Вершковий соус: секретні рецепти заправок для спагетті
Паста або спагетті – це, як усім нам відомо, найвідоміше і популярне італійське блюдо.
Воно подається до столу з різними приправами.
Самим рекомендованим соусом для спагетті став вершковий.
Його просто і легко приготувати.
Вперше він був сготовлен у Франції.
Приправа-заливка універсальна і підходить до риби, м'яса, морепродуктів, овочів, піцу, ну і, звичайно ж, до вищезазначених спагетті.
Нижче ми наводимо вам різноманітні рецепти вершкових соусів для спагетті.
Основою їх є напівжирні вершки.
Краще всього брати 20-ти відсоткові середньої жирності, вони оптимально підходять.
Страви, приготовлені з таким соусом, відрізняються ніжністю і легкістю.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
вершків (краще пожирніше) - | 250 мл |
вершкового масла - | 50 грамів |
часнику - | один зубець |
сіль - | за смаком |
нарубаної петрушки - | три столові ложки |
чорний перець - | за смаком |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 142 Ккал |
Етапи кулінарної обробки:
- На плиті (повільний вогонь) розтоплюємо масло.
- Додаємо вершки і п'ять хвилин варимо.
- Подрібнюємо петрушку.
- Ріжемо часник.
- Додаємо часник і петрушку в вершки, при цьому перемішуючи їх.
- Підливку солимо, доводимо до кипіння і відразу ж знімаємо.
Відеозапис продемонструє весь процес приготування цього простого рецепту:
«Карбонара»
Необхідні продукти:
- бекон чи грудка – 300 г;
- Пармезан – 100 г;
- вершки 20% — пакет;
- жовтки – 5;
- сіль;
- зубець часнику;
- олія оливкова — 2 ст. ложки;
- перцю – трохи.
Приготування:
- Зубець часнику подрібнюємо.
- На сковорідці розігріваємо оливкову олію в зазначеній кількості і смажимо його.
- Грудинку і бекон дрібно нарізаємо.
- Все це теж обсмажуємо.
- Пармезан тремо на тертці.
- Жовтки збиваємо до з'явилася піни.
- П'ять жовтків з сиром, додаємо в приготовані вершки.
- Ретельно перемішуємо компоненти заправки.
- Варимо макарони.
- Коли будуть готові, додаємо до прожареної грудинці і виливаємо туди заправку. Все солимо і посипаємо чорним перцем.
«Карбонара» зводить з розуму любителів італійської пасти, тому що виходить надзвичайно смачно!
Давайте ще раз переконаємося в цьому, тільки тепер у відео-сюжеті:
Вершково-майонезний варіант
Потрібно взяти:
- вершків – пакет (200мл);
- гірчиці — столову ложку;
- лимонного соку – столову ложку;
- сіль;
- пакетик майонезу (100г).
Етапи приготування прості до межі:
- Всі продукти змішуємо і все – ваша підлива готова!
- Прикрашаємо зеленню, можна побризкати лимоном.
Рецепт вершково-грибного соусу для спагетті
- грибів – 1 кг;
- нежирних вершків – пакетик (200мл);
- борошна – дві ст. ложки;
- цибулі ріпчастої – велику головку;
- вершкового масла – 50 г;
- рослинної олії – 2 ст. ложки;
- солі — щіпку.
Етапи приготування покроково:
- Гриби нарізаємо дрібними шматочками.
- Цибулю ріжемо дрібними кубиками.
- Обсмажуємо цибулю на сковорідці.
- Додаємо гриби на сковорідку і смажимо до зникнення вологи.
- На окремій сковорідці на вершковому маслі обсмажуємо борошно.
- Заливаємо вершки і перемішуємо.
- Заважаємо все. Після придбання необхідної консистенції вимикаємо і охолоджуємо. Переливаємо в спеціальний посуд.
- Подаємо на стіл спагетті з вершково-грибним соусом.
Пропонуємо подивитися відео, в якому така вершково-грибна підлива описується поетапно:
Вершковий соус з томатами для спагетті
Необхідні продукти:
- вершки жирністю 20 відсотків — 50-60 мл;
- сушений орегано – одна щіпка;
- сіль;
- цибуля-порей – близько 3-х сантиметрів;
- часник – один зубець;
- томати – 400 г;
- базилік – невелика жменька;
- паста «Пенне клунь атонові» (можна й іншу) – 200 г;
- оливкова олія;
- мелений перець.
Опис етапів готування вершково-томатного соусу для спагетті:
- Цибулю, смажимо разом з цибулею в оливковій олії.
- Помідори дрібно нарізаємо і додаємо в сковорідку.
- Готову загуслу суміш блендером заважаємо до стану пюре.
- Всі кладемо в каструлю і підігріваємо до початку кипіння.
- Солимо і перчимо.
- Додаємо базилік.
Рецепт соусу з остринкой — вершково-часниковий
- вершки пожирніше – 100 мл;
- масло вершкове – дві столові ложки;
- білий часник – 2 зубці;
- ріпчаста цибуля — 1 головка;
- високосортний пшеничне борошно – дві столових ложки;
- горіх мускатний – одна щіпка;
- чорний перець — щіпка;
- сіль.
Вершково-часниковий соус для спагетті готується наступним чином:
- Цибулю і часник дрібно нарізаємо.
- Масло розігріваємо на сковорідці і викладаємо їх туди.
- Висипаємо борошно і все це продовжуємо нагрівати.
- Виливаємо половину вершків.
- Заливаємо іншу половину і все варимо 3-5 хвилин на невеликому вогні.
- Додаємо мускатний горіх.
- Все солимо і перчимо.
- Знімаємо сковороду з плити і накриваємо кришкою. Попередньо для того щоб не утворилася скоринка, додаємо масло.
- Потім прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.
Порада: для обжарювання можна використовувати оливкову або іншу рослинну олію.
Соус пікантний з вершками і сиром
Необхідні продукти:
- пачка спагетті – 400 г;
- твердий сир -175 г;
- вершки – пакет (200 мл);
- часник – 2 зубці;
- чорний перець;
- натертий мускатний горіх;
- волоські горіхи – жменя (50 г).
Вершково-сирний соус для спагетті готується так:
- Макарони відварюємо в підсоленій воді до готовності.
- Вершки виливаємо в каструлю і нагріваємо.
- Сир натираємо на тертці.
- Всі приправляємо размятым часником, мускатним горіхом і перцем.
- Волоські горіхи обсмажуємо на сковорідці і подрібнюємо.
- Половину волоських горіхів додаємо в нашу підливку.
- Все варимо на тихому вогні 3 хвилини.
- Спагетті заливаємо приготовленою підливою і подаємо до столу.
Рецепти приготування бешбармака для почесних гостей вашого будинку. Це блюдо буде схвалено неодмінно, адже і на смак, і на вигляд воно чудово!
Все ніяк не наважуєтеся приготувати Пилюску, так як боїтеся, що не вийде? Відкиньте сумніви! Тут наші кулінари навчать вас всім хитрощам і покроково опишуть кожен рецепт цієї закуски.
Якщо ви ходите в спортзал і при цьому хочете скоріше скинути зайву вагу, то вашими вірними супутниками стануть протеїнові коктейлі. У цій статті ми розповімо все докладно.
Поради кулінарів-любителів
Прочитавши ці рецепти, багато хто подумає, що готувати вершковий соус просто.
Частково вони будуть праві.
Але є і невеликі хитрощі при приготуванні.
Кулінари дають пораду, пов'язаний з перепадом температур при приготуванні: у суміш, яка кипить необхідно додавати охолоджене, а не підігріте молоко.
Готову підливку прикрашають за допомогою нарізаної зелені: петрушка, базилік, орегано, кріп, цибуля зелена.
Для того щоб жовтки не згорталися, її треба готувати на водяній бані.
Після охолодження наша підлива може загуснути, тому при подачі на стіл її потрібно підігрівати.
Також отриману суміш можна прокрутити в блендері.
Приготовлені спагетті з вершковим соусом в будь-якому варіанті рекомендується посипати сиром, натертим на тертці.
Якщо хочеться чого-то вже зовсім особливого, то рекомендуємо приготувати наступний відео-рецепт, який по гідності оцінять любителі креветок: