Як правильно приготувати млинці на крохмалі
В млинцях в першу чергу цінується їхня тонкість та міцність, оскільки часто в готовому блюді вони виступають у дуеті з начинкою, якій хочеться покласти більше. Зробити їх максимально тонкими можна, замінивши частину борошна (або всю її) картопляним або кукурудзяним крохмалем.
Цей продукт додає тісту в'язкості при більшій рідини, дозволяючи наливати суміш дуже тонким шаром.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
коров'ячого молока будь-якої жирності - | 300 мл |
курячих яєць - | 2 шт. |
цукру - | 60-80 г |
солі - | 3 р |
рослинного масла без запаху - | 25-30 мл |
крохмалю - | 80-90 г |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 201 Ккал |
В цьому блюді повністю відсутня борошно, що порадує гурманів на безглютенової дієті. А завдяки тому, що її повністю замінює крохмаль, готові коржі виходять дуже тонкими, але в той же час досить міцними і еластичними.
Покрокове приготування:
- Замісити тісто можна, як за допомогою ручного віночка, так і міксером. Спочатку в мисці відповідного розміру потрібно з'єднати в однорідну рідку суміш молоко, яйця, сіль і цукор. Кількість останніх інгредієнтів можна змінювати в залежності від того, який хотілося б отримати смак готового блюда – несолодкий або, навпаки, солодше;
- Після цього слід ввести крохмаль і рослинне масло. Суміш потрібно дуже ретельно розмішати. Міксером це буде зробити набагато простіше. Дуже рідка консистенція не повинна налякати господиню, оскільки це нормально для млинців на крохмалі;
- На дуже гарячій сковороді (млинцевої, з антипригарним або керамічним покриттям або навіть бабусиної чавунної) випікати тонкі коржі по 1-2 хвилинки з кожного боку. Перед випічкою першого млинця, щоб він не став грудкою, краще змастити поверхню сковороди шматочком сала або рослинним маслом;
- До таких млинців підходить абсолютно будь-яка начинка (несолодка і солодка), але можна і просто подавати з варенням або змастивши вершковим маслом.
Випічка з крохмалем і борошном
Млинці за цим рецептом виходять завжди у будь-якої господині, навіть тій, яка з борошном на Ви. Пропорції інгредієнтів настільки точні, що не варто щось у них змінювати або, тим більше, збільшувати кількість борошна.
Продукти слід взяти в такій кількості:
- 500 мл злегка теплого молока;
- 100 г картопляного крохмалю;
- 100 р пшеничного борошна;
- 4 середніх (або 5 дрібних) курячих яєць;
- 30-45 мл рослинного масла;
- 30 г або по смаку білого кристалічного цукру;
- ваніль і сіль за смаком.
Активні дії господині біля плити займуть всього лише 20 хвилин, ще стільки ж часу потрібно готовому тісту, щоб відпочити.
Енергетична цінність (калорійність) складе 225,8 ккал на 100 р.
Хід приготування:
- Для початку потрібно змішати всі сухі інгредієнти (борошно, крохмаль, ванілін, сіль і цукор). Потім додати до них яйця і розмішати масу віночком до однорідного стану;
- На наступному етапі приготування, продовжуючи перемішувати все віночком, тонкою цівкою ввести коров'яче молоко;
- Останнім до суміші додається рослинне масло, ще раз все перемішується і отставляется на деякий час в бік;
- Після розстоювання тіста спекти тонкі ажурні млинці. Якщо пропорційно збільшити кількість інгредієнтів і спекти їх більше, то можна буде частина готових коржів заморозити про запас. Потім господиня зможе загорнути в такі напівфабрикати будь-яку начинку і пригощати домашніх смачними млинцями хоч кожен день.
Млинці з Дюкану з кукурудзяним крохмалем
Рецепт з Дюкану з кукурудзяним крохмалем популярний завдяки використанню натуральних інгредієнтів. В якості начинки можна використовувати поєднання знежиреного сиру і йогурту. Замішування тіста для цього дієтичного страви хоч і схоже на класичну технологію, але все ж має кілька відмінностей.
Для млинців за Дюкану знадобляться:
- 90 мл знежиреного молока;
- 2 курячих яйця;
- 30 г кукурудзяного крохмалю;
- цукрозамінник, сіль і ароматизатор за смаком.
Час приготування страви — від 20 до 30 хвилин.
Енергетична цінність – 122,4 кілокалорій на кожних 100 грамах.
Приготування:
- Збити міксером яйця з молоком, потім додати замінник цукру, кілька крапель ароматизатора (наприклад, ваніль) і сіль. Знову збити суміш;
- Останнім у тісто додати крохмаль, ретельно розмішати;
- Отримане тісто наливати невеликими порціями на розігріту сковороду з антипригарним покриттям і добре пропікатися млинці з кожної сторони.
Салат з картоплею — спробуйте ці рецепти, але врахуйте, що страви з картоплі дуже сытны і можуть служити самостійною перекусом.
Королівський салат з сухариками — вишукано, багато і дивовижно смачно.
Читайте як приготувати м'ясні зрази з начинкою з яйця. Візьміть на замітку цей рецепт.
Тонкі млинці з крохмалю і яєць
Щоб спекти тонкі млинці з крохмалю і яєць, необхідно взяти:
- 200 мл молока;
- 200 мл окропу;
- 3 курячих яйця;
- 20 г цукру;
- 3 г солі;
- 30 мл рослинного масла;
- 100 г крохмалю;
- 100 г борошна.
Загальна тривалість приготування складе 35 хвилин.
Калорійність стограмової порції коржів без начинки дорівнює 158,0 кілокалорій.
Алгоритм дій:
- Три – п'ять хвилин збивати ручним віночком або вилкою яйця з сіллю і цукром до стану легкої піни;
- Потім влити молоко і ввести муку і крохмаль. Збити масу, щоб розійшлися абсолютно всі грудочки;
- Після цього влити рослинне масло і окріп, швидко розмішати. Тісто з крохмалю і яєць готове;
- Випікати на розігрітій сковороді, змащеній олією. Швидше впоратися з цим завданням можна, якщо піч їх відразу на двох сковородах.
Корисні поради
Крохмаль веде себе інакше, ніж борошно, тому існує кілька правил, яких обов'язково треба дотримуватися під час приготування млинців, до складу тесту для яких входить цей продукт:
- Крохмаль додають тільки у холодну рідину, тому буде краще, якщо молоко і яйця з холодильника;
- Цей продукт має властивість осідати на дні ємності, тому перед тим, як налити нову порцію тесту на сковороду, його потрібно добре перемішати, щоб осів крохмаль рівномірно розподілився в тесті.
Приємного апетиту!