08 май 2019 2 469

Рецепти повітряного, легкого і м'якого безе в духовці

Безе – ідеальна страва до чаю.

Воно просте, але в той же час – вишукане.

Це досить смачний десерт, але при цьому він не занадто важкий для шлунка.

Готувати білковий десерт, на перший погляд, легко, тим не менш, є цілий звід правил, які потрібно дотримуватися, для того, щоб він вийшов смачним.

У цій статті ми детально розглянемо, як приготувати це солодке блюдо, щоб ваші гості були не просто задоволені, але і захотіли, щоб господиня неодмінно поділилася секретним рецептом.

Правила приготування безе в домашніх умовах

Дане частування готується з яєчних білків, які необхідно збивати з цукром.

Щільну, повітряно-білкову субстанцію викладають у вигляді конусів і запікають у духовці.

Добре приготоване виріб – підсушені зверху і злегка в'язка всередині.

Під час приготування цього десерту в домашніх умовах слід запам'ятати два основних правила:

  1. Білки завжди необхідно ретельно збивати. Правильно збиті білки – основа будь-якого безе. Збивати білки треба ретельно, не повинно бути частинок цукру, або шматків різної щільності. Маса повинна бути однорідною, в'язкою, повітряної. Якщо збити погано, то в кінцевому результаті вийде блюдо, яке не буде тримати форму, і швидше за все, просяде в процесі готування.
  2. Безе робиться в духовці. Саме цього кухонного приладу слід приділити максимум уваги. В холодну духовку ставити десерт категорично не можна. Слід розігріти піч до 150 градусів, і тільки потім вкладати туди деко з шматочками ласощі. У свою чергу діставати його з гарячої духовки також не можна. Необхідно почекати, поки піч охолоне, і лише тоді діставати підсушені тістечка. Настільки складні правила поводження з духовою шафою цілком з'ясовні. У середньому безе готується близько двох годин. Тістечко не дбає, а підсушується на середніх температурах. Тільки при повільному, терплячому приготуванні можна домогтися того, щоб це блюдо було сухуватим зовні і м'яким всередині.

Вимоги до посуду та умов приготування

В домашніх умовах головна проблема – наявність вогкості в приміщеннях.

Найбільше цей десерт боїться вологи.

Щоб вийшло смачно, слід:

  1. Використовувати під час випічки виключно чисту і суху посуд.
  2. Уникати випікання у вологу погоду.
  3. Уважно стежити за температурним режимом. Безе повинен сохнути, а не дбати.

Також варто переконатися, що посуд для збивання яєчних білків знежирена.

Рекомендується навіть злегка протирати спиртом безпосередньо перед використанням, щоб уникнути навіть натяку на жир.

Шоколадне безе з кунжутом
Інгредієнти Кількість
цукор - 0,1 кг
білки яєчні - 2 шт
чорний шоколад - 60 грам
кунжут - 50 грам
лимонний сік - неповна ложка
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 400 Ккал

Обсмажуємо кунжут, поки на ньому не з'явиться легкий золотистий відтінок.

Шоколад натираємо на крупній тертці.

Викладаємо яєчні білки в миску.

Збиваємо їх на високій швидкості.

Коли маса починає густіти, додаємо лимонний сік.

Потім, не зупиняючи міксер, всипаємо цукор.

Зупинити збивання потрібно тоді, коли маса стане дуже густою.

Тепер слід додати кунжут.

Простежте попередньо, щоб він був остившім.

Гарячий кунжут додавати в білкову масу не можна.

Потім потрібно всипати тертий шоколад і продовжувати вимішувати.

Викладати на деко, попередньо застелений пергаментним папером або фольгою.

При викладанні використовуємо 2 ложки.

Однією черпаємо масу, другий зчищаємо з першої ложки те, що прилипло.

Готуємо близько півгодини в духовці при температурі 150 градусів.

Подавати чудове шоколадне тістечко найкраще з кавою, але якщо ви не є його шанувальником, то чай теж відмінно підійде.

Для тих, хто не особливо любить шоколад, представляємо найпростіший рецепт відео нижче:

Смачне і ніжне безе на основі кави

Цей вид десерту готується практично також як і попередній.

Але все ж є ряд відмінностей.

Це смачне тістечко ідеально підійде тим, хто не любить нудотно-солодкі частування.

Кавово-білковий десерт, приготований в духовці, може бути як окремим блюдом, так і в якості додаткової декорації для інших тістечок.

Так що, даний рецепт приготування безе в духовці слід мати в арсеналі.

Що нам знадобиться:

  • яєчні білки – 3 штуки;
  • цукор – 150 грам;
  • розчинна кава – 2 чайних ложки.

Перерахованих інгредієнтів вистачить на 1 деко з безе.

Весь цикл приготування займе близько трьох годин.

Отже, порядок дій:

  1. Акуратно відокремлюємо жовтки від білків, покласти білки в суху і чисту ємність.
  2. Збиваємо білі міксером протягом 10-15 хвилин, у процесі збивання додаємо цукор.
  3. Вливаємо каву, акуратно перемішуємо масу силіконової лопаткою.
  4. Викладаємо масу на деко. Можна додатково обсипати вироби кави.
  5. Сушимо при температурі 120 градусів протягом трьох годин.

Готовий кавовий десерт не повинен бути темного кольору.

Його колір після кулінарної обробки повинен лише трохи відрізнятися від початкового.

Простий рецепт безе з волоським горіхом

Горіхи чудово поєднуються практично з будь-якими десертами.

Для того щоб спекти солодке білкове частування на основі волоських горіхів, нам знадобиться:

  • 2 яйця;
  • 200 грам цукру;
  • 50 грам ядерець волоських горіхів.

Відокремлюємо жовтки від білків, збиваємо, у процесі додаємо цукор.

Після досягнення стану густої маси викладаємо на деко.

Крупно нарізаємо ядра волоських горіхів.

Посипаємо ними масу.

Можна випікати як на пергаменті, так і використовуючи силіконову форму.

При температурі 150 градусів випікаємо 30 хвилин.

Якщо ви любите кокос, то дивіться наступний спосіб готування з кокосовою стружкою:

Секрети ідеального десерту

Безе – просте блюдо, яке непросто готувати.

Сама основна проблема кулінарів, які беруться за цей десерт, – бажання у всьому слідувати рецептом.

Насправді, кращий спосіб визначити, приготувався страва – спробувати наскільки воно легко відокремлюється від пергаментного паперу.

Якщо це відбувається легко і без проблем, значить суха випічка і тримати її в духовці вже не потрібно.

Якщо відділяється насилу, то значить основа волога, і потрібно підсушити ще.

Важливо досягти балансу між температурою і часом.

Існує велика кількість рецептів з яблуками. Їх використовують у випічці і в інших стравах, їдять сирими і печеними. А яке варення виходить з них, що просто не описати словами, наскільки смачне і ароматне. Яблучне варення: легкі рецепти корисних закаток.

Різноманітні страви з гарбуза з покроковими інструкціями приготування ви можете знайти тут. Здорова та корисна їжа завжди в пріоритеті!

Ознайомтеся тут зі списком дієтичних продуктів, які дійсно ефективно будуть вам допомагати в досягненні заповітної мети — знизити вагу. Включіть їх у своє щоденне меню і худніть без шкоди для здоров'я. Удачі вам!

Наприклад, досить сухе безе вийде, якщо випікати його при мінімальній температурі максимальний період часу.

У той же час, тістечко, яке випікається з високою температурою, але швидко, буде в'язким всередині і сухим зовні.

Уважно підбирайте інгредієнти.

Ласощі дуже невибагливе до пропорцій.

Якщо в рецепті написано 2 яйця, 200 г цукру, то це не значить, що потрібно саме стільки.

Яйця бувають великі і дрібні і це потрібно враховувати.

Ідеальний спосіб визначити ступінь готовності десерту до відправки в духова шафа – подивитися наскільки добре виходять піки на кремі в процесі приготування.

Якщо при витягуванні міксера з чашки, виходить стійка піку, то маса готова до випікання і цукру більше не потрібно.

Для тих, хто не хоче зупинятись на готування тістечок і хоче чогось нового і цікавого, підготовлений відео-рецепт легкого торта, зібраного з безе:

Що ще почитати: