Як смачно приготувати плов в мультиварці
Важко знайти того, хто б не любив плов. Адже цей плов, коли кожна рісинки відділяється, володіє не тільки красивим і апетитним виглядом, але і чудовим смаком. А якщо у вас є в наявності мультиварки, то тоді процес його приготування буде набагато швидше і легше. А який плов можна зробити в мультиварці, ви зможете дізнатися детальніше з наших покрокових рецептів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яловичого м'яса - | 600 грам (м'якоть) |
рису - | 400-450 грам |
води - | 800 мл |
моркви - | 2 середніх |
лука - | дві головки |
часнику - | головка |
рослинної олії - | для обсмажування |
солі - | на свій смак |
куміна або зіри - | 2 маленькі ложки |
паприки - | щіпка |
коріандру - | ½ Ч. ложки |
куркуми - | щіпка |
Час приготування: 150 хвилин | Калорійність на 100 грам: 270 Ккал |
Як все треба робити:
- Насамперед слід підготувати рис. Для цього на очищену й суху поверхню столу розсипаємо рис і перебираємо. Обов'язково потрібно вибрати все сміття, різні непотрібні частинки;
- Для готування підійде рис «Басматі» або шліфований;
- Після того як все буде підготовлено, висипаємо рис на друшляк і промиваємо до прозорої рідини. Залишаємо все в друшляку до моменту готування;
- Далі приступаємо до м'яса. Шматочок яловичини слід обполоснути, видалити кров;
- Викладаємо вирізку на обробну дошку, зрізаємо плівку, кісточки і прожилки;
- Після цього розрізаємо яловичину на невеликі брусочки з розмірами від 2 до 3 см;
- З лука слід видалити лушпиння;
- Шаткуємо цибулю кубиками середнього розміру;
- Морквяні коренеплоди промиваємо, зчищають з них шкірку і бруд, добре споліскують;
- Морквяні коренеплоди потрібно протерти на тертці з крупною решіткою або розрізати на невеликі брусочки;
- З головки часнику необхідно зчистити лушпиння, також з денця видаляємо корінці;
- Головку часнику можна залишити в цілому вигляді або ж її можна розібрати на зубчики. Зубчики перекладаємо в чашку, при цьому шкірку з них не зчищаємо;
- Попередньо краще поставити чайник з водою, щоб до моменту заливання вона була гарячою;
- Далі в чашу мультиварки наливаємо необхідну кількість олії, викладаємо шматочки м'яса;
- Вибираємо режим «Випічка» і виставляємо час 30 хвилин;
- Обсмажуємо м'ясо протягом 20 хвилин. Обов'язково його перемішуємо лопаткою;
- Після цього засипаємо до яловичині цибулю і моркву;
- Овочі з м'ясом підсолюємо, приправляємо кумином, паприку, коріандр, куркуму;
- Усе ретельно розмішуємо і готуємо приблизно 20 хвилин;
- Далі викладаємо рис, у нього вставляємо головку часнику, якщо ж вона розібрана на зубчики, то їх викладаємо на поверхні рису;
- Заливаємо все гарячою водою, щоб вона покривала рис на кілька сантиметрів;
- Виставляємо режим «Плов» і готуємо все протягом 45 хвилин;
- Після звукового сигналу мультиварки, вибираємо режим «підігрів» і залишаємо прогріватися 20 хвилин;
- В кінці готовий плов потрібно розкласти на велике плоске блюдо і подаємо на стіл.
Плов зі свининою в мультиварці Редмонд
Які продукти нам потрібні для готування:
- 400 грам свинячого м'яса;
- одна велика морква;
- цибуля – 1 головка;
- рис пропарений – 350 грам;
- 3 часникових зубця;
- сіль на свій смак;
- зіра – 30 грам;
- 2 ст. ложки барбарису;
- перець чорний у меленому вигляді – на свій розсуд.
Готувати будемо приблизно 2 години, калорійність – 290 ккал.
Детальний процес приготування:
- Свинячий шматок обов'язково потрібно обполоснути прохолодною воді;
- Далі обтираем свинину з усіх боків паперовими серветками і ріжемо на кубики;
- У ємність мультиварки слід налити рослинне масло, вибираємо режим «смаження» і залишаємо масло прогріватися;
- Потім викладаємо в масло шматочки свинячого м'яса, перемішуємо і залишаємо обсмажуватися;
- З лука знімаємо піну і шаткуємо його кубиками;
- Морквяний коренеплід споліскуємо, чистимо;
- Протираємо коренеплід на тертці з крупною решіткою або перетираємо її спеціальною терткою для корейської моркви;
- Овочі засипаємо до смаженій м'ясу, посипаємо сіллю і приправляємо прянощами;
- Заливаємо в свинині і овочів склянку води;
- Вибираємо режим «Гасіння» і залишаємо готуватися ще 50 хвилин;
- Тим часом рис потрібно перебрати від зайвого сміття і гарненько промити в декількох водах до прозорості;
- Після цього викладаємо рис до овочів і м'яса, закриваємо каструлю кришкою і залишаємо постояти близько години, щоб рис просочене ароматами;
- Заливаємо воду, щоб вона покривала всі інгредієнти на два пальця;
- Викладаємо в середину кілька зубчиків часнику прямо в шкірці;
- На бічній панелі за допомогою кнопки варіння задаємо режим «Експрес», час-40 хвилин;
- Після звукового сигналу, відкриваємо мультиварку, виймаємо зубчики і перемішуємо плов;
- Викладаємо плов на велику плоску тарілку і подаємо на стіл.
Читайте як приготувати ніжні і м'які фрикадельки в сметанному соусі.
Приготуйте смачні пельмені в мікрохвильовці за нашим рецептом — це просто і швидко.
Візьміть на замітку рецепт простого грибного супу з печерицями.
Покроковий рецепт для агрегату фірми Поларіс
Інгредієнти для готування:
- півкілограма курячого м'яса;
- морква – 2 штуки;
- 400 грам рису;
- цибуля – одна велика головка;
- сіль – пара маленьких ложечок;
- вода – 4-5 мультистакана;
- 2 лаврушки;
- рослинна олія;
- приправи на свій розсуд.
Готування у нас займе 1,5 години, калорійність – 220 ккал.
Докладний приготування:
- М'ясо промиваємо в прохолодній воді, обтираем і ріжемо невеликими шматочками;
- Цибулю очищаємо від шкірки і шаткуємо кубиками;
- Морква промиваємо, очищаємо від шкірки і бруду;
- Протираємо морква теркою з великими зубцями або нарізаємо соломкою;
- У ємність мультиварки потрібно налити трохи рослинного масла і виставляємо режим «смаження»;
- Як тільки масло прогріється, засипаємо в нього лук;
- Через 2-3 хвилини викладаємо до цибулі моркву, все гарненько розмішуємо і засмажуємо до напівготовності;
- Далі викладаємо шматочки м'яса, підсипаємо сіль, приправляємо приправами;
- Все розмішуємо і готуємо хвилин 15, можна додати трохи водички;
- Рис слід гарненько промити в 3-4 водах. Вода повинна бути прозора;
- Потім рис викладаємо до овочів і м'яса;
- Додаємо трохи солі і лаврушку;
- Підливаємо воду до самого верху, вона повинна покривати компоненти на 2 пальця;
- Вибираємо режим «Плов» і залишаємо готуватися протягом 30 хвилин;
- Після цього все перемішуємо і викладаємо на велику плоску тарілку;
- Подаємо на стіл прямо в гарячому вигляді.
Покроковий рецепт з грибами
Складові компоненти для приготування:
- 350 грам рису довгозерного;
- гриби білі печериці – 400 грам;
- один морквяний коренеплід;
- цибуля – 1 штука;
- 5 часточок часнику;
- 3 маленькі ложечки суміші приправ;
- сіль на свій розсуд;
- 1 велика ложка барбарису;
- рослинне масло.
Приготування становитиме 1 годину, калорійність – 180 хвилин.
Схема готування:
- В першу чергу слід приготувати заправку. Для неї потрібні гриби, морква, цибуля;
- Морквину промиваємо, очищаємо і ріжемо невеликими брусочками;
- З лука чистимо шкірку і шаткуємо кубиками;
- На плиту поміщаємо сковороду, підливаємо рослинне масло і прогріваємо;
- Викладаємо в розігріте масло цибулю і засмажуємо до прозорості;
- Далі викладаємо моркву, перемішуємо і обсмажуємо;
- Гриби промиваємо та нарізаємо великими шматочками;
- Викладаємо шматочки грибів до цибулі з морквою, перемішуємо і тушкуємо до готовності грибів;
- Рис варто добре промити в декількох водах, вода повинна стати прозорою;
- Далі готуємо спеції для плову – шафран, куркума, часник сушений, кінза, кумін і барбарис;
- Всі спеції викладаємо до рису і рівномірно все перемішуємо;
- Далі в чашу мультиварки викладаємо заправку з овочів і грибів, присипаємо всі спеціями і викладаємо зубчики часнику;
- Потім викладаємо рис зі спеціями і посипаємо його сіллю;
- Заливаємо все водою, щоб вона покривала всі компоненти на 1 см;
- Вибираємо режим «Рис» і готуємо все протягом 15 хвилин;
- Після цього готовий плов з грибами перемішуємо і викладаємо на тарілки.
Корисні поради
- рис для плову можна використовувати будь-який, але багато кухарі радять пропарений, тому що він у момент приготування плову не склеюється;
- обов'язково використовуйте спеції, вони надають плову насичений смак і аромат;
- моркву слід різати брусочками або соломкою. Не варто її натирати на тертці, тому що в момент готування вона перетворюється в кашу.
Плов, зроблений в мультиварці, буде відмінним доповненням вечері, обіду. Його навіть можна використовувати в якості частування гостей. Як гарно, коли розсипчастий плов викладений на тарілку разом з овочами і м'ясом, його вигляд і аромат точно перебере всіх до столу.