16 июнь 2019 2 656

Як приготувати найсмачніший локшин ник з сиром

Локшин ник з сиром – це всім відоме з раннього дитинства солодке блюдо. Навіть якщо його вдома не готувала мама, то обов'язково робили в саду, адже воно входить в меню і улюблене дітьми. До складу входять макаронні вироби, солодкий сир, родзинки, ванілін, яйця і сметана. Виходить подоба солодкої ситної запіканки, политої зверху будь-яким варенням.

Локшин ник – смачне блюдо як в гарячому, так і в холодному вигляді. Готується воно в скляній жаровні, викладається шарами або заздалегідь змішаної масою. Після запікання розрізається ножем на порційні шматочки як пиріг.
Технологічна карта страви
Інгредієнти Кількість
биотворог - 450 г
локшина - 250 г
масло - 100 г
яйце - 3 шт.
цукор - 1 склянка
ваніль, цукрова пудра - пару щіпок
манка - 4 ст. л.
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 165 Ккал

Приготувати це блюдо досить легко, необхідно запастися набором продуктів, чітко дотримуватися пропорції і технологію приготування. Тоді результат порадує вас, а не розчарує.

У закипающую воду занурте макаронні вироби, підсолити і варіть до напівготовності. Відкиньте на друшляк і добре зцідіть. Покладіть вершкове масло і розмішайте, щоб воно рівномірно покрила локшину, і вона не злиплась.

У чашу міксера розбийте охолоджені яйця, включіть і його, і збивайте масу поки не вийде гоголь-моголь. Підсипати цукор тонкою цівкою, поступово набираючи обертів. Перемішуючи силіконової лопаткою, введіть манну крупу не сухий і м'який домашній сир. Коли структура стане гомогенної, додати відварену локшину і перемішайте.

Увімкніть електродуховку на 185 °С. Блюдо для випічки не шкодуючи обмажте м'яким маслом, притрусіть манкою і вывалите заготовку на локшин ник. Вологим ножем розподіліть рівномірно по поверхні і занурте запікатися до красивої скоринки приблизно на п'ятдесят хвилин. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою: середина не повинна бути сирою.

Найсмачніший локшин ник з сиром

Одним з найбільш улюблених дитячих ласощів вважається локшин ник. Він поєднує в собі не тільки смачні макарони, але і корисний кисломолочний продукт – сир. Виходить відразу дві переваги: користь і ситність.

Складові:

  • локшина – 300 г;
  • биотворог – 500 г;
  • яйця – 4 шт.;
  • цукор – 300 г;
  • вершки – 1 склянку;
  • масло – 50 р.

Приготування: 1.5 години.

Калорії: 168 Ккал/100 р.

У підсоленій воді варимо домашню або покупну локшину. Зливаємо на друшляк, ретельно перемішуємо, щоб зійшла вода.

Збиваємо сир з цукром в пишну масу, додаємо злегка остиглі макаронні вироби.

Включаємо електродуховку на 190 °С. Форму промазуємо маслом. Викладаємо в неї заготовку на локшин ник, заливаємо збитими яйцями, рясно змащуємо сметаною і відправляємо запікатися на годину.

Якщо у вас під рукою не виявилося локшини, можна замінити її ріжками або спіральками, вийде не гірше.

Замість сметани підійдуть жирні вершки.

Десерт як у дитячому садку

Багато хто переконаний, що макарони з сиром – абсолютно несумісні речі. Однак варто спробувати лише один раз смачне блюдо під назвою локшин ник, їх думка відразу змінюється на протилежне.

Складові:

  • борошно – 8 ст. л.;
  • яйце – 5 шт.;
  • вода – 1 ст. л.;
  • масло – 1 ч. л.;
  • сир – 350 г;
  • цукор – 2 стакан.

Готування: 1 год.

Калорії: 171 Ккал/100 р.

Просійте борошно купкою на поверхню столу. Зробіть по центру невелике поглиблення, вбийте яйце і влийте одну ложку води, всипте щіпку солі і оливкове масло. Акуратно ножем змішайте всю масу.

Коли почне формуватися колобок, присипте борошном дошку і вимішуйте тісто, щоб воно не бралося. Обмотайте заготівлю плівкою і залиште на сім хвилин.

З дошки зіскоблити ножем залишки тіста. Розділіть борошняну масу на чотири рівні шматочки, присипте дошку борошном і розкачайте корж діаметром двадцять сантиметрів, починаючи від центру до країв.

Так вийде чотири однакові млинця. Складіть їх один на одного, загорніть тонкий рулет і навскіс від краю наріжте локшину. Розподіліть її на дошці, пересипавши борошном, дайте підсохнути двадцять хвилин, помістіть в закипающую воду і варіть вісім хвилин.

Відкиньте на сито, додати перетертий сир і яйця. Грунтовно вимісіть всю масу, всипте ваніль, цукор і отриману заготовку вывалите у скляну жаровню. Помістіть пропікається на п'ятдесят хвилин.

Читайте як приготувати дуже ніжний шніцель зі свинини. Візьміть на замітку наші поради ка не зробити з шніцеля підошву.

Читайте як приготувати надзвичайно смачну сирну запіканку без борошна та яєць.

Візьміть на замітку рецепт ніжного лепешняку, приготованого без борошна в мультиварці.

Як приготувати лапшевик в мультиварці

Кожен рецепт приготування унікальний і індивідуальний, можна використовувати домашню локшину, покупну, макарони, і навіть спагетті. Те ж саме стосується і сиру: магазинний – менш калорійний, фермерський – має високу жирність.

Складові:

  • спагетті – 200 г;
  • сир – 200 г;
  • цукор – 250 г;
  • масло - 100 г;
  • вода – 1 ст. л.;
  • яйце – 2 шт.;
  • сметана – 2 ст. л.

Готування: 1 год.

Калорії: 168 Ккал/100 р.

Включаємо прилад в режим варіння, заливаємо воду і доводимо до кипіння. Розламуємо спагетті навпіл і готуємо десять хвилин або згідно інструкції на упаковці. Через сито перетираємо кисломолочний продукт, засипаємо зверху цукор і охолоджені яйця. Все ретельно перемішуємо, щоб маса вийшла гомогенною.

Зливаємо рідину з чаші приладу, відціджуючи спагетті через друшляк. Даємо їм трохи охолонути і додаємо в сирно-яєчну солодку масу.

Дно чаші рясно промазуємо вершковим маслом, посипаємо манною крупою або панірувальними сухарями і викладаємо на заготівлю локшин ник. Зверху промазуємо сметаною і прикриваємо агрегат. Залишаємо готуватися на годину.

Після вимкнення, не поспішайте виймати блюдо, дайте йому охолонути, тільки після цього воно без труднощів вивалиться в цілому вигляді на велику тарілку.

Корисні поради

  1. Для лапшевника можна використовувати так звані гнізда. Їх роблять зі спеціальних сортів пшениці.
  2. Форму для випікання обов'язково змащуйте маслом або посипайте крупою, щоб локшин ник не пригорів і легко виймався.
  3. Нарізані шматочки страви, можна полити будь-яким джемом, рідким натуральним медом або морозивом.
  4. Якщо в заготовку вбити домашні яйця, блюдо вийде з більш вираженим жовтим кольором.
  5. Ваніль можна замінити на будь-яку харчову есенцію. Тільки додають її зовсім трохи- для аромату.
  6. Не переварюйте локшину, нехай вона краще буде злегка твердою, ніж страва вийде схожим на кисіль.
  7. Якщо хочете, щоб цукор швидше розчинився в сирі і яйцях, подрібніть його в пудру за допомогою кавомолки або ступки.
  8. Готову домашню локшину після просушування можна зберігати в харчовому пакеті в темному місці і використовувати за потреби.
  9. Якщо ви хочете додати сухофрукти, то попередньо розмочіть їх і наріжте соломкою, горіхи обов'язково потрібно злегка подрібнити.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: