Як приготувати домашнє печиво на кефірі
Ніякі кулінарні борошняні вироби не зрівняються з приготованими на домашній кухні. Смакові якості тут залежать від пристрастей кулінара, а даючи цю солодкість дітям, ви будете спокійні, що там немає шкідливих загусників, ароматизаторів та іншої хімії.
А якщо це просте печиво на кефірі, вдвічі приємніше, так як витрати на нього мінімальні. Його нескладно приготувати, навіть не маючи великих кулінарних талантів або досвіду. Будьте впевнені, що витрачений час і продукти не пропадуть.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Борошно - | 450 г |
Яйця - | 2 шт. |
Кефір - | 300 мл |
Сода - | 1 ч. л. |
Цукор - | 200 г |
Масло вершкове - | 250 г |
Ванілін - | 1 упаковка |
Горішки волоські - | 100 г |
Родзинки - | 50 г |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 360 Ккал |
Висипаємо на рівну поверхню протрушенную борошно, зверху ріжемо м'яке масло або спред і рубаємо ножем в борошняну крихту. В середину розбиваємо яйце і насипаємо цукор.
Кефір з'єднуємо з содою і чекаємо, поки не утворюються бульбашки на поверхні.
Родзинки заливаємо теплою водою і даємо розм'якнути. З горіхів знімаємо шкаралупу і подрібнюємо качалкою або блендером в крихту.
У содово-кефірну рідина додаємо ванілін, горіхи, сцеженный і просушений ізюм. Виливаємо в напівготове тісто вимішуємо всю масу і залишаємо на годину охолодитися, поклавши в чисту суху посуд.
Розкачуємо тісто, вирізаємо спеціальними металевими формочками напівфабрикати.
Притрушиваем зверху цукром і розкладаємо на деко, устеленный пергаментом.
Активуємо електродуховку на 180 °С. Занурюємо печиво запікатися на півгодини.
Простий і швидкий рецепт домашньої випічки на кефірі
Компоненти:
- Кефір або ряжанка – 400 мл;
- Яйце – 3 шт.;
- Розпушувач – 1 упаковка;
- Сметана – 200 мл;
- Цукор – 250 г;
- Повидло будь – 300 гр.;
- Борошно 550 г;
- Рослинна олія – 2 ст. л.;
- Цукрова пудра – для прикраси.
У кімнатної температури кефір всипаємо пекарський порошок і все ретельно перемішуємо. Залишаємо постояти півгодини. Вбиваємо яйця, додаємо сметану і протрушенную борошно, цукор та олія рослинна. Замішуємо круте міцне тісто. Поділяємо навпіл і розкачуємо на гладкій поверхні, попередньо протерши і притрусивши борошном, щоб не прилипало.
Включаємо електродуховку на 190 °С. Застеляємо лист для запікання калькою і перекладаємо одну половину тіста. Зверху накладаємо ложкою повидло і рівномірно розмазуємо по всій поверхні. Накриваємо другою половиною тіста і ставимо запікатися. Другу частину тіста можна занурити в морозилку на півгодини, витягти і натерти на повидло. Але це на ваш розсуд.
Виймаємо готову випічку, притрушиваем пудрою і прорізаємо на порційні шматочки.
Покроковий рецепт корисного вівсяного печива
Любителі вівсяного, як прийнято вважати, дієтичного печива можуть порадувати себе приготуванням цієї солодощі будинку на своїй кухні. Додавши мед і родзинки і притрусивши насінням льону та кунжуту, ви збагатите свій організм мікроелементами.
Компоненти:
- Вівсяні пластівці – 500 г;
- Кефір – 500 мл;
- Цукрозамінник – 50 г;
- Мед рідкий – 4 ст. л.;
- Кунжут – 2 ст. л.;
- Зерна льону – 2 ст. л.;
- Родзинки білий – 50 г;
- Сода – 1 ч. л.;
- Яйце – 1 шт.
Заливаємо пластівці вівсяні кефіром кімнатної температури. Залишаємо розбухнути на дві години. Додаємо соду, розмішуємо і витримуємо ще півгодини. У родзинки наливаємо теплу воду і добре промивши його долонею зливаємо воду. Викладаємо на щільне кухонний рушник, щоб стекла вода.
У вівсяно-кефірну набряклу масу додаємо цукрозамінник, яйце і натуральний рідкий мед. Якщо немає рідкого, можна зацукорився розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці, головне, щоб він був натуральним. Додаємо родзинки і добре вымешав, викладаємо на деко, застелений калькою. Тісто потрібно накладати ложкою, так як воно виходить рідкуватим і розкачати його не вийде.
Активуємо електродуховку на функцію випічки. Притрушиваем вівсяне печиво сумішшю кунжутного і лляних насіння і випікаємо півгодини.
Рецепт печива з маргарином і кисляком
Напередодні Різдва, Нового Року чи інших свят часто виникає необхідність спекти в школу або дитячий сад тематичні печеньки для маленьких ласунів. Цей рецепт – саме те, що вам треба: мінімум витраченого часу і коштів.
Компоненти:
- Борошно – 600 г;
- Кефір – 500 мл;
- Маргарин для випічки – 300 г;
- Цукрова пудра для прикраси;
- Какао боби – 50 г;
- Мигдаль – 50 г;
- Цукор – 300 г;
- Яйце – 2 шт.;
- Сода – 1 ч. л.
Протрушенную борошно змішуємо з яйцем і рубаним м'яким маргарином. Кефір з'єднуємо з водою і додаємо в цю суміш цукор. Какао боби подрібнюємо в кавомолці і в кінці додаємо в тісто. Можна застосувати звичайний какао порошок, але смак від цього суттєво зміниться. Замішуємо м'яке тісто. Занурюємо в харчовій кульок і відправляємо на три години охолодитися.
Мигдаль подрібнюємо в ступці, але не в борошно, а так щоб шматочки при їжі траплялися на зуб. Активуємо електродуховку на 200 °С.
Виймаємо тісто розгортаємо в квадратний пласт і формочкою у вигляді ялинки або ялинкової кульки, снігову бабу, діда Мороза (відповідні персонажі до свята), видавлюємо фігурки. Перекладаємо на деко, попередньо промазанный маслом, притрушиваем мигдалем і запікаємо сорок хвилин.
Можна витратити трохи більше часу і прикрасити зверху печиво різнобарвною глазур'ю і кондитерськими намистинками. Щастя й захвату дорослих і малюків не буде меж.
Як приготувати гречану кашу з грибами, з м'ясом, з овочами або на молоці. Читайте як приготувати смачно.
Як приготувати рецепт торта «Чорний Принц» на сметані. Дивіться покрокові рецепти і рекомендації кулінарів.
А ви знаєте, як правильно приготувати заварні млинці на молоці. Тут ви знайдете саму «смачну» добірку рецептів.
Корисні поради
- Цукрову пудру перед застосуванням рекомендується протрусити на ситі, а попалися грудочки розчавити качалкою. Але це відноситься до купованим продукту. Звичайно ж дешевше обійдеться просто подрібнити цукор в кавомолці;
- Повидло для начинки в печиво, пиріг або іншу випічку кондитери радять попередньо проварити з цукром;
- Тісто буде віддавати неприємним запахом, якщо кількість соди або порошку для випікання буде надмірним;
- Щоб тісто не липло до столу, розкачайте його на пергаменті. Постійно підсипаючи борошно, ви можете просто забити його, і випічка вийде грубої;
- Щоб маса вийшла гомогенної без грудок, всипайте протрушенную борошно в підігрітий кефір або молоко, а не навпаки;
- Перед додаванням в тісто харчову соду краще розвести з водою і влити розчин. Якщо всипати в сухому вигляді, є велика ймовірність відчути її смак печиво;
- Не тримайте печиво в духовці довше зазначеного часу. Пересушите – і отримаєте не пісочну випічку, а горілі жарини;
- Якщо в тісто додати маргарин, масло вершкове або спред, перед розкочуванням обов'язково охолодіть.
Приємного чаювання з простим, але дуже смачним печивом!