Як швидко приготувати безе в мікрохвильовці
Сучасна техніка багато в чому полегшує процес приготування багатьох цікавих страв. Одним з таких є незвичайне, ніжне ласощі – безе. Для його приготування господині потрібно мікрохвильовка, по можливості блендер і зовсім простий набір продуктів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яйце - | 1 штука |
цукрова пудра - | 120 г |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 305 Ккал |
- Білкову частину ретельно збити;
- У процесі збивання тонким струменем висипати цукрову пудру;
- Заважати до утворення щільної консистенції;
- Розділити отриману помадку на кілька грудочок;
- Взяти плоску тарілку без будь-яких малюнків на ній, постелити пекарську папір;
- Викласти на посуд вийшли кульки. Необхідно, щоб між ними залишалися достатні проміжки, так як в мікрохвильовці вони стануть більше;
- Помістити тарілку в мікрохвильовку, залишити на 1-1,5 хвилини;
- Далі почекати, поки продукт охолоне і подавати до столу.
Безе в мікрохвильовці за 30 секунд
Всі продукти в даному рецепті повинні бути охолодженими. Це прискорить процес виготовлення густої маси, а значить і в цілому скоротить час приготування ласощів.
Інгредієнти:
- 1 яйце;
- 250 г цукрової пудри;
- ½ Ч. л. лимонної кислоти;
- щіпка солі.
Час приготування тістечок: 20 хвилин.
Калорійність: 310 калорій на 100 р.
Приготування:
- У глибоку миску вилити яєчний білок, додати солі;
- За допомогою блендера добре збити. Завдяки піні маса повинна збільшитися в кілька разів;
- Потім частинами всипати цукрову пудру, продовжуючи збивати;
- Додати лимонного соку;
- Блендером збивати до загустіння. Маса буде готова, коли з'являться піки;
- За допомогою кулінарного шприца сформувати майбутнє безе;
- Помістити тарілку в мікрохвильову піч на півхвилини;
- Дати продукту охолонути, подавати на стіл.
Як приготувати полуничне безе в мікрохвильовці
Спочатку ми розглянули класичний варіант частування. Також урізноманітнити ласощі можна за допомогою полуниці або інших ягід, фруктів. Таке блюдо придбає м'який відтінок доданого продукту, а також стане ще більш солодким і легким.
Інгредієнти:
- 1 яйце;
- 250 г цукрової пудри;
- 250-300 г полуниці.
Час приготування цього десерту: 30 хвилин.
Калорійність: 200 калорій на 100 р.
Приготування:
- Спочатку, як і в першому варіанті, відокремити білок від жовтка;
- Білок змішати з цукровою пудрою і розтерти з допомогою ложки. При цьому маса стає світлою і густіє. Не варто інгредієнти збивати;
- Полуницю помити, почистити, подрібнити на невеликі шматочки;
- У густу суміш додати підготовлені ягоди і все добре збити в блендері або вручну;
- Через деякий час маса загусне, з'являться піки. Тоді можна приступити до формування безе;
- Сформувати невеликі кульки, викласти на тарілку, застелену пекарським папером;
- Помістити блюдо в мікрохвильову піч на одну хвилину при максимальній температурі;
- Відкривати мікрохвильову піч не відразу, дати безе охолонути.
Яловичина по-китайськи — рецепт пряного м'яса, приготовлений за особливим рецептом.
Тефтелі з курячим фаршем — простий рецепт дієтичного страви, яка чудово підійде для дитячого меню.
Спробуйте приготувати м'ясо по-купецькому з картоплею за нашим рецептом.
Безе в мікрохвильовці в паперових формочках
Інгредієнти:
- 1 яйце;
- 150 г цукрової пудри;
- щіпка лимонної кислоти.
Час приготування цього десерту: 30 хвилин.
Калорійність: 315 калорій на 100 р.
Як зробити безе в мікрохвильовці в паперових формочках:
- Яйце розбити, відокремити білок і жовток;
- Білок ретельно збити до утворення піни;
- Додати в масу лимонну кислоту;
- Далі тонким струменем висипати цукрову пудру, при цьому всі добре змішувати;
- Потім збити, поки суміш не загусне;
- Викласти на паперові форми густу масу. Для того, щоб вона розподілилася рівномірно, з пекарської папери зробити невелику воронку і з допомогою неї розподіляти кремоподібну суміш;
- Форми розкласти на тарілку і поставити в мікрохвильову піч на 60 секунд, почекати, поки страва охолоне.
Поради на замітку
У процесі приготування безе в мікрохвильовці не будуть зайвими наступні поради:
- Для формування цікавих фігурок з суміші можна скористатися паперовими формочками або кулінарним шприцом. У першому випадку варто пам'ятати, що продукт збільшується в розмірі і заповнювати форму до половини. Якщо у вас немає спеціальних паперових форм, можна використовувати чашки;
- Крім полуниці, можна використовувати чорницю, смородину, груші та інші фрукти і ягоди. Також відмінний варіант додати тертий молочний шоколад або какао;
- Також в класичний рецепт можна додати трохи ваніліну;
- На останньому етапі перемішування суміші білка і цукрової пудри, можна додавати барвники для створення яскравих різнокольорових частувань. Варто пам'ятати, що натуральні інгредієнти при цьому використовувати корисніше, хоча вони не дадуть настільки строкатих кольорів;
- Важливо не перетримати в мікрохвильовій печі частування, інакше воно пригорить і придбає всередині неприємний присмак, а враження про солодощі буде зіпсовано.
Приготувати безе в мікрохвильовці в домашніх умовах в даний момент не є великою проблемою. Наявність сучасної техніки помітно полегшує процес. Важливо, щоб суміш з яєчного білка і цукрової пудри була ретельно збита, тоді смачне і швидке ласощі здивує ваших домашніх і стане прекрасним десертом до вечірнього чаювання.