Покрокові рецепти вишуканих салатів зі свининою
Рідкісний свято обходиться без наявності салатів, а останнім часом їх можна сміливо віднести до категорії самостійних страв. З риби, з сезонних овочів, м'яса – на будь-який смак! А якщо ви любитель виключно ситних салатів, зверніть увагу на м'ясні, особливо на ті, де головним інгредієнтом виступає свиняче м'ясо.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
майонез - | для заправки |
м'ясо свинини - | 200 г |
вода (окріп) - | 100 мл |
консервований горошок - | 0,5 склянки |
морквина - | 1 шт. |
цукор - | 15 г |
оцет - | 10 мл |
цибулю - | 1 шт. |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 123 Ккал |
Один із смачних салатів зі свининою, смак якого відповість вимогам навіть гурманів.
Процес:
- Відварену свинину нарізати кубиками;
- Натерту моркву обсмажити до м'якості;
- Нашаткувати цибулину і залити овоч сумішшю окропу, оцту і цукру;
- Цибуля залишити в маринаді на 15 хвилин. Злити маринад;
- Всі компоненти, заправити майонезом.
Теплий салат зі свининою
Необхідні компоненти:
- свиняче м'ясо – 550 г;
- масло;
- перець болгарський;
- цукор – 5 г;
- білі гриби – 300 г;
- сік лимона – 40 мл;
- черрі – 250 г;
- оцет – 1 ст. л (в ідеалі бальзамічний);
- пучок салату;
- квасоля – 300 г (стручкова);
- кілька зубчиків часнику;
- масло – 65 мл
Витрачений час: приблизно 40 хвилин (не більше).
Калорійність: 160 ккал.
Процес:
- Промите м'ясо обсушити;
- Окремо змішати 30 мл оливкової олії, 1 ст. л. соку лимона і перець з сіллю. Натерти цією сумішшю свинину і залишити маринуватися в холодильнику на годину;
- Форму застелити промазаної кулінарним жиром фольгою і викласти свиняче м'ясо. Готувати при 200 С протягом години;
- Листя салату промити кілька разів і відкинути на друшляк. Процедура необхідна для того, щоб скла вода;
- Промиті гриби тонко нарізати на пластини;
- Масло розігріти. Стручкову квасолю і гриби обсмажити. Посолити і готувати до готовності на помірному вогні, поки не википить рідина;
- У перцю видалити плодоніжки, зрізати насіння і нарізати соломкою;
- Черрі розрізати навпіл;
- Для заправки необхідно змішати залишився лимонний сік, олія, оцет, пресований часник і цукор. Перемішати;
- Готове до цього часу м'ясо порізати шматками;
- Тарілку застелити салатом і злегка побризкати заправкою;
- Викласти теплий салат і полити заправкою.
«Чоловічий каприз»
Головне як в їжі, яку цінують чоловіки? Звичайно ж, з'їсти і насититися. Саме цим якістю володіє запропонований нижче салат. Готується він швидко, тому з процесом впорається навіть самий «чайник» кулінарії.
Необхідні компоненти:
- свиняче м'ясо – 220 г;
- сир твердого сорту – 120 г;
- великі цибулини — 2 шт.;
- яйця курячі – 4 шт.;
- за смаком додати яблучний оцет;
- майонез «Класичний» — 310 р.
Витрачений час: 40 хвилин.
Калорійність: 133 ккал.
Процес:
- Свинину відварити і нарізати будь-яким зручним способом: дрібними кубиками або тонкими довгастими скибочками;
- Цибулю нашаткувати на тонкі півкільця;
- Розкласти овочі на тарілку і залити оцтом;
- Залишити цибулю маринуватися протягом 15 хвилин. Рідину злити і добре віджати інгредієнт;
- Яйця відварити способом «круто», охолодити і натерти;
- Сир також натерти;
- Взяти широку салатницю і викладати шари згідно такій черговості:
- ріпчаста цибуля – майонез;
- свинина – майонез;
- яйця;
- сир.
Стожки з фаршу — що це таке і як приготувати це чудове блюдо.
Читайте як приготувати смачний і соковитий минтай в мультиварці.
Приготуйте дієтичне вівсяне печиво. Це смачно і дуже корисно, рецепт тут.
Салат з вареної свининою і огірками
Цей рецепт сподобається любителям солоненького, адже в салаті використовуються мариновані огірки. За аромат відповідає часник, а за корисні властивості – волоські горіхи.
Необхідні компоненти:
- варена свинина – 550 г;
- солоні огірки – 8 шт.;
- пару зубчиків часнику;
- яйця – 4 шт. (зварити круто);
- за смаком додати майонез і сіль;
- волоські горіхи (очистити) – 1 стакан.
Витрачений час: 25 хвилин.
Калорійність: 150 ккал.
Процес:
- Свинину розібрати на волокна, а потім подрібнити ножем;
- Викласти м'ясний інгредієнт на салатницю і промазати тонким шаром майонезу;
- Огірки очистити від насіння і шкірки, порізати на тонкі смужки і змішати пресованим часником. Викласти м'ясо і змастити майонезом;
- Натерти яйця і змішати з майонезом;
- Процес повторювати до закінчення інгредієнтів;
- Солити потрібно на свій розсуд.
Готовий салат прикрасити дрібно порубаними горіхами, які необхідно заздалегідь обсмажити на сухій сковорідці.
Салат з грибами і свинячим м'ясом
Легкий святковий салат зі свининою, який подарує весняний настрій. Смак у нього вийде повітряним, так як в складі немає ніяких вишуканих інгредієнтів. Але є вдале поєднання традиційних продуктів, тому результат буде відмінним.
Необхідні компоненти:
- свиняче м'ясо – 200 г;
- яйця – 3 шт.;
- печериці або інші білі гриби – 400 г;
- масло – 35 мл;
- сіль з перцем;
- сир твердого сорту – 130 г;
- рубана зелень;
- майонез «Класичний» – 150 р.
Витрачений час: 20 хвилин.
Калорійність: 169 ккал.
Процес:
- М'ясо відварити і нарізати на пластинки;
- Відварити яйця способом «круто» і відокремити один від одного жовтки і білки. Натерти в різні миски;
- Також натерти сир;
- Гриби нарізати на смужки і обсмажити, не забувши посолити і поперчити;
- Шари салату розкладати по такій черговості:
- гриби — майонез;
- сир — майонез;
- свинину — майонез;
- білок – майонез;
- покрити салат зеленню, а жовтки розкласти у вигляді квіточок.
Салат з корейською морквою і м'ясом
Ще один рецепт відрізняється простотою, де пікантну нотку додасть моркву по-корейськи.
Необхідні компоненти:
- свиняче м'ясо – 550 г;
- огірки солоні – 3 шт;
- сир твердих сортів – 200 г;
- майонез для прошарку;
- морква корейська – 200 г;
- цибулина;
- яйця курячі – 3 шт.
Витрачений час: 30 хвилин.
Калорійність: 171 ккал.
Процес:
- М'ясо подрібнити соломкою;
- Нарізану півкільцями цибулину обшпарити окропом, щоб видалити із інгредієнта гіркота;
- Яйця натерти, а огірки порізати соломкою;
- Салат викладається шарами згідно такій черговості:
- свинина – майонез;
- лук – майонез;
- огірки – майонез;
- яйця;
- корейська морква.
«Латвійська»
Рецепт можна модернізувати згідно з власними смаковими уподобаннями.
Необхідні компоненти:
- свиняча вирізка – 150 г;
- середні бульби картоплі – 3 шт.;
- стиглий помідор;
- огірки солоні – 2 шт.;
- салат;
- яблуко;
- зелень петрушки;
- оселедець – 60 г;
- сметана не жирна – 210 г;
- оцет з гірчицею;
- хрін – 40 г;
- яйця– 2 шт (зварити круто).
Час приготування: 55 хвилин.
Калорійність: 100 ккал.
Процес:
- Свинину та картоплю відварити. Після охолодження нарізати обидва інгредієнта кубиками;
- Додати до них подрібнені яйця і оселедець;
- У яблук видалити кожурку і нарізати кубиками;
- Додати до інгредієнтів і перемішати;
- Для заправки змішати оцет, хрін, гірчицю і сметану;
- Отриманим соусом заправити салат.
«Гурман»
Якщо ви в пошуках святкового варіанту салату, то візьміть цей рецепт на замітку.
Необхідні компоненти:
- відварна свинина – 150 г;
- коньяк – 10 мл;
- бульйон, в якому варилося м'ясо – 3 ст. л;
- соєвий соус – 5 мл;
- довгий огірок;
- масло – 35 мл;
- яйця – 2 шт. (відварити) + 1 свіжий жовток;
- очищені фісташки – 150 г;
- щіпка запашного перцю;
- пучок зелені за вибором.
Час готування: до 45 хвилин.
Кількість калорій: 260 ккал.
Процес:
- Спочатку необхідно приготувати соус, щоб за час підготовки інгредієнтів він встиг настоятися;
- Змішати коньяк, жовток яйця, бульйон, соєвий соус, масло і запашний перець. Все ретельно збити до однорідності;
- За допомогою маленької форми з білків вирізати квіти, а залишки дрібно порубати;
- Огірок очистити від шкірки і разом зі свининою нарізати соломкою;
- У блендері подрібнити зелень з горіхами;
- Блюдо застелити салатом, викласти свинину і полити інгредієнт соусом;
- Повністю закрити м'ясо огірком і також заправити соусом;
- Далі розподілити подрібнені яйця, які необхідно злегка полити заправкою;
- Завершальним шаром стануть горіхи з зеленню.
Поверхня готового салату прикрашається білковими квітками.
«До-Ре-Мі»
Звідки з'явилася назва, невідомо, але це не змінює факт того, що в ньому багато користі.
Необхідні компоненти:
- картопляні бульби – 3 шт.;
- огірок солоний;
- кінза свіжа;
- свиняче м'ясо – 250 г;
- щіпка червоного меленого перцю;
- «Класичний» майонез – 220 г;
- половинка лимона.
Час готування: до 40 хвилин.
Кількість калорій: 245 ккал.
Процес:
- Свинину та картоплю зварити в трохи підсоленій рідини;
- Поки попередні інгредієнти остигають порізати соломкою огірок;
- Також необхідно нарізати соломкою охолоджені компоненти;
- Для приготування соусу необхідно змішати сік лимона з майонезом і червоним перцем. Збити віночком;
- Готовим соусом заправити інгредієнти і викласти салат на тарілку;
- Зверху оформити гілочками кінзи.
Приємного апетиту!