22 июнь 2019 2 290

Як приготувати простий і смачний торт без яєць

Під час посту, дієти, у важких фінансових ситуаціях або при прямуванні вегетаріанської ідеології, люди все одно дуже люблять солодке і не можуть від нього відмовитися. Всі ці причини часто позбавляють нас тортів і пирогів, так як немає деяких інгредієнтів, або їсти їх не можна.

Але не всім відомо, що зробити смачне бісквітне, листкове бездріжджове і медове тісто можна без яєць, молока або взагалі без продуктів тваринного походження. Кондитери давно і успішно навчилися це робити, нижче викладені деякі рецепти, що дозволяють побалувати себе смачною випічкою без яєць.
Дієтичний бісквітний торт
Інгредієнти Кількість
борошно - 2 склянки
цукор - 1 склянка
кефір нежирний - 1 склянка
олія соняшникова - 3 ст. л.
сода - 1 ч. л.
оцет або сік лимона для гасіння - 1 ч. л.
сіль - щіпка
згущене молоко низької жирності - 100 мл
кип'ячена вода - 50 мл
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 120 Ккал

Покрокова схема приготування бісквітного торта без яєць:

  1. У просіяне борошно додати сухі інгредієнти: соду, ваніль, сіль помелу «екстра», ретельно перемішати;
  2. У кефір вилити олію, оцет або сік для гасіння, всипати цукор. Змішати до розчинення цукру;
  3. У борошно поступово, тонкою цівкою влити рідку частину, акуратно змішуючи, щоб не утворилися грудочки, а тісто збагатилося киснем;
  4. Духовку розігріти заздалегідь до 200 градусів, роз'ємну форму щедро намазати вершковим маслом і посипати манною крупою, після чого розподілити в ній тісто;
  5. Поставити форму в духовку на півгодини, перевіряти бісквіт можна не раніше ніж через 20 хвилин з початку випікання, щоб він не осів;
  6. По закінченні часу проткнути бісквіт зубочисткою: якщо вона залишилася сухою, він готовий, залишити остигати природним шляхом;
  7. Поки корж остигає, приготувати сироп для просочення бісквіта: у воду додати цукор і довести до повного розчинення, не давши суміші закипіти, зняти з вогню, остудити;
  8. Остиглий корж розрізати на 2 частини і просочити кожну легким цукровим сиропом або фруктовим соком;
  9. Для крему можна використовувати згущене молоко, яким промащуються коржі і поверхня пирога;
  10. Готовий пиріг посипати товченим печивом для краси і залишити на ніч у холодильник для просочення.

Вегетаріанський шоколадний торт


Інгредієнти:

  • борошно — 1 склянка;
  • цукор – 1 склянка;
  • сметана – 1 склянка;
  • сода – 1 ч. л.;
  • банан – 1 шт;
  • сіль – щіпка;
  • какао – 5 ст. л.;
  • ванілін.

Для крему і просочення:

  • згущене молоко – 100 мл;
  • масло вершкове 100 г;
  • цукор – 3 ст. л.

Для глазурі:

  • цукор – 1 склянка;
  • молоко – 50 мл;
  • вершкове масло – 80 р.;
  • какао – 4 ст. л.

Час приготування – 1 година 40 хвилин.

Калорійність на 100 г продукту – 180 ккал.

Покрокова схема приготування шоколадного торта без яєць описана далі.

Бісквіт:

  1. Нарізати стиглий банан гуртками, у мисці змішати зі сметаною і цукром і сіллю, пробити суміш блендером;
  2. У глибокій мисці змішати борошно, соду, какао, ванілін;
  3. Вилити сметано-бананову суміш в борошняну, ретельно перемішати;
  4. Роз'ємну форму ретельно змастити маслом, на дно вистелити пекарську папір;
  5. Тісто рівномірно розлити по формі, розрівняти мокрою ложкою верх;
  6. У розігріту завчасно до 180-200 градусів духовку відправити форму на 45-50 хвилин;
  7. По закінченні часу обережно вийняти корж і перевірити його готовність, проткнувши зубочисткою: при готовності вона повинна залишитися сухою;
  8. Вийняти з форми і залишити остуджувати;

Глазур:

  1. У сотейнику змішати цукор і какао;
  2. Додати до сухих інгредієнтів м'яке масло і молоко, поставити на повільний вогонь;
  3. Постійно помішуючи, довести до кипіння глазур, зняти з вогню і залишити остигати.

Крем:

  1. Розм'якшене вершкове масло розтерти з цукром;
  2. Ввести згущене молоко, відставити убік.

Збірка:

  1. Готовий корж розділити ножем на дві половини;
  2. При бажанні можна просочити коржі сиропом, чи залишити так і відразу приступити до змазування кремом;
  3. Змастивши нижній корж кремом, накрити верхнім коржем, залишками крему затерти боки і верх торта;
  4. Готовий торт залити глазур'ю і прибрати на ніч у холодильник для просочення.

Пісний тортик

Інгредієнти:

  • борошно — 3 склянки;
  • цукор – 2 склянки;
  • олія соняшникова рафінована – 0, 75 склянки;
  • сода – 2 ч. л.;
  • оцет – 2 ч. л.
  • сіль – щіпка;
  • какао – 5 ст. л.;
  • вода – 2 склянки;
  • ванілін.

Час приготування – 60 хвилин.

Калорійність на 100 г продукту – 120 ккал.

Покрокова схема приготування пісного десерту без яєць і молока:

  1. Змішати в глибокій мисці сухі інгредієнти: борошно, какао, соду, цукор, сіль і ванілін;
  2. У воду влити оцет і олію, перемішати;
  3. В борошняну суміш поступово влити воду, постійно перемішуючи, щоб уникнути утворення грудочок;
  4. Духовку поставити на прогрів;
  5. Тим часом, роз'ємну форму ретельно змастити маслом, дно застелити пергаментом, також рясно змастивши її маслом і вилити в неї тісто;
  6. В розігріту до 180-200 градусів духовку поставити тісто, випікати близько півгодини, після чого перевірити готовність за допомогою зубочистки: якщо зубочистка суха, можна виймати;
  7. Готовий корж остудити, після чого можна розрізати його і намазати кремом, або залити шоколадною глазур'ю або шоколадом і подавати до столу; також корж можна їсти сам по собі, посипавши цукровою пудрою.

Як приготувати тісто для штруделя різними способами читайте в нашій статті.

Як приготувати пиріг зі згущеним молоком швидко і просто.

Пропонуємо вашій увазі рецепт самого популярного торта «Медовика», приготованого в мультиварці.

Торт «Медовик» без яєць

Інгредієнти потрібно підготувати наступні.

Для коржів:

  • борошно — 400-500 р.;
  • цукор – 120 р.;
  • вершкове масло – 150 р.;
  • розпушувач – 2 ч. л.;
  • сметана – 3 ст. л.;
  • сіль – щіпка;
  • мед – 3 ст. л.

Для крему:

  • цукор – 100 р.;
  • сметана або вершки густі – 600 мл;
  • ванілін.

Час приготування – 2 години.

Калорійність на 100 г продукту – 220 ккал.

Покрокова схема приготування торту «Медовик»:

  1. Заздалегідь дістати з холодильника сметану, вершкове масло, поставити в тепле місце мед;
  2. Змішати цукор, сіль, мед, масло і сметану в мисці, збити міксером до однорідності;
  3. Змішати окремо соду з борошном, додати частинами до масляної маси;
  4. Тісто замісити, сформувати з нього пластичну сферу, прибрати в холодильник на 20 хвилин, щоб маса схопилася і стала по консистенції як пластилін;
  5. Тим часом розігріти духовку до 180 градусів;
  6. Дістати тісто, розділити його на 6-8 рівних частин;
  7. Поступово розкачати кожен корж, випікати на деку, застеленому пекарської папером 5-7 хвилин до золотистого кольору;
  8. Готові коржі в теплому вигляді обрізати по круглому страви або будь-якою зручною посуді, щоб надати їм ідеальну форму;
  9. Поки коржі остуджувати, можна зайнятися кремом: в чашу міксера викласти цукор, перемішати з ваніліном або ванільним екстрактом, після цього додати сметану, ретельно збити міксером;
  10. Далі можна притупити до складання торта: нижній корж викласти на блюдо або в спеціальне кільце для формування, щедро намазати кремом;
  11. Послідовно виконати те ж з кожним коржем;
  12. Залишилися кремом намазати верх і боки торта;
  13. Залишки коржів подрібнити блендером або качалкою і обсипати торт з усіх боків;
  14. Готовий торт залишити на пару годин у теплому місці, після чого прибрати на ніч у холодильник для просочення.

Рецепт торта «Наполеон» на кефірі без яєць

Інгредієнти:

Коржі:

  • борошно — 3 склянки;
  • кефір – 1 склянка;
  • масло вершкове – 250 р.;
  • сіль – щіпка;
  • цукор – 3 ст. л.;

Крем:

  1. молоко – 1 л;
  2. борошно — 1 склянка;
  3. цукор -1 склянка;
  4. ванілін.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

Калорійність на 100 г продукту – 190 ккал.

Покрокова схема приготування торту «Наполеон» на кефірі:

  1. На водяній бані розтопити вершкове масло (можна замінити маргарином), всипати сіль, цукор, остудити;
  2. У трохи остигнула масу влити кефір, добре змішати;
  3. Борошно просіяти в глибоку миску, влити в неї рідку частину тіста, вимісити до пластичності;
  4. Розділити тісто на 7-8 частин, кожну обернути целофаном і прибрати в холодильник на 25 хвилин, щоб тісто олію в тесті схопилося;
  5. Кожен корж катати безпосередньо перед випічкою, круглим стравою надати необхідну форму, після чого викласти на деко з пекарським папером, проколів в декількох місцях за допомогою вилки;
  6. Кожен лист відправляти в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку на 5-7 хвилин;
  7. Поки печеться кожен корж, можна розгортати наступний і так з усіма коржами;
  8. Поки готується останній корж, можна зайнятися кремом: у сотейнику змішати молоко з ваніллю і цукром і залишити на повільному вогні, не забуваючи помішувати;
  9. Маленькими порціями всипати в молоко борошно, поки маса не загусне, але не доводити до кипіння;
  10. Зняти крем з вогню, дати йому трохи охолонути, після чого можна розбити грудочки міксером;
  11. Після того, як все готово, можна збирати торт: один корж відкласти для крихти;
  12. Далі, кожен корж послідовно змастити кремом, включаючи верхній;
  13. Відкладений корж розбити качалкою і обсипати цією крихтою торт з усіх боків, витримати «Наполеон» годину в теплі і не менше восьми в холодильнику.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: