19 март 2019 3 507

Як смачно приготувати плов в мультиварці

Важко знайти того, хто б не любив плов. Адже цей плов, коли кожна рісинки відділяється, володіє не тільки красивим і апетитним виглядом, але і чудовим смаком. А якщо у вас є в наявності мультиварки, то тоді процес його приготування буде набагато швидше і легше. А який плов можна зробити в мультиварці, ви зможете дізнатися детальніше з наших покрокових рецептів.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
яловичого м'яса - 600 грам (м'якоть)
рису - 400-450 грам
води - 800 мл
моркви - 2 середніх
лука - дві головки
часнику - головка
рослинної олії - для обсмажування
солі - на свій смак
куміна або зіри - 2 маленькі ложки
паприки - щіпка
коріандру - ½ Ч. ложки
куркуми - щіпка
Час приготування: 150 хвилин Калорійність на 100 грам: 270 Ккал

Як все треба робити:

  1. Насамперед слід підготувати рис. Для цього на очищену й суху поверхню столу розсипаємо рис і перебираємо. Обов'язково потрібно вибрати все сміття, різні непотрібні частинки;
  2. Для готування підійде рис «Басматі» або шліфований;
  3. Після того як все буде підготовлено, висипаємо рис на друшляк і промиваємо до прозорої рідини. Залишаємо все в друшляку до моменту готування;
  4. Далі приступаємо до м'яса. Шматочок яловичини слід обполоснути, видалити кров;
  5. Викладаємо вирізку на обробну дошку, зрізаємо плівку, кісточки і прожилки;
  6. Після цього розрізаємо яловичину на невеликі брусочки з розмірами від 2 до 3 см;
  7. З лука слід видалити лушпиння;
  8. Шаткуємо цибулю кубиками середнього розміру;
  9. Морквяні коренеплоди промиваємо, зчищають з них шкірку і бруд, добре споліскують;
  10. Морквяні коренеплоди потрібно протерти на тертці з крупною решіткою або розрізати на невеликі брусочки;
  11. З головки часнику необхідно зчистити лушпиння, також з денця видаляємо корінці;
  12. Головку часнику можна залишити в цілому вигляді або ж її можна розібрати на зубчики. Зубчики перекладаємо в чашку, при цьому шкірку з них не зчищаємо;
  13. Попередньо краще поставити чайник з водою, щоб до моменту заливання вона була гарячою;
  14. Далі в чашу мультиварки наливаємо необхідну кількість олії, викладаємо шматочки м'яса;
  15. Вибираємо режим «Випічка» і виставляємо час 30 хвилин;
  16. Обсмажуємо м'ясо протягом 20 хвилин. Обов'язково його перемішуємо лопаткою;
  17. Після цього засипаємо до яловичині цибулю і моркву;
  18. Овочі з м'ясом підсолюємо, приправляємо кумином, паприку, коріандр, куркуму;
  19. Усе ретельно розмішуємо і готуємо приблизно 20 хвилин;
  20. Далі викладаємо рис, у нього вставляємо головку часнику, якщо ж вона розібрана на зубчики, то їх викладаємо на поверхні рису;
  21. Заливаємо все гарячою водою, щоб вона покривала рис на кілька сантиметрів;
  22. Виставляємо режим «Плов» і готуємо все протягом 45 хвилин;
  23. Після звукового сигналу мультиварки, вибираємо режим «підігрів» і залишаємо прогріватися 20 хвилин;
  24. В кінці готовий плов потрібно розкласти на велике плоске блюдо і подаємо на стіл.

Плов зі свининою в мультиварці Редмонд

Які продукти нам потрібні для готування:

  • 400 грам свинячого м'яса;
  • одна велика морква;
  • цибуля – 1 головка;
  • рис пропарений – 350 грам;
  • 3 часникових зубця;
  • сіль на свій смак;
  • зіра – 30 грам;
  • 2 ст. ложки барбарису;
  • перець чорний у меленому вигляді – на свій розсуд.

Готувати будемо приблизно 2 години, калорійність – 290 ккал.

Детальний процес приготування:

  1. Свинячий шматок обов'язково потрібно обполоснути прохолодною воді;
  2. Далі обтираем свинину з усіх боків паперовими серветками і ріжемо на кубики;
  3. У ємність мультиварки слід налити рослинне масло, вибираємо режим «смаження» і залишаємо масло прогріватися;
  4. Потім викладаємо в масло шматочки свинячого м'яса, перемішуємо і залишаємо обсмажуватися;
  5. З лука знімаємо піну і шаткуємо його кубиками;
  6. Морквяний коренеплід споліскуємо, чистимо;
  7. Протираємо коренеплід на тертці з крупною решіткою або перетираємо її спеціальною терткою для корейської моркви;
  8. Овочі засипаємо до смаженій м'ясу, посипаємо сіллю і приправляємо прянощами;
  9. Заливаємо в свинині і овочів склянку води;
  10. Вибираємо режим «Гасіння» і залишаємо готуватися ще 50 хвилин;
  11. Тим часом рис потрібно перебрати від зайвого сміття і гарненько промити в декількох водах до прозорості;
  12. Після цього викладаємо рис до овочів і м'яса, закриваємо каструлю кришкою і залишаємо постояти близько години, щоб рис просочене ароматами;
  13. Заливаємо воду, щоб вона покривала всі інгредієнти на два пальця;
  14. Викладаємо в середину кілька зубчиків часнику прямо в шкірці;
  15. На бічній панелі за допомогою кнопки варіння задаємо режим «Експрес», час-40 хвилин;
  16. Після звукового сигналу, відкриваємо мультиварку, виймаємо зубчики і перемішуємо плов;
  17. Викладаємо плов на велику плоску тарілку і подаємо на стіл.

Читайте як приготувати ніжні і м'які фрикадельки в сметанному соусі.

Приготуйте смачні пельмені в мікрохвильовці за нашим рецептом — це просто і швидко.

Візьміть на замітку рецепт простого грибного супу з печерицями.

Покроковий рецепт для агрегату фірми Поларіс

Інгредієнти для готування:

  • півкілограма курячого м'яса;
  • морква – 2 штуки;
  • 400 грам рису;
  • цибуля – одна велика головка;
  • сіль – пара маленьких ложечок;
  • вода – 4-5 мультистакана;
  • 2 лаврушки;
  • рослинна олія;
  • приправи на свій розсуд.

Готування у нас займе 1,5 години, калорійність – 220 ккал.

Докладний приготування:

  1. М'ясо промиваємо в прохолодній воді, обтираем і ріжемо невеликими шматочками;
  2. Цибулю очищаємо від шкірки і шаткуємо кубиками;
  3. Морква промиваємо, очищаємо від шкірки і бруду;
  4. Протираємо морква теркою з великими зубцями або нарізаємо соломкою;
  5. У ємність мультиварки потрібно налити трохи рослинного масла і виставляємо режим «смаження»;
  6. Як тільки масло прогріється, засипаємо в нього лук;
  7. Через 2-3 хвилини викладаємо до цибулі моркву, все гарненько розмішуємо і засмажуємо до напівготовності;
  8. Далі викладаємо шматочки м'яса, підсипаємо сіль, приправляємо приправами;
  9. Все розмішуємо і готуємо хвилин 15, можна додати трохи водички;
  10. Рис слід гарненько промити в 3-4 водах. Вода повинна бути прозора;
  11. Потім рис викладаємо до овочів і м'яса;
  12. Додаємо трохи солі і лаврушку;
  13. Підливаємо воду до самого верху, вона повинна покривати компоненти на 2 пальця;
  14. Вибираємо режим «Плов» і залишаємо готуватися протягом 30 хвилин;
  15. Після цього все перемішуємо і викладаємо на велику плоску тарілку;
  16. Подаємо на стіл прямо в гарячому вигляді.

Покроковий рецепт з грибами

Складові компоненти для приготування:

  • 350 грам рису довгозерного;
  • гриби білі печериці – 400 грам;
  • один морквяний коренеплід;
  • цибуля – 1 штука;
  • 5 часточок часнику;
  • 3 маленькі ложечки суміші приправ;
  • сіль на свій розсуд;
  • 1 велика ложка барбарису;
  • рослинне масло.

Приготування становитиме 1 годину, калорійність – 180 хвилин.

Схема готування:

  1. В першу чергу слід приготувати заправку. Для неї потрібні гриби, морква, цибуля;
  2. Морквину промиваємо, очищаємо і ріжемо невеликими брусочками;
  3. З лука чистимо шкірку і шаткуємо кубиками;
  4. На плиту поміщаємо сковороду, підливаємо рослинне масло і прогріваємо;
  5. Викладаємо в розігріте масло цибулю і засмажуємо до прозорості;
  6. Далі викладаємо моркву, перемішуємо і обсмажуємо;
  7. Гриби промиваємо та нарізаємо великими шматочками;
  8. Викладаємо шматочки грибів до цибулі з морквою, перемішуємо і тушкуємо до готовності грибів;
  9. Рис варто добре промити в декількох водах, вода повинна стати прозорою;
  10. Далі готуємо спеції для плову – шафран, куркума, часник сушений, кінза, кумін і барбарис;
  11. Всі спеції викладаємо до рису і рівномірно все перемішуємо;
  12. Далі в чашу мультиварки викладаємо заправку з овочів і грибів, присипаємо всі спеціями і викладаємо зубчики часнику;
  13. Потім викладаємо рис зі спеціями і посипаємо його сіллю;
  14. Заливаємо все водою, щоб вона покривала всі компоненти на 1 см;
  15. Вибираємо режим «Рис» і готуємо все протягом 15 хвилин;
  16. Після цього готовий плов з грибами перемішуємо і викладаємо на тарілки.

Корисні поради

  • рис для плову можна використовувати будь-який, але багато кухарі радять пропарений, тому що він у момент приготування плову не склеюється;
  • обов'язково використовуйте спеції, вони надають плову насичений смак і аромат;
  • моркву слід різати брусочками або соломкою. Не варто її натирати на тертці, тому що в момент готування вона перетворюється в кашу.

Плов, зроблений в мультиварці, буде відмінним доповненням вечері, обіду. Його навіть можна використовувати в якості частування гостей. Як гарно, коли розсипчастий плов викладений на тарілку разом з овочами і м'ясом, його вигляд і аромат точно перебере всіх до столу.

Що ще почитати: