03 июнь 2019 26 177

Швидкі рецепти смачною випічки до чаю

Коли цукерки та печиво з магазину набридає і хочеться чогось домашнього, можна самостійно спекти смачні булочки і тістечка. Проте не завжди на це вистачає часу. В арсеналі кожної господині повинні бути рецепти швидкої і смачної випічки до чаю, яка готується в духовці або на сковороді легко і просто.

Як приготувати випічку в духовці

Якщо є трохи часу, можна спекти смачні печива в духовці. Робляться вони досить просто і швидко, та й більша частина часу піде на те, щоб їх спекти.

Вівсяне печиво з родзинками по-фінськи
Інгредієнти Кількість
розм'якшене вершкове масло - 250 г
цукор піском - 250 г
куряче яйце - 1 шт.
великий добірний родзинки - 200 г
вівсяні пластівці - 400 г
борошно - 300 г
молоко тепле - 100 мл
розпушувач - 15 г
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 400 Ккал

Попередньо потрібно підготувати всі компоненти. Родзинки ретельно промити і добре висушити. Борошно просіяти, щоб вона була попишнее. Молоко або вершки трохи зігріти.

Далі потрібно гарненько збити яйце з цукром, додати туди м'яке (але не розтоплене) масло і ще раз збити. Відставити в сторону і зайнятися іншими компонентами. Родзинки і пластівці змішати, у борошно всипати розпушувач. Ретельно перемішати всі ці компоненти.

Потім додати суху суміш до рідкої, ретельно перемішати і влити молоко (вершки). Ще раз розмішати. Тісто має бути досить густим.

Поки тісто відстоюється, включити духовку на 200*С. На деко постелити лист пергаментного паперу або силіконовий килимок. Змастити маслом. З тіста зліпити невеликі коржики і викласти їх на деко. Випікати протягом 10 хвилин. Печиво краще злегка остигнув.

Сирне печиво

Ще один простий і швидкий рецепт смачного печива. Що знадобиться для його приготування:

  • 200 г хорошого маргарину для випічки;
  • 250 р м'якого свіжого сиру — жирність можна брати будь-яку;
  • 200 г першосортної пшеничного борошна;
  • цукор і ванілін за смаком.

Час приготування складе 20 хвилин. Калорійність — 400-500 ккал на 100 г печива, залежить від кількості взятого цукру.

Маргарин ретельно розім'яти, найкраще руками. По черзі додавати сир, борошно і цукор, перемішуючи тісто після кожного компонента. Потім з нього зробити пласти тонший. З нього за допомогою склянки нарізати кружечки. Кожен кружечок з одного боку обсипати цукром за смаком. Кружечки скласти два рази навпіл — цукрових стороною всередину.

Зверху печиво можна посипати цукром — за бажанням. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці 10-15 хвилин.

Кекс з чорносливом і волоським горіхом

Цей рецепт дещо складніше і довше готується. Що потрібно буде взяти для кексу:

  • склянка пшеничного хорошою борошна;
  • 2 свіжих яйця;
  • 100 г негустого або розтопленого меду;
  • 50 г тростинного цукру;
  • півсклянки рослинного рафінованого масла;
  • 100 г якісного чорносливу;
  • жменя подрібнених волоських горіхів;
  • півсклянки міцно завареного чаю;
  • 1 ч. л розпушувача для тіста;
  • половина чайної ложки меленого імбиру.

Випікати його потрібно хвилин 40 і 10-15 хвилин піде на приготування тіста. Таким чином, час приготування всього кексу складе близько години. Калорійність страви становить близько 600 ккал на 100 г продукту.

Спочатку потрібно підготувати чорнослив. Для цього потрібно вийняти всі кісточки, ретельно промити його. Порізати на невеликі шматочки і опустити в гарячий чай. Відставити в сторону просочуватися. Ядра горіхів також подрібнити ножем або в ступці.

Яйця збити з цукром до отримання міцної піни. Додати мед і масло і ще раз збити. Взяти іншу миску і змішати в ній борошно, розпушувач і імбир. Потім частинами викладати суху суміш в рідку. Всипати горіхи і все ретельно перемішати. Потім додати чай з шматочками чорносливу. Змішати до отримання однорідної консистенції.

Викласти у форму і поставити в духовку при температурі 170*С на 40 хвилин. Подавати в теплому вигляді.

Як приготувати дивовижно смачний пиріг з рисом і яйцем читайте в нашій статті.

Читайте як приготувати бісквіт в мультиварці на швидку руку.

Візьміть на замітку рецепт ароматної, соковитою горбуші в мультиварці.

Ягідні ватрушки

Для ватрушок знадобляться наступні інгредієнти:

  • склянку кип'яченої води;
  • 50 р маргарину чи масла;
  • 3 склянки пшеничного борошна;
  • 2 ст. л цукру;
  • пакетик ванільного цукру;
  • сіль за смаком;
  • 1 ч. л. сухих дріжджів;
  • 2 яблука;
  • жменя будь-яких ягід за бажанням.

Для приготування ватрушок знадобиться близько 1,5 години. Більшу частину цього часу тісто буде настоюватися. Калорійність випічки становить 350 ккал на 100 г продукту.

Висипати дріжджі в теплу воду, почекати, поки піднімуться. Додати сіль, звичайний і ванільний цукор, склянку борошна. Ретельно перемішати, додати м'який маргарин і борошно. Ще раз перемішати. Тісто залишити на годину в тепле місце.

Для начинки потрібно почистити яблука, дрібно нарізати. Додати ягоди, ложку борошна і цукру. З тіста зліпити кульки, розкотити в кружок. Викласти на деко, а в середину покласти начинку.

Випікати при 200*С 20 хвилин. Дочекатися охолодження і посипати цукровою пудрою.

Кокосанка

Інгредієнтів знадобиться мало:

  • 200 г кокосової стружки;
  • 2 яйця;
  • 100 г цукру.

Швидкий рецепт, що вимагає всього півгодини часу. Калорійність — 200 ккал на 100 г печива.

Яйця збити з цукром, всипати стружку кокоса і перемішати. Розігріти духовку до 200 градусів. На деко викласти кульки з тіста. Випікати 15 хвилин.

Проста і швидка випічка до чаю на сковороді

Випічка на сковороді готується ще швидше, ніж в духовці. Але виходить трохи жирніше, ніж при випіканні за рахунок масла.

Хрустке печиво

Для цього легкого печива знадобляться наступні компоненти:

  • 3 свіжих курячих яйця;
  • горілка хорошої якості — 50 мл;
  • 2 склянки першосортної пшеничного борошна;
  • 6 ст. л жирного молока;
  • цукор і сіль додаються за смаком;
  • для посипання — цукрова пудра і мелена кориця.

Час приготування складе 15-20 хвилин. Калорійність невелика — 300 ккал на 100 г печива.

Яйця з'єднати з горілкою і добре збити. Додати трохи борошна і перемішати. Влити тепле молоко, всипати сіль і цукор. Помішуючи, додати борошно. Замісити досить густе тісто.

Потім розкотити його в пласт завтовшки 0,5 див Нарізати пласт на невеликі прямокутники. По центру кожного прямокутника зробити наскрізний розріз 1-2 см завдовжки. Потім один кінець прямокутника провести через цей розріз, щоб вийшов бантик.

Отримане печиво обсмажувати в глибокій сковороді, щоб воно було повністю покрите маслом. Можна з цією метою використовувати фритюрницю. Потім викласти печиво на серветку, дати стекти зайвому маслу. Обсипати зверху корицею і цукровою пудрою.

Ванільні сирники

Ще один варіант швидкої випічки до чаю, яку можна зробити на сковороді. Для приготування сирників потрібно:

  • 500 г свіжого сиру жирного;
  • 6 ст. л манної крупи;
  • 2 невеликих курячих яйця;
  • щіпка солі;
  • ванільний цукор за смаком.

Готуються сирники швидко, близько 20 хвилин. Калорійність 100 г готового страви складе 400 ккал.

Спочатку потрібно збити яйця, потім вмішати туди інші компоненти. Повинна вийти однорідна густа маса. Дати постояти кілька хвилин, щоб манка розбухла. Потім з отриманої маси сформувати кульки, а з них коржики. Обсмажувати на сковороді з двох сторін до отримання золотистої скоринки. Сирники смачно їсти гарячими і холодними. Доброю добавкою до них стане сметана або варення.

Випічка з низькою калорійністю

Випічка до чаю необов'язково повинна бути калорійною. Є рецепти швидкої і легкої дієтичної випічки до чаю для тих, хто сидить на дієті або дотримується посту.

Імбирне печиво

Для приготування цього легкого печива знадобиться:

  • 200 г рослинного маргарину;
  • 300 г пшеничного борошна;
  • один яєчний жовток;
  • 1 ст. л крохмалю;
  • 100 г цукру-піску;
  • невеликий корінь імбиру.

Час приготування близько години. Калорійність страви складе всього 200 ккал на 100 р.

Маргарин потрібно попередньо вийняти з холодильника, щоб він до початку готування став м'яким. У миску ретельно просіяти борошно з крохмалем. Розм'якшений маргарин розтерти з цукром. Змішати масу з просіяним борошном. Додати яєчний жовток. Імбирний корінь очистити і потерти на тертці. Всі інгредієнти змішати.

Тісто поставити в холодильник на півгодини. Потім розкотити його в пласт завтовшки 5 мм і нарізати формочками печиво. На деко постелити пергаментний папір і викласти печиво. Випікати протягом 5-7 хвилин. За бажанням можна прикрасити печиво глазур'ю. Подавати остившім.

Бананово-вівсяне печиво

Що взяти для приготування печива:

  • 2 стиглих банана;
  • склянку " геркулеса;
  • сухофрукти за бажанням — чорнослив, курага, родзинки.

Готується швидко — знадобиться 20 хвилин часу. Вкрай простий рецепт, печиво виходить зовсім некалорійним — всього 100 ккал в 100 г готового продукту.

Банани потрібно розім'яти в однорідну масу. Геркулес подрібнити в блендері. Змішати з бананом. Додати нарізані сухофрукти і перемішати. Потім сформувати печиво кульками. Викласти на деко і випікати 15 хвилин при 180*С.

Печиво «Вушка»

Для цього печива знадобиться листкове тісто. Можна купити його в магазині. Крім тесту потрібні будуть тільки волоські горіхи і коричневий цукор. Печиво готується швидко — вся процедура займе півгодини. Калорійність страви становить 300 ккал на 100 г печива.

Розкласти лист тіста і посипати повністю подрібненими волоськими горіхами. Потім злегка придавити їх качалкою. Згорнути пласт тіста з двох кінців рулетиком. Потім нарізати на шматочки 1-1,5 см завтовшки. Зверху посипати цукром. Викласти на деко і випікати протягом 20 хвилин.

Приємного чаювання з простий, але смачною домашньою випічкою!

Що ще почитати: