Як спекти печиво з шоколадною крихтою
Чи можна за рекордно короткий час спекти дуже смачне шоколадне печиво? Причому відразу декількома способами. Можна! Всім любителям шоколаду присвячується: хрустке, ніжне, поживне ласощі з досить простих інгредієнтів. Найголовніше, що шоколад можна додавати будь, а то і три відразу.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
коричневого цукру - | 90 г |
борошна - | 320 г |
масла - | 225 г |
ваніліну - | 5 г |
яєць - | 2 шт. |
шоколаду - | 1 плитка |
соди - | 5 г |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 448 Ккал |
Етапи випічки печиво з шоколадною крихтою:
- Включити духовку розігріватися. В окремій мисці збити масло за допомогою міксера, воно має бути м'яким, а потім всипати сюди цукор і продовжувати збивати до розчинення крупинок;
- Вбити сюди яйця і всипати (або влити) ванілін, продовжити перемішувати;
- В іншій мисці необхідно змішати всі сипучі продукти: соду, борошно, дрібку солі;
- Суху суміш по частинах додати в яєчно-масляну, віночком або ложкою замішуючи тісто;
- Плитку шоколаду дрібно поламати руками або нарізати ножем, вмішати в загальну масу;
- Постелити на деко пекарську папір, а потім перекласти на неї тісто. Розрівняти ложкою або вручну, щоб воно скрізь мало однаковий шар;
- Відправити в духовку на середній вогонь, тримати хвилин двадцять. Потім витягнути і дати охолонути, після чого порізати пласт на квадратики і подавати.
Вівсяне печиво з шоколадною крихтою
- 1 яйце;
- 5 г порошку для тіста;
- 160 г маргарину;
- 1 уп. шоколаду;
- 180 г вівсяних пластівців;
- 220 г цукру;
- 125 г борошна.
Час приготування: 40 хв.
Калорії: 447.
Процес випікання:
- Включити духовку нагріватися до 180 за Цельсієм, а на деко вистелити пекарську папір;
- У невеликій мисці маргарин необхідно перетерти з цукром. Він повинен бути м'яким, щоб крупинки цукру розчинилися. Можна просто натерти його, щоб процес йшов швидше;
- У сусідній мисці слід змішати дрібку солі з борошном, розпушувачем, геркулесом і ванільним цукром за бажанням;
- По частинах додати суху суміш до маргарину, заважати вручну;
- В цей же час в тісто слід вмішувати порубаний шоколад. Можна використовувати і молочний, і чорний. Заважати потрібно разом з борошном, якщо зробити це пізніше, то буде дуже важко вмішати крихту;
- Чайною ложкою викласти печиво на папір. Можна його не розрівнювати, від температури воно саме прийме відповідну форму;
- Відправити мінімум на двадцять хвилин випікатися. Перед подачею печінкою потрібно час охолонути.
Як спекти пісочне печиво з шоколадною крихтою
- 45 г какао;
- 30 г цукру;
- 240 г маргарину;
- 120 г чорного шоколаду;
- 3 г соди;
- 420 г борошна.
Час приготування: 45 хв.
Калорії: 484.
Процес випікання:
- Досить м'який маргарин порізати на кубики, додати до борошна. Всипати сюди ж трохи соди, все руками перетерти в крихту;
- Додати какао разом з цукром, знову перетерти все в крихту, вона вийде дрібніше;
- Шоколад розламати на дрібні шматочки і вмішати його в загальну масу, щоб він рівномірно розподілився;
- Скачати з тіста кулю, покласти його в холодильник хвилин на п'ятнадцять;
- Потім на столі з невеликою кількістю борошна розкачати в пласт, склянкою або спеціальними формочками вирізати печиво. У товщину воно повинно бути близько сантиметра;
- Залишки знову розкачати і повторити процес, поки тісто повністю не закінчиться;
- Викласти все на папір для випічки і відправити в духовку приблизно на двадцять п'ять хвилин, щоб печиво стало крихким. Подавати до чаю, а ще краще – з гарячим шоколадом.
Юшка з карася — здавалося б блюдо дуже просто приготувати, він далеко не всі вміють це робити. Дізнайтеся секрети ароматною вусі в нашій статті.
Візьміть на замітку рецепти рулетиків з кабачків з різними начинками. Спробуйте наші варіанти цієї смачної, але разом з тим низькокалорійної закуски.
Читайте як зварити суп з пельменів правильно, щоб блюдо вийшло смачним а пельмені не розварилися.
Солодощі по-американськи
- 170 г борошна;
- 125 р олії;
- 170 г шоколадної стружки (або крапель);
- 3 г розпушувача;
- 2 яйця;
- 140 г коричневого цукру;
- 5 г ванілі.
Час приготування: 30 хв.
Калорії: 433.
Як зробити американське печиво з шоколадною крихтою:
- Духовку включити грітися до 190 за Цельсієм;
- За допомогою міксера змішати масло з коричневим цукром, він повинен розчинитися;
- Далі додати сюди ваніль і вбити яйця, знову перемішати, маса стане рідині;
- В іншій мисці змішати борошно і розпушувач, частинами всипати у яєчну масу і перемішувати, а в кінці вмішати сюди шоколадні краплі;
- Вистелити пергамент на форму і чайною ложкою (а можна використовувати ложку для морозива) викладати печиво, дотримуючись відстань в 2 см між ними;
- Відправити в духовку на п'ятнадцять хвилин, більше тримати не потрібно. Подавати зі склянкою холодного молока.
Американське печиво з шоколадом та горіхами
- 2 яйця;
- 220 г волоських горіхів;
- 180 г коричневого цукру;
- 5 мл води;
- 180 г білого цукру;
- 370 г шоколадних крапель;
- 1 пачка масла;
- 470 г борошна;
- 6 г соди.
Час приготування: 25 хв.
Калорії: 465.
Як спекти:
- Спочатку у мисці змішати обидва види цукру, а потім у них додати м'яке масло і виделкою або вінчиком перемішати, щоб вийшла пишна маса;
- Далі по одному додавати яйця і продовжувати енергійно збивати, можна додати пару крапель ванілі;
- Вода повинна бути гарячою, в ній слід розчинити соду. І разом з дрібкою солі додати цю масу до попередніх інгредієнтів;
- Шоколадні краплі невеликого розміру слід перемішати з борошном;
- Волоські горіхи максимально очистити від лушпиння, порубати ножем і додати до борошна;
- Потім всю суху суміш по частинах додати в яєчну масу і перемішати в липке тісто;
- На сухе деко за допомогою великої ложки викласти печиво;
- Випікати всього десять хвилин при 190 за Цельсієм, краї злегка підрум'яняться. Витягнути на решітку, щоб швидше охололи і не стали твердими всередині.
Печиво з шоколадом під карамельним соусом
- 40 р какао;
- 1 яйце;
- 275 г коричневого цукру;
- 240 г борошна;
- 60 мл вершків;
- 280 г масла;
- 160 г мармеладу;
- 70 г шоколадної стружки;
- 2 г соди;
- 80 г горіхів;
- 1 жовток.
Час приготування: 1 ч.
Калорії: 439.
Процес випікання:
- Трохи більше половини масла розтопити в мікрохвильовій печі або на плиті;
- Борошно змішати з какао, потім додати сюди соду, сіль, все пропустити через сито;
- Збити міксером яйце з додатковим жовтком, додати трохи ваніліну;
- Тим же міксером в окремому посуді перебити вже розтоплене масло з половиною цукру;
- Змішати обидві маси, а потім до них додати борошняну масу і вимісити тісто;
- Горіхи прожарити і порубати, разом з шоколадною крихтою і мармеладом вмішати до загальної маси;
- Ложкою, формуючи кульки, викласти печиво на деко. Можна підстелити папір під нього;
- Випікати десять хвилин на середньому вогні, після чого дати охолонути;
- Масло розтопити в сотейнику, по частинах додати другу половину цукру, потім вершки і щіпку солі. Коли цукор розчиниться, вимкнути плиту, дати суміші охолонути. Після цього збити соус змішати і полити його зверху на холодну печиво.
Корисні поради
Щоб печиво вийшло по-справжньому смачним, потрібно використовувати шоколад хорошої якості. Краще брати краплі іноземного виробництва, наприклад, бельгійського, французького чи італійського. У них смаку набагато більше, тоді як багато вітчизняні виробники використовують шоколадну глазур.
Крім горіхів, можна використовувати і різні насіння, приміром, кунжут. Додавати мармеладних ведмедиків, зефір, різноманітні сухофрукти. Поєднання молочного шоколаду і родзинок вважається дуже вдалим.
Печиво з шоколадною крихтою практично завжди залишається м'яким всередині, а зверху набуває красиву хрустку скоринку. З чашкою кави вранці – просто ідеально!