться чого-то нового. Сказано – зроблено. Готуємо класичне блюдо з курки, адже в гонитві за вишуканими стравами ми забуваємо про простоту.
Класичний рецепт
Рецептурні інгредієнти:
- бульби середнього розміру – 1 кг;
- філе – 0.5 кг;
- цибулина – 1 головка великого розміру;
- морквина;
- паста томатна – 5 ст. л.;
- запашний перець – 4 горошини;
- трави і спеції за смаком;
- олія рафінована – 50 мл
Час приготування страви: 40 хвилин.
Калорійність на 100 г: 95 ккал.
Технологія приготування:
- Бульби очистити і нарізати на ваш розсуд: скибочками або кубиками;
- Філе нарізати на шматочки;
- Обидва інгредієнта викласти в толстодонную каструлю, залити водою, щоб вона покрила інгредієнти. Варити до закипання. Зняти пінку, посолити, кинути запашний перець і продовжити варіння на помірному вогні;
- Цибулю і моркву подрібнити, а потім разом спассировать в маслі. Додати томат і тушкувати кілька хвилин;
- Готову курку вийняти і відкласти в окремий посуд;
- Відвар, в якому готувалися інгредієнти не виливати, а влити в якусь миску;
- Картоплю розім'яти в пюре, перекласти в ту ж каструлю, покласти овочеву пасеровку, м'ясо, залити трохи відвару, щоб вона злегка покривала продукти і тушкувати страву ще 15 хвилин.
Кулінарні хитрості
- Для розсипчастості:
- інгредієнт варять на мінімальному вогні;
- після закипання рідини, частина зливається, і продукт доварюють вже в невеликій кількості води;
- можна перші 10 хвилин варити в підсоленій воді, потім злити і далі варити вже молоці.
- Для отримання цілих шматочків під час варіння:
- картопля солять в самому початку процесу;
- в рідину вливають кілька ложок лимонного соку. Така маніпуляція зробить інгредієнт смачніше, а відтінок біліше;
- щоб овоч не розварився під час варіння, вливають 2-3 ложки капустяного розсолу.
- Солити потрібно в самому кінці, щоб картопля довго не варився;
- Чим менше тривалість кипіння, тим менше він буде розвалюватися. Особливо смачним і, звичайно ж, розсипчастим інгредієнт буде, якщо поставити його під закритою кришкою на повільному вогні.
Приємного апетиту!