10 май 2019 2 476

Пишні оладки на кефірі — сніданок для всієї родини

Оладки люблять дорослі і діти.

Існують різноманітні рецепти їх приготування: на кефірі, дріжджах, на воді.

А інколи з додаванням різних інгредієнтів: фруктів, варення, ягід, сиру, сиру, м'яса, бекону.

Як же приємно рано вранці випити склянка парного молока з бабусиними смачними оладками.

Ностальгія?

А чому б нам не приготувати зараз такі ж пишні «грудочки» на кефірі?

Принципи і способи приготування пишних оладок

  1. Обов'язково слід заздалегідь дістати з холодильника всі інгредієнти.
  2. Борошно потрібно просіяти до початку замісу тіста та в період. Додаємо в посуд невеликими порціями, гарненько перемішуємо, щоб уникнути виникнення грудок.
  3. Смажити оладки потрібно тільки на розпеченому маслі, оскільки вони швидко просмажиться, стануть пишними і рум'яними.
  4. Після випікання вироби необхідно викласти на сухе деко, промокнути кожен оладок серветкою, щоб прибрати зайвий жир.
  5. Накривати посуд з готовими «пышечками» краще салфеточным рушником, а не кришкою, щоб уникнути конденсату.
  6. Подавати до столу відразу з печі, додаючи сметану, варення, мед, повидло.
  7. А якщо тримати оладки в теплому місці, укутавши рушником, то вони довго не охолонуть і будуть свіжими та рум'яними.

Підготовка продуктів

Беремо кефір кімнатної температури (чим кисліше, тим пишніше вийдуть оладки).

Добре, якщо він буде домашнього приготування.

Готуємо борошно (вищого ґатунку) – приблизна кількість, головне, щоб консистенція потім була густою і гарненько збитою.

Дістаємо яйця з холодильника заздалегідь.

Соду гасити не потрібно, часто господині допускають таку помилку, а потім нарікають на невдалі кулінарні винаходи!

Найкраще додати в тісто ложку рослинного масла, щоб вироби були повітряними і пористими.

Класичний рецепт або як приготувати бабусині оладки на кефірі
Інгредієнти Кількість
кефіру - 1 склянка
яєць - 1-2 шт.
солі - щіпка
борошна пшеничного або житнього - 1,5 склянки
цукру - 3 ст. л.
соди - ¼ Ч. л.
рослинної олії - стакан
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 189 Ккал

Етапи готування:

  1. У глибокий посуд, бажано металеву, вбиваємо яйця і засипаємо цукор.
  2. Перемішуємо вінчиком до пінообразної суміші. Додаємо кефір і знову збовтуємо. Консистенцію підігріваємо на вогні кілька хвилин.
  3. Просіваємо борошно і додаємо в тісто маленькими порціями.
  4. Після замісу в готовий склад засипаємо соду і ложку рослинної олії. Тісто готове! Не потрібно тримати суміш в теплі або залишати «на потім» в холодильнику, потрібно відразу ж приступати до смаження.
  5. У розігріту олію на скоровороду викладаємо столовою ложкою масу, смажимо 2-3 хвилини до золотистої скоринки. Перевертаємо! Накривати кришкою не рекомендується!
  6. Викладаємо готові оладки в плоску тарілку і сміливо подаємо до столу зі сметаною і медом.

Приємного апетиту!

А ось і відео-рецепт цієї страви, яке своєю простотою вже багато років користується величезною популярністю:

Різноманітні рецепти з додаванням в тісто сухофруктів, яблука, гарбуза, смородини

Начинка може бути різною, іноді господині примудряються додавати в оладки кабачки, диню і навіть авокадо.

Такі компоненти роблять їх смак ще краще.

А що ж ми приготуємо зараз?

Рецепт «вітамінних» оладок з яблуками і морквою

Інгредієнти:

  • 400 г моркви, натертої на дрібній тертці;
  • 2 курячих яйця;
  • 2 перетертих з цукром яблука;
  • 3 ст. л. кефіру;
  • цукор за смаком;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 2 ст. л. манної крупи;
  • жменя чорносливу;
  • ¼ Ч. л. соди.

Всипаємо в глибоку миску подрібнену моркву, теплий кефір, манку, сіль.

Перемішуємо.

Соду гасимо окремо оцтом і після додаємо в суміш.

Залишаємо склад у теплому місці на 30 хвилин, завдяки чому оладки вийдуть пишними і м'якими.

Тепер кладемо яблука, яйця (збиті з цукром, дрібно нарізаний і розпарений чорнослив.

Тісто готове.

Випікаємо звичайним способом на рослинному маслі, подаємо зі сметаною або фруктами.

Пальчики оближеш!

Ніжні оладки з вівсяними пластівцями

Для тесту буде потрібно запастися:

  • вівсяною мукою – 150 г;
  • курячим яйцем;
  • однією морквою, перетертої з цукром;
  • рослинним маслом – 4 ст. л.;
  • а ще беремо 1 ст. л. цукру, сіль, 500 мл кефіру, 200 г вівсяних пластівців.

Щоб приготувати пишні оладки на кефірі потрібно пройти такі етапи:

Вівсяні пластівці заливаємо кефіром, нагріваємо суміш на вогні до 40 градусів і відставляємо суміш на півгодини до набухання.

Коли консистенція дозріє, додаємо подрібнену моркву, сіль, жовток, цукор і вівсяну муку.

Окремо збиваємо білки і вводимо в готове тісто.

Акуратно перемішуємо.

Столовою ложкою викладаємо суміш на розігріту сковороду, смажимо оладки з двох боків до рум'яної скоринки.

Ось такі дивовижні і дуже смачні вийшли у нас борошняні вироби!

Рецепт оладок на кефірі по-домашньому без соди і яєць

Для приготування тіста необхідно взяти:

  • 250 г кефіру;
  • 1 ч. л. рослинного масла;
  • 150 г борошна;
  • 2 ч. л. цукру;
  • сіль за смаком.

Замісити тісто до консистенції густої і смажити оладки на гарячому маслі.

Звичайно, такі вироби будуть не зовсім пишними, але дуже смачними і рум'яними.

При замісі до складу можна додати родзинки, корицю, горіхи, дрібно нарізані сухофрукти.

Оладки вийдуть з пікантним смаком.

Техніка приготування оладок в мультиварці, духовці

Що ж ми готуємо на сковороді, та й тільки? Спробуємо в мультиварці, диво-помічниці кожної хазяєчці.

Для тіста слід взяти:

  • літр кефіру;
  • 700 г пшеничного борошна;
  • 200 г родзинок і чорносливу;
  • 2 яйця;
  • 20 г ванільного цукру;
  • 2 ч. л. соди.

Збиваємо яйця і цукор, додаємо в миску кефір, соду, прянощі, родзинки, чорнослив, всипаємо борошно і перемішуємо до сметаноподібного стану.

Змащуємо посуд мультиварки, ставимо на хвилин 10 «Підігрів», а після викладаємо тісто і натискаємо кнопку «Випічка» по 5 хвилин на кожну сторону.

Кришкою не накриваємо, щоб продукт не набрав рідини.

Викладаємо на тарілку і їмо з задоволенням!

Такі вироби будуть чудовим сніданком для маленьких діток, адже оладки пропарені, а не смажені на сковороді.

Тепер використовуємо духовку для приготування пишних «смачненького».

Тісто можна замісити як для мультиварки, далі розігріти духовку до 200 градусів і випікати вироби до золотистої скоринки.

Готові оладки полити сметаною і присипати цукровою пудрою.

Всім, хто піклується про своє здоров'я, важливо буде дізнатися про властивості такого продукту, як ріпаковий мед. Він може допомогти при виразці, гастритах і колітах, але цей список набагато ширший. Читайте всю інформацію в статті: Користь і шкода при вживанні ріпакового меду

Оладки часто подають з варенням. Кожен з нас обирає те, що йому більше подобається за смаком. А ви пробували коли-небудь варення з волоських горіхів? Тут ви можете не лише прочитати про нього, але і приготувати самостійно.

Багато хто не готують страви з яловичої печінки. А все тому, що просто не знають як. Ось підбірка рецептів з цим продуктом: #deletetag#/pitanie/obshhie-voprosy/blyuda-iz-govyazheuy-pecheni.html

Кілька порад від професіоналів

  1. Щоб готовий продукт мав відмінний смак і не відчувався скислий кефір, потрібно підігріти готову суміш на вогні перед смаженням.
  2. Чому не потрібно гасити соду оцтом? Справа в тому, що в період з'єднання кефіру з лужним засобом відбувається специфічна реакція, яка дозволяє випікати пишні вироби. А ось якщо тісто поставити в холодильник і робити оладки пізніше – дива не станеться. Так, вони будуть смачними, але не наберуть бажаного розміру.
  3. Борошно можна брати різних сортів, пшеничну, кукурудзяну, вівсяну, гречану, житнє. Головне, гарненько вимішувати тісто і не допускати появи злиплих грудочок.
  4. Якщо під час випікання тісто здасться густим, можна розбавити теплою кип'яченою водою, а якщо рідким, то додати трохи борошна.
  5. Соду можна замінити розпушувачем, ефект буде той самий.
  6. У дріжджове тісто додавати соду не потрібно. Оладки і так будуть воздушыми і красивими.
  7. Для начинки підійдуть як солодкі інгредієнти — сухофрукти, повидло, ягоди, банани, шоколад, апельсини, так і солоні — сир, бекон, капута, морква, кабачки, м'ясо. Головне, заздалегідь їх підготувати: натерти, обшпарити, замочити, просмажити і зварити (залежно від обраних додаткових продуктів).

Головний успіх приготування «добротних» оладок

Правильна консистенція тіста.

Тільки сметаноподібний склад дасть необхідний результат.

Робиться він, звичайно, на око, можливо з першого разу оладки будуть не такими вдалими, але з часом ситуація виправиться в кращу сторону.

Також важливо не пересмажувати вироби і не тримати під кришкою, щоб вода не наситила готовий продукт.

Які ж смачні, ароматні й оригінальні оладки у нас вийшли!

Подобаються?

Тоді швидко за стіл!

Приємного чаювання!

Зараз я пропоную вам влаштуватися зручніше і подивитися захоплююче приготування екзотичного рецепта оладок з сьомгою:

Що ще почитати: