Рецепти апетитних салатів з грибами і кукурудзою
Коли в якесь блюдо додають гриби, воно стає в рази ароматніше і насиченішим. Кукурудза надає стравам солодкість і робить їх ще яскравіше і колоритніше, ніж вони можуть бути! Сьогодні готуємо салати, буде смачно.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
консервована кукурудза - | 400 г |
сир - | 200 г |
мінеральна вода - | 0,5 л |
майонез - | 40 мл |
рис - | 150 г |
масло оливи - | 60 мл |
цибулю - | 1 головка |
печериці - | 0,4 кг |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 121 Ккал |
Цей салат буде готуватися довше інших і буде ситніше. На все впливає відварений рис, який є практично основою цієї страви.
Як приготувати:
- Рис ретельно промити до прозорості.
- У сотейник влити олію і додати промиті зерна.
- Налити мінеральну воду і прибрати все це на плиту.
- Дочекатися, поки вона вся википить, не перемішуючи при цьому рис.
- Потім зняти його з вогню, закрити кришкою і дати настоятися хвилин двадцять.
- Сир натерти або купити відразу подрібнений.
- З цибулини зняти лушпиння, вимити.
- Порізати на дрібні кубики.
- У сковорідці розігріти олію і висипати цибулю.
- Смажити його, періодично помішуючи, до м'якого стану.
- Гриби очистити і порізати на кубики.
- Всипати до цибулі і готувати спочатку до випаровування рідини, потім до рум'яності.
- З'єднати гарячі печериці з сиром, щоб він розтанув.
- Кукурудзу розкрити, злити з неї рідину.
- Додати її до печерицям, все з'єднати в салатнику.
- Доповнити майонезом і вже остившім рисом.
- Все це перемішати між собою, подавати.
Салат з грибами, кукурудзою і курячим філе
Якщо ви любите ситне і соковите м'ясо в салатах, обов'язково спробуйте цей варіант як-небудь на дозвіллі. Тут буде соковитий курочка, від якої дійсно складно відмовитися.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сироїжки | 300 г |
спеції | 15 г |
рослинна олія | 25 мл |
куряче філе | 0,3 кг |
майонез | 180 мл |
яйця | 2 шт. |
консервована кукурудза | 1 банку |
цибуля | 1 головка |
морква | 150 г |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 173 ккал |
Як приготувати:
- З лука стягнути лушпиння, промити його і дрібно нарубати.
- Моркву теж очистити і натерти на тертці.
- Курку промити, очистити і покласти в сотейник.
- Залити водою, поставити на вогонь і варити до повної готовності.
- Потім остудити і порізати кубиками, повернути в бульйон.
- Сироїжки почистити, їх дрібно покришити.
- Цибулю подрібнити, порубати і обсмажити в олії.
- Додати моркву і тушкувати все разом до м'якості.
- Туди ж — сироїжки, готувати до м'якості.
- Присипати спеціями, потім зняти з вогню і остудити.
- Яйця відварити до готовності, натерти їх на тертці.
- Кукурудзу розкрити, злити з неї рідину.
- З'єднати з коренеплодами та сироїжками.
- Додати яйця і курку, майонез. Все перемішати і можна подавати.
Порада: щоб морква краще відчувалася, її можна нарізати кільцями.
З смаженими печерицями та консервованою кукурудзою
Солодка кукурудза, насичені гриби, свіжий огірок і трохи яєць – все це вас чекає в наступному рецепті. Вам сподобається!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинна олія | 25 мл |
майонез | 15 г |
печериці | 0,2 кг |
спеції | 10 г |
огірок | 1 шт. |
консервована кукурудза | 60 г |
яйця | 2 шт. |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 111 ккал |
Як приготувати:
- Печериці очистити і нарізати кубиками.
- Огірок вимити, зрізати кінці.
- Після цього нарізати його скибочками. Попередньо можна очистити, якщо в цьому є необхідність. Приміром, якщо шкірка гірчить.
- Кукурудзу розкрити, злити всю ту рідину, в якій вона плаває.
- Яйця відварити до твердих жовтків, остудити і почистити.
- Нарізати їх кубиками і змішати в салатнику з зернами.
- Масло нагріти і обсмажити на ньому печериці.
- Потім охолодити і з'єднати їх з жовтими зернами і яйцями.
- Додати спеції, огірок, майонез.
- Все це перемішати і можна кликати до столу.
Порада: можна взяти солоний або маринований огірок для більш оригінального смаку.
Як приготувати з лисичками і крабовими паличками
Буде ситно з-за квасолі, крабових паличок, кукурудзи і грибів. Цибуля додасть аромату, а майонез — легкої ніжності. Смачно-смачно виходить!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
лисички | 0,5 кг |
кукурудза | 1 банку |
майонез | 0,2 кг |
цибуля | 2 головки |
біла квасоля | 1 банку |
рослинна олія | 20 мл |
крабові палички | 240 г |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 148 ккал |
Як приготувати:
- Крабові палички попередньо дістати, щоб вони оговтались і стали м'якими.
- Нарізати кільцями і покласти в салатник.
- Лисички почистити і нарізати тонкими пластами.
- Жовті зерна відкрити і злити всю воду.
- Цибулю очистити і дрібно порубати, обсмажити на олії.
- Квасоля відкрити і злити на друшляк.
- Промити її під проточною водою, дати стекти.
- У сковороді на олії обсмажити цибулю з лисичками.
- Потім зняти з вогню і остудити.
- З'єднати їх з зернами, квасолею, крабовими скибочками.
- Заправити майонезом і подавати до столу.
Порада: можна використовувати консервоване крабове м'ясо, з ним ще смачніше.
Салат з маринованими грибами
Тільки уявіть цей аромат! Доповнимо ми його солодкою кукурудзою, яйцями, зеленню, цибулею і сиром. Не салат, а справжня смакота!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
кріп | 10 г |
консервована кукурудза | 200 г |
яйця | 2 шт. |
мариновані лисички | 300 г |
цибуля | 1 головка |
маринований огірок | 1 шт. |
сир | 0,1 кг |
майонез | 150 мл |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 167 ккал |
Як приготувати:
- Лисички відкрити і злити їх на друшляк, щоб стік маринад.
- Після цього нарізати їх четвертинками в залежності від розміру.
- Сир натерти на тертці будь-якого розміру.
- З'єднати його з лисичками у ємності, де буде салат.
- Цибулю почистити і нарізати дрібними кубиками.
- Із огірків зрізати кінці і порубати їх точно так само, як і цибуля.
- Яйця відварити до готовності, почистити і подрібнити довільно.
- Кріп промити і дрібно порізати його ножем.
- Змішати кріп, яйця, огірки, цибулю і додати до сиру з лисичками.
- Кукурудзу відкрити і злити рідину, додати до всіх інгредієнтів.
- Заправити салат майонезом, добре перемішати все.
Порада: якщо лисички дрібні, можна використовувати цілими.
Обов'язково спробуйте приготувати ситний салат з м'ясом і грибами. М'ясо виходить дуже соковитим, а гриби — ароматними.
Дізнайтеся, як маринувати білі гриби на зиму в домашніх умовах.
Тут ви знайдете рецепти поживних салатів з кальмарами і кукурудзою.
Приготування з яйцями
Ми використовували класичні курячі яйця, але ви можете взяти і перепелині, з ними буде не тільки апетитніше, але й корисніше.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цибуля | 1 головка |
печериці | 0,1 кг |
рослинна олія | 15 мл |
консервована кукурудза | 50 г |
яйця | 2 шт. |
майонез | 15 мл |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 131 ккал |
Як приготувати:
- Цибулю почистити і помити, дрібно нарізати.
- Грибам стягнути плівки і нарізати їх кубиками.
- Обсмажити компоненти до рум'яності на розігрітій з маслом сковороді.
- Кукурудзу відкрити і злити рідину.
- Яйця зварити круто, почистити і подрібнити.
- Потім змішати з кукурудзою, грибами і цибулею.
- Додати майонез і змішати всі компоненти між собою.
Порада: можна додати перепелині яйця, але їх знадобиться в два рази більше.
Грибний салат «Екзотика» з ананасами
Це буде по-справжньому смачний і багатий салат, в який просто неможливо не закохатися. І сир, і ананаси і гриби, і яйця, і м'ясо. Пробуйте відразу, не втрачайте часу!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
консервований ананас | 1 банку |
яйця | 3 шт. |
майонез | 140 г |
куряче філе | 0,3 кг |
часник | 2 шматочка |
сир | 0,2 кг |
печериці | 300 г |
цибуля | 1 головка |
спеції | 10 г |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 191 ккал |
Як приготувати:
- Печериці почистити і дрібно нарізати їх довільно.
- Точно так само зробити з цибулею, з'єднати компоненти.
- У сковороді нагріти масло, всипати попередні інгредієнти.
- Додати спеції, обсмажити, помішуючи, до готовності.
- Курку почистити і вимити, відварити до повної готовності.
- Потім зняти її з вогню, коли охолоне, вийняти і нарізати.
- Яйця зварити до повної готовності.
- Остудити їх і почистити, порізати кубиками.
- Сир подрібнити довільно. Його можна натерти, нарізати кубиками або якось по-іншому.
- Ананаси відкрити, сироп злити, але зберегти його для іншого рецепту або пиття.
- Нарізати кубиками фрукти.
- Змішати з сиром, яйцями, куркою, грибами.
- Часник почистити і видавити до решти інгредієнтів.
- Туди ж — спеції, майонез, і салат готовий до подачі.
Порада: щоб салат не готувався дуже довго, курку можна додати копчену.
Легкий варіант з огірками
Через свіжих огірків наступний салат здається легким, але насправді він теж досить ситний і підійде навіть в якості повноцінного перекусу.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
спеції | 10 г |
рослинна олія | 20 мл |
яйця | 2 шт. |
лист лавра | 1 шт. |
цибуля | 1 головка |
опеньки | 0,3 кг |
заправка для салату | 80 мл |
консервована кукурудза | 100 г |
огірок | 1 шт. |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 186 ккал |
Як приготувати:
- Цибулю почистити і помити, подрібнити.
- Опеньки теж очистити, дрібно порубати.
- У сковороді нагріти масло, всипати гриби з цибулею, тушкувати до м'якості.
- Всипати спеції, листочки лавра, з'єднати між собою.
- Після цього готувати ще хвилин десять до рум'яності.
- Витягти листочки лавра і дати опенькам з цибулею охолонути.
- Яйця відварити до готовності, охолодити їх і очистити шкаралупу.
- Нарізати кубиками і додати до попередніх інгредієнтів.
- Огірок обполоснути і почистити, покришити кубиками.
- Кукурудзу позбавити від рідини і всипати до опенькам разом з огірком.
- Додати спеції, заправку для салату і можна подавати до столу.
Хитрощі та поради
У деяких салатах у нас використовується майонез. Щоб вийшло смачніше, радимо брати домашній майонез на свіжих яєчних жовтках. Приготувати його дуже просто і на смак він не зрівняється з магазинним варіантом!
Замість майонезу можна взяти і інші заправки, щоб урізноманітнити смак. Це може бути сметана з гірчицею, олію з соком лимона, йогурт або соус на основі томатів, гірчиці, зелені, часнику та ін.
Щоб салату був особливий смак, використовуйте фету або бринзу в якості додаткового інгредієнта. Для ніжності візьміть сир або м'який вершковий сир!
Салат з грибами і кукурудзою приготувати дуже легко, на це не піде багато часу. Обов'язково спробуйте кожен із запропонованих варіантів, щоб зрозуміти, який з них найсмачніший для вас. Кожен по-своєму особливий і гідний!