12 май 2019 10 833

Як приготувати салат з яєчними млинцями

Яєчні млинці, по суті, те ж саме, що і омлет, але тільки процес їх приготування своєрідний. Зараз ви зрозумієте чому.

Як готувати яєчні млинці для салату
Інгредієнти Кількість
яйця - 3 шт.
сіль - щіпка
перець - щіпка
куркума - за бажанням
рослинна олія - 15 мл
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 219 Ккал

Перш ніж приступити до приготування, підготуйте блендер і сковороду з антипригарним покриттям.

Етапи приготування:

  1. До розбитим в мисці яйця, додати сухі інгредієнти;
  2. За допомогою блендера компоненти збити до появи легкої піни;
  3. Змастити маслом помірно розігріту антипригарну сковороду;
  4. Влити трохи яєчної маси. Слідкуйте за тим, щоб вона тонко розтеклася по поверхні кухонного посуду;
  5. Підсмажте млинець з двох сторін;
  6. Після повного охолодження скрутіть в трубочку і наріжте у вигляді локшини середнього розміру.

Найпростіший рецепт

Справжня знахідка для тих, хто хоче урізноманітнити щоденне меню, яскравим і незвичайним салатом.

Необхідні компоненти рецепту:

  • яйця – 3 шт;
  • шинка – 200 гр.;
  • китайський салат – кілька листів;
  • майонез – 40-45 гр.;
  • кілька зубчиків часнику.

Час приготування салату: 35 хвилин.

Калорійність: 264.57 ккал.

Етапи приготування:

  1. Посолені яйця збити блендером до піни;
  2. На розігріту сковороду влити трохи яєчної суміші і пропекти тільки з одного боку;
  3. Готові млинці згорнути трубкою і нарізати, як локшину;
  4. Шинку нашаткувати соломкою. Намагатися, щоб товщина відповідала млинців;
  5. Таким же чином нашаткувати китайський салат;
  6. Подрібнений часник змішати з майонезом;
  7. Змішати всі інгредієнти і заправити часниковим соусом.

Замість китайського салату в цьому рецепті можна використовувати молоду капусту. Тільки після шинкування її обов'язково необхідно віджати.

Салат з яєчних млинців з куркою

Блюдо відноситься до тієї категорії, від якої залишаються в захваті не тільки дорослі, але і діти. В основі салату лежать яєчні млинці, а в якості додаткових інгредієнтів можна використовувати будь-які продукти з холодильника. Наприклад, курку.

Необхідні компоненти:

  • філе курки – 300 гр.;
  • цибулина;
  • яйця – 5 шт.;
  • зелений горошок – 1 банку;
  • кілька зубчиків часнику;
  • рослинна олія;
  • перець, сіль-за смаком;
  • крохмаль – 10 гр.

Час приготування салату: 25 хвилин.

Калорійність: 120. 83 ккал.

Етапи приготування:

  1. Яйця змішати з крохмалем, влити пару ложок олії, заправити дрібкою солі. Ретельно збити блендером;
  2. Отримане тісто вливати в невеликій кількості на розігріту сковороду, обсмажити з кожної сторони, а після охолодження, згорнувши в трубочку нарізати у вигляді локшини;
  3. Паралельно з приготуванням млинців можна поставити на приготування філе;
  4. Як тільки курка охолоне нарізати кубиками;
  5. Нарізану тонкими кільцями цибулину обсмажити до золотистого відтінку на рослинному маслі;
  6. Для карамелізації можна всипати трохи цукру;
  7. Всі нарізані інгредієнти перемішати в глибокій мисці, заправити майонезом, додати подрібнені зубчики часнику.

Для ефектної подачі, готовий салат можна розмістити на салатних листках, а зверху прикрасити листям зелені.

Салат з омлетом і ковбасою

Закусками з додаванням відварених яєць зараз мало кого здивуєш, а ось оригінальний салат з тонких смужок млинчиків нікого не залишить байдужим.

Варіант 1

Необхідні компоненти для рецепта:

  • яйця – 8 шт.;
  • цибулина;
  • яблуко;
  • ковбаса – 200 гр.

Час приготування: до 30 хвилин.

Калорійність: 188. 25 ккал.

Етапи приготування:

  1. Яйця посолити і збити блендером до легкої піни;
  2. З отриманої маси приготувати тонкі млинчики;
  3. Дочекатися повного охолодження, скласти один на одного і тонко нарізати;
  4. Нашаткувати соломкою яблуко і ковбасу;
  5. Цибулю подрібнити, обсмажити в олії до рум'яного кольору;
  6. Підготовлені інгредієнти розмішати і заправити майонезом.

У цій рецептурі замість яблука можна використовувати огірок, а цибулю замінити морквою або капустою. У будь-якому випадку салат вийде смачним і яскравим.

Варіант 2

Компоненти рецепту:

  • крохмаль – 30 гр.;
  • кефір – 75 мл;
  • копчена ковбаса – 150 гр.;
  • гриби свіжі– 150 гр.;
  • зелена цибуля – 2 пера;
  • сир – 50 гр.;
  • яйця – 3 шт.;
  • кукурудза консервована – 0.5 банки;
  • майонез – 50 гр.;
  • перець, сіль.

Час приготування: 30 хвилин.

Калорійність: 118.23 ккал.

Етапи приготування:

  1. Млинці готуються за тим самим рецептом, що і в першому варіанті, тільки до крохмалю і яйцям влити кефір;
  2. Білу частину цибулі обсмажити протягом декількох хвилин на сковороді;
  3. Додати гриби і продовжувати теплову обробку до повного випаровування рідини;
  4. Млинці нарізати на смужки;
  5. На плоску тарілку встановити кулінарне кільце і викласти перший шар цибулі і грибів. Зверху злегка промазати майонезом;
  6. Наступний шар млинці, також промазати майонезом;
  7. Нарізати ковбасу невеликими брусками і розкласти третім шаром, зверху насипати нашатковану зелену цибулю і промазати;
  8. Четвертий шар: кукурудза і сіточка з майонезу;
  9. Завершити салат тертим сиром;
  10. Прибрати в холодильник на деякий час.

Перед подачею акуратно видалити кулінарне кільце. За бажанням можна оформити гілочками зелені, базиліка, м'яти і кільцями оливок. Ще одна оригінальна варіація подачі салату: з яєчних млинців зробити «кульок» і начинити їм підготовлені і заправлені майонезом інгредієнти.

Салат з млинцями з яйця і копченою куркою

Більш відомий, як італійський салат, який вражає ідеальним поєднанням інгредієнтів, легкістю приготування і приголомшливим результатом.

Необхідні компоненти:

  • яйця – 5 шт.;
  • крохмаль – 60 гр.;
  • майонез – 50 гр.;
  • куряча грудка копчена;
  • часник, зелень за смаком.

Час приготування: 35 хвилин.

Калорійність: 188.25 ккал.

Етапи приготування:

  1. Як і в попередніх рецептах, салат починається з смаження млинців. Для цього необхідно змішати до однорідності крохмаль з яйцями і отриману суміш обсмажити з кожної зі сторін;
  2. Готові і остиглі млинці нарізати соломкою і перекласти в глибоку посуд;
  3. Незважаючи на те, що в списку інгредієнтів вказана грудка, можна використовувати, і цілу курку і окіст. Спочатку продукт необхідно розділити на волокна, а потім нарізати соломкою;
  4. Часник пропустити через часникодавку і змішати з майонезом;
  5. Всі компоненти перемішати і заправити часниковим соусом.

Рецептів цього салату величезна кількість. Наприклад, для родзинки можна додати мариновану цибулю. Для цього цибулю нарізають кільцями, збризкують оцтом, насипають цукор, солять і залишають на деякий час в цьому маринаді.

Як приготувати соковиті курячі грудки фаршировані сиром і грибами читайте в нашій статті.

Дізнайтеся, як правильно приготувати щі із свіжої або квашеної капусти в мультиварці.

Візьміть на замітку рецепт надзвичайно смачних запечених свинячих реберець з картоплею.

Салат з шинкою і капустою і млинцями

Незважаючи на заправку з майонезу закуска виходить легкою, а з додаванням пекінської капусти ще й корисною.

Необхідні компоненти:

  • капуста – ¼ качана;
  • яйця – 2 шт.;
  • масло – 10 мл;
  • шинка – 250 гр.;
  • майонез – 50 гр.;
  • сіль.

Час приготування: 35 хвилин.

Калорійність салату: 168.21 ккал.

Етапи приготування:

  1. З яєць приготувати млинці;
  2. Пекінську капусту дрібно нашаткувати соломкою, посолити і злегка прим'яти руками;
  3. Шинку можна нарізати двома способами: або також як і капусту, або кубиками;
  4. Нарізати яєчні млинці у вигляді тонкої локшини;
  5. Перемішані інгредієнти заправити соусом майонез.

Кулінарні нотатки

Легкий у приготуванні салат з яєчних млинців вражає своєю смаковою гаммою. Наприклад, в Італії для додання закуски ноток свіжості додають нашатковану соломкою огірок або консервований горошок.

Також відомий рецепт, де в курячий салат додають смажені шампіньйони.

Завдяки високій харчовій цінності салати з яєчними млинцями подають як самостійну страву. Для оригінальності можна подати в креманці або келиху для мартіні.

Ковбасу для деяких рецептів краще використовувати високоякісну. Так як цей інгредієнт відчувається в першу чергу і не варто на ньому економити, щоб не зіпсувати смак всього салату.

Що стосується фуршетів, то кращим способом подачі стануть грінки або тарталетки. Своєрідні чашки можна зробити з половинок великих томатів. У будь-якому випадку гості залишаться задоволеними і способом подачі і смаком страви, тому експериментуйте і дивуйте близьких новими стравами.

Що ще почитати: