Як спекти пісний морквяний кекс у духовці і мультиварці
Вже багато років морквяні кекси не виходять з моди. Вони мають незвичайний пряний смак, який можна підкреслити горіхами, ваніліном або фруктами. А простий і швидкий рецепт доставляє величезне задоволення господині під час приготування.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошно - | 150 грамів |
морква - | 150 грамів |
оливкова олія - | 8 столових ложок |
вода - | 250 мілілітрів |
цукор - | 250 грамів |
волоські горіхи - | 100 грамів |
розпушувач - | пакетик |
Час приготування: 100 хвилин | Калорійність на 100 грам: 150 Ккал |
Спосіб приготування пісного морквяного кексу:
- Моркву потрібно помити, зняти шкірку і подрібнити за допомогою терки або кухонного комбайна;
- Волоські горіхи дрібно порубати ножем або можна скористатися кавомолкою. Після цього обсмажити на сковороді без додавання масла протягом п'яти хвилин;
- У мисці змішайте борошно, цукор і розпушувач тіста. Додати масло і воду;
- Після цього додати моркву і горіхи. Вміст миски потрібно добре перемішати;
- Отримане тісто викласти в підготовлену форму. Заповнити її потрібно на половину, тому що тісто під час випікання сильно підніметься;
- Духовку розігріти до 160◦ і випікати кекси протягом дев'яноста хвилин.
Випічка в мультиварці
Інгредієнти:
- 5 великих морквин;
- 3 банана;
- 250 грамів фруктози;
- 500 грамів борошна;
- розпушувач;
- рослинне масло – ½ склянки;
- товчені горіхи – ½ склянки;
- родзинки або курага – ½ склянки;
- мелений імбир – ½ склянки;
- сіль.
Час приготування: 120 хвилин.
Калорійність: 275 ккал/100 г.
Спосіб приготування пісного морквяного кексу в мультиварці:
- Моркву почистити і потерти на дрібній тертці. Повинно вийти приблизно чотири склянки;
- За допомогою блендера або міксера в мисці потрібно збити банани з фруктозою. Додати масло;
- Борошно просіяти і змішати в окремій тарілці з розпушувачем тіста;
- У банани додати борошно спеції і сіль. Добре перемішати;
- У миску покласти моркву, горіхи і родзинки. Перемішувати, поки не вийде однорідна консистенція;
- Стінки чаші змастити маслом і перекласти тісто;
- Вибрати режим «Випічка» і готувати приблизно дев'яносто хвилин, не відкриваючи кришку;
- Коли випічка буде готова, її не потрібно відразу витягувати: їй потрібно дати охолонути.
Салат з яєчними млинцями — це страва виходить неймовірно ситним і може помітити повноцінне блюдо.
Читайте як приготувати справжній татарський кыстыбый з картоплею.
Навіть якщо ви не шанувальник рибних страв, вам варто спробувати цей дивовижний вершковий суп з сьомги.
Пісні яблучно-морквяні кекси в формочках
Інгредієнти:
- 250 грамів яблук;
- 2 великих морквини;
- ½ Апельсина;
- 150 мл рослинного масла;
- 18 грамів цукрового піску;
- розпушувач тіста – 1 пакетик;
- 240 грамів борошна.
Час приготування: 40 хвилин.
Калорійність: 180 ккал/ 100 г.
Спосіб приготування пісних кексів у формочках:
- Моркву помити і натерти. Повинно вийти приблизно 120 грамів;
- Яблука труться на дрібній тертці. Попередньо їх потрібно очистити від шкірки;
- Зняти цедру з апельсина і потерти;
- Підготовлені овочі і фрукти перекласти в глибоку миску, додати цукру і масла. Збити міксером до утворення однорідної маси;
- Борошно просіяти і змішати з розпушувачем, додати в миску;
- Тісто добре збити міксером або перемішати ложкою;
- Рослинним маслом змастити стінки формочок і викласти тісто;
- Духовку розігріти до 180◦. На випікання кексів піде приблизно тридцять хвилин;
- Коли вони будуть готові, їх потрібно вийняти, посипати цукровою пудрою і цедрою апельсина.
Пісні морквяні мафіни з яблуками і горіхами
Інгредієнти:
- 250 г борошна;
- 100 грамів цукру;
- 150 грамів яблук;
- 170 грамів моркви;
- розпушувач тіста – 1 пакетик;
- 1 чайна ложка ваніліну;
- 120 грамів рослинної олії;
- 50 грамів волоських горіхів;
- 1 чайна ложка кориці.
- 1 чайна ложка кориці.
Час приготування: 30 хвилин.
Калорійність: 190 ккал/ 100 г.
Спосіб приготування:
- Яблука почистити від шкірки і видалити насіння, натерти на тертці;
- Моркву почистити і потерти. Якщо вийшло багато соку, можна її злегка віджати;
- У мисці змішати моркву, яблука, олію, цукор, корицю і ванілін. Вміст перемішати до однорідної маси;
- Розпушувач змішати з борошном і додати в миску. Перемішати;
- Волоські горіхи подрібнити і додати в тісто;
- Змащені заздалегідь маслом формочки наповнюємо тестом приблизно на¾;
- Духовка попередньо розігрітий до 180◦. Приблизно через двадцять хвилин будуть готові маффіни.
Ради в допомогу
- Для тесту можна використовувати борошно грубого помелу: вона має специфічний запах горіхів. Борошно підходить не для всіх видів випічки, але в даному випадку вона тільки додасть родзинку випічці;
- Морквяний кекс печеться дуже довго з-за великої вологості. Його готовність можна перевірити дерев'яною зубочисткою: якщо вона суха, значить кекс готовий;
- В якості форм для випічки можна скористатися формами для звичайних кексів з невеликим отвором посередині;
- Для кексу борошно можна не просіяти: досить скористатися віночком, щоб збагатити його киснем;
- У миску зі збитими бананами додати борошно і продукти, що залишилися;
- Чашу мультиварки потрібно трохи змастити олією і викласти отримане тісто;
- Вибравши режим «Випічка» готувати кекс приблизно півтори години, не відкриваючи кришку.
- Для яблучно-морквяного кексу найкраще взяти кисло-солодкі яблука твердих сортів;
- Для начинки можна використовувати будь-які види горіхів;
- Моркву можна використовувати в будь-якому вигляді: свіжу та заморожену;
- Час приготування від розміру кексу. Якщо випікати у великій формі, отже, і пропікається тісто буде довше;
- Краще всього для кексу використовувати коричневий цукор. Він надає їм незвичайний смак. І випічка довгий час залишається свіжою і м'якою.
Пісні морквяні кекси готуються дуже швидко і з продуктів, які обов'язково є у холодильнику кожного будинку. Тому прихід несподіваних гостей не застане господиню зненацька. Всього за тридцять хвилин можна спекти чудові кекси, які будуть оцінені на вищому рівні. А для тих, хто дотримується піст або дієту, морквяні кекси будуть незамінним десертом!