Як приготувати рибний суп з тріски на обід
Для приготування смачного і ситного супу ідеально підходить тріска, яка робить страву ароматним і насиченим. Краще всього використовувати свіжу рибу, але якщо в морозильній камері залишилося філе, то і з нього можна приготувати ароматний суп.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
тріска - | 1 філе |
перець запашний - | 2 горошини |
картопля - | 200 грам |
цибулина - | 1 шт. |
морква - | 1 шт. |
лист лавровий - | 1 шт. |
масло вершкове - | 25 г |
сіль - | за смаком |
манка - | 40 грам |
перець мелений - | за смаком |
вода - | 1 л |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 53 Ккал |
- Тріску помити, видалити кісточки пінцетом, якщо вони є, порізати шматочками і викласти в сотейник;
- Налити до риби воду, покласти лавровий лист, невелику цибулину, перець горошком і варити 7 хвилин з того моменту, як все закипить;
- Філе дістати з сковороди і викласти на тарілку;
- Моркву почистити, натерти на тертці, а потім обсмажити на олії;
- Картоплю нарізати невеликими брусочками, перекласти його в рибний бульйон з морквою, манкою, додати трохи солі і улюблені спеції, готувати на маленькому вогні 20 хвилин;
- Покласти в каструлю шматочки філе, закип'ятити і зняти з вогню.
Якщо для приготування такої страви використовується не філе, а вся риба, її потрібно буде варити довше, але перед цим обов'язково потрібно видалити всі кістки і зняти шкірку.
Рецепт супу з філе тріски з вершками
Для приготування такого супу потрібно багато продуктів, але незважаючи на це, він готується дуже швидко і просто.
Інгредієнти:
- тріска – 0,5 кілограма;
- 150 грам картоплі;
- селера – 1 корінь;
- лавровий лист;
- чорний перець горошком;
- морква – 100 грам;
- 1 жовток;
- 40 мілілітрів масла;
- зелень;
- вершки — 0,5 літра;
- цибуля-порей;
- сіль.
Час приготування: 65 хвилин.
Калорійність на 100 г: 80 ккал.
- Рибу помити, видалити кісточки, нарізати порційними шматочками, залити водою і відварити до готовності;
- З овочів видалити шкірку, добре помити;
- Картоплю порізати брусочками середнього розміру, моркву і корінь селери – тоненькою соломкою, порей – півкільцями;
- Обсмажити на сковорідці цибулю-порей, а коли він стає м'яким – перекласти до нього моркву і селеру і 10 хвилин готувати;
- У каструлю наливається 0,5 літра бульйону, перекласти картоплю, смажені овочі, додати спеції і варити 15 хвилин;
- Покласти в суп рибне філе, витримати на огне10 хвилин, потім знову дістати його з каструлі;
- Взяти 1 склянку холодного бульйону, додати в нього жовток і вершки, перемішати до утворення однорідної консистенції і ввести цю суміш у суп, прогріти на вогні 3 хвилини, але так, щоб рідина не закипіла;
- Розлити суп по тарілках, покласти в нього шматочки тріски, посипати дрібно порізаною зеленню.
Блюдо виходить смачним, його можна подавати не тільки на повсякденний, але і на святковий стіл.
Як готувати мідії у вершковому соусі — кілька рецептів, які варто спробувати. А ви знали, що мідії це відмінний афродизіак?
Дізнайтеся, як правильно готувати цвітну капусту з яйцем в нашій статті.
Читайте як приготувати смачну сирну запіканку для однорічної дитини.
Тресковый суп з картоплею
Приготування легких, простих, але при цьому смачних страв – справжнє випробування для багатьох жінок. Якщо в сім'ї не люблять рибні страви можна приготувати суп з тріски з картоплею і овочами, смак якого обов'язково сподобається всім дорослим та дітям.
Інгредієнти:
- тріска – 1500 грам;
- цибуля – 1 штука;
- вода;
- сметана;
- сіль;
- 3 картоплі;
- перець чорний;
- морква – 200 грам;
- лавровий лист;
- 40 грам вершкового масла;
- зелень.
Час приготування: 55 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 46 ккал.
- Риба добре миється, чиститься, перекладається в сотейник і заливається водою;
- Коли вода закипить, з неї знімається пінка, додаються спеції і риба вариться до готовності;
- Бульйон проціджують, солиться, в нього додається порізаної соломкою моркву, ставиться на вогонь і варять до м'якості овочів;
- Лук ріжеться маленькими шматочками, пассеруется і в кінці приготування до нього додається ложка борошна, все перемішується і разом з порізаним брусочками картоплею відправляється в каструлю;
- Суп вариться 20 хвилин, до нього додається порізана шматочками тріска, доводиться до кипіння і вогонь вимикається.
Коли страва настоїться, воно розливається по тарілках і при бажанні в нього додається сметана і порізана зелень за смаком.
Суп з тріски для дітей
Приготування дитячих страв – клопітка заняття, з яким з першого разу може впоратися не кожна мама. Але як би там не було, дитина хоче їсти і треба вчитися створювати такі супи, від яких він просто не зможе відмовитися. Змусити дитину їсти те, що йому не подобається – справа неможливе, але при правильній подачі, страва зможе його зацікавити.
Інгредієнти:
- 150 грам тріски;
- морква – 50 грам;
- картопля – 100 грам;
- сметана – одна чайна ложка;
- цибуля – 1 штука;
- один жовток;
- сіль.
Час приготування: 30 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 59 ккал.
Нагодувати однорічної дитини – завдання не з легких, під час приготування супів потрібно обов'язково враховувати, які продукти дитина вже їсть, а яких ще не було в його прикорму. Якщо у дітей є алергія на якісь інгредієнти, краще від них відмовитися і замінити чимось іншим.
- Свіжа і якісна риба добре миється, чиститься, ріжеться шматочками, заливають склянкою води, солиться і вариться до готовності – 10 хвилин;
- Бульйон проціджують, у нього викладаються порізані кубиками овочі – цибулю, картоплю і моркву;
- Варити суп 25 хвилин, в кінці приготування додати жовток, добре перемішати, додати рибу;
- За допомогою заглибного блендера перебити суп до пюре образного стану;
- Перебити суп у тарілку, а зверху покласти сметану.
Їжа для дітей готується в невеликих кількостях, щоб дитина не отруївся не свіжими стравами. Краще всього готувати потроху, але часто, ніж піддавати суп повторній термічній обробці.
Поради шеф-кухарів
Щоб суп з тріски виходив завжди смачним і при цьому красивим, потрібно пам'ятати про маленьких, невеликих секрети. В першу чергу, до готовності відварюється риба, на її приготування може піти від 5 до 15 хвилин, залежно від того, що використовується. Після варіння, бульйон проціджують, а риба охолоджується і нарізане порційними шматками.
Щоб бульйон був наваристим, в нього можна покласти лаврове листя, перець горошком, цибулю, а також його лушпиння, яка добре промивається.
Якщо для супу використовується річкова риба, час приготування її збільшується до 20 хвилин. Якщо він готується для діток, то з філе обов'язково віддаляються все кістки, щоб дитина нічого собі не пошкодив під час прийому їжі.
Для приготування перших страв можна використовувати як свіжу, так і морожену рибу. Заморожене філе відразу ж викладається в каструлю і готується, щоб всі аромати потрапили в бульйон.
Додати страві пряний смак і аромат можна за допомогою улюблених спецій і зелені. Для цього використовується свіжий кріп, петрушка, зелень цибулі, лаврове листя, естрагон, запашний і гіркий перець.
Експериментуючи з різними рецептами, можна щодня дивувати своїх рідних і близьких смачними, ароматними і поживними рибними супами.