Як приготувати рулетики з кабачків з різними начинками
У сезон кабачків зовсім незайвим буде приготувати що-небудь крім просто смажених кабачків. Цей корисний овоч, близькоспоріднений з гарбузом, може бути виготовлений у вигляді невеликих рулетиків, в які загорнута начинка.
Різноманітність начинок дозволяє робити кабачки практично з чим завгодно, оскільки їх структура не розвалюється, а якщо використовувати шпажки, то начинити можна і посильніше.
Нижче ми пропонуємо вам розглянути рецепти найцікавіших рулетиків з кабачків з різними начинками.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Кабачки - | 2 шт. |
Молоко - | 350 мл |
Болгарський перець - | 1 шт. |
Томат - | 2 шт. |
Адигейський сир - | 150 г |
Сметана - | 200 мл |
Твердий сир - | 120 г |
Спеції та сіль - | за смаком |
Кріп - | один пучок |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 70 Ккал |
Кабачки нарізати тонкими пластинками і скласти в миску з гарячим молоком. Додати чайну ложку солі, перець і перешкодити. Через 15 хвилин зняти і відкласти в сторону.
Далі робиться начинка з адигейського сиру, натертого на тертці порубаного кропу, пари ложок сметани, спецій і солі. Томати і перець нарізати середньої соломкою. Молоко злити (його можна використовувати у випічці).
На край кабачкового скибочки викласти трохи сиру, шматочок томатів і перцю, а потім загорнути. На листі або сковороді, змазаній рослинною олією, викласти рулети і натерти зверху твердий сир. Поверх нього полити сметаною і запікати 30-40 хвилин при 200 градусах.
Сир, часник або курка – складний вибір для гурмана
Наступний рецепт підійде для любителів часнику.
- Кабачки – 2 шт;
- Твердий сир – 300 г;
- Часник – 1 головка;
- Сіль і спеції – за смаком.
Час приготування – 50 хвилин. Калорійність – 60 ккал.
Кабачки треба помити і нарізати скибочками, як у попередньому рецепті. Сир натерти на крупній тертці і змішати з давленим часником.
Готову масу по чайній ложці викладати в кожен шматочок кабачка і загортати.
Коли закінчиться заправка рулетів, їх потрібно скласти на сковороду, змащену рослинним маслом, посипати сиром, якщо є, і обсмажити, після чого згасити під кришкою, щоб розтопити сир всередині. Через півгодини будуть готові.
Також цим способом можна готувати рулети з начинкою з курячої грудки.
Для початку м'ясо потрібно порізати тонкими шматочками, потім трохи відбити. Далі його маринують з сіллю, перцем і подрібненим часником 20 хвилин. Кабачки тим часом нарізати довгими шматочками.
В деко з пергаментом, змазаним олією, викласти кабачки і пропекти 5 хвилин при 180 градусах. Сир натерти і відкласти. Пропечені кабачки змастити соусом, приправити спеціями, викласти на них шматочки м'яса з сиром і загорнути.
Готові рулети протыкаются шпажкою і ставлять в духовку на змащеному рослинному маслом деко на 25 хвилин при 180 градусах.
Приголомшливий пісний рулет з грибами і сиром
Оскільки маленькі рулети – це занадто просто, можна зробити великий рулет з кабачків з грибами і куркою. Така вечеря (або сніданок?) нікого не залишить байдужим.
Інгредієнти:
- Кабачки – 2 шт.;
- Цибуля ріпчаста -1 шт;
- Курячі яйця – 3 шт.;
- Борошно – 1 склянка;
- Куряча грудка – 1 шт.;
- Розпушувач – 1 чайна ложка;
- Сіль, перець – за смаком;
- Печериці – 350 г;
- Сир – 100 г;
- Сметана – 1 ст. л.;
- Кріп – 1 пучок;
- Рослинна олія – за смаком;
- Майонез – за смаком.
Час приготування – 1 годину. Калорійність – 107 ккал.
Цибулю і кабачки потрібно натерти на крупній тертці. Отриману масу потрібно віджати від зайвої води, змішати з жовтками, розпушувачем, кропом і борошном до однорідної маси. Білки збити в піну, до якої поступово додавати тісто і розмішувати.
Відварити курячу грудку і дрібно порізати. На деко покласти аркуш пергаменту, змастити вершковим маслом і викласти тісто. При температурі 200 градусів випікати півгодини до рум'яного кольору скоринки.
Поки тісто доходить і остигає, гриби нарізати плоскими шматочками і обсмажити з цибулею, під кінець додати сметану і приправити. Коли охолоне тісто і начинка, можна починати заправку. На край тіста викласти її і загорнути рулет.
Поставити його на деко, змастити майонезом, потерти зверху сир і поставити в духовку на 15 хвилин.
Кабачкові роли з овочами
Також можна зробити невеликі рулети з кабачків з начинкою з овочів – вийде поживно, але менш калорійне.
- Кабачки – 2 шт.;
- Помідори – 2 шт.;
- Яйця – 2 шт.;
- Борошно – 5 ст. л.;
- Часник – 2 зубчики;
- Майонез – 5 ст. л.;
- Зелень будь – пучок;
- Рослинна олія – за смаком;
- Сіль і спеції – за смаком.
Час приготування – 40 хвилин. Калорійність – 66 ккал.
Кабачки нарізати тонкими скибочками по довжині. Їх потрібно посолити і приправити, щоб настоялися за час приготування начинки. Зелень нарізати подрібніше і змішати з майонезом і часником, розчавленим або дрібно порізаним. Помідори також нарізати нетовстими скибочками.
Далі потрібно збити яйця в тарілці, запанірувати кабачки в борошні і занурити в них, після чого на рослинному маслі обсмажити на сковороді до появи золотистої скоринки. Дати охолонути, після чого зелень з майонезом шаром нанести на кожну скибку, на край покласти шматочок томату і загорнути. Після цього страву готове і його можна подавати.
Святкові міні-рулети з лососем
Іноді хочеться незвичайного, але простого. Саме таке визначення цілком вписується рецепт рулетів з кабачків з лососем. Таке блюдо не займе багато часу і сподобається багатьом. Кабачки непогано підходять до червоній рибі, тому можна не боятися незвичайності самої ідеї.
- Кабачок – 1 шт.;
- Лососинное філе – 200 г;
- Пармезан – 150 г;
- Лимон – 1 штука;
- Рослинне масло – 20 мл;
- Кунжут – 30 г;
- Сіль і перець – за смаком.
Час приготування – 20 хвилин. Калорійність – 96 ккал.
Кабачок помити і порізати тонкими скибками по поздовжнього перерізу. Приправити сіллю і перцем, обсмажити в гарячому маслі 4 хвилини, потім остудити. Філе порізати тонкими шматочками, збризнути їх лимонним соком.
Кунжутне насіння обсмажити на сухій сковороді до появи золотистого кольору. Потерти пармезан і рівномірно розкласти його по кабачків. Слідом викласти шматочки лосося, посипати кунжутним насінням і загорнути.
Рулети протыкаются шпажками, щоб тримали форму, і в такому вигляді можна подавати на стіл.
Закуска з кабачків з морквою і вершковим сиром
Для любителів гострого теж є варіація цієї страви – рулети з кабачків з морквою і вершковим сиром.
- Морква – 1 шт.;
- Вершковий сир – 75 г;
- Червоний цибуля – половина цибулини;
- Білий винний оцет – 1 ч. л.;
- Цукор – неповна чайна ложка;
- Волоські горіхи – 15 г;
- Оливкова олія – 2 ст. л.;
- Петрушка – четверта частина пучка;
- Часник – 2 зубчики;
- Насіння коріандру – 1 ч. л.;
- Болгарський перець мелений – половина чайної ложки;
- Чорний мелений перець – третина чайної ложки;
- Перець чилі – чверть чайної ложки.
- Сіль – чверть чайної ложки;
- Кабачок – 1 шт.
Час приготування – 40 хвилин. Калорійність – 84 ккал.
Овочі очистити, горіхи подрібнити. Моркву натерти на крупній тертці, цибулю порізати кубиками. Розігріти Сковороду з маслом і обсмажити цибулю до прозорого стану і остудити.
До моркви додати коріандр, цибуля, горіхи, часник, перець один, другий і третій, винний оцет, цукор, сіль і все добре перемішати. Кабачок розрізати на плоскі шматки і обсмажити їх на олії.
Зняти зі сковороди і викласти на папір, щоб зійшло масло. В начинку додати вершковий сир і перемішати. Пластинки наповнити начинкою, загорнути рулети і охолодити пару годин у холодильнику – готово!
Рецепти чудових рулетиків без випікання
З горіхами і сиром
В якості одного з прикладів таких рулетів – з горіхами і сиром. Як і в деяких попередніх – тут потрібно лише обсмажити самі кабачки перед загортанням.
- Кабачки – 2 шт.;
- Помідори – 2 шт.;
- Сир – 100 г;
- Майонез – 2 ст. л.;
- Волоські горіхи – 50 г;
- Часник – 3 зубчики;
- Цибуля – за смаком;
- Кріп – за смаком;
- Сіль і рослинне масло за смаком.
Час приготування – 40 хвилин. Калорійність – 70 ккал.
Кабачки нарізати довгими шматками, потім обсмажити на сковороді.
Залежно від сиру кабачки можна не солити. Сир можна замінити на сир – від цього блюдо гірше не стане. Поки остигають кабачки, можна зайнятися начинкою.
Сир натирається на тертці і змішується з давленим часником. Кріп дрібно ріжеться, ядра горіхів теж необхідно подрібнити. Всі інгредієнти змішуються в однорідну масу.
На охолоджені кабачки викласти трохи начинки і шматочок томату, після чого загортається в рулет.
З морквою по-корейськи
- Кабачки – 2 шт.;
- Морква по-корейськи – 150 г;
- Яйця курячі – 3 шт.;
- Майонез – 2 ст. л.;
- Рослинна олія – за смаком;
- Часник – 2 зубчики;
- Сіль – за смаком.
Час приготування – 30 хвилин. Калорійність – 75 ккал.
Нарізані кабачки вже за відомою технологією обсмажити і відкласти в сторону остигати. Яйця відварити і в блендері подрібнити до тонкої маси.
До яйцям додати часник і майонез, після чого збити ще раз. Ця тягуча паста потрібна для обмазування кабачків. Далі це і потрібно зробити, а потім викласти моркву по-корейськи і загорнути рулети. Готово!
З фаршем
А ще можна замість рулетиків з густою масою сиру і начинкою з другого компонента зробити щось подібне, але з наповнювачем з фаршу.
- Фарш з будь-якого м'яса – 400 г;
- Кабачки – 1-2 шт.;
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- Сіль і спеції – за смаком;
- Часник – 2 зубчики.
Час приготування – 1 годину. Калорійність – 110 ккал.
Спочатку так само обсмажити кабачкові довгі шматки, потім зайнятися фаршем. Його потрібно на сковороді обсмажити зі спеціями, часником і цибулею.
Потім остудити і порізати середніми кубиками другу цибулину. Викласти фарш на кабачок, присипати цибулею і загорнути – вийде смачно і дуже ситно.
Пекарський порошок — що це, як його використовувати і як приготувати його в домашніх умовах.
Як приготувати неймовірно смачну вірменську пахлаву читайте в нашій статті з покроковими фото.
Читайте як приготувати смачний рибний фарш для пирогів, котлет або інших страв в нашій статті.
Як приготувати овочеву закуску на мангалі
Зазвичай на природі чи на дачі готують страви простіше: без усіляких складних технологій і хитромудрих послідовностей. Рулети явно не належать до таких, оскільки повозитися з ними все ж потрібно – нікуди від цього не дітися.
Однак, якщо виділити трохи часу, то можна отримати смачну закуску, яка буде пахнути димком. А свіжоприготоване на багатті і з'їдене на повітрі завжди смачніше звичайного.
- Кабачки – 1-2 шт.;
- Сметана – 300 мл;
- Зелень – 1 пучок;
- Тонко порізане смажене м'ясо або шашлик – 300 г;
- Спеції та сіль – за смаком;
- Терпіння – два флакони.
Час приготування – 1 година 30 хвилин. Калорійність – 107 ккал.
Спочатку нарізати кабачки правильними довгими шматочками, потім викласти на грати для барбекю і обсмажити над слабким вогнем або добре дають жар вугіллям. Важливо не підпалити, а пропекти до напівготовності.
Відкласти в сторону, щоб охололи, а тим часом змішати сметану, спеції і сіль, дрібно нарізати зелень і теж змішати. На кожен кабачок викладати трохи заправки і по парі тонких шматочків м'яса, після чого загорнути і знову помістити в решітку.
Якщо не дуже міцно тримаються, то закріпити шпажкою. Рулети потрібно ще трохи пропекти над вугіллям і теплими подавати на стіл.
Приємного апетиту!