21 май 2019 3 415

Як приготувати салат «Вітамінний» з капусти

Вітамінні салати дуже корисні для організму. В них містяться всі потрібні вітаміни, які так необхідні для підтримки здоров'я і повноцінної роботи всіх органів. Особливо високою цінністю володіють салати з капусти, моркви. Додатково можна додавати яблука або солодкий перець. Але про все по порядку.

Салат «Вітамінний» з капусти і моркви
Інгредієнти Кількість
білокачанної капусти - півкілограма
моркви - 2 середні
оцту столового - 100 мл
цукрового піску - 50 грам
рослинної олії - за смаком для заправки
солі - трохи
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 145 Ккал

Процес приготування:

  1. Капусту промиваємо, прибираємо старі і пошкоджені листя;
  2. Далі шаткуємо ножем на тонку соломку;
  3. Викладаємо соломку в чашку, посипаємо сіллю, обминаємо руками, при цьому намагаємося її віджати. Залишаємо постояти, що з'явився сік;
  4. Морквину промиваємо, очищаємо від бруду і шкурки;
  5. Протираємо коренеплід на тертці з великими зубцями або на корейській тертці, якщо вона є в наявності;
  6. Також обминаємо, як і капусту;
  7. Капусту і моркву складаємо в одну чашку;
  8. Заливаємо оцет. Оцет слід використовувати яблучний або винний. Його можна замінити соком лимона;
  9. Всі компоненти добре розмішуємо;
  10. В кінці все заправляємо рослинною олією і знову ретельно змішуємо;
  11. Викладаємо готовий салат в салатницю і подаємо на стіл до будь-якого основного блюда.

Рецепт з капустою, яблуками та морквою

Для готування підготуємо наступні елементи:

  • половина качана капусти;
  • один великий морквяний коренеплід;
  • яблуко – 1 штука, бажано великого розміру і зеленого кольору;
  • один лимон;
  • рослинне масло для заправки;
  • сіль — пара пучок.

На приготування нам буде потрібно приблизно 20 хвилин, калорійність – 152 ккал.

Приступаємо до готування:

  1. Першим ділом очищаємо капусти від старих листя і добре промиваємо;
  2. Качан вирізати, вона не придатна до вживання, тому що має гірким смаком;
  3. Решта листя укладаємо на поверхню обробної дошки і шаткуємо гострим ножем тонкою соломкою;
  4. Морквяний коренеплід споліскуємо прохолодною водою, змиваємо весь бруд і очищаємо від шкірки;
  5. Після цього морквину протираємо на тертці з великими зубцями;
  6. Яблуко споліскуємо;
  7. Якщо хочете фрукт можна очистити від шкірки, а так її можна залишити, але серцевину з кісточками потрібно вичистити;
  8. М'якоть яблуко можна протерти крупній тертці або нарізати ножем тонкою соломкою;
  9. Лимон необхідно промити розрізати на дві половинки;
  10. Потім з половинок лимона в невелику мисочку видавлюємо сік;
  11. Після цього в глибоку чашку викладаємо соломку капусти, посипаємо сіллю і віджимаємо руками;
  12. Потім викладаємо яблука і поливаємо все соком лимона. Знову все перемішуємо;
  13. Викладаємо моркву, якщо потрібно ще трохи підсолюємо і знову змішуємо;
  14. В кінці все заправляємо рослинною олією і добре змішуємо;
  15. Викладаємо всі компоненти в красиву салатницю і подаємо на стіл.

Якщо ви використовуєте мікрохвильовку тільки для розігрівання страв, ви не праві! Спробуйте приготувати пельмені в мікрохвильовці за нашими рецептами.

Ситний салат з яєчними млинцями можна подавати і як окрему страву. Здивуйте своїх близьких цим незвичайним блюдом.

Домашні рецепти смачного печива на молоці тут.

Додайте перець і цибулю!

Для приготування підготуємо наступні інгредієнти:

  • 400 грам капусти білоголової;
  • 2 штуки болгарського перцю;
  • 2 штуки червоної цибулі;
  • 2 невеликих морквяних коренеплоду;
  • пара дрібок солі;
  • 30 грам цукрового піску;
  • олія соняшникова – 10 великих ложок;
  • 2 великі ложки оцту.

На готування піде близько 20 хвилин, калорійність – 159 ккал.

Як все готується:

    1. Для початку зрізаємо з вилка капусти найбільш підходящу частину для приготування салату;
    2. Прибираємо всі темні і пошкоджені листя;
    3. Усе ретельно промиваємо;
    4. Після цього нарізаємо овочі на тонкі смужки;
    5. Болгарський перець потрібно добре промити;
    6. Перець розрізаємо на дві частини і вичищаємо все насіння, плодоніжки також видаляємо;
    7. М'якоть перцю нарізаємо тонкими смужками так само, як і капусту;
    8. Цибулю треба очистити від лушпиння і сполоснути прохолодною водою;
    9. Шаткуємо цибулю півкільцями, бажано як можна тонше;
    10. Морквяні коренеплоди ретельно промиваємо, зчищають з поверхні бруд і шкірку;
    11. Після цього ріжемо моркву на тонку соломку;
    12. Якщо в наявність є корейська терка, то моркву можна протерти за допомогою цієї начиння;
    13. Після цього викладаємо в глибоку чашку всі нарізані овочі;
    14. Додаємо сіль і все добре віджимаємо руками;
    15. Далі поливаємо оцтом і змішуємо;
    16. В кінці все заправляємо рослинною олією і знову все перемішуємо;
    17. Салат можна подати відразу;
    18. При бажанні салат можна скласти в банку і прибрати в холодильник, він може зберігатися до 4 тижнів.

Вітамінна бомба з морської капусти з огірками

Які компоненти будуть потрібні для готування:

  • 3 огірка в свіжому вигляді або в маринованому;
  • 400 грам консервованої морської капусти;
  • морква – 2 штуки;
  • 1 головка цибулі;
  • яблуко – 1 штука;
  • лимон — 1 штука;
  • олія оливкова – 4 ст. ложки;
  • трохи солі за умови, якщо застосовуються свіжі огірки.

Процес приготування займе близько 30 хвилин, калорійність – 135 ккал.

Схема готування:

  1. Першим ділом морську капусту потрібно промити і помістити на друшляк, щоб стекла вся зайва вода;
  2. Огірки слід промити і нарізати тонкою соломкою;
  3. Морську капусту ріжемо невеликими шматочками, щоб її можна було легше є в салаті;
  4. Морква промиваємо, очищаємо від бруду;
  5. Перетираємо коренеплоди на тертці з крупною решіткою;
  6. Яблуко промиваємо, розрізаємо на дві частини і вирізаємо розетку з кісточками;
  7. Далі нарізаємо фрукт невеликою соломкою;
  8. Лимон споліскуємо і розрізаємо;
  9. У невелику мисочку видавлюємо з лимона сік;
  10. Всі компоненти викладаємо в глибоку чашку;
  11. Посипаємо сіллю і перемішуємо;
  12. Далі все заливаємо соком лимона і знову перемішуємо;
  13. В кінці заправляємо оливковою олією, гарненько змішуємо;
  14. Викладаємо салат в салатницю і подаємо на стіл.

Виявляється, приготувати салат «Вітамінний» з капусти досить легко, а головне швидко. Для нього не потрібно мати великого досвіду в кулінарній справі, головне, навчитися тонко різати овочі і ретельно їх перемішати. Тоді можна зробити корисне блюдо, яке буде як не можна до речі в зимовий період.

Що ще почитати: