Як приготувати салат «Вітамінний» з капусти
Вітамінні салати дуже корисні для організму. В них містяться всі потрібні вітаміни, які так необхідні для підтримки здоров'я і повноцінної роботи всіх органів. Особливо високою цінністю володіють салати з капусти, моркви. Додатково можна додавати яблука або солодкий перець. Але про все по порядку.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
білокачанної капусти - | півкілограма |
моркви - | 2 середні |
оцту столового - | 100 мл |
цукрового піску - | 50 грам |
рослинної олії - | за смаком для заправки |
солі - | трохи |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 145 Ккал |
Процес приготування:
- Капусту промиваємо, прибираємо старі і пошкоджені листя;
- Далі шаткуємо ножем на тонку соломку;
- Викладаємо соломку в чашку, посипаємо сіллю, обминаємо руками, при цьому намагаємося її віджати. Залишаємо постояти, що з'явився сік;
- Морквину промиваємо, очищаємо від бруду і шкурки;
- Протираємо коренеплід на тертці з великими зубцями або на корейській тертці, якщо вона є в наявності;
- Також обминаємо, як і капусту;
- Капусту і моркву складаємо в одну чашку;
- Заливаємо оцет. Оцет слід використовувати яблучний або винний. Його можна замінити соком лимона;
- Всі компоненти добре розмішуємо;
- В кінці все заправляємо рослинною олією і знову ретельно змішуємо;
- Викладаємо готовий салат в салатницю і подаємо на стіл до будь-якого основного блюда.
Рецепт з капустою, яблуками та морквою
Для готування підготуємо наступні елементи:
- половина качана капусти;
- один великий морквяний коренеплід;
- яблуко – 1 штука, бажано великого розміру і зеленого кольору;
- один лимон;
- рослинне масло для заправки;
- сіль — пара пучок.
На приготування нам буде потрібно приблизно 20 хвилин, калорійність – 152 ккал.
Приступаємо до готування:
- Першим ділом очищаємо капусти від старих листя і добре промиваємо;
- Качан вирізати, вона не придатна до вживання, тому що має гірким смаком;
- Решта листя укладаємо на поверхню обробної дошки і шаткуємо гострим ножем тонкою соломкою;
- Морквяний коренеплід споліскуємо прохолодною водою, змиваємо весь бруд і очищаємо від шкірки;
- Після цього морквину протираємо на тертці з великими зубцями;
- Яблуко споліскуємо;
- Якщо хочете фрукт можна очистити від шкірки, а так її можна залишити, але серцевину з кісточками потрібно вичистити;
- М'якоть яблуко можна протерти крупній тертці або нарізати ножем тонкою соломкою;
- Лимон необхідно промити розрізати на дві половинки;
- Потім з половинок лимона в невелику мисочку видавлюємо сік;
- Після цього в глибоку чашку викладаємо соломку капусти, посипаємо сіллю і віджимаємо руками;
- Потім викладаємо яблука і поливаємо все соком лимона. Знову все перемішуємо;
- Викладаємо моркву, якщо потрібно ще трохи підсолюємо і знову змішуємо;
- В кінці все заправляємо рослинною олією і добре змішуємо;
- Викладаємо всі компоненти в красиву салатницю і подаємо на стіл.
Якщо ви використовуєте мікрохвильовку тільки для розігрівання страв, ви не праві! Спробуйте приготувати пельмені в мікрохвильовці за нашими рецептами.
Ситний салат з яєчними млинцями можна подавати і як окрему страву. Здивуйте своїх близьких цим незвичайним блюдом.
Домашні рецепти смачного печива на молоці тут.
Додайте перець і цибулю!
Для приготування підготуємо наступні інгредієнти:
- 400 грам капусти білоголової;
- 2 штуки болгарського перцю;
- 2 штуки червоної цибулі;
- 2 невеликих морквяних коренеплоду;
- пара дрібок солі;
- 30 грам цукрового піску;
- олія соняшникова – 10 великих ложок;
- 2 великі ложки оцту.
На готування піде близько 20 хвилин, калорійність – 159 ккал.
Як все готується:
-
- Для початку зрізаємо з вилка капусти найбільш підходящу частину для приготування салату;
- Прибираємо всі темні і пошкоджені листя;
- Усе ретельно промиваємо;
- Після цього нарізаємо овочі на тонкі смужки;
- Болгарський перець потрібно добре промити;
- Перець розрізаємо на дві частини і вичищаємо все насіння, плодоніжки також видаляємо;
- М'якоть перцю нарізаємо тонкими смужками так само, як і капусту;
- Цибулю треба очистити від лушпиння і сполоснути прохолодною водою;
- Шаткуємо цибулю півкільцями, бажано як можна тонше;
- Морквяні коренеплоди ретельно промиваємо, зчищають з поверхні бруд і шкірку;
- Після цього ріжемо моркву на тонку соломку;
- Якщо в наявність є корейська терка, то моркву можна протерти за допомогою цієї начиння;
- Після цього викладаємо в глибоку чашку всі нарізані овочі;
- Додаємо сіль і все добре віджимаємо руками;
- Далі поливаємо оцтом і змішуємо;
- В кінці все заправляємо рослинною олією і знову все перемішуємо;
- Салат можна подати відразу;
- При бажанні салат можна скласти в банку і прибрати в холодильник, він може зберігатися до 4 тижнів.
Вітамінна бомба з морської капусти з огірками
Які компоненти будуть потрібні для готування:
- 3 огірка в свіжому вигляді або в маринованому;
- 400 грам консервованої морської капусти;
- морква – 2 штуки;
- 1 головка цибулі;
- яблуко – 1 штука;
- лимон — 1 штука;
- олія оливкова – 4 ст. ложки;
- трохи солі за умови, якщо застосовуються свіжі огірки.
Процес приготування займе близько 30 хвилин, калорійність – 135 ккал.
Схема готування:
- Першим ділом морську капусту потрібно промити і помістити на друшляк, щоб стекла вся зайва вода;
- Огірки слід промити і нарізати тонкою соломкою;
- Морську капусту ріжемо невеликими шматочками, щоб її можна було легше є в салаті;
- Морква промиваємо, очищаємо від бруду;
- Перетираємо коренеплоди на тертці з крупною решіткою;
- Яблуко промиваємо, розрізаємо на дві частини і вирізаємо розетку з кісточками;
- Далі нарізаємо фрукт невеликою соломкою;
- Лимон споліскуємо і розрізаємо;
- У невелику мисочку видавлюємо з лимона сік;
- Всі компоненти викладаємо в глибоку чашку;
- Посипаємо сіллю і перемішуємо;
- Далі все заливаємо соком лимона і знову перемішуємо;
- В кінці заправляємо оливковою олією, гарненько змішуємо;
- Викладаємо салат в салатницю і подаємо на стіл.
Виявляється, приготувати салат «Вітамінний» з капусти досить легко, а головне швидко. Для нього не потрібно мати великого досвіду в кулінарній справі, головне, навчитися тонко різати овочі і ретельно їх перемішати. Тоді можна зробити корисне блюдо, яке буде як не можна до речі в зимовий період.