11 май 2019 2 023

Як приготувати рулетики з кабачків з різними начинками

У сезон кабачків зовсім незайвим буде приготувати що-небудь крім просто смажених кабачків. Цей корисний овоч, близькоспоріднений з гарбузом, може бути виготовлений у вигляді невеликих рулетиків, в які загорнута начинка.

Різноманітність начинок дозволяє робити кабачки практично з чим завгодно, оскільки їх структура не розвалюється, а якщо використовувати шпажки, то начинити можна і посильніше.

Кабачки самі по собі не мають конкретного яскравого смаку, але в поєднанні з іншими продуктами розкриваються і виходять непогані закуски. Корисність таких страв теж на висоті.

Нижче ми пропонуємо вам розглянути рецепти найцікавіших рулетиків з кабачків з різними начинками.

Гарячі кабачкові рулетики з сирною начинкою
Інгредієнти Кількість
Кабачки - 2 шт.
Молоко - 350 мл
Болгарський перець - 1 шт.
Томат - 2 шт.
Адигейський сир - 150 г
Сметана - 200 мл
Твердий сир - 120 г
Спеції та сіль - за смаком
Кріп - один пучок
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 70 Ккал

Кабачки нарізати тонкими пластинками і скласти в миску з гарячим молоком. Додати чайну ложку солі, перець і перешкодити. Через 15 хвилин зняти і відкласти в сторону.

Далі робиться начинка з адигейського сиру, натертого на тертці порубаного кропу, пари ложок сметани, спецій і солі. Томати і перець нарізати середньої соломкою. Молоко злити (його можна використовувати у випічці).

На край кабачкового скибочки викласти трохи сиру, шматочок томатів і перцю, а потім загорнути. На листі або сковороді, змазаній рослинною олією, викласти рулети і натерти зверху твердий сир. Поверх нього полити сметаною і запікати 30-40 хвилин при 200 градусах.

Сир, часник або курка – складний вибір для гурмана

Наступний рецепт підійде для любителів часнику.

  1. Кабачки – 2 шт;
  2. Твердий сир – 300 г;
  3. Часник – 1 головка;
  4. Сіль і спеції – за смаком.

Час приготування – 50 хвилин. Калорійність – 60 ккал.

Кабачки треба помити і нарізати скибочками, як у попередньому рецепті. Сир натерти на крупній тертці і змішати з давленим часником.

Готову масу по чайній ложці викладати в кожен шматочок кабачка і загортати.

Коли закінчиться заправка рулетів, їх потрібно скласти на сковороду, змащену рослинним маслом, посипати сиром, якщо є, і обсмажити, після чого згасити під кришкою, щоб розтопити сир всередині. Через півгодини будуть готові.

Також цим способом можна готувати рулети з начинкою з курячої грудки.

Для початку м'ясо потрібно порізати тонкими шматочками, потім трохи відбити. Далі його маринують з сіллю, перцем і подрібненим часником 20 хвилин. Кабачки тим часом нарізати довгими шматочками.

В деко з пергаментом, змазаним олією, викласти кабачки і пропекти 5 хвилин при 180 градусах. Сир натерти і відкласти. Пропечені кабачки змастити соусом, приправити спеціями, викласти на них шматочки м'яса з сиром і загорнути.

Готові рулети протыкаются шпажкою і ставлять в духовку на змащеному рослинному маслом деко на 25 хвилин при 180 градусах.

Приголомшливий пісний рулет з грибами і сиром

Оскільки маленькі рулети – це занадто просто, можна зробити великий рулет з кабачків з грибами і куркою. Така вечеря (або сніданок?) нікого не залишить байдужим.

Інгредієнти:

  1. Кабачки – 2 шт.;
  2. Цибуля ріпчаста -1 шт;
  3. Курячі яйця – 3 шт.;
  4. Борошно – 1 склянка;
  5. Куряча грудка – 1 шт.;
  6. Розпушувач – 1 чайна ложка;
  7. Сіль, перець – за смаком;
  8. Печериці – 350 г;
  9. Сир – 100 г;
  10. Сметана – 1 ст. л.;
  11. Кріп – 1 пучок;
  12. Рослинна олія – за смаком;
  13. Майонез – за смаком.

Час приготування – 1 годину. Калорійність – 107 ккал.

Цибулю і кабачки потрібно натерти на крупній тертці. Отриману масу потрібно віджати від зайвої води, змішати з жовтками, розпушувачем, кропом і борошном до однорідної маси. Білки збити в піну, до якої поступово додавати тісто і розмішувати.

Відварити курячу грудку і дрібно порізати. На деко покласти аркуш пергаменту, змастити вершковим маслом і викласти тісто. При температурі 200 градусів випікати півгодини до рум'яного кольору скоринки.

Поки тісто доходить і остигає, гриби нарізати плоскими шматочками і обсмажити з цибулею, під кінець додати сметану і приправити. Коли охолоне тісто і начинка, можна починати заправку. На край тіста викласти її і загорнути рулет.

Поставити його на деко, змастити майонезом, потерти зверху сир і поставити в духовку на 15 хвилин.

Кабачкові роли з овочами

Також можна зробити невеликі рулети з кабачків з начинкою з овочів – вийде поживно, але менш калорійне.

  1. Кабачки – 2 шт.;
  2. Помідори – 2 шт.;
  3. Яйця – 2 шт.;
  4. Борошно – 5 ст. л.;
  5. Часник – 2 зубчики;
  6. Майонез – 5 ст. л.;
  7. Зелень будь – пучок;
  8. Рослинна олія – за смаком;
  9. Сіль і спеції – за смаком.

Час приготування – 40 хвилин. Калорійність – 66 ккал.

Кабачки нарізати тонкими скибочками по довжині. Їх потрібно посолити і приправити, щоб настоялися за час приготування начинки. Зелень нарізати подрібніше і змішати з майонезом і часником, розчавленим або дрібно порізаним. Помідори також нарізати нетовстими скибочками.

Далі потрібно збити яйця в тарілці, запанірувати кабачки в борошні і занурити в них, після чого на рослинному маслі обсмажити на сковороді до появи золотистої скоринки. Дати охолонути, після чого зелень з майонезом шаром нанести на кожну скибку, на край покласти шматочок томату і загорнути. Після цього страву готове і його можна подавати.

Святкові міні-рулети з лососем

Іноді хочеться незвичайного, але простого. Саме таке визначення цілком вписується рецепт рулетів з кабачків з лососем. Таке блюдо не займе багато часу і сподобається багатьом. Кабачки непогано підходять до червоній рибі, тому можна не боятися незвичайності самої ідеї.

  1. Кабачок – 1 шт.;
  2. Лососинное філе – 200 г;
  3. Пармезан – 150 г;
  4. Лимон – 1 штука;
  5. Рослинне масло – 20 мл;
  6. Кунжут – 30 г;
  7. Сіль і перець – за смаком.

Час приготування – 20 хвилин. Калорійність – 96 ккал.

Кабачок помити і порізати тонкими скибками по поздовжнього перерізу. Приправити сіллю і перцем, обсмажити в гарячому маслі 4 хвилини, потім остудити. Філе порізати тонкими шматочками, збризнути їх лимонним соком.

Кунжутне насіння обсмажити на сухій сковороді до появи золотистого кольору. Потерти пармезан і рівномірно розкласти його по кабачків. Слідом викласти шматочки лосося, посипати кунжутним насінням і загорнути.

Рулети протыкаются шпажками, щоб тримали форму, і в такому вигляді можна подавати на стіл.

Закуска з кабачків з морквою і вершковим сиром

Для любителів гострого теж є варіація цієї страви – рулети з кабачків з морквою і вершковим сиром.

  1. Морква – 1 шт.;
  2. Вершковий сир – 75 г;
  3. Червоний цибуля – половина цибулини;
  4. Білий винний оцет – 1 ч. л.;
  5. Цукор – неповна чайна ложка;
  6. Волоські горіхи – 15 г;
  7. Оливкова олія – 2 ст. л.;
  8. Петрушка – четверта частина пучка;
  9. Часник – 2 зубчики;
  10. Насіння коріандру – 1 ч. л.;
  11. Болгарський перець мелений – половина чайної ложки;
  12. Чорний мелений перець – третина чайної ложки;
  13. Перець чилі – чверть чайної ложки.
  14. Сіль – чверть чайної ложки;
  15. Кабачок – 1 шт.

Час приготування – 40 хвилин. Калорійність – 84 ккал.

Овочі очистити, горіхи подрібнити. Моркву натерти на крупній тертці, цибулю порізати кубиками. Розігріти Сковороду з маслом і обсмажити цибулю до прозорого стану і остудити.

До моркви додати коріандр, цибуля, горіхи, часник, перець один, другий і третій, винний оцет, цукор, сіль і все добре перемішати. Кабачок розрізати на плоскі шматки і обсмажити їх на олії.

Зняти зі сковороди і викласти на папір, щоб зійшло масло. В начинку додати вершковий сир і перемішати. Пластинки наповнити начинкою, загорнути рулети і охолодити пару годин у холодильнику – готово!

Рецепти чудових рулетиків без випікання

З горіхами і сиром

В якості одного з прикладів таких рулетів – з горіхами і сиром. Як і в деяких попередніх – тут потрібно лише обсмажити самі кабачки перед загортанням.

  1. Кабачки – 2 шт.;
  2. Помідори – 2 шт.;
  3. Сир – 100 г;
  4. Майонез – 2 ст. л.;
  5. Волоські горіхи – 50 г;
  6. Часник – 3 зубчики;
  7. Цибуля – за смаком;
  8. Кріп – за смаком;
  9. Сіль і рослинне масло за смаком.

Час приготування – 40 хвилин. Калорійність – 70 ккал.

Кабачки нарізати довгими шматками, потім обсмажити на сковороді.

Залежно від сиру кабачки можна не солити. Сир можна замінити на сир – від цього блюдо гірше не стане. Поки остигають кабачки, можна зайнятися начинкою.

Сир натирається на тертці і змішується з давленим часником. Кріп дрібно ріжеться, ядра горіхів теж необхідно подрібнити. Всі інгредієнти змішуються в однорідну масу.

На охолоджені кабачки викласти трохи начинки і шматочок томату, після чого загортається в рулет.

З морквою по-корейськи

  1. Кабачки – 2 шт.;
  2. Морква по-корейськи – 150 г;
  3. Яйця курячі – 3 шт.;
  4. Майонез – 2 ст. л.;
  5. Рослинна олія – за смаком;
  6. Часник – 2 зубчики;
  7. Сіль – за смаком.

Час приготування – 30 хвилин. Калорійність – 75 ккал.

Нарізані кабачки вже за відомою технологією обсмажити і відкласти в сторону остигати. Яйця відварити і в блендері подрібнити до тонкої маси.

До яйцям додати часник і майонез, після чого збити ще раз. Ця тягуча паста потрібна для обмазування кабачків. Далі це і потрібно зробити, а потім викласти моркву по-корейськи і загорнути рулети. Готово!

З фаршем

А ще можна замість рулетиків з густою масою сиру і начинкою з другого компонента зробити щось подібне, але з наповнювачем з фаршу.

  1. Фарш з будь-якого м'яса – 400 г;
  2. Кабачки – 1-2 шт.;
  3. Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  4. Сіль і спеції – за смаком;
  5. Часник – 2 зубчики.

Час приготування – 1 годину. Калорійність – 110 ккал.

Спочатку так само обсмажити кабачкові довгі шматки, потім зайнятися фаршем. Його потрібно на сковороді обсмажити зі спеціями, часником і цибулею.

Потім остудити і порізати середніми кубиками другу цибулину. Викласти фарш на кабачок, присипати цибулею і загорнути – вийде смачно і дуже ситно.

Пекарський порошок — що це, як його використовувати і як приготувати його в домашніх умовах.

Як приготувати неймовірно смачну вірменську пахлаву читайте в нашій статті з покроковими фото.

Читайте як приготувати смачний рибний фарш для пирогів, котлет або інших страв в нашій статті.

Як приготувати овочеву закуску на мангалі

Зазвичай на природі чи на дачі готують страви простіше: без усіляких складних технологій і хитромудрих послідовностей. Рулети явно не належать до таких, оскільки повозитися з ними все ж потрібно – нікуди від цього не дітися.

Однак, якщо виділити трохи часу, то можна отримати смачну закуску, яка буде пахнути димком. А свіжоприготоване на багатті і з'їдене на повітрі завжди смачніше звичайного.

  1. Кабачки – 1-2 шт.;
  2. Сметана – 300 мл;
  3. Зелень – 1 пучок;
  4. Тонко порізане смажене м'ясо або шашлик – 300 г;
  5. Спеції та сіль – за смаком;
  6. Терпіння – два флакони.

Час приготування – 1 година 30 хвилин. Калорійність – 107 ккал.

Спочатку нарізати кабачки правильними довгими шматочками, потім викласти на грати для барбекю і обсмажити над слабким вогнем або добре дають жар вугіллям. Важливо не підпалити, а пропекти до напівготовності.

Відкласти в сторону, щоб охололи, а тим часом змішати сметану, спеції і сіль, дрібно нарізати зелень і теж змішати. На кожен кабачок викладати трохи заправки і по парі тонких шматочків м'яса, після чого загорнути і знову помістити в решітку.

Якщо не дуже міцно тримаються, то закріпити шпажкою. Рулети потрібно ще трохи пропекти над вугіллям і теплими подавати на стіл.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: