04 март 2019 4 319

Що таке пікулі, як приготувати їх в домашніх умовах

Далеко не кожна господиня зможе з упевненістю відповісти, що ж таке пікулі. Деякі це блюдо плутають з корнішонами, а хтось взагалі поняття не має про що йдеться.

Пікулі — це замариновані з прянощами дрібні овочі. У баночках можуть розміщуватися найрізноманітніші овочі переважно карликових сортів. Відмінно піддаються маринування овочі недозрелой стадії. Крім овочів, по банкам закладають боби, качани кукурудзи, яблука, груші, вишні з кісточками, сливу.

За рахунок вмісту великої кількості оцту і прянощів, заготівля набуває пікантний смак. Пікулі прийнято подавати як гостро кисле, з пряним ароматом, доповнення до основної страви. В Європі їх додають всередину гамбургерів. Мариновані крихітки — відмінна закуска до алкогольних напоїв. Якщо раніше пікулі були дивиною, то сьогодні їх стали готувати на домашніх кухнях.

Історія виникнення

Ідея маринування дрібних овочів взята англійцями з індійської кухні. Пікантна закуска отримала широке визнання в XIX столітті. Традиційний склад передбачав закладку різних овочів з бобовими, баштанними культурами, насінням папороті, пекучого перцю і настурції.

У російській кухні їх сприймали як закордонний, частіше виробляється в Англії та Німеччині продукт. Заморське блюдо подавали до ростбіфу або біфштексу. З появою фастфуду пікулями стали приправляти страви швидкого приготування — гамбургери, сендвічі.

Порівнювати пікулі з звичними соліннями не варто — це абсолютно різні смаки. Промаринованное вміст баночок знаходить пекучо-пряний незвично різкий смак. Відсутність інформації про технології приготування не сприяло широкому поширенню маринаду.

У царські часи пікулі подавали як заморське блюдо, пізніше англійське блюдо перестало завозитися. Про пикулях лише зрідка згадували в літературі. Крім типового складу, чисто англійський присмак закуски надають зерна гірчиці.

М'ясні биточки з підливою — навчитеся готувати цю страву правильно.

Візьміть на замітку рецепт салату з смаженими грибами, який стане в нагоді в пост.

Пісний пиріг з яблуками і манкою — напередодні посту ці рецепти будуть корисні.

Як приготувати пікулі в домашніх умовах
Інгредієнти Кількість
огірки-корнішони - 200 г
зелені стручки квасолі - 180 г
суцвіття цвітної капусти - 200 г
молода морква - 2-3 шт.
кукурудза молочна - 1 качан
дрібний червоний лук - 3-5 шт.
пекучий перець - стручок
насіння настурції - 1 ст. л
насіння гірчиці - 2 ч. л
коріандр в зернах - 2 ч. л
оцет столовий - 0,2 л
вода питна - 0,5 л
молодий часник - головка
сіль - 3 ст. л
цукор - 200 г
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 40 Ккал
  1. Огірки замочити у воді. Помити всі овочі очистити. Відокремити суцвіття цвітної капусти. Моркву і качан кукурудзи також нарізати кільцями. Часник очистити від верхнього шару лушпиння.
  2. По стерильним баночках з закрутками розкласти підготовлені овочі. Черговість закладки може бути будь-яка, головне, щоб вміст баночки виглядало рівномірно.
  3. Наступним кроком слід приготувати маринад. Всередину каструлі, влити воду, додати цукор, сіль, спеції. Довести воду до кипіння, влити оцет. Перемішати і зняти з вогню.
  4. Залити маринадом баночки, закупорити кришечками. Укутати рушником. Після повного охолодження помістити пікулі в холод.

Розфасовані по стерилізованим банкам пікулі зберігають у холодильнику, чи готові вони будуть через тиждень. Взятий за основу маринад дозволить експериментувати з набором інгредієнтів, отримуючи щоразу новий смак.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: