03 июнь 2019 3 490

Покрокові рецепти вишуканих салатів зі свининою

Рідкісний свято обходиться без наявності салатів, а останнім часом їх можна сміливо віднести до категорії самостійних страв. З риби, з сезонних овочів, м'яса – на будь-який смак! А якщо ви любитель виключно ситних салатів, зверніть увагу на м'ясні, особливо на ті, де головним інгредієнтом виступає свиняче м'ясо.

Салат «Купецький»
Інгредієнти Кількість
майонез - для заправки
м'ясо свинини - 200 г
вода (окріп) - 100 мл
консервований горошок - 0,5 склянки
морквина - 1 шт.
цукор - 15 г
оцет - 10 мл
цибулю - 1 шт.
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 123 Ккал

Один із смачних салатів зі свининою, смак якого відповість вимогам навіть гурманів.

Процес:

  1. Відварену свинину нарізати кубиками;
  2. Натерту моркву обсмажити до м'якості;
  3. Нашаткувати цибулину і залити овоч сумішшю окропу, оцту і цукру;
  4. Цибуля залишити в маринаді на 15 хвилин. Злити маринад;
  5. Всі компоненти, заправити майонезом.

Теплий салат зі свининою

Смакові якості в цьому салаті багато в чому ґрунтуються на тепловій обробці головного інгредієнта – свинини. Запечене м'ясо зробить його ситним, а овочі додадуть необхідну легкість.

Необхідні компоненти:

  • свиняче м'ясо – 550 г;
  • масло;
  • перець болгарський;
  • цукор – 5 г;
  • білі гриби – 300 г;
  • сік лимона – 40 мл;
  • черрі – 250 г;
  • оцет – 1 ст. л (в ідеалі бальзамічний);
  • пучок салату;
  • квасоля – 300 г (стручкова);
  • кілька зубчиків часнику;
  • масло – 65 мл

Витрачений час: приблизно 40 хвилин (не більше).

Калорійність: 160 ккал.

Процес:

  1. Промите м'ясо обсушити;
  2. Окремо змішати 30 мл оливкової олії, 1 ст. л. соку лимона і перець з сіллю. Натерти цією сумішшю свинину і залишити маринуватися в холодильнику на годину;
  3. Форму застелити промазаної кулінарним жиром фольгою і викласти свиняче м'ясо. Готувати при 200 С протягом години;
  4. Листя салату промити кілька разів і відкинути на друшляк. Процедура необхідна для того, щоб скла вода;
  5. Промиті гриби тонко нарізати на пластини;
  6. Масло розігріти. Стручкову квасолю і гриби обсмажити. Посолити і готувати до готовності на помірному вогні, поки не википить рідина;
  7. У перцю видалити плодоніжки, зрізати насіння і нарізати соломкою;
  8. Черрі розрізати навпіл;
  9. Для заправки необхідно змішати залишився лимонний сік, олія, оцет, пресований часник і цукор. Перемішати;
  10. Готове до цього часу м'ясо порізати шматками;
  11. Тарілку застелити салатом і злегка побризкати заправкою;
  12. Викласти теплий салат і полити заправкою.

«Чоловічий каприз»

Головне як в їжі, яку цінують чоловіки? Звичайно ж, з'їсти і насититися. Саме цим якістю володіє запропонований нижче салат. Готується він швидко, тому з процесом впорається навіть самий «чайник» кулінарії.

Необхідні компоненти:

  • свиняче м'ясо – 220 г;
  • сир твердого сорту – 120 г;
  • великі цибулини — 2 шт.;
  • яйця курячі – 4 шт.;
  • за смаком додати яблучний оцет;
  • майонез «Класичний» — 310 р.

Витрачений час: 40 хвилин.

Калорійність: 133 ккал.

Процес:

  1. Свинину відварити і нарізати будь-яким зручним способом: дрібними кубиками або тонкими довгастими скибочками;
  2. Цибулю нашаткувати на тонкі півкільця;
  3. Розкласти овочі на тарілку і залити оцтом;
  4. Залишити цибулю маринуватися протягом 15 хвилин. Рідину злити і добре віджати інгредієнт;
  5. Яйця відварити способом «круто», охолодити і натерти;
  6. Сир також натерти;
  7. Взяти широку салатницю і викладати шари згідно такій черговості:
  • ріпчаста цибуля – майонез;
  • свинина – майонез;
  • яйця;
  • сир.

Стожки з фаршу — що це таке і як приготувати це чудове блюдо.

Читайте як приготувати смачний і соковитий минтай в мультиварці.

Приготуйте дієтичне вівсяне печиво. Це смачно і дуже корисно, рецепт тут.

Салат з вареної свининою і огірками

Цей рецепт сподобається любителям солоненького, адже в салаті використовуються мариновані огірки. За аромат відповідає часник, а за корисні властивості – волоські горіхи.

Необхідні компоненти:

  • варена свинина – 550 г;
  • солоні огірки – 8 шт.;
  • пару зубчиків часнику;
  • яйця – 4 шт. (зварити круто);
  • за смаком додати майонез і сіль;
  • волоські горіхи (очистити) – 1 стакан.

Витрачений час: 25 хвилин.

Калорійність: 150 ккал.

Процес:

  1. Свинину розібрати на волокна, а потім подрібнити ножем;
  2. Викласти м'ясний інгредієнт на салатницю і промазати тонким шаром майонезу;
  3. Огірки очистити від насіння і шкірки, порізати на тонкі смужки і змішати пресованим часником. Викласти м'ясо і змастити майонезом;
  4. Натерти яйця і змішати з майонезом;
  5. Процес повторювати до закінчення інгредієнтів;
  6. Солити потрібно на свій розсуд.

Готовий салат прикрасити дрібно порубаними горіхами, які необхідно заздалегідь обсмажити на сухій сковорідці.

Салат з грибами і свинячим м'ясом

Легкий святковий салат зі свининою, який подарує весняний настрій. Смак у нього вийде повітряним, так як в складі немає ніяких вишуканих інгредієнтів. Але є вдале поєднання традиційних продуктів, тому результат буде відмінним.

Необхідні компоненти:

  • свиняче м'ясо – 200 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • печериці або інші білі гриби – 400 г;
  • масло – 35 мл;
  • сіль з перцем;
  • сир твердого сорту – 130 г;
  • рубана зелень;
  • майонез «Класичний» – 150 р.

Витрачений час: 20 хвилин.

Калорійність: 169 ккал.

Процес:

  1. М'ясо відварити і нарізати на пластинки;
  2. Відварити яйця способом «круто» і відокремити один від одного жовтки і білки. Натерти в різні миски;
  3. Також натерти сир;
  4. Гриби нарізати на смужки і обсмажити, не забувши посолити і поперчити;
  5. Шари салату розкладати по такій черговості:
  • гриби — майонез;
  • сир — майонез;
  • свинину — майонез;
  • білок – майонез;
  • покрити салат зеленню, а жовтки розкласти у вигляді квіточок.

Салат з корейською морквою і м'ясом

Ще один рецепт відрізняється простотою, де пікантну нотку додасть моркву по-корейськи.

Необхідні компоненти:

  • свиняче м'ясо – 550 г;
  • огірки солоні – 3 шт;
  • сир твердих сортів – 200 г;
  • майонез для прошарку;
  • морква корейська – 200 г;
  • цибулина;
  • яйця курячі – 3 шт.

Витрачений час: 30 хвилин.

Калорійність: 171 ккал.

Процес:

  1. М'ясо подрібнити соломкою;
  2. Нарізану півкільцями цибулину обшпарити окропом, щоб видалити із інгредієнта гіркота;
  3. Яйця натерти, а огірки порізати соломкою;
  4. Салат викладається шарами згідно такій черговості:
  • свинина – майонез;
  • лук – майонез;
  • огірки – майонез;
  • яйця;
  • корейська морква.

«Латвійська»

Рецепт можна модернізувати згідно з власними смаковими уподобаннями.

Необхідні компоненти:

  • свиняча вирізка – 150 г;
  • середні бульби картоплі – 3 шт.;
  • стиглий помідор;
  • огірки солоні – 2 шт.;
  • салат;
  • яблуко;
  • зелень петрушки;
  • оселедець – 60 г;
  • сметана не жирна – 210 г;
  • оцет з гірчицею;
  • хрін – 40 г;
  • яйця– 2 шт (зварити круто).

Час приготування: 55 хвилин.

Калорійність: 100 ккал.

Процес:

  1. Свинину та картоплю відварити. Після охолодження нарізати обидва інгредієнта кубиками;
  2. Додати до них подрібнені яйця і оселедець;
  3. У яблук видалити кожурку і нарізати кубиками;
  4. Додати до інгредієнтів і перемішати;
  5. Для заправки змішати оцет, хрін, гірчицю і сметану;
  6. Отриманим соусом заправити салат.

«Гурман»

Якщо ви в пошуках святкового варіанту салату, то візьміть цей рецепт на замітку.

Необхідні компоненти:

  • відварна свинина – 150 г;
  • коньяк – 10 мл;
  • бульйон, в якому варилося м'ясо – 3 ст. л;
  • соєвий соус – 5 мл;
  • довгий огірок;
  • масло – 35 мл;
  • яйця – 2 шт. (відварити) + 1 свіжий жовток;
  • очищені фісташки – 150 г;
  • щіпка запашного перцю;
  • пучок зелені за вибором.

Час готування: до 45 хвилин.

Кількість калорій: 260 ккал.

Процес:

  1. Спочатку необхідно приготувати соус, щоб за час підготовки інгредієнтів він встиг настоятися;
  2. Змішати коньяк, жовток яйця, бульйон, соєвий соус, масло і запашний перець. Все ретельно збити до однорідності;
  3. За допомогою маленької форми з білків вирізати квіти, а залишки дрібно порубати;
  4. Огірок очистити від шкірки і разом зі свининою нарізати соломкою;
  5. У блендері подрібнити зелень з горіхами;
  6. Блюдо застелити салатом, викласти свинину і полити інгредієнт соусом;
  7. Повністю закрити м'ясо огірком і також заправити соусом;
  8. Далі розподілити подрібнені яйця, які необхідно злегка полити заправкою;
  9. Завершальним шаром стануть горіхи з зеленню.

Поверхня готового салату прикрашається білковими квітками.

«До-Ре-Мі»

Звідки з'явилася назва, невідомо, але це не змінює факт того, що в ньому багато користі.

Необхідні компоненти:

  • картопляні бульби – 3 шт.;
  • огірок солоний;
  • кінза свіжа;
  • свиняче м'ясо – 250 г;
  • щіпка червоного меленого перцю;
  • «Класичний» майонез – 220 г;
  • половинка лимона.

Час готування: до 40 хвилин.

Кількість калорій: 245 ккал.

Процес:

  1. Свинину та картоплю зварити в трохи підсоленій рідини;
  2. Поки попередні інгредієнти остигають порізати соломкою огірок;
  3. Також необхідно нарізати соломкою охолоджені компоненти;
  4. Для приготування соусу необхідно змішати сік лимона з майонезом і червоним перцем. Збити віночком;
  5. Готовим соусом заправити інгредієнти і викласти салат на тарілку;
  6. Зверху оформити гілочками кінзи.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: