07 апрель 2019 1 424

Які страви можна приготувати з варених яєць

У холодильнику кожного середньостатистичного жителя нашої країни є нехай не десяток курячих яєць, але хоча б парочка точно. Але можна з упевненістю сказати, що більшість знає тільки два способи приготувати цей продукт – відварити або посмажити.

Насправді, зі звичайних яєць можна приготувати масу смачних страв. Ось про те, які страви з варених яєць можна приготувати швидко і смачно, і піде мова нижче.

Рецепт яєчно-цибулевий
Інгредієнти Кількість
Яйце куряче - 4 шт.
Картопля (середнього розміру) - 2 шт.
Цибуля зелена - за смаком
Майонез легкий - за смаком
Мелений перець і сіль - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 210 Ккал

Ця страва може подаватися як в якості гарніру, так і як самостійне блюдо. Особливо такий салатик чудово піде з смаженими мисливськими ковбасками.

Як приготувати:

  1. Необхідно попередньо відварити яйця і картоплю;
  2. Яйце порубати невеликими кубиками, картоплю подрібнити;
  3. Зелену цибулю дрібно нашаткувати;
  4. Всі три інгредієнти вкласти в одну миску, приправити сіллю і перцем, додати трохи майонезу.

Цей рецепт є класичним, але його також можна урізноманітнити, додавши і інші інгредієнти:

  1. Редис;
  2. Гриби в будь-якому вигляді (мариновані, смажені або засолені;
  3. Огірок свіжий або солоний;
  4. Сир «Фета»;
  5. Подрібнений волоський горіх;
  6. Відварна куряча грудка;
  7. Ковбаса будь-якого виду.
Відповідно, необхідно пам'ятати і про те, що з додаванням тих або інших додаткових продуктів зросте і калорійність салату. Однак, і її можна знизити, якщо замість майонезу заправляти салат нежирної сметаною або йогуртом.

Салат з макаронами

Якщо в будинку залишилися нез'їдені охолоджені макарони, не потрібно поспішати викидати їх, адже за допомогою парочки інгредієнтів, включаючи курячі яйця, можна приготувати дуже ситний салатик:

Що необхідно Скільки брати
Макарони відварні 300 гр
Яйце куряче 5 шт
Сир «Бринза» або його аналог 200 гр
Часник 2 зубчики
Свіжий базилік 10 листочків
Майонез (бажано нежирний) За смаком
Сіль, перець За смаком

Час приготування страви – 20 хв, якщо макарони вже були попередньо відварені. Калорійність в 100 гр салату – 280 ккал.

Спосіб приготування:

  1. Яйця необхідно відварити круто, потім остудити і подрібнити (можна натерти на тертці або дрібно нарізати);
  2. Бринзу нарізати невеликими кубиками;
  3. Базилік дрібно порубати;
  4. Всі інгредієнти вкласти в загальну посудину, включаючи відварні холодні макарони, уда ж додати пропущений через прес часник, приправити салат сіллю і перцем, додати трохи майонезу.

Даний салат необов'язково приправляти майонезом, можна змішати йогурт і кілька крапель оливкової олії. Так буде корисніше.

Також базилік можна замінити на будь-яку іншу зелень, наприклад, на петрушку.

До речі, даного блюда необов'язково бути холодним, адже і яйця, і макарони можна змішувати, поки вони ще гарячі.

Страви в горщиках відрізняються насиченістю смаку, тому варто їх обов'язково навчитися готувати. Зберегти в закладках нашу добірку цих простих, але в той же час смачних рецептів.

Як спекти запашний житній хліб в духовці читайте тут.

Рецепт неймовірно смачної картоплі «Айдахо» — це страва ми знаємо як «картопля по-селянськи», але в той же час є і свої секрети.

Салат з яєць і риби

Цей салат буде готуватися шар за шаром, і тут потрібно наступне:

Продукти Скільки потрібно
Яйце куряче 4-5 шт
Риба консервована (в олії) 1 банку
Картопля 4-5 шт
Сир твердих сортів 200 гр
Цибуля ріпчаста 1 головка
Оцет столовий 1 ч. л.
Цукор-пісок 1 ст. л.
Вода (обов'язково тепла) 2 ст. л.
Майонез 300 гр
Сіль, перець За смаком

Такий салат по часу на приготування вимагає не менше 1 год 30 хв. Калорійність в 100 гр буде дорівнює 254 ккал.

Покрокове приготування:

  1. Починати варто з лука: він ріжеться невеликими півкільцями, злегка приминається за допомогою рук (щоб був сік), присипається цукром, заливається водою і оцтом і маринується в такому стані не менше 20 хв.;
  2. Яйця необхідно дуже дрібно нарізати;
  3. Рибу разом з маринадом викласти в глибоку миску і як слід розім'яти до стану паштету;
  4. Картопля, попередньо відварену, перетерти на крупній тертці;
  5. Кожен продукт слід поділити на дві рівні частини;
  6. В спеціальне блюдо для салатів першим шаром рівномірно викласти картоплю, а на нього сіткою – майонез;
  7. На картоплю викладається шар яєць, який також покривається майонезом;
  8. Далі присипається сир, на нього – все той же майонез;
  9. Передостаннім шаром йде риба (поверх неї майонез), а потім маринований лук;
  10. Все це знову покривається тонким шаром майонезу, після чого процедуру викладання шарів необхідно повторити в тому ж порядку, використовуючи другу половину продуктів.

Такий салат також можна доповнити шаром з відварної морквини, яку попередньо необхідно подрібнити на тертці. А під час подрібнення риби до неї можна додати трохи соку лимона, це підкреслить рибний смак.

Суп

Цей супчик виявиться відмінним варіантом для тих, хто піклується про своє здоров'я і фігуру, адже в ньому буде міститися велика кількість зелені, а також:

Що необхідно Скільки потрібно
Яйце куряче 3-4 шт
Грудка куряча відварна 500 гр
Морква 2 шт
Цибулина (велика) 1 шт
Капуста пекінська 400 гр
Щавель свіжий 2 пучка
Листя молодої кропиви 200 гр
Цибуля зелена 1 пучок
Петрушка 1 пучок
Часник 2 зубчики
Сіль, перець За смаком
Вода 2 л

Приблизний час приготування супу – 1 ч. Калорійність продукту на 100 гр – 77 ккал.

Як готується це блюдо:

  1. Курячу грудку необхідно відправити варитися;
  2. Окремо відварити яйця, остудити їх і відчистити;
  3. Тим часом необхідно цибуля ріжеться півкільцями, моркву невеликою соломкою;
  4. У киплячий бульйон додати нарізані овочі, присолити і залишити варитися близько 20 хв (вогонь перед цим зменшити);
  5. Кропиву обдати окропом і нарізати, також порізати іншу зелень в довільному порядку;
  6. Після того, як суп знову закипить, відправити у нього пекінську капусту, кропиву, щавель, варити все 2 хв;
  7. Готовий суп приправити дрібно рубаним часником і залишилася зеленню, розлити по тарілочках, в кожну з яких додати по половинці вареного яйця.

Якщо не вийде знайти свіжу кропиву, то можна просто замінити її на шпинат, або зовсім виключити з страви, додавши замість цього більше пекінської капусти.

Яйця в лаваші

Дане блюдо виступає в якості закуски, яка чудово урізноманітнює сніданок. Що необхідно:

Продукти Необхідна кількість
Яйце куряче 4 шт
Сир твердих сортів 100 гр
Майонез 100 гр
Будь-яка зелень Кілька гілочок
Тонкий лаваш 1 шт
Рослинна олія Для смаження

Час приготування страви – 30 хв. Калорійність в 100 гр – 310 ккал.

Як приготувати:

  1. Спочатку необхідно відварити яйця;
  2. Тим часом можна натерти на дрібній тертці сир, змішати його з майонезом, додати до нього дрібно нарубану зелень, все ретельно перемішати до однорідності;
  3. Охолоджені варені яйця дрібно нарізати, змішати з сирною масою, потім укласти на лаваш, загорнути конвертом і обсмажити його на рослинному маслі до утворення золотистої скоринки.

Фаршировані яйця

Це оригінальне і в той же час просте блюдо цілком може урізноманітнити святковий стіл. Тут потрібно наступне:

Інгредієнти Їх кількість
Яйця курячі 8 шт
Ковбаса копчена 150 гр
Ріпчаста цибуля Половина головки
Майонез 100 гр
Зелень будь-яка За смаком
Сіль, перець, спеції За смаком

Приготування страви займе всього 30 хв Калорійність 1-ї половинки фаршированого яйця складе приблизно 76 ккал.

Як приготувати страву:

  1. Яйця поставити варитися;
  2. Тим часом зайнятися іншими інгредієнтами: ковбасу дрібно порізати, також порубати зелень, цибулю;
  3. Всі інгредієнти скласти в одну миску;
  4. Варені яйця остудити, почистити, порізати навпіл, вийняти жовтки;
  5. Кожен жовток, розім'яти, відправити в загальну миску, всі інгредієнти в ній заправити майонезом, посолити, поперчити, добре перемішати;
  6. Кожну половинку яйця наповнити отриманою масою і красиво викласти на широке блюдо.

Ця страва з варених яєць можна видозмінювати за своїм смаком, наприклад, додати гірчицю, або повністю змінювати склад наповнювача. Багато воліють замість ковбаси використовувати обсмажені шампіньйони. Іноді для цієї мети підійде звичайний паштет. Приємного апетиту!

Що ще почитати: