20 март 2019 3 604

Як швидко приготувати безе в мікрохвильовці

Сучасна техніка багато в чому полегшує процес приготування багатьох цікавих страв. Одним з таких є незвичайне, ніжне ласощі – безе. Для його приготування господині потрібно мікрохвильовка, по можливості блендер і зовсім простий набір продуктів.

Одночасно з цим частування готується дуже швидко, тому ласощі не доведеться довго чекати. При цьому якщо урізноманітнити склад яскравими ягодами, то, крім насиченого смаку, безе в мікрохвильовці придбає ще й різний відтінок, що дуже порадує маленьких ласунів, а приготування в домашніх умовах гарантує якість і свіжість продуктів.
Французький рецепт безе в мікрохвильовці
Інгредієнти Кількість
яйце - 1 штука
цукрова пудра - 120 г
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 305 Ккал
  1. Білкову частину ретельно збити;
  2. У процесі збивання тонким струменем висипати цукрову пудру;
  3. Заважати до утворення щільної консистенції;
  4. Розділити отриману помадку на кілька грудочок;
  5. Взяти плоску тарілку без будь-яких малюнків на ній, постелити пекарську папір;
  6. Викласти на посуд вийшли кульки. Необхідно, щоб між ними залишалися достатні проміжки, так як в мікрохвильовці вони стануть більше;
  7. Помістити тарілку в мікрохвильовку, залишити на 1-1,5 хвилини;
  8. Далі почекати, поки продукт охолоне і подавати до столу.

Безе в мікрохвильовці за 30 секунд

Всі продукти в даному рецепті повинні бути охолодженими. Це прискорить процес виготовлення густої маси, а значить і в цілому скоротить час приготування ласощів.

Інгредієнти:

  • 1 яйце;
  • 250 г цукрової пудри;
  • ½ Ч. л. лимонної кислоти;
  • щіпка солі.

Час приготування тістечок: 20 хвилин.

Калорійність: 310 калорій на 100 р.

Приготування:

  1. У глибоку миску вилити яєчний білок, додати солі;
  2. За допомогою блендера добре збити. Завдяки піні маса повинна збільшитися в кілька разів;
  3. Потім частинами всипати цукрову пудру, продовжуючи збивати;
  4. Додати лимонного соку;
  5. Блендером збивати до загустіння. Маса буде готова, коли з'являться піки;
  6. За допомогою кулінарного шприца сформувати майбутнє безе;
  7. Помістити тарілку в мікрохвильову піч на півхвилини;
  8. Дати продукту охолонути, подавати на стіл.

Як приготувати полуничне безе в мікрохвильовці

Спочатку ми розглянули класичний варіант частування. Також урізноманітнити ласощі можна за допомогою полуниці або інших ягід, фруктів. Таке блюдо придбає м'який відтінок доданого продукту, а також стане ще більш солодким і легким.

Інгредієнти:

  • 1 яйце;
  • 250 г цукрової пудри;
  • 250-300 г полуниці.

Час приготування цього десерту: 30 хвилин.

Калорійність: 200 калорій на 100 р.

Приготування:

  1. Спочатку, як і в першому варіанті, відокремити білок від жовтка;
  2. Білок змішати з цукровою пудрою і розтерти з допомогою ложки. При цьому маса стає світлою і густіє. Не варто інгредієнти збивати;
  3. Полуницю помити, почистити, подрібнити на невеликі шматочки;
  4. У густу суміш додати підготовлені ягоди і все добре збити в блендері або вручну;
  5. Через деякий час маса загусне, з'являться піки. Тоді можна приступити до формування безе;
  6. Сформувати невеликі кульки, викласти на тарілку, застелену пекарським папером;
  7. Помістити блюдо в мікрохвильову піч на одну хвилину при максимальній температурі;
  8. Відкривати мікрохвильову піч не відразу, дати безе охолонути.

Яловичина по-китайськи — рецепт пряного м'яса, приготовлений за особливим рецептом.

Тефтелі з курячим фаршем — простий рецепт дієтичного страви, яка чудово підійде для дитячого меню.

Спробуйте приготувати м'ясо по-купецькому з картоплею за нашим рецептом.

Безе в мікрохвильовці в паперових формочках

Інгредієнти:

  • 1 яйце;
  • 150 г цукрової пудри;
  • щіпка лимонної кислоти.

Час приготування цього десерту: 30 хвилин.

Калорійність: 315 калорій на 100 р.

Як зробити безе в мікрохвильовці в паперових формочках:

  1. Яйце розбити, відокремити білок і жовток;
  2. Білок ретельно збити до утворення піни;
  3. Додати в масу лимонну кислоту;
  4. Далі тонким струменем висипати цукрову пудру, при цьому всі добре змішувати;
  5. Потім збити, поки суміш не загусне;
  6. Викласти на паперові форми густу масу. Для того, щоб вона розподілилася рівномірно, з пекарської папери зробити невелику воронку і з допомогою неї розподіляти кремоподібну суміш;
  7. Форми розкласти на тарілку і поставити в мікрохвильову піч на 60 секунд, почекати, поки страва охолоне.

Поради на замітку

У процесі приготування безе в мікрохвильовці не будуть зайвими наступні поради:

  1. Для формування цікавих фігурок з суміші можна скористатися паперовими формочками або кулінарним шприцом. У першому випадку варто пам'ятати, що продукт збільшується в розмірі і заповнювати форму до половини. Якщо у вас немає спеціальних паперових форм, можна використовувати чашки;
  2. Крім полуниці, можна використовувати чорницю, смородину, груші та інші фрукти і ягоди. Також відмінний варіант додати тертий молочний шоколад або какао;
  3. Також в класичний рецепт можна додати трохи ваніліну;
  4. На останньому етапі перемішування суміші білка і цукрової пудри, можна додавати барвники для створення яскравих різнокольорових частувань. Варто пам'ятати, що натуральні інгредієнти при цьому використовувати корисніше, хоча вони не дадуть настільки строкатих кольорів;
  5. Важливо не перетримати в мікрохвильовій печі частування, інакше воно пригорить і придбає всередині неприємний присмак, а враження про солодощі буде зіпсовано.

Приготувати безе в мікрохвильовці в домашніх умовах в даний момент не є великою проблемою. Наявність сучасної техніки помітно полегшує процес. Важливо, щоб суміш з яєчного білка і цукрової пудри була ретельно збита, тоді смачне і швидке ласощі здивує ваших домашніх і стане прекрасним десертом до вечірнього чаювання.

Що ще почитати: