20 март 2019 2 851

Як приготувати смачні котлети з фаршу індички

Дієтологи постійно ведуть дебати про те, який продукт м'ясо курки або індички, є більш дієтичним.

Але незаперечним той факт, що індичку треба обов'язково періодично включати в свій раціон.

Вона дуже живильна і надає відмінне вплив на загальний тонус організму.

Соковитими і смачними виходять котлетки з м'яса індички.

Особливості котлет з фаршу індички

М'ясо індички — продукт виключно дієтичний.

Він ніколи не викликає алергії, тому відмінно підходить навіть дитячого харчування.

У ньому містяться вітаміни і мінерали, необхідні організму для нормального функціонування.

Зокрема, м'ясо цієї птиці стимулює мозкову діяльність.

Також є м'ясо індички корисно для нормалізації роботи серцево-судинної системи.

Користь м'яса індички:

  • Володіє властивостями антиоксиданту, що робить його гарною профілактикою онкологічних захворювань;
  • Сприяє міцному сну;
  • Покращує стан шкіри;
  • Зміцнює кісткову тканину, зуби і нігті, волосся;
  • Впливає на збільшення чоловічої потенції.

Принцип приготування котлет з фаршу індички

Перед початком приготування цієї страви треба обов'язково правильно підготувати фарш.

Можна зробити його самостійно, купивши м'ясо індички і перекрутивши його з цибулею в м'ясорубці або блендері.

Готовий фарш обов'язково змішують з яйцем.

Багато господинь для посилення смаку додають у фарш натерті на дрібній тертці овочі: картоплю, моркву.

Також обов'язково треба додати в продукт жменю подрібнених сухарів, щоб котлети не розвалювалися при смаженні.

Якщо не хочеться змішати фарш з овочами, можна додати розмочений у молоці м'якуш білого хліба (як для приготування звичайних котлет).

Можна додати до м'яса сир (попередньо потерти його на крупній тертці).

Зверніть увагу!

Так як в цьому м'ясі практично немає жиру, то воно досить сухувато.

Тому кращий спосіб для приготування описуваного страви – це вариво на пару.

Тоді котлетки виходити м'якими і соковитими.

Якщо під рукою немає пароварки або мультиварки, можна використовувати звичайну каструлю.

Щоб готувати на ній, треба встановити зверху ґрати для пари.

При приготуванні в духовій шафі або на сковороді необхідно стежити, щоб під час смаження вироби не втратили свій сік.

Для цього в процесі приготування такими способами необхідно використовувати багато рослинної олії.

Рецепти котлеток

Традиційний варіант

Пропонуємо вашій увазі відео рецепт приготування смачних, соковитих і дієтичних котлет з фаршу індички. Приємного перегляду!

Інгредієнти:

  • Грудка індички;
  • Яйце курки;
  • Цибулина;
  • Пару зубчиків часнику;
  • Скибочка білого хліба;
  • Ложка сметани;
  • Чорний перець, каррі, сіль;
  • Панірувальні сухарі.

Спосіб приготування:

  1. М'ясо необхідно порізати на шматки і прокрутити з сухим хлібом через м'ясорубку;
  2. До фаршу додати яйце, спеції, сметану (щоб зробити фарш соковитішим), а також дрібно нашатковану цибулю;
  3. Перемішати все руками і добре відбити, щоб продукт наситився киснем. Чим краще відбити фарш, тим соковитіше, ніжніше і легшим вийдуть котлети;
  4. Сформувати з фаршу котлети. Їх треба перед приготуванням обов'язково з усіх боків обваляти в сухарях. Щоб у готового страви був красивий колір можна додатково обваляти виріб в каррі;
  5. Для отримання від страви максимальної користі, його рекомендується готувати на пару в пароварці або мультиварці (час приготування становить 20 хвилин). Також можна запекти котлети в духовці (десь 40 хвилин) або обсмажити з двох боків до золотистої скоринки на сковорідці.
Рубані котлети (коли під рукою немає м'ясорубки)
Інгредієнти Кількість
філе індички - 600 грамів
лука - 1 шт.
натурального йогурту - три столові ложки
борошна - дві столові ложки
яєць - 2 шт.
панірувальні сухарі, сіль і перець - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 120 Ккал

Етапи приготування:

  1. Філе потрібно дрібно-дрібно порізати ножем, а потім змішати з дрібно нашаткованою цибулею;
  2. До фаршу додати яйце і борошно, спеції;
  3. Сформувати котлети, які по товщині не повинні бути більше двох сантиметрів;
  4. В окремій мисці слід збити яйце, в якому вмочати кожну котлету, а потім рясно посипати сухарями;
  5. Смажити в сковороді з досить великою кількістю рослинного масла. Це потрібно, щоб готові вироби не втратили свій сік.

Калорійність квасолі, не для кого не секрет, що б дізнатися більше про її харчову цінність, заходьте на наш сайт.Що ви знаєте про физалисе і його корисні властивості і протипоказання? Дана стаття, повністю розкриє цю тему, що б у вас більше не виникало питань.

Кріп, його корисні властивості безцінні, а його насіння володіють особливими властивостями, тут:#deletetag#/pitanie/obshhie-voprosy/ykrop-polznue-svoistva.htmlви зможете дізнатися якими.

Поради кухарів

  1. Щоб котлети краще формувалися, перед початком процесу руки треба трохи змочити у воді;
  2. При смаженні на сковороді викладати продукт вже трохи розігріте масло;
  3. Смажити рекомендується на середньому вогні, а потім накривати кришкою і смажити ще пару хвилин, щоб м'ясо дійшло до готовності;
  4. Подавати котлетки треба тільки в теплому вигляді. Вони відмінно за смаком поєднуються із зеленню, особливо кропом. Якщо дієтичне блюдо, його сміливо можна подавати з овочами.

Готувати котлети з фаршу індички – одне задоволення.

Незалежно від обраного способу термічної обробки готове блюдо вийде ніжним і соковитим.

Треба обов'язково включати це поживне м'ясо в своє постійне меню.
Що ще почитати: