31 март 2019 33 780

Як приготувати сирну запіканку для однорічної дитини

Сир – продукт, який повинен обов'язково бути присутнім у раціоні кожної дитини. У ньому міститься багато корисних мікроелементів, тому треба готувати з нього різні страви в духовці і мультиварці.

Навіть ті діти, які не дуже люблять все, що пов'язано з молоком, будуть у захваті від смачної і корисної сирної запіканки.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
сир - 0,2 кілограма
манка - 2 столові ложки
яйце - 1 шт.
сметана - 1 їдальня ложка
цукор - 70 грам
родзинки - за бажанням
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 209 Ккал

Приготування їжі для маленьких дітей – вічна проблема для багатьох мам. Коли дитині тільки один рік, потрібно вибирати тільки хороші, якісні та натуральні продукти.

Для приготування сирної запіканки в духовці для дитини 1 рік, можна використовувати не тільки ізюм, але й інші сухофрукти. Якщо таких продуктів в будинку немає, то в блюдо ріжуться свіжі фрукти, які дитина вже вживає.

  1. Ізюм добре миється і залити на 5 хвилин окропом;
  2. Сир перекладається в глибоку миску і розтирається виделкою, поки його консистенція не стане однорідною;
  3. У сир вбивається яйце, добре розмішати все, посипається манкою, цукром;
  4. Родзинки перебирається, з нього видаляються хвостики, потім ще раз миється під водою і перекладається в миску, все вимішується;
  5. Форма змащується невеликим шматочком масла, в неї викладається маса, розрівнюється і змащується маслом;
  6. Готувати 30 хвилин при 180 градусах.

Запіканку можна зробити більш привабливою, якщо присипати її цукровою пудрою і прикрасити свіжими ягодами.

Сирна запіканка для однорічної дитини

Коли на руках маленька дитина, а часу на все не вистачає, завжди можна спростити собі життя за допомогою побутових приладів.

Мультиварка – незамінна річ на кухні, оскільки в ній нічого не пригорить, всі інгредієнти просто закладаються всередину і через годину вже готовий обід, сніданок або вечерю.

Інгредієнти:

  • 0,2 кілограма сиру;
  • 2 яйця;
  • 4 столові ложки манки;
  • цукор – 60 грам;
  • сметана – 4 столові ложки;
  • масло вершкове.

Час приготування страви: 65 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 183 ккал.

Для приготування запіканки для дітей до року краще всього використовувати сир з 5% жирністю і 25%сметану.

  1. У глибокій мисці з'єднуються між собою сир, яйця і цукор, все розтирається вилкою;
  2. До маси додати сметану і якщо є бажання – родзинки, але обов'язково помитий, перемішати;
  3. Додати манку і ще раз вимісити;
  4. Змастити чашу маслом, перекласти в неї сирну масу і поставити в мультиварку;
  5. Готувати 40 хвилин в режимі «випічка».

Запіканка виходить дуже смачною і обов'язково сподобається не тільки дітям, але і дорослим.

Суп з куркою і грибами — легкий і смачний супчик з мінімумом калорій і масою корисних речовин.

Рецепт салату з червоною квасолею — візьміть на замітку цей рецепт. Дуже ситне блюдо, яке просто приготувати.

Салат «Ніжний» з огірків, шинки і сиру — справжній шедевр смаку, який обов'язково потрібно спробувати.

Рецепт сирно-морквяної запіканки для дітей від року

У моркві міститься багато каротину, який перетворюється в дитячому організмі у вітамін А. Вживання цього овоча дозволяє зміцнити імунну систему, а також благотворно впливає на розвиток і ріст дитини.

Інгредієнти:

  • морква – 3 штуки;
  • 1 склянка кисломолочного сиру;
  • 0,5 склянки сметани;
  • яйця – 2 штуки;
  • манка – 70 грам;
  • цукор – 3 столові ложки;
  • 50 грам родзинок і кураги.

Час приготування: 90 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 145 ккал.

  1. Морква чиститься, миється, треться на тертці, перекладається в чашу, заливається водою, ставиться в мультиварку на 10 хвилин в режимі «варка на пару»;
  2. Курагу і родзинки помити, залити на 10 хвилин окропом;
  3. Яйця збиваються в піну з цукром, додати манку;
  4. Сир розтирається зі сметаною, в нього потрібно покласти збиті яйця, сухофрукти, а також відварену моркву, перемішати;
  5. Змастити чашу маслом, перекласти в неї тісто і готувати 80 хвилин в режимі «випічка».

Після приготування запіканки потрібно дати їй трохи часу настоятися, а потім теплою подавати до столу.

Сирно-бананова запіканка в мультиварці

Сир дуже корисний для дитячого організму, який росте. Якщо дитина не любить цей продукт, необхідно фантазувати і подавати його в тому вигляді, в якому він не відмовиться від нього.

Інгредієнти:

  • 50 грам цукру;
  • 1 банан;
  • 200 грам сиру;
  • 30 грам манки;
  • столова ложка цукрової пудри;
  • 1 яйце;
  • олія рослинна;
  • сухарі панірувальні – 1 столова ложка.

Час приготування: 65 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 179 ккал.

Банан – родзинка цієї запіканки для малюків від 1 року. Він надає їй ніжність, легкість і жодна дитина не зможе відмовитися від неї.

  1. Ретельно помити банан, зняти з нього шкірку, перекласти його в миску і розім'яти в кашку разом з сиром;
  2. Збити яйця до пишної піни і перекласти до сиру разом з цукром, манною крупою, сухарями, перемішати;
  3. Чаша змащується маслом, посипається сухарями, потім перекладається тісто;
  4. Готувати в мультиварці 1 годину в режимі «випічка».

Запіканка виходить ніжною, в міру солодкий, з легкими фруктовими нотками.

Корисні поради

Для приготування запіканок краще всього вибирати сир 5% жирності. Більш жирний можна використовувати тільки в тому випадку, якщо дитина погано набирає вагу.

Щоб випічка виходила пишною і при цьому не осідала під час приготування, краще всього використовувати не менше 2 яєць.

Якщо в будинку немає манної крупи, не потрібно замінювати її борошном і содою, оскільки запіканка все одно не зможе утримати форму, а смак буде вже абсолютно не тим.

Що ще почитати: