Що таке пікулі, як приготувати їх в домашніх умовах
Далеко не кожна господиня зможе з упевненістю відповісти, що ж таке пікулі. Деякі це блюдо плутають з корнішонами, а хтось взагалі поняття не має про що йдеться.
За рахунок вмісту великої кількості оцту і прянощів, заготівля набуває пікантний смак. Пікулі прийнято подавати як гостро кисле, з пряним ароматом, доповнення до основної страви. В Європі їх додають всередину гамбургерів. Мариновані крихітки — відмінна закуска до алкогольних напоїв. Якщо раніше пікулі були дивиною, то сьогодні їх стали готувати на домашніх кухнях.
Історія виникнення
Ідея маринування дрібних овочів взята англійцями з індійської кухні. Пікантна закуска отримала широке визнання в XIX столітті. Традиційний склад передбачав закладку різних овочів з бобовими, баштанними культурами, насінням папороті, пекучого перцю і настурції.
У російській кухні їх сприймали як закордонний, частіше виробляється в Англії та Німеччині продукт. Заморське блюдо подавали до ростбіфу або біфштексу. З появою фастфуду пікулями стали приправляти страви швидкого приготування — гамбургери, сендвічі.
Порівнювати пікулі з звичними соліннями не варто — це абсолютно різні смаки. Промаринованное вміст баночок знаходить пекучо-пряний незвично різкий смак. Відсутність інформації про технології приготування не сприяло широкому поширенню маринаду.
У царські часи пікулі подавали як заморське блюдо, пізніше англійське блюдо перестало завозитися. Про пикулях лише зрідка згадували в літературі. Крім типового складу, чисто англійський присмак закуски надають зерна гірчиці.
М'ясні биточки з підливою — навчитеся готувати цю страву правильно.
Візьміть на замітку рецепт салату з смаженими грибами, який стане в нагоді в пост.
Пісний пиріг з яблуками і манкою — напередодні посту ці рецепти будуть корисні.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
огірки-корнішони - | 200 г |
зелені стручки квасолі - | 180 г |
суцвіття цвітної капусти - | 200 г |
молода морква - | 2-3 шт. |
кукурудза молочна - | 1 качан |
дрібний червоний лук - | 3-5 шт. |
пекучий перець - | стручок |
насіння настурції - | 1 ст. л |
насіння гірчиці - | 2 ч. л |
коріандр в зернах - | 2 ч. л |
оцет столовий - | 0,2 л |
вода питна - | 0,5 л |
молодий часник - | головка |
сіль - | 3 ст. л |
цукор - | 200 г |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 40 Ккал |
- Огірки замочити у воді. Помити всі овочі очистити. Відокремити суцвіття цвітної капусти. Моркву і качан кукурудзи також нарізати кільцями. Часник очистити від верхнього шару лушпиння.
- По стерильним баночках з закрутками розкласти підготовлені овочі. Черговість закладки може бути будь-яка, головне, щоб вміст баночки виглядало рівномірно.
- Наступним кроком слід приготувати маринад. Всередину каструлі, влити воду, додати цукор, сіль, спеції. Довести воду до кипіння, влити оцет. Перемішати і зняти з вогню.
- Залити маринадом баночки, закупорити кришечками. Укутати рушником. Після повного охолодження помістити пікулі в холод.
Розфасовані по стерилізованим банкам пікулі зберігають у холодильнику, чи готові вони будуть через тиждень. Взятий за основу маринад дозволить експериментувати з набором інгредієнтів, отримуючи щоразу новий смак.
Приємного апетиту!