02 апрель 2019 1 512

Як приготувати тушковану капусту з грибами в мультиварці

Тушкована капуста з грибами ідеально поєднується з різними гарнірами з м'яса, картоплі, супами. Крім цього, цими компонентами можна начиняти пироги, млинці та іншу випічку. Що примітно, багато бояться під час приготування пересмажити чи не досмажити капусту, тому що з-за цього вона виходить не дуже смачною.

Але не все так погано. Якщо для приготування використовувати мультиварку, то всі ці неприємності не відбудуться. Головне — точно дотримуватися рецептури приготування. Так, як же зробити капусту з грибами в мультиварці?

Давайте розглянемо способи готування цієї страви.

Рецепт приготування білокачанної капусти в мультиварці
Інгредієнти Кількість
білокачанної капусти - 0,5 кг
свіжих печериць - 300 грам
моркви - 1 шт.
цибулин - 1 шт.
картоплі - 3 шт.
соку зі свіжих помідорів - 150 мл
цукру - 1 невелика ложка
олії соняшникової - трохи
води - стакан
солі і чорного меленого перцю - трохи
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 г: 71 Ккал

Білокачанну капусту чистимо від сухих і зіпсованих листочків. Шаткуємо головки у вигляді тонкої соломки;

Морква обполіскуємо, видаляємо бруд і зрізаємо шкірку. Почищену моркву ріжемо на середні смужки не занадто товсті;

Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими півкільцями;

Грибочки промиваємо, видаляємо непотрібні елементи і ріжемо середніми пластинками;

Картоплини миємо, чистимо від бруду, відварюємо прямо в шкірці до м'якого стану;

З відварених картоплин знімаємо шкірку, ріжемо м'якоть на невеликі брусочки;

На мультиварці виставляємо програму «Смаження», вибираємо продукт «Овочі», ставимо за 15 хвилин;

Потім у каструлю підливаємо трохи рослинної олії, розігріваємо і поміщаємо туди цибульні півкільця. Смажимо приблизно 3 хвилини, час від часу помішуючи;

Далі кладемо соломку моркви. Готуємо також 3 хвилини, періодично помішуючи;

Потім виливаємо свіжий томатний сік і продовжуємо готувати ще 4-5 хвилин. Всі компоненти розмішуємо;

Викладаємо грибні скибочки і продовжуємо смажити до закінчення 15 хвилин;

Перекладаємо капусту, додаємо сіль, чорний мелений перець, цукровий пісок, наливаємо склянку води і вибираємо програму «Гасіння»;

Тушкуємо всі інгредієнти протягом 1 години;

Приблизно за 5 хвилин до закінчення готування у каструлю кладемо шматочки відвареної картоплі.

Особливості приготування в техніці «Редмонд»

Що нам буде потрібно для готування:

  • Грибочки лісові – 350 грам;
  • Шматочок капусти білоголової – 350 грам;
  • Середня цибулина – 1 штука;
  • Один солодкий перець;
  • Одна середня морква;
  • Трохи рослинного масла;
  • Трохи солі і спецій.

Скільки триває приготування – 40 хвилин.

Рівень калорійності – 75.

Процес приготування:

  1. З білокачанної капусти видаляємо всі непотрібні листочки і нарізаємо тонкою соломкою;
  2. З лука видаляємо всю лушпиння і нарізаємо у вигляді півкілець або соломки;
  3. Солодкий перчик очищаємо від насіння і видаляємо плодоніжки. М'якоть ріжемо тонкими смужками;
  4. Грибочки промиваємо і розрізаємо на середні скибочки або пластинки;
  5. Моркву очищаємо від бруду і видаляємо шкірку. Протираємо теркою з великими зубцями;
  6. Потім каструлю ставимо в режим «Смаження», наливаємо масло і прогріваємо;
  7. На розігріте масло кладемо цибулю, стружку моркви і соломку перцю. Все добре обсмажуємо і перемішуємо;
  8. Далі викладаємо грибні скибочки і смажимо приблизно 10 хвилин;
  9. Після цього викладаємо капусту, додаємо сіль і приправляємо спеціями;
  10. Ставимо «Гасіння» і тушкуємо 20 хвилин до м'якості капустяних шматочків.

Страви з курячих сердечок — це неймовірно смачно і поживно. Читайте нашу добірку рецептів, яка підкорить вас.

Салат з вареного буряка з часником, чорносливом, горіхами або рибою. Покрокові рецепти з фото, відео та рекомендаціями кулінарів.

Відкритий пиріг з куркою та картоплею — неймовірно смачно. Цей рецепт повинен бути в закладках у кожної господині.

Тушковані квасоля з капустою та грибами-шампіньйонами

Що буде потрібно:

  • 800 грам свіжої білокачанної капусти;
  • Шампіньйони – 300 грам;
  • Білий цибулю – 1 голівка;
  • Баночка консервованої квасолі;
  • Одна морква;
  • 20 грам томатів;
  • Рослинна олія;
  • Вода – 300 мл;
  • Трохи солі і спецій.

Час приготування – 2 години.

Харчова цінність – 90.

Правила приготування:

  1. Печериці моєму, зрізаємо все непотрібне і ріжемо на маленькі скибочки;
  2. В мультиварку доливаємо рослинне масло, включаємо програму «Випічка» і виставляємо тривалість приготування 30 хвилин;
  3. На прогріте масло кладемо грибні скибочки і готуємо під закритою кришкою;
  4. З лука знімаємо шкірку і нарізаємо невеликими кубиками;
  5. З моркви чистимо шкірку і натираємо у вигляді великої стружки;
  6. Далі овочеву нарізку засипаємо до грибів, кладемо томатну пасту, ретельно розмішуємо, щоб томат повністю розподілився. Готуємо ще 15 хвилин до звукового сигналу;
  7. З капусти зчищаємо непотрібні листочки і розрізаємо на тонкі смужки;
  8. Викладаємо капусту в каструлю до решти інгредієнтів, підсолюємо, приправляємо спеціями і заливаємо водою;
  9. Вибираємо програму «Варка на пару» і тушкуємо ще півтори години. Всі періодично перемішуємо;
  10. Хвилин за 20 до закінчення готування викладаємо туди консервовану квасоля, змішуємо і готуємо до звукового сигналу.

Як загасити квашену капусту з м'ясом і грибами

Знадобляться наступні складові:

  • Півкіло свіжої білокачанної капусти;
  • 300 грам квашеної капусти;
  • Будь-яке м'ясо – 400 грам;
  • Цибуля – 1штука;
  • 200 грам моркви;
  • 200 грам шампіньйонів;
  • 2 часникових зубця;
  • Рослинна олія;
  • Вода – 1 склянка;
  • Трохи солі і чорного меленого перцю.

Час приготування – 2 години.

Рівень калорійності – 126.

Переходимо до приготування:

  1. Шматок м'яса моєму, зрізаємо все прожилки і плівки. Нарізаємо його соломкою або брусочками;
  2. Свіжу капусту чистимо від сухих листочків і рубаємо тонкими смужками;
  3. Грибочки обполіскуємо і нарізаємо пластинками;
  4. З цибулини знімаємо піну і ріжемо тонкими часточками;
  5. Моркву потрібно обполоснути. Потім видаляємо шкірку і трьом теркою з великими зубцями;
  6. Часникові зубці очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками або видавлюємо через землянку;
  7. Далі на мультиварці ставимо програму «Гасіння», доливаємо рослинне масло і викладаємо туди півкільця цибулі. Смажимо 2-3 хвилини;
  8. Поміщаємо грибні шматочки і готуємо ще 10 хвилин;
  9. Кладемо м'ясну нарізку, стружку моркви і обсмажуємо ще 10 хвилин. Все перемішуємо;
  10. Потім викладаємо в каструлю свіжу і квашену капусту, заливаємо водою, підсолюємо і приправляємо спеціями;
  11. Міняємо на програму «Гасіння» і готуємо протягом 1 години;
  12. Після звукового сигналу, виставляємо режим «Підігрів» і тушкуємо ще 30 хвилин.

Як, виявляється, легко і просто зробити тушковану капусту з грибами в мультиварці. Головне — все потрібно правильно нарізати, а решта цей прилад зробить самостійно. Також не забудьте про спеції, вони додадуть страві аромат і пікантний смак.

Що ще почитати: