29 март 2019 1 341

Як приготувати осетинський пиріг з м'ясом

Осетинський пиріг – це закритий вид пирога, розкачаний на коржик. Головна відмінність від решти начинки в ньому більше, ніж тесту. При цьому начинка може бути настільки різноманітною, що легше перерахувати, яких начинок не повинно бути.

Головним доповненням до начинки має бути осетинський сир, який, однак, можна замінити на звичайну бринзу.

Рецепт осетинського пирога з м'ясом «Фыдчин»
Інгредієнти Кількість
борошно - 500 г
вода - 1 склянка
молоко - 1 склянка
рослинна олія - 70 мл
цибулю - 1 шт.
яловичина - 500 г
чорний перець - за смаком
сіль - за смаком
дріжджі - 20 г
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 200 Ккал

Це, мабуть, класичний рецепт. Для нього потрібно яловиче м'ясо, але простіше буде купити вже готовий фарш.

Першим ділом потрібно змішати борошно і дріжджі (їх краще змішувати заздалегідь), після чого додати молоко і масло. Тісто замішуємо, потім кладемо в глибоку миску, накриваємо чим-небудь і відставляємо в сторону, щоб він настоявся.

Тим часом, поки тісто настоюється, беремося за начинку. Якщо ви взяли просто яловиче м'ясо, то його треба для початку прокрутити на м'ясорубці.

Отриманий фарш потрібно покласти в глибоку миску, посипати сіллю, перцем і залити водою. Далі потрібно дрібно нарізати цибулю(можна також просто прокрутити на м'ясорубці) і додати до фаршу. Після, перемішуємо фарш і ставимо в сторону, щоб він настоявся.

Далі береться деко і посипається борошном. Потім треба поділити тісто на дві частини і розкачати їх у дві тонкі коржі.

Перша кладеться на деко.

А зверху викласти фарш, який треба рівномірно розподілити по всій поверхні.

Друга складається вчетверо і на ній робиться кілька надрізів у центрі – скільки їх робити вибирайте самі, адже це дуже схоже не вирізати сніжинки з паперу, але пам'ятайте – не можна робити занадто більше дірки в тесті, інакше Фыдчин вийде не таким, яким повинен бути.

Після цього друга коржик укладається поверх першої та скріплюється по краях. Далі можна ставити пиріг в розігріту до 200 градусів духовку. Приблизний час приготування – 30 хвилин, але краще спиратися на готовність пирога і його начинки.

Як приготувати осетинський пиріг з м'ясом і сиром

Час приготування – 30 хв. Калорійність – 220 ккал.

Для початку треба зробити тісто. Для цього ми змішуємо дріжджі з теплим молоком і додаємо до них сіль, цукор і борошно. Отримане тісто потрібно замісити і відставити убік, щоб воно відстоялося і піднялося. Після того, як воно підніметься, потрібно буде знову замісити і поставити його підніматися другий раз.

Далі треба взяти бринзу і ретельно розім'яти її виделкою. Замість бринзи краще використовувати осетинський або адигейський сир, але оскільки ці сорти в магазині зустрінеш не часто, то підійде і бринза.

Після того, як розім'яли бринзу, додаємо до неї фарш. При цьому немає різниці, з якого м'яса зроблений фарш, хоч свинина, хоч яловичина. Далі додається зелень – кріп і петрушка. Традиційно в пиріг додають мангольд – листова буряк, але якщо її немає – не страшно. В отриману начинку додається сметана і все ретельно перемішується.

Тісто ділимо на дві частини або три частини – в залежності від того, якого виду пиріг ви хочете отримати.

Якщо поділили на дві, то потрібен великий деко. Обидві частини тесту треба розкачати в тонкі коржі і покласти одну на змащений і посипану борошном деко. Зверху-начинку і розподіляється по всій поверхні. Після цього береться другий корж і кладуть зверху, після чого їх скріплюють обидві по краях, а у верхній робиться невеликий отвір.

Якщо ж ви поділили на три частини, то можна все зробити тим способом, який описаний вище, поділивши кожну з частин ще на дві. А можна отримати три пирога. Для цього потрібно кожен шматок тіста розкачати до стану не особливо тонкої коржі. Зверху-начинку і розподіляється по центру коржі. Далі краї коржа збираються до центру і там скріплюються. Після цього, вийшов пиріг треба прим'яти долонею, щоб він став тоншим, а потім розкатати до тонкого стану, але не перестаратися.

Далі, незалежно від того, як ви зробили пиріг, його на деко треба поставити в духовку, розігріту до 200 градусів. Приблизний час приготування – 30 хвилин, але маленькі коржі можуть приготуватися швидше, тому краще буде стежити за готовністю.

Пиріг з сиром на швидку руку — візьміть на замітку кілька різних варіантів конструкції з тако різної сирною начинкою.

Суп з щавлю з яйцем — візьміть на замітку рецепт цього соковитого, весняного страви.

Ситний салат «Лісова поляна» з грибами або сиром читайте в нашій статті.

Кулінарні підказки

  • така випічка підходить як для свят, так і для буденних обідів і вечерь, так як вона дуже смачна і ситна;
  • головна відмінна риса цього пирога від інших – тонке тісто, якщо воно у нього виходить товстим, то це вважається показником невмілість господині;
  • начинки завжди повинно бути багато – це друга відмінна риса;
  • чим дрібніше будуть інгредієнти в начинці, тим краще;
  • щоб блюдо вийшло соковитіші, в нього, під час готування, можна підливати м'ясний бульйон через дірочки.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: