Як приготувати тушковану капусту з грибами в мультиварці
Тушкована капуста з грибами ідеально поєднується з різними гарнірами з м'яса, картоплі, супами. Крім цього, цими компонентами можна начиняти пироги, млинці та іншу випічку. Що примітно, багато бояться під час приготування пересмажити чи не досмажити капусту, тому що з-за цього вона виходить не дуже смачною.
Але не все так погано. Якщо для приготування використовувати мультиварку, то всі ці неприємності не відбудуться. Головне — точно дотримуватися рецептури приготування. Так, як же зробити капусту з грибами в мультиварці?
Давайте розглянемо способи готування цієї страви.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
білокачанної капусти - | 0,5 кг |
свіжих печериць - | 300 грам |
моркви - | 1 шт. |
цибулин - | 1 шт. |
картоплі - | 3 шт. |
соку зі свіжих помідорів - | 150 мл |
цукру - | 1 невелика ложка |
олії соняшникової - | трохи |
води - | стакан |
солі і чорного меленого перцю - | трохи |
Час приготування: 75 хвилин | Калорійність на 100 г: 71 Ккал |
Білокачанну капусту чистимо від сухих і зіпсованих листочків. Шаткуємо головки у вигляді тонкої соломки;
Морква обполіскуємо, видаляємо бруд і зрізаємо шкірку. Почищену моркву ріжемо на середні смужки не занадто товсті;
Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими півкільцями;
Грибочки промиваємо, видаляємо непотрібні елементи і ріжемо середніми пластинками;
Картоплини миємо, чистимо від бруду, відварюємо прямо в шкірці до м'якого стану;
З відварених картоплин знімаємо шкірку, ріжемо м'якоть на невеликі брусочки;
На мультиварці виставляємо програму «Смаження», вибираємо продукт «Овочі», ставимо за 15 хвилин;
Потім у каструлю підливаємо трохи рослинної олії, розігріваємо і поміщаємо туди цибульні півкільця. Смажимо приблизно 3 хвилини, час від часу помішуючи;
Далі кладемо соломку моркви. Готуємо також 3 хвилини, періодично помішуючи;
Потім виливаємо свіжий томатний сік і продовжуємо готувати ще 4-5 хвилин. Всі компоненти розмішуємо;
Викладаємо грибні скибочки і продовжуємо смажити до закінчення 15 хвилин;
Перекладаємо капусту, додаємо сіль, чорний мелений перець, цукровий пісок, наливаємо склянку води і вибираємо програму «Гасіння»;
Тушкуємо всі інгредієнти протягом 1 години;
Приблизно за 5 хвилин до закінчення готування у каструлю кладемо шматочки відвареної картоплі.
Особливості приготування в техніці «Редмонд»
Що нам буде потрібно для готування:
- Грибочки лісові – 350 грам;
- Шматочок капусти білоголової – 350 грам;
- Середня цибулина – 1 штука;
- Один солодкий перець;
- Одна середня морква;
- Трохи рослинного масла;
- Трохи солі і спецій.
Скільки триває приготування – 40 хвилин.
Рівень калорійності – 75.
Процес приготування:
- З білокачанної капусти видаляємо всі непотрібні листочки і нарізаємо тонкою соломкою;
- З лука видаляємо всю лушпиння і нарізаємо у вигляді півкілець або соломки;
- Солодкий перчик очищаємо від насіння і видаляємо плодоніжки. М'якоть ріжемо тонкими смужками;
- Грибочки промиваємо і розрізаємо на середні скибочки або пластинки;
- Моркву очищаємо від бруду і видаляємо шкірку. Протираємо теркою з великими зубцями;
- Потім каструлю ставимо в режим «Смаження», наливаємо масло і прогріваємо;
- На розігріте масло кладемо цибулю, стружку моркви і соломку перцю. Все добре обсмажуємо і перемішуємо;
- Далі викладаємо грибні скибочки і смажимо приблизно 10 хвилин;
- Після цього викладаємо капусту, додаємо сіль і приправляємо спеціями;
- Ставимо «Гасіння» і тушкуємо 20 хвилин до м'якості капустяних шматочків.
Страви з курячих сердечок — це неймовірно смачно і поживно. Читайте нашу добірку рецептів, яка підкорить вас.
Салат з вареного буряка з часником, чорносливом, горіхами або рибою. Покрокові рецепти з фото, відео та рекомендаціями кулінарів.
Відкритий пиріг з куркою та картоплею — неймовірно смачно. Цей рецепт повинен бути в закладках у кожної господині.
Тушковані квасоля з капустою та грибами-шампіньйонами
Що буде потрібно:
- 800 грам свіжої білокачанної капусти;
- Шампіньйони – 300 грам;
- Білий цибулю – 1 голівка;
- Баночка консервованої квасолі;
- Одна морква;
- 20 грам томатів;
- Рослинна олія;
- Вода – 300 мл;
- Трохи солі і спецій.
Час приготування – 2 години.
Харчова цінність – 90.
Правила приготування:
- Печериці моєму, зрізаємо все непотрібне і ріжемо на маленькі скибочки;
- В мультиварку доливаємо рослинне масло, включаємо програму «Випічка» і виставляємо тривалість приготування 30 хвилин;
- На прогріте масло кладемо грибні скибочки і готуємо під закритою кришкою;
- З лука знімаємо шкірку і нарізаємо невеликими кубиками;
- З моркви чистимо шкірку і натираємо у вигляді великої стружки;
- Далі овочеву нарізку засипаємо до грибів, кладемо томатну пасту, ретельно розмішуємо, щоб томат повністю розподілився. Готуємо ще 15 хвилин до звукового сигналу;
- З капусти зчищаємо непотрібні листочки і розрізаємо на тонкі смужки;
- Викладаємо капусту в каструлю до решти інгредієнтів, підсолюємо, приправляємо спеціями і заливаємо водою;
- Вибираємо програму «Варка на пару» і тушкуємо ще півтори години. Всі періодично перемішуємо;
- Хвилин за 20 до закінчення готування викладаємо туди консервовану квасоля, змішуємо і готуємо до звукового сигналу.
Як загасити квашену капусту з м'ясом і грибами
Знадобляться наступні складові:
- Півкіло свіжої білокачанної капусти;
- 300 грам квашеної капусти;
- Будь-яке м'ясо – 400 грам;
- Цибуля – 1штука;
- 200 грам моркви;
- 200 грам шампіньйонів;
- 2 часникових зубця;
- Рослинна олія;
- Вода – 1 склянка;
- Трохи солі і чорного меленого перцю.
Час приготування – 2 години.
Рівень калорійності – 126.
Переходимо до приготування:
- Шматок м'яса моєму, зрізаємо все прожилки і плівки. Нарізаємо його соломкою або брусочками;
- Свіжу капусту чистимо від сухих листочків і рубаємо тонкими смужками;
- Грибочки обполіскуємо і нарізаємо пластинками;
- З цибулини знімаємо піну і ріжемо тонкими часточками;
- Моркву потрібно обполоснути. Потім видаляємо шкірку і трьом теркою з великими зубцями;
- Часникові зубці очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками або видавлюємо через землянку;
- Далі на мультиварці ставимо програму «Гасіння», доливаємо рослинне масло і викладаємо туди півкільця цибулі. Смажимо 2-3 хвилини;
- Поміщаємо грибні шматочки і готуємо ще 10 хвилин;
- Кладемо м'ясну нарізку, стружку моркви і обсмажуємо ще 10 хвилин. Все перемішуємо;
- Потім викладаємо в каструлю свіжу і квашену капусту, заливаємо водою, підсолюємо і приправляємо спеціями;
- Міняємо на програму «Гасіння» і готуємо протягом 1 години;
- Після звукового сигналу, виставляємо режим «Підігрів» і тушкуємо ще 30 хвилин.
Як, виявляється, легко і просто зробити тушковану капусту з грибами в мультиварці. Головне — все потрібно правильно нарізати, а решта цей прилад зробить самостійно. Також не забудьте про спеції, вони додадуть страві аромат і пікантний смак.