Як приготувати найсмачніший локшин ник з сиром
Локшин ник з сиром – це всім відоме з раннього дитинства солодке блюдо. Навіть якщо його вдома не готувала мама, то обов'язково робили в саду, адже воно входить в меню і улюблене дітьми. До складу входять макаронні вироби, солодкий сир, родзинки, ванілін, яйця і сметана. Виходить подоба солодкої ситної запіканки, политої зверху будь-яким варенням.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
биотворог - | 450 г |
локшина - | 250 г |
масло - | 100 г |
яйце - | 3 шт. |
цукор - | 1 склянка |
ваніль, цукрова пудра - | пару щіпок |
манка - | 4 ст. л. |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 165 Ккал |
Приготувати це блюдо досить легко, необхідно запастися набором продуктів, чітко дотримуватися пропорції і технологію приготування. Тоді результат порадує вас, а не розчарує.
У закипающую воду занурте макаронні вироби, підсолити і варіть до напівготовності. Відкиньте на друшляк і добре зцідіть. Покладіть вершкове масло і розмішайте, щоб воно рівномірно покрила локшину, і вона не злиплась.
У чашу міксера розбийте охолоджені яйця, включіть і його, і збивайте масу поки не вийде гоголь-моголь. Підсипати цукор тонкою цівкою, поступово набираючи обертів. Перемішуючи силіконової лопаткою, введіть манну крупу не сухий і м'який домашній сир. Коли структура стане гомогенної, додати відварену локшину і перемішайте.
Увімкніть електродуховку на 185 °С. Блюдо для випічки не шкодуючи обмажте м'яким маслом, притрусіть манкою і вывалите заготовку на локшин ник. Вологим ножем розподіліть рівномірно по поверхні і занурте запікатися до красивої скоринки приблизно на п'ятдесят хвилин. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою: середина не повинна бути сирою.
Найсмачніший локшин ник з сиром
Одним з найбільш улюблених дитячих ласощів вважається локшин ник. Він поєднує в собі не тільки смачні макарони, але і корисний кисломолочний продукт – сир. Виходить відразу дві переваги: користь і ситність.
Складові:
- локшина – 300 г;
- биотворог – 500 г;
- яйця – 4 шт.;
- цукор – 300 г;
- вершки – 1 склянку;
- масло – 50 р.
Приготування: 1.5 години.
Калорії: 168 Ккал/100 р.
У підсоленій воді варимо домашню або покупну локшину. Зливаємо на друшляк, ретельно перемішуємо, щоб зійшла вода.
Збиваємо сир з цукром в пишну масу, додаємо злегка остиглі макаронні вироби.
Включаємо електродуховку на 190 °С. Форму промазуємо маслом. Викладаємо в неї заготовку на локшин ник, заливаємо збитими яйцями, рясно змащуємо сметаною і відправляємо запікатися на годину.
Якщо у вас під рукою не виявилося локшини, можна замінити її ріжками або спіральками, вийде не гірше.
Замість сметани підійдуть жирні вершки.
Десерт як у дитячому садку
Багато хто переконаний, що макарони з сиром – абсолютно несумісні речі. Однак варто спробувати лише один раз смачне блюдо під назвою локшин ник, їх думка відразу змінюється на протилежне.
Складові:
- борошно – 8 ст. л.;
- яйце – 5 шт.;
- вода – 1 ст. л.;
- масло – 1 ч. л.;
- сир – 350 г;
- цукор – 2 стакан.
Готування: 1 год.
Калорії: 171 Ккал/100 р.
Просійте борошно купкою на поверхню столу. Зробіть по центру невелике поглиблення, вбийте яйце і влийте одну ложку води, всипте щіпку солі і оливкове масло. Акуратно ножем змішайте всю масу.
Коли почне формуватися колобок, присипте борошном дошку і вимішуйте тісто, щоб воно не бралося. Обмотайте заготівлю плівкою і залиште на сім хвилин.
З дошки зіскоблити ножем залишки тіста. Розділіть борошняну масу на чотири рівні шматочки, присипте дошку борошном і розкачайте корж діаметром двадцять сантиметрів, починаючи від центру до країв.
Так вийде чотири однакові млинця. Складіть їх один на одного, загорніть тонкий рулет і навскіс від краю наріжте локшину. Розподіліть її на дошці, пересипавши борошном, дайте підсохнути двадцять хвилин, помістіть в закипающую воду і варіть вісім хвилин.
Відкиньте на сито, додати перетертий сир і яйця. Грунтовно вимісіть всю масу, всипте ваніль, цукор і отриману заготовку вывалите у скляну жаровню. Помістіть пропікається на п'ятдесят хвилин.
Читайте як приготувати дуже ніжний шніцель зі свинини. Візьміть на замітку наші поради ка не зробити з шніцеля підошву.
Читайте як приготувати надзвичайно смачну сирну запіканку без борошна та яєць.
Візьміть на замітку рецепт ніжного лепешняку, приготованого без борошна в мультиварці.
Як приготувати лапшевик в мультиварці
Кожен рецепт приготування унікальний і індивідуальний, можна використовувати домашню локшину, покупну, макарони, і навіть спагетті. Те ж саме стосується і сиру: магазинний – менш калорійний, фермерський – має високу жирність.
Складові:
- спагетті – 200 г;
- сир – 200 г;
- цукор – 250 г;
- масло - 100 г;
- вода – 1 ст. л.;
- яйце – 2 шт.;
- сметана – 2 ст. л.
Готування: 1 год.
Калорії: 168 Ккал/100 р.
Включаємо прилад в режим варіння, заливаємо воду і доводимо до кипіння. Розламуємо спагетті навпіл і готуємо десять хвилин або згідно інструкції на упаковці. Через сито перетираємо кисломолочний продукт, засипаємо зверху цукор і охолоджені яйця. Все ретельно перемішуємо, щоб маса вийшла гомогенною.
Зливаємо рідину з чаші приладу, відціджуючи спагетті через друшляк. Даємо їм трохи охолонути і додаємо в сирно-яєчну солодку масу.
Дно чаші рясно промазуємо вершковим маслом, посипаємо манною крупою або панірувальними сухарями і викладаємо на заготівлю локшин ник. Зверху промазуємо сметаною і прикриваємо агрегат. Залишаємо готуватися на годину.
Після вимкнення, не поспішайте виймати блюдо, дайте йому охолонути, тільки після цього воно без труднощів вивалиться в цілому вигляді на велику тарілку.
Корисні поради
- Для лапшевника можна використовувати так звані гнізда. Їх роблять зі спеціальних сортів пшениці.
- Форму для випікання обов'язково змащуйте маслом або посипайте крупою, щоб локшин ник не пригорів і легко виймався.
- Нарізані шматочки страви, можна полити будь-яким джемом, рідким натуральним медом або морозивом.
- Якщо в заготовку вбити домашні яйця, блюдо вийде з більш вираженим жовтим кольором.
- Ваніль можна замінити на будь-яку харчову есенцію. Тільки додають її зовсім трохи- для аромату.
- Не переварюйте локшину, нехай вона краще буде злегка твердою, ніж страва вийде схожим на кисіль.
- Якщо хочете, щоб цукор швидше розчинився в сирі і яйцях, подрібніть його в пудру за допомогою кавомолки або ступки.
- Готову домашню локшину після просушування можна зберігати в харчовому пакеті в темному місці і використовувати за потреби.
- Якщо ви хочете додати сухофрукти, то попередньо розмочіть їх і наріжте соломкою, горіхи обов'язково потрібно злегка подрібнити.
Приємного апетиту!