18 май 2019 1 111

Як приготувати карбонару з беконом в домашніх умовах

Карбонара з беконом готується дуже просто. Існують різні рецепти з додаванням різних інгредієнтів. Це можуть бути гриби, вершки, помідори черрі. Для соусу часто використовується біле вино. Можна навіть приготувати це блюдо з використанням мультиварки.

Карбонара – це страва італійського походження, яке вважається найсмачнішою пастою. Дане блюдо, приготоване в дуеті з беконом, сподобається багатьом любителям жирної і калорійної їжі. До його складу входять спагеті зі спеціальним соусом, який і називається карбонарой. Розглянемо детальніше найбільш відомі рецепти приготування цієї пасти.

Карбонара з беконом: простий рецепт
Інгредієнти Кількість
спагетті - 300 грам
бекон - 200 грам
яйце - 2 шт.
курячий жовток - 1 шт.
оливкова олія - 2 стіл. ложки
сир «Пармезан» - 50 грам
сир «Пекоріно» - 50 грам
сіль і перець - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 342 Ккал

Цей рецепт дуже простий і не займе багато часу.

Процес приготування:

  1. Поставити каструлю для приготування спагетті на плиту з водою;
  2. Паралельно можна зайнятися приготуванням соусу;
  3. Дрібно порізати бекон і обсмажити в сковороді з використанням оливкової олії. Довести до готовності і викласти в окрему ємність;
  4. До бекону додати яйця і один жовток. Також подрібнити на тертці сир і додати в суміш. Налити трохи води і ретельно перемішати. Поперчити і посолити, знову ретельно вимішати складу;
  5. Готові спагетті висипати готовий соус і перемішати з високою швидкістю. Страва повністю готове до вживання.

Карбонара з беконом і вершками

Попередньо необхідно підготувати всі складові рецепту:

  • приблизно 250-300 грамів спагетті;
  • бекон в кількості 100 грам;
  • чотири курячих жовтка;
  • вершки об'ємом 100 мл;
  • сир «Пармезан» у кількості 50 грам;
  • один часниковий зубчик;
  • петрушка – використовуються тільки листочки з двох гілочок;
  • сіль;
  • перець.

Час приготування – 35 хвилин.

Калорійність – 387 ккал у 100 грамах.

Поетапне приготування пасти:

  1. В першу чергу, необхідно зайнятися беконом. Нарізати його потрібно у вигляді досить тонкої соломки. При бажанні можна подрібнити його у вигляді кубиків;
  2. Почистити часник, помити і подрібнити за допомогою ножа;
  3. Для обсмажування необхідно використовувати сковороду з глибокими бортиками. В ній обсмажується бекон протягом декількох хвилин для повного випаровування жиру;
  4. Додати до бекону часник і ще трохи обсмажити;
  5. Висипати попередньо подрібнену петрушку і мелений перець. Ретельно перемішати і зняти сковороду з вогню;
  6. В окремій ємності змішати жовтки курячого яйця, вершки, «Пармезан», попередньо подрібнений на тертці, і перець з сіллю;
  7. Ретельно перемішати. Головне при цьому ні в якому разі не збивати соус;
  8. Тепер можна зайнятися самими спагетті. Для цього в ємність наливається велику кількість води, підсолювати, доводиться до кипіння. В неї занурюються спагеті;
  9. На упаковці завжди вказується час для приготування. Варити потрібно спагетті завжди на 1 хвилину менше заданого часу;
  10. Злити воду зі спагеті через друшляк і висипати туди підготовлений бекон з приправами;
  11. Тепер можна вилити соус і дуже швидко все перемішати. Від гаряче температури спагетті соус швидко дійде до готовності.
  12. При подачі на стіл можна присипати окремо кожну порцію подрібненим сиром «Пармезан» і зеленню петрушки.

Рецепт пасти карбонара з беконом панчетта і білим вином

Для цього рецепта потрібні такі інгредієнти:

  • чверть склянки оливкової олії;
  • бекон панчетта в кількості 250 грамів;
  • половина склянки білого сухого вина;
  • п'ять яєчних жовтків;
  • сир «Пармезан», попередньо подрібнений на тертці в кількості 90 грам;
  • чверть склянки сиру «Пекоріно Романо»;
  • спагетті в кількості 0,5 кг;
  • три часникового зубчики, попередньо подрібнених;
  • сіль;
  • мелений чорний перець.

Час приготування – 20 хвилин.

Калорійність – 701 ккал в одній порції страви.

Процес приготування пасти:

  1. У каструлі великих розмірів закип'ятити воду в кількості 4 л;
  2. Подрібнити сир «Пекоріно Романо» на самій дрібній тертці;
  3. Взяти велику сковороду і поставити на вогонь середньої інтенсивності. Розігріти в неї оливкова олія практично до температури кипіння;
  4. Бекон, попередньо нарізаний на невеликі шматочки, викласти в мало і смажити до тих пір, поки він не стане хрустким;
  5. Потім додати подрібнений часник і вилити все підготовлене вино;
  6. Смажити до тих пір, поки алкогольний запах зовсім не вивітриться. Кількість вина повинно помітно зменшитися;
  7. Прибрати з плити, але кришку відкривати не варто;
  8. В окремій ємності добре збити сир та яйця;
  9. Вода для спагетті вже закипіла, і можна насипати в неї сіль в кількості однієї столової ложки, висипати спагетті добре перемішати по мірі можливості. Варити до готовності;
  10. Злити воду через друшляк, але обов'язково залишити трохи (приблизно половину склянки);
  11. Викласти спагеті в попередньо кілька підігріту ємність;
  12. Перевірити, якщо вони недостатньо мокрі, то варто додати трохи залишеної води;
  13. Вилити підготовлений соус з сиру і яєць. Перемішати;
  14. Додати також приготований бекон з білим вином. Посолити і поперчити, добре перемішати і подавати на стіл.

Суп з пельменями — здавалося все так просто, але й у цієї страви є свої секрети. Читайте як правильно готувати його.

Читайте як правильно зварити курячу грудку для супу в нашій статті.

Рецепт смачної юшки з голів судака з покроковими фото і кулінарними підказками.

Паста карбонара з беконом, помідорами чері, базиліком і вершками

Для того щоб приготувати це блюдо потрібно:

  • спагетті в кількості 65 грам;
  • бекон у кількості 40 грам;
  • олія оливкова об'ємом 10 мл;
  • вино біле сухе-об'ємом 10 мл;
  • часниковий зубчик, попередньо дуже дрібно подрібнений;
  • вершки (жирність 35%) у кількості 65 грам;
  • жовток одного яйця;
  • сіль;
  • білий перець мелений;
  • один помідор черрі;
  • щіпка сушеного базиліка;
  • сир «Пармезан», попередньо подрібнений в кількості 10 грам.

Час приготування – 15 хвилин.

Калорійність – 848 ккал в одній порції страви.

Безпосереднє приготування:

  1. Відварити спагеті до стану, який професійною мовою називається «аль-денте»;
  2. Одночасно можна зайнятися підготовкою соусу;
  3. Бекон розділити на досить великі шматочки, обсмажити на сковороді з додаванням оливкової олії;
  4. Додати подрібнений часник і біле вино. Смажити до тих пір, поки вино не зменшиться в об'ємі, а алкогольний запах не зникне;
  5. Додати спочатку спагетті в соус;
  6. Потім слідують вершки;
  7. Потім підходить чергу приправи: сіль, білий перець мелений, базилік. Залишити до випарювання вершків;
  8. Додати жовток одного яйця і перемішати спагеті;
  9. Перекласти їх у тарілку, поверхню посипати сиром «Пармезан»;
  10. Розрізати помідор на дві частини і прикрасити страву. Можна подавати до столу.

Спагетті карбонара з беконом і грибами в мультиварці

Будь господині сподобається готувати спагетті в мультиварці, оскільки це набагато простіше і все одно дуже смачно. Для приготування необхідно:

  • спагетті в кількості 300 грам;
  • бекон в кількості 350 грам;
  • гриби в кількості 250 грамів;
  • сир в кількості 200 грам;
  • вершки обсягом 200 мл;
  • томатна паста в кількості двох столових ложок;
  • три часникового зубчики;
  • вершкове масло;
  • сіль;
  • перець;
  • зелень.

Час приготування – 20 хвилин.

Калорійність – 887 ккал в 100 грамах страви.

Етапи приготування пасти:

  1. Подрібнити бекон, гриби очистити і також подрібнити;
  2. Часник також очистити і дуже дрібно подрібнити;
  3. Чашу мультиварки змастити вершковим маслом і обсмажити гриби, бекон на режимі «Смаження». В кінці додати часник;
  4. Потім додати туди ж томатну пасту, зелень. Через дві хвилини налити вершки;
  5. Дочекатися моменту закипання суміші, при цьому постійно помішуючи;
  6. Спагеті відварити окремо;
  7. Злити з них воду через друшляк і викласти в ємність;
  8. Вилити до них підготовлений соус.

Корисні поради

  1. Часто пасту карбонара додається ще й червоне вино. Досить буде всього лише кількох крапель, але при цьому страва набуде незабутній смак і аромат;
  2. Для більш насиченого смаку варто додавати кілька сирів, як мінімум два;
  3. Для пасти бажано використовувати тільки оливкове масло.

Паста карбонара відмінно підходить для шанувальників італійської їжі. Це блюдо дуже калорійне, але, незважаючи на це, володіє неповторними смаковими характеристиками.

Що ще почитати: