04 июнь 2019 12 710

Як смачно приготувати маринад для свинячих реберець в духовці і на мангалі

З свинячих реберець можна приготувати дуже багато страв, найголовніше — відразу вирішити, що саме ви будете готувати. Наприклад, реберця з дуже тонким шаром м'яса на них будуть гарні для супів, а ось для ароматної страви, приготованої на грилі, вибирайте ті реберця, на яких є видимий шар м'яса з невеликим прошарком сала.

Якщо ви хочете здивувати всіх гостей смачними реберцями, запеченими на решітці, то залиште їх в маринаді на 5-6 годин, а потім смажте, постійно збризкуючи їм.

Духовка також надає багато можливостей для приготування незабутнього страви, важливий лише підібраний маринад.

А який з них вибрати, ви можете прочитати в цій статті.

Прості рецепти маринадів для свинячих реберець в духовці

  1. Для першого маринаду вам знадобиться:
  • 2 середні цибулини;
  • 3 столові ложки олії;
  • 2 столові ложки майонезу;
  • Перець - будь запашний на ваш розсуд, лавровий лист, улюблені приправи сіль.

Візьміть півкілограма свинячих ребер.

Наріжте цибулю на шматочки невеликого розміру і прокрутіть його в м'ясорубці. Ретельно змішайте всі інші інгредієнти і додайте до них цибульну масу. Покладіть реберця в отриманий маринад і залиште в холодильнику або будь-якому іншому прохолодному місці на 6 годин.

Блюдо придбає неповторний смак прянощів і аромат запашного перцю. Якщо ви любите погостріше, можна додати трохи більше червоного пекучого перцю, але врахуйте, що дітям та деяким дорослим, як правило, подобаються м'які смаки.
  1. Для приготування другого маринаду візьміть:
  • 3 столові ложки будь-якого рослинного масла;
  • 3 столові ложки соєвого соусу;
  • 6-7 зубчиків часнику;
  • Половина чайної ложки чорного запашного перцю;
  • 100 мл води;
  • Столова ложка гірчиці;
  • Паприка, кмин, сіль за смаком.

Дана кількість маринаду розрахована на 800 грам свинячих ребер.

Цибулю почистіть і поріжте великими кільцями, посоліть і ретельно розімніть руками, поки він не пустить сік.

Часник дрібно поріжте і змішайте з цибулею. Розчиніть сіль і цукор у воді.

Змішайте всі інгредієнти між собою і добре перемішайте.

Такий маринад робиться дуже швидко, а смак виходить насиченим і яскравим. Залиште реберця в будь-якому прохолодному місці на годину і сміливо запікайте в духовці. Результат перевершить всі ваші очікування!

  1. Для третього маринаду заздалегідь підготуйте наступні продукти:
  • Полкружки пива;
  • Півкілограма помідорів;
  • 3 середні цибулини;
  • Столова ложка коньяку;
  • 1 болгарський перець;
  • Сіль і петрушка — за смаком.

Цей рецепт маринаду також розрахований на 600 - 800 грам свинячих реберець.

Поріжте великими кільцями цибулю, посоліть і розімніть його руками, поки той не дасть сік.

До цибулі додайте нарізані на середні шматочки помідори, перець і петрушку, а потім вилийте пиво і коньяк. Все ретельно перемішайте.

Залиште реберця маринуватися в будь-якому прохолодному місці на годину і відправляйте в духовку. Захоплені очі були все скажуть самі за себе!

Як приготувати маринад для свинячих реберець на мангалі

  1. Для приготування цього маринаду підготуйте наступні інгредієнти:
  • 3 цибулини;
  • 300 грам кефіру;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • За 30 грамів кропу і кінзи;
  • Сіль і перець — за смаком.

Це кількість маринаду розрахована вже на велику порцію - 1.5 кілограма ребер. Кефір повинен лише злегка покрити реберця, інакше замість ніжного смаку, вони придбають неприємний кисломолочний.

Дійте за вже знайомою схемою: наріжте цибулю на великі кільця і відіжміть їх до появи соку, попередньо посоливши. Часник дрібно наріжте і змішайте з цибулею. Додайте в каструлю дрібно нарізану зелень і залийте все кефіром. Добре перемішайте, поперчіть і можна приступати до маринування. Залиште реберця не менше ніж на 4 години.

  1. Для того щоб приготувати маринад на основі меду та пива візьміть на кілограм ребер):
  • 3 столові ложки рідкого меду;
  • 250 мл пива, краще світлого.
  • 5 зубчиків часнику;
  • 5 середніх цибулин;
  • 1 лимон;
  • 3 столові ложки оцту;
  • Сіль, мелену паприку, перець за смаком.

Цибулю, нарізану великими кільцями і підсолений, відіжміть до появи соку. Часник дрібно наріжте і додайте в каструлю до цибулі, перемішайте.

Видавити лимонний сік і змішайте його з медом, пивом і оцтом. Додайте до цибулі і часнику і перемішайте всі інгредієнти між собою. Тепер до цієї і без того ароматної суміші додайте спеції і приправи і залийте отриманим маринадом ребра. Залиште їх на 6 годин під гнітом.

  1. Для винного маринаду візьміть на 1.5 кілограма реберець):
  • 200 мл білого сухого вина;
  • 2 столові ложки лимонного соку;
  • 4 столові ложки соєвого соусу;
  • Столову ложку цукру;
  • По 2 чайні ложки крохмалю і імбиру;
  • Столову ложку цедри лимона;
  • Півсклянки теплої кип'яченої води;
  • Сіль, перець за смаком.

Рецепт цього маринаду до неподобства простий, але його вишуканий смак ніколи цього не видасть. Спочатку ретельно змішайте всі сипучі інгредієнти між собою: цукор, крохмаль, імбир, сіль і перець, а також цедру. Тепер вливайте в каструлю вино, лимонний сік, воду і соєвий соус. Добре промешайте, щоб не було грудочок.

Замаринуйте м'ясо на 5-6 годин.

Маринад для баранячих реберець в духовці додасть м'ясу незабутній ніжний, соковитий смак.

Читайте як правильно зробити шашлик з баранини з цибулі, томатів, з мінеральної води.

Шашлик з індички по вірменськи. Дізнайтеся, як готувати, які спеції додавати, з чим подавати в нашій статті.

Поради по приготуванню незрівнянних свинячих реберець

  1. Небажано купувати заморожені ребра, але, якщо ви все-таки придбали їх, то розморожуйте повільно. Це дозволить зберегти соковитість і смак.
  2. Найзручніше є цей делікатес, розділеним на шматочки по 3-5 ребер;
  3. Мінімальним часом для гарного маринування страви вважається 4 години, але якщо ви залишите реберця на всю ніч, то смак буде більш яскравим і насиченим;
  4. Щоб м'ясо ще краще просочилося смаком спецій і приправ, а також залишилося соковитим, при готуванні його потрібно постійно перевертати і збризкувати маринадом;
  5. Смажити їх достатньо 20-30 хвилин;
  6. Для красивої скоринки за 10 хвилин до закінчення готування реберця необхідно рясно змастити маринадом;
  7. Щоб визначити готовність блюда, звертайте увагу не тільки на красиву, золотисту скоринку, але і на сік: в готових реберцях він буде прозорим;
  8. Дуже смачні реберця виходять, якщо їх тушкувати пару годин вже після приготування. Ніжне м'ясо буде відходити від кістки і передасть вам весь свій смак і аромат;
  9. Ви можете експериментувати з маринадами і навіть створити свій фірмовий. Реберця відмінно маринуються в кисломолочних напоях, мінеральній воді, вині, йогурті, кока-колі, пиві. Поєднуються вони з багатьма овочами: перцем, помідорами, баклажанами, кабачками і практично будь-якими іншими. Все залежить лише від вашої фантазії!

У літній сезон немає нічого кращого, ніж влаштувати сімейне барбекю на природі і подати в якості основної страви апетитні свинячі реберця. У холодну ж пору року, прекрасною альтернативою таким посиденьок можуть стати ваші фірмові реберця, приготовлені в духовці, як відмінний привід прийти гостям! Приємного апетиту!

Що ще почитати: