Пишні оладки на кефірі — сніданок для всієї родини
Оладки люблять дорослі і діти.
Існують різноманітні рецепти їх приготування: на кефірі, дріжджах, на воді.
А інколи з додаванням різних інгредієнтів: фруктів, варення, ягід, сиру, сиру, м'яса, бекону.
Як же приємно рано вранці випити склянка парного молока з бабусиними смачними оладками.
Ностальгія?
А чому б нам не приготувати зараз такі ж пишні «грудочки» на кефірі?
Принципи і способи приготування пишних оладок
- Обов'язково слід заздалегідь дістати з холодильника всі інгредієнти.
- Борошно потрібно просіяти до початку замісу тіста та в період. Додаємо в посуд невеликими порціями, гарненько перемішуємо, щоб уникнути виникнення грудок.
- Смажити оладки потрібно тільки на розпеченому маслі, оскільки вони швидко просмажиться, стануть пишними і рум'яними.
- Після випікання вироби необхідно викласти на сухе деко, промокнути кожен оладок серветкою, щоб прибрати зайвий жир.
- Накривати посуд з готовими «пышечками» краще салфеточным рушником, а не кришкою, щоб уникнути конденсату.
- Подавати до столу відразу з печі, додаючи сметану, варення, мед, повидло.
- А якщо тримати оладки в теплому місці, укутавши рушником, то вони довго не охолонуть і будуть свіжими та рум'яними.
Підготовка продуктів
Беремо кефір кімнатної температури (чим кисліше, тим пишніше вийдуть оладки).
Добре, якщо він буде домашнього приготування.
Готуємо борошно (вищого ґатунку) – приблизна кількість, головне, щоб консистенція потім була густою і гарненько збитою.
Дістаємо яйця з холодильника заздалегідь.
Соду гасити не потрібно, часто господині допускають таку помилку, а потім нарікають на невдалі кулінарні винаходи!
Найкраще додати в тісто ложку рослинного масла, щоб вироби були повітряними і пористими.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
кефіру - | 1 склянка |
яєць - | 1-2 шт. |
солі - | щіпка |
борошна пшеничного або житнього - | 1,5 склянки |
цукру - | 3 ст. л. |
соди - | ¼ Ч. л. |
рослинної олії - | стакан |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 189 Ккал |
Етапи готування:
- У глибокий посуд, бажано металеву, вбиваємо яйця і засипаємо цукор.
- Перемішуємо вінчиком до пінообразної суміші. Додаємо кефір і знову збовтуємо. Консистенцію підігріваємо на вогні кілька хвилин.
- Просіваємо борошно і додаємо в тісто маленькими порціями.
- Після замісу в готовий склад засипаємо соду і ложку рослинної олії. Тісто готове! Не потрібно тримати суміш в теплі або залишати «на потім» в холодильнику, потрібно відразу ж приступати до смаження.
- У розігріту олію на скоровороду викладаємо столовою ложкою масу, смажимо 2-3 хвилини до золотистої скоринки. Перевертаємо! Накривати кришкою не рекомендується!
- Викладаємо готові оладки в плоску тарілку і сміливо подаємо до столу зі сметаною і медом.
Приємного апетиту!
А ось і відео-рецепт цієї страви, яке своєю простотою вже багато років користується величезною популярністю:
Різноманітні рецепти з додаванням в тісто сухофруктів, яблука, гарбуза, смородини
Начинка може бути різною, іноді господині примудряються додавати в оладки кабачки, диню і навіть авокадо.
Такі компоненти роблять їх смак ще краще.
А що ж ми приготуємо зараз?
Рецепт «вітамінних» оладок з яблуками і морквою
Інгредієнти:
- 400 г моркви, натертої на дрібній тертці;
- 2 курячих яйця;
- 2 перетертих з цукром яблука;
- 3 ст. л. кефіру;
- цукор за смаком;
- 0,5 ч. л. солі;
- 2 ст. л. манної крупи;
- жменя чорносливу;
- ¼ Ч. л. соди.
Всипаємо в глибоку миску подрібнену моркву, теплий кефір, манку, сіль.
Перемішуємо.
Соду гасимо окремо оцтом і після додаємо в суміш.
Тепер кладемо яблука, яйця (збиті з цукром, дрібно нарізаний і розпарений чорнослив.
Тісто готове.
Випікаємо звичайним способом на рослинному маслі, подаємо зі сметаною або фруктами.
Пальчики оближеш!
Ніжні оладки з вівсяними пластівцями
Для тесту буде потрібно запастися:
- вівсяною мукою – 150 г;
- курячим яйцем;
- однією морквою, перетертої з цукром;
- рослинним маслом – 4 ст. л.;
- а ще беремо 1 ст. л. цукру, сіль, 500 мл кефіру, 200 г вівсяних пластівців.
Щоб приготувати пишні оладки на кефірі потрібно пройти такі етапи:
Вівсяні пластівці заливаємо кефіром, нагріваємо суміш на вогні до 40 градусів і відставляємо суміш на півгодини до набухання.
Коли консистенція дозріє, додаємо подрібнену моркву, сіль, жовток, цукор і вівсяну муку.
Окремо збиваємо білки і вводимо в готове тісто.
Акуратно перемішуємо.
Столовою ложкою викладаємо суміш на розігріту сковороду, смажимо оладки з двох боків до рум'яної скоринки.
Ось такі дивовижні і дуже смачні вийшли у нас борошняні вироби!
Рецепт оладок на кефірі по-домашньому без соди і яєць
Для приготування тіста необхідно взяти:
- 250 г кефіру;
- 1 ч. л. рослинного масла;
- 150 г борошна;
- 2 ч. л. цукру;
- сіль за смаком.
Замісити тісто до консистенції густої і смажити оладки на гарячому маслі.
Звичайно, такі вироби будуть не зовсім пишними, але дуже смачними і рум'яними.
При замісі до складу можна додати родзинки, корицю, горіхи, дрібно нарізані сухофрукти.
Оладки вийдуть з пікантним смаком.
Техніка приготування оладок в мультиварці, духовці
Що ж ми готуємо на сковороді, та й тільки? Спробуємо в мультиварці, диво-помічниці кожної хазяєчці.
Для тіста слід взяти:
- літр кефіру;
- 700 г пшеничного борошна;
- 200 г родзинок і чорносливу;
- 2 яйця;
- 20 г ванільного цукру;
- 2 ч. л. соди.
Збиваємо яйця і цукор, додаємо в миску кефір, соду, прянощі, родзинки, чорнослив, всипаємо борошно і перемішуємо до сметаноподібного стану.
Змащуємо посуд мультиварки, ставимо на хвилин 10 «Підігрів», а після викладаємо тісто і натискаємо кнопку «Випічка» по 5 хвилин на кожну сторону.
Кришкою не накриваємо, щоб продукт не набрав рідини.
Викладаємо на тарілку і їмо з задоволенням!
Такі вироби будуть чудовим сніданком для маленьких діток, адже оладки пропарені, а не смажені на сковороді.
Тепер використовуємо духовку для приготування пишних «смачненького».
Тісто можна замісити як для мультиварки, далі розігріти духовку до 200 градусів і випікати вироби до золотистої скоринки.
Готові оладки полити сметаною і присипати цукровою пудрою.
Всім, хто піклується про своє здоров'я, важливо буде дізнатися про властивості такого продукту, як ріпаковий мед. Він може допомогти при виразці, гастритах і колітах, але цей список набагато ширший. Читайте всю інформацію в статті: Користь і шкода при вживанні ріпакового меду
Оладки часто подають з варенням. Кожен з нас обирає те, що йому більше подобається за смаком. А ви пробували коли-небудь варення з волоських горіхів? Тут ви можете не лише прочитати про нього, але і приготувати самостійно.
Багато хто не готують страви з яловичої печінки. А все тому, що просто не знають як. Ось підбірка рецептів з цим продуктом: #deletetag#/pitanie/obshhie-voprosy/blyuda-iz-govyazheuy-pecheni.html
Кілька порад від професіоналів
- Щоб готовий продукт мав відмінний смак і не відчувався скислий кефір, потрібно підігріти готову суміш на вогні перед смаженням.
- Чому не потрібно гасити соду оцтом? Справа в тому, що в період з'єднання кефіру з лужним засобом відбувається специфічна реакція, яка дозволяє випікати пишні вироби. А ось якщо тісто поставити в холодильник і робити оладки пізніше – дива не станеться. Так, вони будуть смачними, але не наберуть бажаного розміру.
- Борошно можна брати різних сортів, пшеничну, кукурудзяну, вівсяну, гречану, житнє. Головне, гарненько вимішувати тісто і не допускати появи злиплих грудочок.
- Якщо під час випікання тісто здасться густим, можна розбавити теплою кип'яченою водою, а якщо рідким, то додати трохи борошна.
- Соду можна замінити розпушувачем, ефект буде той самий.
- У дріжджове тісто додавати соду не потрібно. Оладки і так будуть воздушыми і красивими.
- Для начинки підійдуть як солодкі інгредієнти — сухофрукти, повидло, ягоди, банани, шоколад, апельсини, так і солоні — сир, бекон, капута, морква, кабачки, м'ясо. Головне, заздалегідь їх підготувати: натерти, обшпарити, замочити, просмажити і зварити (залежно від обраних додаткових продуктів).
Головний успіх приготування «добротних» оладок
Правильна консистенція тіста.
Тільки сметаноподібний склад дасть необхідний результат.
Робиться він, звичайно, на око, можливо з першого разу оладки будуть не такими вдалими, але з часом ситуація виправиться в кращу сторону.
Які ж смачні, ароматні й оригінальні оладки у нас вийшли!
Подобаються?
Тоді швидко за стіл!
Приємного чаювання!
Зараз я пропоную вам влаштуватися зручніше і подивитися захоплююче приготування екзотичного рецепта оладок з сьомгою: