08 июнь 2019 13 073

Як підготувати тісто для піци на сметані

Хоч піца і не вважається найкориснішою стравою, але вона всім подобається. Тому багато готують її самостійно. Щоб частування вийшло апетитним і ситним, варто відповідально підійти до вибору рецепту тесту. Зараз дуже популярним вважається тісто, приготоване з додаванням сметани.

Воно має приємний смак, сильно економить час і залишається ніжним навіть тоді, коли страва охолоне. Розглянемо, як готувати тісто для піци на сметані кількома способами.

Стандартний рецепт
Інгредієнти Кількість
борошна - 10 ложок
яєць - 2 штуки
сметани з будь-яким вмістом жиру - 5 ложок
вершкового масла - 2 ложки
цукрового піску - 1-1,5 ложки
солі - 0,5 чайної ложки
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 322 Ккал

Послідовність приготування: 2 яйця вручну збийте, додавши цукру і солі.

Після потрібно розтопити масло, перемішати зі сметаною і злити до яєць. Порційно насипайте і змішуйте борошно.

Коли тісто буде досить в'язким, сформуйте його і відкладіть в сторону.

20 хвилин вистачить, щоб тісто для піци було готовим до випічки.

Рецепт тіста для піци на сметані і майонезі

Даний спосіб відрізняється від першого тим, що тісто виходить більш пухким.

Інгредієнти:

  • 10 ложок борошна;
  • курячі яйця в кількості 2 штук;
  • 5 ложок сметани з високим вмістом жиру;
  • 3 ложки майонезу;
  • 0,5 ложки харчової соди;
  • цукровий пісок і сіль сипати на смак (можна не класти взагалі, майонез містить сіль).

Час, витрачений на приготування: 15 хвилин.

Калорійність: 390 ккал.

Послідовність приготування: перемішайте разом майонез і сметану, покладіть в склад, що вийшов трохи соди. В окрему ємність зі спіненим заздалегідь яйцями і додайте суміш майонезу та сметани. Насипайте борошно мінімальними дозами, змішуючи до консистенції середньої густоти. Форму попередньо змастіть рослинною олією або укладіть папір для випікання.

Варіант основи без дріжджів на сметані

Наступний рецепт тіста дуже хороший тим, що не містить дріжджів, а всі задіяні продукти знайдуться на кухні кожної любительки смачненького.

Інгредієнти:

  • 10 ложок борошна;
  • 8 ложок сметани будь-якого змісту жирності;
  • сіль (в залежності від смакових уподобань);
  • цукровий пісок (залежно від смакових уподобань).

Час, витрачений на приготування: 20 хвилин.

Калорійність: 310 ккал.

Послідовність приготування: борошно попередньо просіяти і додати в ємність зі сметаною, поклавши туди солі і цукрового піску. Можете починати місити. Коли стане відклеюватися від долонь — відкладіть в сторону і залиште полежати 10 хвилин. Виготовлене розімніть тісто качалкою і укладіть у форму для запікання.

Швидке листкове тісто

Цей рецепт сподобається всім любителям листкового тіста.

Інгредієнти:

  • маргарин — молочний або рослинний / масло (250 грам);
  • 2 склянки борошна;
  • 125 мл води;
  • 1 ложка цукрового піску;
  • 0,2 чайної ложки солі.

Час, витрачений на приготування: 1 год.

Калорійність: 370 ккал.

Послідовність приготування: висипати на поверхню заздалегідь підготовлену борошно і на неї розкласти вершкове масло невеликими скибочками. Подрібнити вийшло ножиком.

Далі в прохолодну воду висипте цукровий пісок і заважайте, поки він не розчиниться. В борошно з маслом, вилити цукровий розчин і замішувати тісто. Отриману масу укрийте тканиною і приберіть в холодильник.

Через 45-50 хвилин дістаньте кульку, розкачати пару раз, укладаючи в 3 шари.

Пиріжки з лівером як у Радянському Союзі у багатьох викликають ностальгію. Ну хто їх не любив свого часу.

Фото-рецепт смачного салату з консервованими ананасами.

Візьміть на замітку рецепт печива з геркулесу з бананми. Це дивовижно смачне і корисне блюдо.

Рецепт з додаванням оливкової олії

Інгредієнти:

  • 10 ложок борошна;
  • 7 ложок сметани будь-якої жирності;
  • курячі яйця в кількості 2 штук;
  • 3 ложки оливкової олії;
  • сіль(в залежності від смакових уподобань).

Час, витрачений на приготування: 25 хвилин.

Калорійність: 350 ккал.

Послідовність приготування: борошно додати в ємність зі сметаною. Перемішати отриману суміш, розбити в неї два яйця і три столові ложки оливкової олії, посолити за смаком. Відставити ємність з тістом на 10-15 хвилин, прикривши рушником. Перед випіканням приготовану форму змастіть маслом.

Корисні поради

Щоб основа піци на сметані була ідеальною, використовуйте пшеничне борошно першого сорту. Ви можете додати невелику кількість манної крупи, щоб текстура тіста стала ще більш досконалою.

Не використовуйте продукти з терміном придатності. Наприклад, багато хто дуже часто використовують сметану не першої свіжості для випічки, посилаючись на те, що вживати в первозданному вигляді її вже не можна. Краще все ж готувати зі свіжих молочних продуктів.

Використовувати міксер і блендер — це, безумовно, дуже зручно, але тісто вийшло б більш ніжним, якщо б ви робили все вручну.

Не переборщуйте з вмістом борошна — це зробить основу жорсткою. Так само дуже важливо стежити за кількістю солі, це не тільки регулює смак продукту, але і заважає йому підніматися.

Час випічки залежить від начинки. Іноді варто запекти тісто окремо до напівготовності, а потім викласти інгредієнти.

Завжди залишайте тісто постояти 7-10 хвилин, перш ніж відправити його в духову піч. Це додасть піці найбільшою пишноти.

Не забувайте попередньо розігріти духовку перед приміщенням туди листа, щоб тісто на сметані не осіло і рівномірно випеклися.

Що ще почитати: