Як загасити м'ясо з овочами в казані, духовці і мультиварці
З давніх часів людина стала вживати м'ясо. Воно допомагало підвищити працездатність, відновити сили після важкого дня. З кожним роком люди удосконалювали страви, приготовані з м'яса. А м'ясо з овочами — це ідеальний і корисний варіант для людини.
Добре поєднується вона з картоплею, квасолею, баклажанами, морквою і, звичайно ж, з цибулею.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
свинячих ребер - | один кілограм |
картоплі - | три середніх |
цибулин - | дві штуки |
моркви - | одна штука |
болгарських перцю - | дві штуки |
селери - | один стебло |
лаврових аркуша - | дві штуки |
зелень петрушки, кінзи і базиліку - | за смаком |
масла - | 60 грам |
часнику - | чотири зубчики |
спецій - | за смаком |
лимона - | три часточки |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 160 Ккал |
Дуже апетитне блюдо, свинина добре поєднується з овочами, а готується досить просто.
Крок 1
Свинячі реберця нарізати на окремі пластини, промити і просушити.
Крок 2
У сотейнику нагріти рослинне масло, викласти м'ясо. Потім його обсмажити, зняти і перекласти на окреме блюдо.
Крок 3
Підготовка овочів: цибулю і часник очистити від лушпиння і дрібно порубати. Моркву очистити, промити і натерти.
Крок 4
Селера очистити і крупно нарізати, попередньо вимивши і обсушивши. Картоплю очистити, промити і також крупно нарізати.
Крок 5
Болгарський перець промити і нарізати смужками. Всю зелень також добре промити і дрібно нарубати.
Крок 6
У сковороду, де смажилося м'ясо, викласти цибулю, обсмажити, покласти натерту моркву, болгарський перець і селера, все тушкувати хвилин п'ять.
Крок 7
Потім до них покласти м'ясо, картоплю, трохи лимона і спеції.
Крок 8
Налити воду і тушкувати м'ясо хвилин сорок.
Крок 9
За десять хвилин до готовності додати зубчики часнику, лавровий лист і зелень.
Апетитне блюдо готове.
Тушковане м'ясо з картоплею та овочами в казані
У казані всі страви виходять особливо смачними, хто з нас не пробував узбецький плов в казані? Готуючи м'ясо в казані, першим ділом потрібно не поспішати, робити все швидко, але без метушні, інакше страва не вийде.
Дане страву можна готувати і повсякденно, а можна запросити друзів і пригощати. Воно цілком належить до розряду святкових.
Отже, для приготування потрібні такі продукти:
- півтора кілограма яловичини;
- один кілограм картоплі;
- півкіло цибулі ріпчастої;
- півкіло моркви;
- стакан рослинного масла
- болгарський перець;
- два помідора;
- айва;
- гострий стручковий перець;
- дві часточки часнику;
- дві чайні ложки зіри;
- базилік;
- сіль, перець.
Готується страва дві години.
Калорійність становить 3714 ккал.
Яловичину і овочі промити і обсушити. М'якоть нарізати на невеликі порційні шматочки. Потім потрібно розігріти масло в казані і обсмажити до золотисто-коричневого кольору. Не забути посолити і поперчити.
Цибулю нарізати і додати до м'яса. Вогонь потрібно зменшити і тушкувати все хвилин двадцять.
Моркву можна нарізати або соломкою або кругляком і викласти до м'яса з цибулею. Перемішати і потім посипати зверху зірою. Окремо потрібно поставити чайник і закип'ятити воду.
Помідори промити і зняти шкірку. Якщо немає бажання, шкірку можна і не знімати в даному блюді, це несуттєво. Нарізати на тонкі скибочки і покласти в казан.
Зверху потрібно викласти нарізану тонкою соломкою болгарський перець, стручковий гострий перець, і через вісім хвилин казан залити кип'яченою водою.
Туди кладеться айва цілком і часник. Коли вода закипить, вогонь потрібно зменшити і всі інгредієнти тушкувати разом хвилин сорок.
Потім в самому кінці картоплю потрібно очистити від шкірки і, не нарізаючи, цілком покласти в казан. Зверху викласти листя базиліка або регана. На дуже повільному вогні під кришкою тушкувати все цілу годину.
На сервірувальну тарілку викласти наступним чином: в центр м'ясо з овочами, а навколо картоплю. Приємного апетиту!
Тушкована свинина з овочами в мультиварці
Мультиварка чудовий винахід людства. Вона допомагає заощадити сили, в ній нічого не підгорає, а страви виходять такими ж смачними, як якщо б готували в духовці або казані.
Для цієї страви необхідно:
- один кілограм свинини;
- два баклажана;
- два репчатых цибулі;
- дві картоплі;
- два болгарських перцю;
- одна морквина;
- два зубчики часнику;
- 20 мг рослинного масла;
- 200 г капусти;
- 50 мг води;
- спеції;
- кетчуп або томатна паста.
На приготування йде сорок хвилин.
Калорійність становить 3670 ккал.
Свинину нарізати на шматочки, в чашу вилити масло і покласти шматки м'яса. Поставити на режим «смаження» на півгодини.
Окремо нарізати овочі. У баклажанів зняти шкірку, моркву нарізати соломкою, також нарізати цибулю, болгарський перець, часник видавити під пресом або дрібно нарубати. Через півгодини овочі викласти до м'яса, додати кетчуп або томатну пасту і тушкувати ще хвилин тридцять.
На тонку соломку капусту нарізати і додати в чашу, картоплю очистити і нарізати на четвертинки і додати в чашу. Перешкодити, налити води, додати спеції і тушкувати все цілу годину. За цей час м'ясо і овочі віддадуть свої аромати і вийде смачне блюдо.
Салат з маринованими опеньками — добірка рецептів, які стали хітом.
Читайте як приготувати картоплю фрі в мультиварці швидко і смачно. Рецепти з фото.
Візьміть на замітку рецепти тонких млинчиків з яйцями.
Яловичина, тушкована з овочами в духовці
У духовці будь-яке блюдо виходить смачним, особливо зі свининою чи куркою. З яловичиною все складніше, щоб м'ясо не вийшло сухим, потрібно знати деякі секрети.
Склад:
- півкіло яловичини;
- два репчатых цибулі;
- одна морква;
- столова ложка борошна;
- 50 мл томатного соку;
- рослинна олія;
- спеції за смаком;
- запашний перець;
- два лаврових листа;
- окріп води.
На приготування йде годину.
Калорійність становить 2710 ккал.
Яловичину потрібно промити, обсушити на паперовому рушнику і нарізати на шматочки. М'ясну м'якоть злегка відбити молоточком, поперчити, посолити і обваляти в борошні.
Сковорідку поставити на плиту, добре розігріти, додати масло і викласти м'ясо на порції. Обсмажити з двох сторін по п'ять хвилин до золотистої скоринки постійно помішуючи.
Цибулю і моркву очистити, промити і підготувати до гасіння. На окремій сковороді обсмажити цибулю і моркву, додати томатний сік і тушкувати все ще п'ять хвилин.
Підготувати форму для запікання. На дно форми викласти половину смаженої цибулі з морквою, зверху покласти шматочки яловичини, закрити всі залишилися овочами, додати води до половини, лавровий лист і запашний горошок.
Поставити в духовку на півтори години.
Подається страва з гарніром з овочів, рису або макаронів.
Приємного апетиту!
Корисні поради
Не все знають і вміють вибирати м'ясо. Свіже м'ясо яловичини або свинини має червоний або рожевий колір, баранина — малиновий відтінок. Жир молодого м'яса має білий колір, а старого — жовтуватий.
Сире м'ясо, як правило, містить багато бактерій, тому його не можна тримати поряд з іншими продуктами.
Зберігати в морозильнику його потрібно попередньо звільнивши від целофану, поклавши в керамічний або емальований посуд і закрити зверху папером для випічки або марлею.
Розморожувати м'ясо краще повільним способом. З вечора зняти з морозилки і поставити в нижній ярус холодильника. Ні в якому разі не можна класти в гарячу воду, оскільки це може викликати псування продукту.
Солити м'ясо потрібно перед готуванням, якщо його попередньо посолити, то при смаженні або варінні воно вийде сухим і жорстким.
Обсмажувати шматки м'яса або котлети завжди потрібно на сильному вогні, це допомагає зберегти всі соки всередині яловичини або свинини.
Якщо у сковорідку, де смажиться м'ясо, покласти шматочки моркви, воно не підгорить.