22 июнь 2019 4 460

Як швидко приготувати манник з яблуками

Багато хто, особливо діти, не люблять манну кашу, тому з цієї крупи можна зробити те, що вони будуть їсти з великим задоволенням. Випічка під назвою манник – це прекрасний десерт з повітряної консистенції. Він виходить ніжним, ароматним, а якщо в ньому будуть присутні яблука, так його смакові якості стануть ще краще. Будьте впевнені, ваша випічка розлетиться з одного разу, навіть крихти не залишиться.

Манник з яблуками на кефірі
Інгредієнти Кількість
манки - стакан
кефіру - 250 мл
цукру-піску - стакан
борошна - 130 грам
крохмалю - маленька ложка
яєць - 1 штука
яблук - 4 штуки
харчової соди (гашеної оцтом) - ½ Ч. ложки
рослинної олії - трохи
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 265 Ккал

Як робити манник з яблуками на кефірі:

  1. Для початку у велику чашку наливаємо кефір, засипаємо цукровий пісок і манну крупу;
  2. Всі компоненти перемішуємо і залишаємо постояти в теплі протягом години;
  3. Через годину знову все перемішуємо, за цей період манка повинна розбухнути;
  4. Розбиваємо яйце і викладаємо в основу, всі добре розмішуємо;
  5. Після цього додаємо гашену соду, всипаємо борошно і крохмальний порошок;
  6. Всі інгредієнти ретельно змішуємо до однорідної консистенції. Можна розмішати за допомогою міксера, так тісто вийде більш пишним;
  7. Потім приступаємо до яблук. Промиваємо фрукти під прохолодною водою;
  8. Зрізаємо з поверхні яблук шкірку, ріжемо навпіл і вирізаємо розетку з насінням;
  9. Ріжемо м'якоть невеликими шматочками і викладаємо на тісто;
  10. Все змішуємо, щоб шматочки фруктів розподілилися за все основі;
  11. Далі форму для запікання можна змастити маслом або застелити пергаментним папером, виливаємо в неї основу;
  12. Бажано заздалегідь розігріти духовку до 200 градусів;
  13. Виймаємо форму з тестом в прогріту духовку;
  14. Випікаємо манник приблизно півгодини;
  15. Виймаємо з духовки і трохи охолоджуємо;
  16. Теплу випічку виймаємо на плоску тарілку, розрізаємо і подаємо до чаю.

Яблучний манник з маком

Для приготування випічки підготуємо наступні інгредієнти:

  • пів-літри кефіру;
  • склянка манної крупи;
  • 4 курячих яйця;
  • 60 грам маку;
  • пара пучок розпушувача;
  • 3 яблука;
  • один лимон;
  • трохи цукрової пудри для посипання.

Готувати будемо не менше 70 хвилин, калорійність – 272 ккал.

Докладний приготування:

  1. У ємність всипаємо манну крупу, заливаємо кефір і всипаємо цукор;
  2. Всі компоненти розмішуємо і залишаємо постояти протягом години, щоб манка набухла;
  3. Після цього необхідно очистити яблука від шкірки, розрізаємо їх на дві частини і вирізаємо розетку з насінням;
  4. Фруктова м'якоть протирають на тертці з крупною решіткою;
  5. Розрізаємо лимон і видавлюємо сік прямо на протерті яблука, все перемішуємо руками. Це потрібно для того, щоб м'якоть фруктів не потемніла;
  6. Далі набряклу суміш з манкою, знову розмішуємо;
  7. Розбиваємо курячі яйця і викладаємо в основу, все розмішуємо віночком;
  8. Далі викладаємо туди протерті яблука і знову змішуємо;
  9. Засипаємо мак, розпушувач і знову все інтенсивно розмішуємо;
  10. Форму для запікання слід промазати маслом;
  11. Заливаємо тісто в основу;
  12. Краще заздалегідь прогрійте духовку до 180 градусів, так випічка швидше спечеться;
  13. Ставимо форму в прогріту духовку, залишаємо запікати протягом години;
  14. Потім виймаємо форму з випічкою, залишаємо все на деякий час, щоб випічка охолола;
  15. Теплий манник акуратно виймаємо з форми на плоску тарілку;
  16. Верх посипаємо цукровою пудрою;
  17. Розрізаємо випічку на середні шматочки і подаємо на стіл до чаю.

Дієтичний рецепт

 

Продукти для випічки:

  • 250 грам манки;
  • нежирний кефір — стакан;
  • склянка борошна;
  • 100 гармм цукрового піску;
  • пакетик розпушувача;
  • 3 зелених яблука;
  • два яйця;
  • щіпка ваніліну;
  • рослинне масло.

На підготовку у нас піде близько 70 хвилин, калорійність складе 235 ккал.

Приступаємо до готування:

  1. У чашку наливають склянку кефіру, розбиваємо курячі яйця і насипаємо манку;
  2. Всі компоненти добре розмішуємо до рівномірної структури і залишаємо постояти при кімнатній температурі протягом 2-3 годин;
  3. Слід просіяти борошно, додаємо до неї розпушувач, ванілін і все перемішуємо;
  4. Як тільки манка розбухне, все вимішуємо ще раз;
  5. Всипаємо борошно з іншими інгредієнтами в основу з манки, додаємо цукор, розмішуємо до однорідності. Для розмішування можна використовувати міксер;
  6. Яблука потрібно очистити від шкірки;
  7. Очищені фрукти потрібно нарізати на кілька частин, видаляємо розетки з насінням;
  8. М'якоть яблук розрізаємо на невеликі скибочки;
  9. Кладемо скибочки яблук в основу і перемішуємо;
  10. Поверхня форми для запікання потрібно змастити рослинним маслом і потім в неї слід рідке тісто;
  11. Рекомендується духовку прогріти заздалегідь до 180 градусів, щоб випічка вийшла більш пишною;
  12. Виймаємо форму з тістом в духовку і залишаємо дбати 40 хвилин;
  13. Виймаємо випічку на плоску тарілку, розрізаємо на порційні шматочки.

Пісний яблучний пиріг на основі манки

Елементи для приготування:

  • 130 грам борошна;
  • манка – 100 грам;
  • 130 грам цукру-піску;
  • 2 невеликих яблука;
  • щіпка солі;
  • неповний склянку води;
  • розпушувач – ½ ч. ложки;
  • рослинна олія;
  • трохи ваніліну.

Приготування займе приблизно 1,5 години, калорійність – 232 ккал.

Як все буде готуватися:

  1. Для початку в глибоку чашку засипаємо всі сухі компоненти і змішуємо;
  2. Далі заливаємо воду, 3 великі ложки рослинного масла;
  3. Всі інтенсивно перемішуємо;
  4. Краще всього для розмішування використовувати міксер, за допомогою неї все можна змішати рівномірно, без грудочок. Крім цього тісто вийде пишним і повітряним;
  5. Дно і боки форми покриваємо рослинним маслом;
  6. Бажано додатково форму присипати панірувальними сухарями, це запобігає прилипання випічки до поверхні форми;
  7. Виливаємо у форму рідку основу;
  8. Яблука промиваємо, розрізаємо на 4 частини і вирізаємо насіння з розетками;
  9. Ріжемо яблука тонкими часточками і викладаємо їх зверху по колу тесту;
  10. Обов'язково духовку розжарюємо до температури мінімум 180 градусів;
  11. Прибираємо форму і залишаємо дбати приблизно 40 хвилин.

Швидкий яблучний манник

Інгредієнти для приготування:

  • склянка манної крупи;
  • масло вершкове – 100 грам, можна замінити маргарином;
  • 2 яйця;
  • 250 мл молока;
  • неповний стакан цукру;
  • яблука кисло-солодкі – 2 штуки;
  • розпушувач – ½ ч. ложки;
  • щіпка солі.

Готування триватиме близько 1,5 години, калорійність – 279 ккал.

Процес приготування:

  1. Молоко слід заздалегідь прогріти до теплого стану, але не сильно;
  2. Далі додаємо в молоко манну крупу і залишаємо постояти на 40 хвилин, щоб манка розбухла;
  3. Вершкове масло або маргарин рекомендується заздалегідь вийняти з холодильника, що його основа стала м'якою;
  4. Кладемо масло в чашку, підсипаємо цукрового піску і інтенсивно розтираємо все до однорідності;
  5. Курячі яйця розбиваємо, викладаємо в окрему чашку і гарненько збиваємо до пишного стану;
  6. Потім з'єднуємо яєчну суміш з маслом і все перемішуємо до однорідності;
  7. Після цього виливаємо масляну суміш до манки і гарненько вимішуємо. Краще всього скористатися міксером або блендером;
  8. Додаємо розпушувач і швидко змішуємо;
  9. Яблука промиваємо, чистимо шкірку;
  10. Розрізаємо на 4 частини, вирізаємо розетки з насінням;
  11. Нарізаємо м'якоть кубиками;
  12. Висипаємо яблука в рідку основу і змішуємо;
  13. Поверхня дна, країв форми промазуємо маслом;
  14. Виливаємо у форму рідку основу;
  15. Попередньо варто розігріти духовку до 180 градусів;
  16. Ставимо в духовку форму і печемо півгодини;
  17. Готовий манник виймаємо, остуджуємо і дістаємо з форми.

Юшка з коропа — ви вже готували цю страву? Спробуйте наші рецепти — вони вам сподобаються.

Читайте як приготувати баклажани по китайськи в кисло-солодкому соусі.

Візьміть на замітку рецепт смачної страви — макарони з креветками у вершковому соусі.

Манник з фруктами, сиром та родзинками в мультиварці

Для десерту нам потрібні продукти:

  • 800 грам сиру;
  • манка – стакан;
  • цукровий пісок – 250 грам;
  • 4 курячих яйця;
  • родзинки – 100 грам;
  • два яблука;
  • пакетик розпушувача;
  • 5 великих ложок густої сметани.

Приготування займе приблизно 1,5 години, калорійність – 285 ккал.

Готування буде виглядати так:

  1. Сир варто попередньо протерти. Для цього можна помістити на сито і протерти вручну. Якщо у вас є блендер, то процес протирання буде швидше;
  2. Після цього до сиру викладаємо сметану і всипаємо манну крупу. Всі інтенсивно змішуємо до рівномірності;
  3. В окрему чашку розбиваємо яйця, підсипаємо цукрового піску і перемішуємо. Цей процес найкраще зробити за допомогою блендера;
  4. Яйця збиваємо з сирною сумішшю, засипаємо розпушувач;
  5. Родзинки слід промити і викласти в основу;
  6. Яблука промиваємо, очищаємо від шкірки і від серцевини з насінням;
  7. Розрізаємо яблука невеликими кубиками й викладаємо в основу;
  8. Знову розмішуємо тісто;
  9. Ємність мультиварки добре змащуємо рослинним маслом;
  10. Заливаємо в каструлю тісто майбутнього лепешняку;
  11. Вибираємо режим «Випічка» і час 1 годину;
  12. Випікаємо манник до готовності;
  13. Після цього акуратно виймаємо його на плоску тарілку і розрізаємо на шматочки.

Корисні поради

  • форму для запікання можна додатково обсипати манкою або панірувальними сухарями, тоді після випікання у лепешняку вийде смачна хрустка скоринка;
  • після випікання випічку можна змастити сиропом або шоколадною глазур'ю;
  • після випікання не потрібно випічку відразу виймати з форми, хай вона трохи охолоне, її можна вийняти не пошкодивши;
  • прикрасити готовий десерт можна ягодами і шматочками фруктів.

Тепер ви знаєте, що можна подати до чаю на десерт. Манник з яблуками стане прекрасним доповненням до вашого меню. Його можна робити хоч кожен день. Ця випічка сподобається всім, і ваші члени сім'ї будуть просити у вас добавки знову і знову.

Що ще почитати: