10 май 2019 1 166

Як смачно приготувати курячий суп з локшиною

Цей супчик зігріє душу і тіло в студену зимову пору. Він наситить ваш організм і додасть йому бадьорості. Побалуйте і ви своїх домочадців цим смачним рідким стравою.

Приготувати його просто — особливої праці від вас не буде потрібно. А на допомогу вам послужать наші смачні рецепти. Дізнавшись деякі хитрощі приготування, ви створите справжнє диво кулінарії. Станете першокласним «творцем» курячого супу з вермішеллю.

Користь курячих бульйонів і супів

Про цілющі властивості бульйонів і супів з курки ходять цілі легенди. І не даремно! Ці страви наділені особливими чудодійними властивостями. Практично всі лікарі призначають відвар з курки в післяопераційний період. Вони не навантажують ослаблений організм людини, але насичують його енергією. Довго не виникає відчуття голоду.

Прекрасною панацеєю при вірусних захворюваннях і грипі стає меню з курячих відварів з вермішеллю. Завдяки їм, добре відходить мокротиння з бронхів і легенів. Тим самим моментально зникає задушливий кашель.

Це рідке блюдо, в деяких випадках набагато ефективніше бореться з грипом, ніж навіть самі дорогі препарати. Для профілактики грипу, додайте в відвар з птиці – трошки роздавленого часнику.

Якщо ви страждаєте гастритом з підвищеною кислотністю, то обов'язково включіть в свій раціон харчування цей курячий «еліксир». Завдяки йому, ви в значній мірі знизити кислотний баланс при цьому недугу. Також ефективно проходить лікування курячими відварами при виразкових захворюваннях.

Подібне перше блюдо просто незамінне при захворюваннях серцево-судинної системи. Воно значно знижує холестериновий показник у крові пацієнта та призводить до швидкого одужання. Також відпадає побоювання виникнення інсультів, інфарктів та гіпертонічного кризу.

Щоденне вживання даних супів і відварів насичує людський організм всіма необхідними вітамінами. Вживаючи ці «еліксири» з птиці кожен день, ви забезпечите свій організм від багатьох медичних неприємностей.

Рецепт домашньої локшини для курячого супу
Інгредієнти Кількість
борошна - стакан
яєць - 1 штука
рослинної олії - 1 ч. л.
солі - щіпка
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 225 Ккал

Хочемо розповісти вам про дуже простий рецепт такої невід'ємної частини курячого супу, як домашня вермішель. Особливої праці процес приготування не складе, а ось результат перевершить всі ваші очікування. Назавжди відпаде потреба покупки магазинної локшини.

Хід роботи:

  1. Двічі просійте борошно пшеничне;
  2. Розмішайте в окремому посуді куряче яйце з додаванням солі;
  3. Поступово вводячи борошно в яєчну суміш, замішують тісто;
  4. Дуже «круте» тісто накрийте рушником і приберіть в сторону на 17 хвилин;
  5. Трохи розкачайте качалкою борошняний корж. Змастіть з обох боків рослинним жиром;
  6. Продовжуйте процес розкочування до світного стану;
  7. Поверніть розкатаний борошняний лист в рулет. Наріжте смужками по 0,5 см;
  8. Висушуйте вермішель безпосередньо на столі.

Така борошняна продукція домашнього приготування чудово виглядає в будь-яких стравах.

Класичний курячий суп з локшиною

За вікном дощова погода? З'їсти тарілочку цього гарячого дива, і негода для вас здасться прекрасним явищем природи. А на допомогу вам послужить ось цей нескладний рецепт.

Склад:

  • 100 грам вермішелі;
  • 3 літри рідини;
  • 0,5 кг картоплі;
  • 100 грам моркви;
  • 500 грам м'яса птиці;
  • Одна цибулина;
  • Пучок кінзи;
  • Сіль;
  • Спеції.

Тривалість приготування: 1 год.

Калорійність 1-й порції: 49 ккал.

Хід роботи:

    1. Вимийте птицю. Поріжте на порційні шматочки;

    1. Покладіть в киплячу рідину оброблену птицю. Варіть півгодини;
    2. По мірі появи над поверхнею навару пінних утворень, знімайте їх шумівкою;

    1. Трохи посоліть навар. Додайте спеції;
    2. Очистіть і наріжте кубиками картоплю, моркву і цибулину. Варіть 5 хвилин;

  1. Закладіть в киплячий бульйон трохи вермішелі. Проваріть його 6 хвилин;
  2. Вимкніть плиту газову і дайте трохи настоятися готовому яству.

Презентуйте цей «еліксир» в красивій піалі із додаванням рубаною кінзи.

Приємного вам страви!

Як зварити курячий суп-локшину: покроковий рецепт

Багато з вас є затятими фанатами подібного страви. Але щоб зварити божественний суп-локшину з курячої грудки, потрібен хороший, зрозумілий рецепт його приготування. Представляємо вашій увазі докладний майстер-клас хорошою рецептури подібного наїдки.

Вам знадобиться:

  • 600 грам курячої грудки;
  • 3 літри рідини;
  • 100 грамів готової домашньої локшини;
  • 2 морквини;
  • 2 цибулини;
  • 5 картоплин;
  • Половинка солодкого перцю;
  • Сіль;
  • Спеції.

Тривалість приготування: 70 хвилин.

Калорійність 1-й порції: 120 ккал.

Хід роботи:

  1. У каструлю з холодною водою кладемо помиту курячу грудку. Варимо 35 хвилин (до повної готовності птиці);
  2. Додаємо в киплячий відвар трохи солі і спецій;
  3. Витягуємо з каструлі відварену грудинку птиці;
  4. Очищаємо і нарізаємо набольшими брусочками картоплю. Вводимо в курячий навар;
  5. Дрібно ріжемо очищену моркву, цибулю і солодкий перець. Додаємо в навар. Готуємо 8 хвилин;
  6. Закладаємо домашню локшину в каструлю;
  7. Нарізаємо на порційні шматочки філе птиці і відправляємо назад у відвар;
  8. Через 10 хвилин ваше блюдо остаточно приготується.

Розлив суп-локшину в красиві тарілочки, сміливо подавайте на стіл. Прекрасним доповненням стануть часникові сухарики з білого хліба.

Приємної вам трапези!

Курячий суп з домашньою локшиною та яйцем в мультиварці

Чоловік подарував на 8 березня мультиварку? Тоді саме час побалувати його смачним супчиком. Рецепт його приготування банально проста.

Склад:

  • 900 грам курячих стегон;
  • 200 грамів домашньої вермішелі;
  • 2 літра рідини;
  • 4 картоплини;
  • 1 цибулина;
  • 1 морквина;
  • 1 куряче яйце;
  • Лавровий листочок;
  • Сіль;
  • Спеції.

Тривалість приготування: 90 хвилин.

Калорійність 1-й порції: 360 ккал.

Хід роботи:

  1. Вимийте стегнову частину птиці. Видаліть з них жир і шкіру;
  2. Налийте в миску мультиварки 2 літри рідини. Помістіть в неї курячі стегна;
  3. Встановіть на дисплеї режим «Варка на пару» (15 хвилин);
  4. Дрібно наріжте очищені овочі;
  5. Приберіть з поверхні курячого навару піну і введіть у нього сіль, спеції і нарізані овочі;
  6. Далі встановіть режим «Гасіння». Варіть 60 хвилин;
  7. Після сигналу «Стоп», закладіть в бульйон домашню локшину і лавровий листочок;
  8. У режимі «Підігрів» дайте розбухнути локшині.

Перед подачею на стіл в кожну тарілку супу покладіть тоненькі часточки вареного яйця.

Приємної вам трапези!

Як приготувати англійська курячий суп з домашньою локшиною

Хочете побувати в Англії? Тоді цей рецепт саме для вас.

Склад:

  • 4 літри рідини;
  • 400 грамів домашньої вермішелі;
  • 1 невелика куряча тушка;
  • 2 морквини;
  • 2 селери;
  • Половина цибулини;
  • 1 ч. л. солі;
  • Четверта частина ч. л. білого перцю;
  • Половина ч. л. куркуми;
  • Четверта частина ч. л. чебрецю;
  • Пучок кінзи;
  • Два плавлених сирка;

Тривалість приготування: 1 год.

Калорійність 1-й порції: 470 ккал.

Хід роботи:

  1. Ретельно вимийте курячу тушку. Розберіть її на окремі частини. Покладіть в глибоку каструлю. Залийте 4-ма літрами рідини;
  2. Варіть півгодини. Часом знімайте пінні освіти з поверхні води;
  3. Вийміть з бульйону зварену птицю в окремий посуд;
  4. Зніміть з кісткової частини тушки все м'ясо. Кістки відправте назад в каструлю з наваром. Готуйте 45 хвилин на маленькому вогні;
  5. Дрібно наріжте моркву і селеру;
  6. Дістаньте з каструлі кісточки і закладіть на їх місце овочі;
  7. Приправте навар сіллю, білим перцем, куркумою, чебрецем і кінзою. Готуйте 10 хвилин;
  8. Введіть в каструлю шматочки птиці та домашню локшину. Варіть 10 хвилин;
  9. Опустіть в каструлю два плавлених сирка. Ретельно їх розчиніть.

Такий шедевр англійської кухні презентують у красивих піали з білого фарфору. Подають на стіл з часниковими грінками з білого хліба.

Приємної вам трапези по-англійськи!

Вам точно сподобається піца в мультиварці приготована за нашим рецептом. Читайте декілька варіантів рецепта для різних мультиварок.

Смачні макарони запечені з сиром, приготовані за нашим рецептом — одне із самих смачних і улюблених страв.

Як зробити пишний і дивовижно ніжний омлет в мікрохвильовці. Читайте як правильно приготувати це блюдо.

Корисні поради господиням

Щоб приготувати гідне перше страву, потрібно знати деякі секрети цієї справи. Деякі з них ви дізнаєтеся в цьому розділі статті. Озброївшись ними, ви з легкістю здивуйте своїх близьких смачним у світі першою стравою:

  • Намагайтеся використовувати птицю, вирощену в домашніх умовах. Бульйон на цьому м'ясі виходить більш наваристим і насиченим;
  • М'ясо кладіть тільки в холодну воду;
  • Ніколи не шкодуйте солі для навару. М'ясо курки вбирає дуже багато солі в себе. Якщо це не врахувати, то суп вийде прісним і несмачним;
  • Особливої пікантності курячому «еліксиру» додасть свіжий селера;
  • Попередньо заморожена курка не годиться для приготування цього супу;
  • Заважайте і не пробуйте на смак блюдо під час варіння, виключно металевою ложкою;
  • Щоб бульйон залишився прозорим, а м'ясо м'яким і соковитим – варіть його на повільному вогні. Не повинно бути й натяку на бурління в каструлі;
  • Найбільш відповідною частиною птиці для варіння такого супу, є окосту і крила. Біле м'ясо ви можете покласти в суп в кінці варіння або безпосередньо в порційну тарілку;
  • Для цієї юшки краще всього використовувати вермішель або локшину тільки домашнього приготування. Так робиться вона дуже просто, то запасіться завчасно їй.

Сподіваємося, наші поради допоможуть вам приготувати цей чудодійний «еліксир здоров'я. Радуйте своїх домочадців кожен день подібними супами і бульйонами. Дізнавшись багато цікавих рецептів, ваше меню ніколи не буде нудним і одноманітним. А наші поради допоможуть створити з даного страви справжній шедевр кулінарії.

Бажаємо вам успіхів!

Що ще почитати: