Як швидко приготувати манник з яблуками
Багато хто, особливо діти, не люблять манну кашу, тому з цієї крупи можна зробити те, що вони будуть їсти з великим задоволенням. Випічка під назвою манник – це прекрасний десерт з повітряної консистенції. Він виходить ніжним, ароматним, а якщо в ньому будуть присутні яблука, так його смакові якості стануть ще краще. Будьте впевнені, ваша випічка розлетиться з одного разу, навіть крихти не залишиться.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
манки - | стакан |
кефіру - | 250 мл |
цукру-піску - | стакан |
борошна - | 130 грам |
крохмалю - | маленька ложка |
яєць - | 1 штука |
яблук - | 4 штуки |
харчової соди (гашеної оцтом) - | ½ Ч. ложки |
рослинної олії - | трохи |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 265 Ккал |
Як робити манник з яблуками на кефірі:
- Для початку у велику чашку наливаємо кефір, засипаємо цукровий пісок і манну крупу;
- Всі компоненти перемішуємо і залишаємо постояти в теплі протягом години;
- Через годину знову все перемішуємо, за цей період манка повинна розбухнути;
- Розбиваємо яйце і викладаємо в основу, всі добре розмішуємо;
- Після цього додаємо гашену соду, всипаємо борошно і крохмальний порошок;
- Всі інгредієнти ретельно змішуємо до однорідної консистенції. Можна розмішати за допомогою міксера, так тісто вийде більш пишним;
- Потім приступаємо до яблук. Промиваємо фрукти під прохолодною водою;
- Зрізаємо з поверхні яблук шкірку, ріжемо навпіл і вирізаємо розетку з насінням;
- Ріжемо м'якоть невеликими шматочками і викладаємо на тісто;
- Все змішуємо, щоб шматочки фруктів розподілилися за все основі;
- Далі форму для запікання можна змастити маслом або застелити пергаментним папером, виливаємо в неї основу;
- Бажано заздалегідь розігріти духовку до 200 градусів;
- Виймаємо форму з тестом в прогріту духовку;
- Випікаємо манник приблизно півгодини;
- Виймаємо з духовки і трохи охолоджуємо;
- Теплу випічку виймаємо на плоску тарілку, розрізаємо і подаємо до чаю.
Яблучний манник з маком
Для приготування випічки підготуємо наступні інгредієнти:
- пів-літри кефіру;
- склянка манної крупи;
- 4 курячих яйця;
- 60 грам маку;
- пара пучок розпушувача;
- 3 яблука;
- один лимон;
- трохи цукрової пудри для посипання.
Готувати будемо не менше 70 хвилин, калорійність – 272 ккал.
Докладний приготування:
- У ємність всипаємо манну крупу, заливаємо кефір і всипаємо цукор;
- Всі компоненти розмішуємо і залишаємо постояти протягом години, щоб манка набухла;
- Після цього необхідно очистити яблука від шкірки, розрізаємо їх на дві частини і вирізаємо розетку з насінням;
- Фруктова м'якоть протирають на тертці з крупною решіткою;
- Розрізаємо лимон і видавлюємо сік прямо на протерті яблука, все перемішуємо руками. Це потрібно для того, щоб м'якоть фруктів не потемніла;
- Далі набряклу суміш з манкою, знову розмішуємо;
- Розбиваємо курячі яйця і викладаємо в основу, все розмішуємо віночком;
- Далі викладаємо туди протерті яблука і знову змішуємо;
- Засипаємо мак, розпушувач і знову все інтенсивно розмішуємо;
- Форму для запікання слід промазати маслом;
- Заливаємо тісто в основу;
- Краще заздалегідь прогрійте духовку до 180 градусів, так випічка швидше спечеться;
- Ставимо форму в прогріту духовку, залишаємо запікати протягом години;
- Потім виймаємо форму з випічкою, залишаємо все на деякий час, щоб випічка охолола;
- Теплий манник акуратно виймаємо з форми на плоску тарілку;
- Верх посипаємо цукровою пудрою;
- Розрізаємо випічку на середні шматочки і подаємо на стіл до чаю.
Дієтичний рецепт
Продукти для випічки:
- 250 грам манки;
- нежирний кефір — стакан;
- склянка борошна;
- 100 гармм цукрового піску;
- пакетик розпушувача;
- 3 зелених яблука;
- два яйця;
- щіпка ваніліну;
- рослинне масло.
На підготовку у нас піде близько 70 хвилин, калорійність складе 235 ккал.
Приступаємо до готування:
- У чашку наливають склянку кефіру, розбиваємо курячі яйця і насипаємо манку;
- Всі компоненти добре розмішуємо до рівномірної структури і залишаємо постояти при кімнатній температурі протягом 2-3 годин;
- Слід просіяти борошно, додаємо до неї розпушувач, ванілін і все перемішуємо;
- Як тільки манка розбухне, все вимішуємо ще раз;
- Всипаємо борошно з іншими інгредієнтами в основу з манки, додаємо цукор, розмішуємо до однорідності. Для розмішування можна використовувати міксер;
- Яблука потрібно очистити від шкірки;
- Очищені фрукти потрібно нарізати на кілька частин, видаляємо розетки з насінням;
- М'якоть яблук розрізаємо на невеликі скибочки;
- Кладемо скибочки яблук в основу і перемішуємо;
- Поверхня форми для запікання потрібно змастити рослинним маслом і потім в неї слід рідке тісто;
- Рекомендується духовку прогріти заздалегідь до 180 градусів, щоб випічка вийшла більш пишною;
- Виймаємо форму з тістом в духовку і залишаємо дбати 40 хвилин;
- Виймаємо випічку на плоску тарілку, розрізаємо на порційні шматочки.
Пісний яблучний пиріг на основі манки
Елементи для приготування:
- 130 грам борошна;
- манка – 100 грам;
- 130 грам цукру-піску;
- 2 невеликих яблука;
- щіпка солі;
- неповний склянку води;
- розпушувач – ½ ч. ложки;
- рослинна олія;
- трохи ваніліну.
Приготування займе приблизно 1,5 години, калорійність – 232 ккал.
Як все буде готуватися:
- Для початку в глибоку чашку засипаємо всі сухі компоненти і змішуємо;
- Далі заливаємо воду, 3 великі ложки рослинного масла;
- Всі інтенсивно перемішуємо;
- Краще всього для розмішування використовувати міксер, за допомогою неї все можна змішати рівномірно, без грудочок. Крім цього тісто вийде пишним і повітряним;
- Дно і боки форми покриваємо рослинним маслом;
- Бажано додатково форму присипати панірувальними сухарями, це запобігає прилипання випічки до поверхні форми;
- Виливаємо у форму рідку основу;
- Яблука промиваємо, розрізаємо на 4 частини і вирізаємо насіння з розетками;
- Ріжемо яблука тонкими часточками і викладаємо їх зверху по колу тесту;
- Обов'язково духовку розжарюємо до температури мінімум 180 градусів;
- Прибираємо форму і залишаємо дбати приблизно 40 хвилин.
Швидкий яблучний манник
Інгредієнти для приготування:
- склянка манної крупи;
- масло вершкове – 100 грам, можна замінити маргарином;
- 2 яйця;
- 250 мл молока;
- неповний стакан цукру;
- яблука кисло-солодкі – 2 штуки;
- розпушувач – ½ ч. ложки;
- щіпка солі.
Готування триватиме близько 1,5 години, калорійність – 279 ккал.
Процес приготування:
- Молоко слід заздалегідь прогріти до теплого стану, але не сильно;
- Далі додаємо в молоко манну крупу і залишаємо постояти на 40 хвилин, щоб манка розбухла;
- Вершкове масло або маргарин рекомендується заздалегідь вийняти з холодильника, що його основа стала м'якою;
- Кладемо масло в чашку, підсипаємо цукрового піску і інтенсивно розтираємо все до однорідності;
- Курячі яйця розбиваємо, викладаємо в окрему чашку і гарненько збиваємо до пишного стану;
- Потім з'єднуємо яєчну суміш з маслом і все перемішуємо до однорідності;
- Після цього виливаємо масляну суміш до манки і гарненько вимішуємо. Краще всього скористатися міксером або блендером;
- Додаємо розпушувач і швидко змішуємо;
- Яблука промиваємо, чистимо шкірку;
- Розрізаємо на 4 частини, вирізаємо розетки з насінням;
- Нарізаємо м'якоть кубиками;
- Висипаємо яблука в рідку основу і змішуємо;
- Поверхня дна, країв форми промазуємо маслом;
- Виливаємо у форму рідку основу;
- Попередньо варто розігріти духовку до 180 градусів;
- Ставимо в духовку форму і печемо півгодини;
- Готовий манник виймаємо, остуджуємо і дістаємо з форми.
Юшка з коропа — ви вже готували цю страву? Спробуйте наші рецепти — вони вам сподобаються.
Читайте як приготувати баклажани по китайськи в кисло-солодкому соусі.
Візьміть на замітку рецепт смачної страви — макарони з креветками у вершковому соусі.
Манник з фруктами, сиром та родзинками в мультиварці
Для десерту нам потрібні продукти:
- 800 грам сиру;
- манка – стакан;
- цукровий пісок – 250 грам;
- 4 курячих яйця;
- родзинки – 100 грам;
- два яблука;
- пакетик розпушувача;
- 5 великих ложок густої сметани.
Приготування займе приблизно 1,5 години, калорійність – 285 ккал.
Готування буде виглядати так:
- Сир варто попередньо протерти. Для цього можна помістити на сито і протерти вручну. Якщо у вас є блендер, то процес протирання буде швидше;
- Після цього до сиру викладаємо сметану і всипаємо манну крупу. Всі інтенсивно змішуємо до рівномірності;
- В окрему чашку розбиваємо яйця, підсипаємо цукрового піску і перемішуємо. Цей процес найкраще зробити за допомогою блендера;
- Яйця збиваємо з сирною сумішшю, засипаємо розпушувач;
- Родзинки слід промити і викласти в основу;
- Яблука промиваємо, очищаємо від шкірки і від серцевини з насінням;
- Розрізаємо яблука невеликими кубиками й викладаємо в основу;
- Знову розмішуємо тісто;
- Ємність мультиварки добре змащуємо рослинним маслом;
- Заливаємо в каструлю тісто майбутнього лепешняку;
- Вибираємо режим «Випічка» і час 1 годину;
- Випікаємо манник до готовності;
- Після цього акуратно виймаємо його на плоску тарілку і розрізаємо на шматочки.
Корисні поради
- форму для запікання можна додатково обсипати манкою або панірувальними сухарями, тоді після випікання у лепешняку вийде смачна хрустка скоринка;
- після випікання випічку можна змастити сиропом або шоколадною глазур'ю;
- після випікання не потрібно випічку відразу виймати з форми, хай вона трохи охолоне, її можна вийняти не пошкодивши;
- прикрасити готовий десерт можна ягодами і шматочками фруктів.
Тепер ви знаєте, що можна подати до чаю на десерт. Манник з яблуками стане прекрасним доповненням до вашого меню. Його можна робити хоч кожен день. Ця випічка сподобається всім, і ваші члени сім'ї будуть просити у вас добавки знову і знову.