Як приготувати простий і смачний торт без яєць
Під час посту, дієти, у важких фінансових ситуаціях або при прямуванні вегетаріанської ідеології, люди все одно дуже люблять солодке і не можуть від нього відмовитися. Всі ці причини часто позбавляють нас тортів і пирогів, так як немає деяких інгредієнтів, або їсти їх не можна.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошно - | 2 склянки |
цукор - | 1 склянка |
кефір нежирний - | 1 склянка |
олія соняшникова - | 3 ст. л. |
сода - | 1 ч. л. |
оцет або сік лимона для гасіння - | 1 ч. л. |
сіль - | щіпка |
згущене молоко низької жирності - | 100 мл |
кип'ячена вода - | 50 мл |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 120 Ккал |
Покрокова схема приготування бісквітного торта без яєць:
- У просіяне борошно додати сухі інгредієнти: соду, ваніль, сіль помелу «екстра», ретельно перемішати;
- У кефір вилити олію, оцет або сік для гасіння, всипати цукор. Змішати до розчинення цукру;
- У борошно поступово, тонкою цівкою влити рідку частину, акуратно змішуючи, щоб не утворилися грудочки, а тісто збагатилося киснем;
- Духовку розігріти заздалегідь до 200 градусів, роз'ємну форму щедро намазати вершковим маслом і посипати манною крупою, після чого розподілити в ній тісто;
- Поставити форму в духовку на півгодини, перевіряти бісквіт можна не раніше ніж через 20 хвилин з початку випікання, щоб він не осів;
- По закінченні часу проткнути бісквіт зубочисткою: якщо вона залишилася сухою, він готовий, залишити остигати природним шляхом;
- Поки корж остигає, приготувати сироп для просочення бісквіта: у воду додати цукор і довести до повного розчинення, не давши суміші закипіти, зняти з вогню, остудити;
- Остиглий корж розрізати на 2 частини і просочити кожну легким цукровим сиропом або фруктовим соком;
- Для крему можна використовувати згущене молоко, яким промащуються коржі і поверхня пирога;
- Готовий пиріг посипати товченим печивом для краси і залишити на ніч у холодильник для просочення.
Вегетаріанський шоколадний торт
- борошно — 1 склянка;
- цукор – 1 склянка;
- сметана – 1 склянка;
- сода – 1 ч. л.;
- банан – 1 шт;
- сіль – щіпка;
- какао – 5 ст. л.;
- ванілін.
Для крему і просочення:
- згущене молоко – 100 мл;
- масло вершкове 100 г;
- цукор – 3 ст. л.
Для глазурі:
- цукор – 1 склянка;
- молоко – 50 мл;
- вершкове масло – 80 р.;
- какао – 4 ст. л.
Час приготування – 1 година 40 хвилин.
Калорійність на 100 г продукту – 180 ккал.
Покрокова схема приготування шоколадного торта без яєць описана далі.
Бісквіт:
- Нарізати стиглий банан гуртками, у мисці змішати зі сметаною і цукром і сіллю, пробити суміш блендером;
- У глибокій мисці змішати борошно, соду, какао, ванілін;
- Вилити сметано-бананову суміш в борошняну, ретельно перемішати;
- Роз'ємну форму ретельно змастити маслом, на дно вистелити пекарську папір;
- Тісто рівномірно розлити по формі, розрівняти мокрою ложкою верх;
- У розігріту завчасно до 180-200 градусів духовку відправити форму на 45-50 хвилин;
- По закінченні часу обережно вийняти корж і перевірити його готовність, проткнувши зубочисткою: при готовності вона повинна залишитися сухою;
- Вийняти з форми і залишити остуджувати;
Глазур:
- У сотейнику змішати цукор і какао;
- Додати до сухих інгредієнтів м'яке масло і молоко, поставити на повільний вогонь;
- Постійно помішуючи, довести до кипіння глазур, зняти з вогню і залишити остигати.
Крем:
- Розм'якшене вершкове масло розтерти з цукром;
- Ввести згущене молоко, відставити убік.
Збірка:
- Готовий корж розділити ножем на дві половини;
- При бажанні можна просочити коржі сиропом, чи залишити так і відразу приступити до змазування кремом;
- Змастивши нижній корж кремом, накрити верхнім коржем, залишками крему затерти боки і верх торта;
- Готовий торт залити глазур'ю і прибрати на ніч у холодильник для просочення.
Пісний тортик
Інгредієнти:
- борошно — 3 склянки;
- цукор – 2 склянки;
- олія соняшникова рафінована – 0, 75 склянки;
- сода – 2 ч. л.;
- оцет – 2 ч. л.
- сіль – щіпка;
- какао – 5 ст. л.;
- вода – 2 склянки;
- ванілін.
Час приготування – 60 хвилин.
Калорійність на 100 г продукту – 120 ккал.
Покрокова схема приготування пісного десерту без яєць і молока:
- Змішати в глибокій мисці сухі інгредієнти: борошно, какао, соду, цукор, сіль і ванілін;
- У воду влити оцет і олію, перемішати;
- В борошняну суміш поступово влити воду, постійно перемішуючи, щоб уникнути утворення грудочок;
- Духовку поставити на прогрів;
- Тим часом, роз'ємну форму ретельно змастити маслом, дно застелити пергаментом, також рясно змастивши її маслом і вилити в неї тісто;
- В розігріту до 180-200 градусів духовку поставити тісто, випікати близько півгодини, після чого перевірити готовність за допомогою зубочистки: якщо зубочистка суха, можна виймати;
- Готовий корж остудити, після чого можна розрізати його і намазати кремом, або залити шоколадною глазур'ю або шоколадом і подавати до столу; також корж можна їсти сам по собі, посипавши цукровою пудрою.
Як приготувати тісто для штруделя різними способами читайте в нашій статті.
Як приготувати пиріг зі згущеним молоком швидко і просто.
Пропонуємо вашій увазі рецепт самого популярного торта «Медовика», приготованого в мультиварці.
Торт «Медовик» без яєць
Інгредієнти потрібно підготувати наступні.
Для коржів:
- борошно — 400-500 р.;
- цукор – 120 р.;
- вершкове масло – 150 р.;
- розпушувач – 2 ч. л.;
- сметана – 3 ст. л.;
- сіль – щіпка;
- мед – 3 ст. л.
Для крему:
- цукор – 100 р.;
- сметана або вершки густі – 600 мл;
- ванілін.
Час приготування – 2 години.
Калорійність на 100 г продукту – 220 ккал.
Покрокова схема приготування торту «Медовик»:
- Заздалегідь дістати з холодильника сметану, вершкове масло, поставити в тепле місце мед;
- Змішати цукор, сіль, мед, масло і сметану в мисці, збити міксером до однорідності;
- Змішати окремо соду з борошном, додати частинами до масляної маси;
- Тісто замісити, сформувати з нього пластичну сферу, прибрати в холодильник на 20 хвилин, щоб маса схопилася і стала по консистенції як пластилін;
- Тим часом розігріти духовку до 180 градусів;
- Дістати тісто, розділити його на 6-8 рівних частин;
- Поступово розкачати кожен корж, випікати на деку, застеленому пекарської папером 5-7 хвилин до золотистого кольору;
- Готові коржі в теплому вигляді обрізати по круглому страви або будь-якою зручною посуді, щоб надати їм ідеальну форму;
- Поки коржі остуджувати, можна зайнятися кремом: в чашу міксера викласти цукор, перемішати з ваніліном або ванільним екстрактом, після цього додати сметану, ретельно збити міксером;
- Далі можна притупити до складання торта: нижній корж викласти на блюдо або в спеціальне кільце для формування, щедро намазати кремом;
- Послідовно виконати те ж з кожним коржем;
- Залишилися кремом намазати верх і боки торта;
- Залишки коржів подрібнити блендером або качалкою і обсипати торт з усіх боків;
- Готовий торт залишити на пару годин у теплому місці, після чого прибрати на ніч у холодильник для просочення.
Рецепт торта «Наполеон» на кефірі без яєць
Інгредієнти:
Коржі:
- борошно — 3 склянки;
- кефір – 1 склянка;
- масло вершкове – 250 р.;
- сіль – щіпка;
- цукор – 3 ст. л.;
Крем:
- молоко – 1 л;
- борошно — 1 склянка;
- цукор -1 склянка;
- ванілін.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин.
Калорійність на 100 г продукту – 190 ккал.
Покрокова схема приготування торту «Наполеон» на кефірі:
- На водяній бані розтопити вершкове масло (можна замінити маргарином), всипати сіль, цукор, остудити;
- У трохи остигнула масу влити кефір, добре змішати;
- Борошно просіяти в глибоку миску, влити в неї рідку частину тіста, вимісити до пластичності;
- Розділити тісто на 7-8 частин, кожну обернути целофаном і прибрати в холодильник на 25 хвилин, щоб тісто олію в тесті схопилося;
- Кожен корж катати безпосередньо перед випічкою, круглим стравою надати необхідну форму, після чого викласти на деко з пекарським папером, проколів в декількох місцях за допомогою вилки;
- Кожен лист відправляти в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку на 5-7 хвилин;
- Поки печеться кожен корж, можна розгортати наступний і так з усіма коржами;
- Поки готується останній корж, можна зайнятися кремом: у сотейнику змішати молоко з ваніллю і цукром і залишити на повільному вогні, не забуваючи помішувати;
- Маленькими порціями всипати в молоко борошно, поки маса не загусне, але не доводити до кипіння;
- Зняти крем з вогню, дати йому трохи охолонути, після чого можна розбити грудочки міксером;
- Після того, як все готово, можна збирати торт: один корж відкласти для крихти;
- Далі, кожен корж послідовно змастити кремом, включаючи верхній;
- Відкладений корж розбити качалкою і обсипати цією крихтою торт з усіх боків, витримати «Наполеон» годину в теплі і не менше восьми в холодильнику.
Приємного апетиту!