04 апрель 2019 173

Як смачно приготувати курячу грудку в духовці

Страва нагадує палицю з двома кінцями: з одного боку його люблять за дієтичні якості, з іншого боку остерігаються, так як при неправильній термічній обробці воно стане сухим. Це дієтичне і одночасно делікатесне м'ясо можна смажити, маринувати, варити, тушкувати. Але самий популярний спосіб теплової обробки – запікання.

Рецепт смачною курячої грудки по-іспанськи
Інгредієнти Кількість
нарізаного кубиками консервованого ананаса - 200 г
нарізаних консервованих томатів - 250 г
курячі грудки - 4 шт.
рослинної олії - 1 ст. л.
кориці меленої - 1 ч. л.
червоного соусу «Сальса» - ¼ Ст.
маслин - 1 склянка
кмину - 1 ч. л.
цибулин - 1 шт.
солі - за смаком
води або бульйону - 1-2 ст. л.
зеленого перцю - 1 шт.
натертого сиру - 100 г
часнику - 2 зубчики
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 108 Ккал

Це страва з категорії: просто й урочисто. Приготування займе мало часу, а результат завжди буде приголомшливим.

Технологічний процес:

  1. З двох боків обсмажити м'ясо на олії по 2-3 хвилини;
  2. Перекладіть їх у посуд і накрийте, щоб зберегти тепло;
  3. У тій же сковорідці обсмажте часник, цибулю і перець;
  4. Коли інгредієнти придбають м'якість, додайте томати, бульйон, ананаси, приправи, соус і доведіть до кипіння;
  5. Отриману суміш вилийте у форму, розкладіть курячий продукт, накрийте кришкою або фольгою і відправте запікатися на 40 хвилин у духовку;
  6. Через певний час дістаньте блюдо, посипте сиром і повернути в духовку ще на 5 хвилин;
  7. Гаряче блюдо потрібно подавати, попередньо прикрасивши нарізаними маслинами.

Куряча грудка запечена в духовці з медовим соусом

Цей рецепт як проста арифметика: 5 інгредієнтів + 4 хвилини = соковите м'ясо і ароматне блюдо.

Для приготування знадобиться:

  • 2 грудки;
  • 1ст. л. меду (бажано прозорого);
  • 1 ст. л. соєвого соусу;
  • Сік половини лимона;
  • Зелень.

Час приготування страви: 30-40 хвилин.

Калорійність: 121.29 ккал.

Процес приготування:

    1. Лимонний сік, соєвий соус і мед змішати;

    1. Отриманою сумішшю з усіх боків обмазати філе курки;

    1. Зелень в цьому рецепті грає роль «подушки» тому її викладаємо на дно форми;
    2. Викласти філе, полити його залишками соусу, між ними розкласти нарізаний лимон, з якого вичавлювався сік;

  1. Відправити запікатися на 40 хвилин.

Куряче філе в йогурті з каррі

Секрет непередаваного смаку цієї страви таїться в його маринаді. Чудово впоравшись з цим завданням, ви зможете здивувати навіть знайомих гурманів.

Для приготування незвичайного страви потрібно:

  • 1 стакан + 1 склянку (додатковий) йогурту;
  • 5 склянки вершків;
  • ¼ Склянку подрібненого коріандру;
  • 1 дрібно нашаткована цибулина;
  • 1 товчений зубчик часнику;
  • 1 ст. л. соку лайма;
  • 1 ч. л. цедри лимона;
  • 6-8 курячих грудок;
  • Мелений чорний перець;
  • 1 ст. л. карі (порошок).

Час приготування: 20 хв. підготовка інгредієнтів + 2 години маринівка+ 45 хвилин запікання.

Калорійність: 105.67 ккал на 100 гр.

Маринівка:

  1. У велику керамічне або скляне блюдо вилити вершки і йогурт. Додати коріандр, цибуля, сік лайма, часник, лимонну цедру, каррі і чорний перець;
  2. Перемішати і покласти курячі грудки таким чином, щоб суміш повністю покрила;
  3. Накрийте посуд і приберіть в холодильник на 2 години.

Запікання:

  1. Перекладіть м'ясо з маринаду в форму. Запікайте в духовці не менше 45 хвилин при температурі 180 С;
  2. При подачі прикрасьте листям свіжого коріандру, а поруч поставте креманку з йогуртом (додатково).

Розкриваємо секрети: як приготувати куряче філе в кефірі в духовці

Багато чули про дієти Дюкана, де основним інгредієнтом вважається нежирне м'ясо. Тому куряча грудка міцно увійшла в раціон тих, що худнуть і стежать за своєю фігурою людей.

Для приготування страви з Дюкану потрібно:

  • 1 кг курячого філе;
  • Цибулина (за бажанням);
  • 5 упаковки спецій для запікання курки;
  • Сіль:
  • 200 мл 1% кефіру.

Загальний час запікання і підготовки інгредієнтів: 2 години.

Калорійність: 94.96 ккал.

Технологія приготування:

  1. Філе посолити, залити кефіром і зверху посипати спеціями для запікання;
  2. Додати подрібнену цибулю і залишити маринуватися;
  3. Через годину розкласти м'ясо в форму. В рецепті не використовується рослинна олія, тому немає необхідності змащувати форму, м'ясо не прилипне;
  4. Запікати в середньому 50 хвилин при температурі 200С;
  5. Готове блюдо подається гарячим.

Ідеальним гарніром для цієї страви стане запечений соломкою картоплю або відварену в курячому бульйоні рис.

Святковий варіант: фарширована грудка в духовці

Фаршировані курячі грудки – це окрема категорія. Начинки можуть бути різні, тому компонуючи їх між собою, ви будете постійно дивувати близьких і друзів.

Варіація страви від Джеймі Олівера

Необхідні продукти:

  • 2 курячих філе;
  • 3 зубчики часнику;
  • 200 гр. бринзи;
  • Пучок петрушки;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • Цедра лимона;

Загальний час: 30 хвилин.

Калорійність: 146.4 ккал.

Приготування страви:

  1. Готуємо начинку: до лимонній цедрі додайте дрібно порізану петрушку, пропущені через часникодавку зубчики часнику, змішайте з бринзою;
  2. У курячих филешках зробити наріз у вигляді кишеньки і наповнити начинкою. Щоб начинка під час запікання не витекла, заколіть кишеньку зубочисткою;
  3. Розкладіть курячі грудки в форму шкіркою вниз. Якщо хочете, то можете посипати сумішшю спецій для курки. Накрийте фольгою або кришкою від форми;
  4. Запікайте в духовій шафі близько півгодини.

В оригінальному рецепті британського кухаря Джеймі Олівера використовується сир Фета і в'ялені томати. Останній інгредієнт досить складно знайти, та і вартість у нього не найнижча. Що стосується бринзи, то її солоний смак прекрасно поєднується з ніжним курячим м'ясом.

За бажанням філе можна обваляти в панірувальних сухарях, так воно стане не тільки соковитим, але і хрустким.

Картопляні зрази з грибами — це смачно, ситно і просто. таке блюдо можна готувати кожен день або ж подавати до святкового столу.

Візьміть на замітку рецепт рогаликів з повидлом. Хороший рецепт випічки, яка вас ніколи не підведе.

Читайте як спекти булочки з цукром. Несподівані варіанти простого рецепту, а також фото-галерея різноманітних варіантів форм булочок на сторінках нашого інтернет-журналу.

Хитрощі запікання і корисні поради

50% секрету успішного запікання таїться в правильній експлуатації духовки. Знаючи маленькі хитрощі, які стосуються цього питання, ви перетворитеся на справжнього віртуоза кулінарії:

  1. Завжди дотримуйтесь температурний режим, інакше грудина згорить або не пропечеться. Звичайно, не на всіх духовках вбудований термометр і в цьому випадку помічником стане звичайний аркуш паперу. Якщо він трохи пожовтів, то температурний режим дорівнює 100-120С. Коли лист набуває яскраво-жовтого забарвлення, значить, духовка прогрілася до 190С. Коричневий відтінок свідчить про 210 С, якщо лист горить – температура 220-250С;
  2. Ідеальна посуд для запікання – емальована;
  3. Щоб грудка була соковитою і не перетворилася у сухий шматок м'яса, використовуйте спеціальні кулінарні «аксесуари» — рукав для запікання або фольгу.
  4. Не варто виймати грудку відразу ж після закінчення запікання. Залиште її усередині духової шафи ще на чверть години;
  5. Якщо хочете, щоб филешки при запіканні придбали натуральну (не штучну у вигляді панірування) скоринку, то періодично поливайте їх виділився під час запікання соком;
  6. Запобігти підгорання страви допоможуть сіль і вода. Для м'ясних страв ідеальним варіантом стане водяна баня, як вона робиться, знає кожна господиня.

Судячи за запропонованими рецептами, в технології приготування курячої грудки немає нічого складного, головне, правильно приготувати маринад і стежити за температурним режимом. Дотримуючись ці 2 правила, в результаті ви отримаєте блюдо з приголомшливим ароматом і ніжним смаком.

Що ще почитати: