Як приготувати салат з капустою і морквою з оцтом
Взимку людині необхідно підтримувати організм вітамінами. Регулярне вживання овочів і фруктів допоможуть зміцнити імунну систему, додадуть сил і бадьорості на весь день. Їжа з вітамінізованих продуктів повинна бути не тільки корисною, але і смачною. Найбільш доступні продукти в холодну пору року – ця капуста і морква. Розглянемо кілька варіантів приготування салатів з цих інгредієнтів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
капуста (білокачанна) - | 800 г |
невелика морква - | 2 шт. |
яблуко кисло-солодке - | 1 шт. |
сіль - | щіпка |
оцет (яблучний) - | 5 ст. л. |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 32 Ккал |
Інструкція по приготуванню:
- Всі продукти ретельно вимити. Морква і яблуко почистити;
- Нарізати капусту соломкою, як подобається, і помістити в глибоку посуд. Щоб салат вийшов соковитий, вже нарізану капусту слід трохи обім'яти руками;
- Морква і яблуко краще натерти тертці або в блендері, і відправити до капусти. Також підійде форма нарізки – дрібна соломка;
- Отриману суміш посолити, заправити оцтом. Все перемішати і залишити на 10-20 хвилин. За цей час продукти обміняються соком і вберуть оцет.
Рецепт гострого салату з капусти, перцю з морквою і оцтом
Потрібні наступні інгредієнти:
- капуста – 800 гр;
- перець болгарський – 1-2 шт;
- невелика морковина – 2 шт;
- ріпчаста цибуля – 1 шт велика або 2 шт маленьких;
- часник – 3-5 зубчиків;
- стручковий перець, гострий – ¼ частина (приблизно 10 гр);
- соняшникова олія – 30 мл;
- оцет – 5 ст. л;
- цукор – 1,5 ст. л;
- сіль за смаком.
Час приготування: 2-3 години.
Кількість калорій на 100 гр – 47 ккал.
Інструкція по приготуванню:
- Всі овочі добре промити, почистити від шкірки. У болгарському перці прибрати серединку і промити від насіння;
- Підготовлені продукти дрібною соломкою, покласти в глибокий посуд і перемішати;
- Цибулю також довільно, за бажанням і підсмажити на соняшниковій олії до золотистого стану, після чого додати до нарізаних продуктів.
Як приготувати заправку? Підготовлені зубчики часнику і гострого перцю дуже дрібно нарізати, подрібнити. У маленьку глибоку тарілку налити необхідну кількість оцту, додати туди часник, цукор і сіль.
Змішані інгредієнти залити отриманою сумішшю, перемішати і поставити в холодильник на нижню поличку, на 2 години. В готову страву можна додати зелень, за бажанням.
М'ясний рулет з яйцем в духовці — це страва стане справжнім хітом.
Читайте як приготувати піцу з фаршем і грибами — фото-рецепт з підказками.
Візьміть на замітку рецепт пісного супу з червоної квасолі.
Капустяний салат з морквою, оцтом і майонезом
Овочеве холодне блюдо відмінно поєднується з майонезом, але тоді його не можна вважати дієтичним. Майонез – продукт досить калорійний, але будь-які кулінарні приготування з них дуже смачні і ситні.
Потрібні наступні інгредієнти:
- капуста – 800 гр;
- невелика морковина – 1-2 шт;
- цибуля – 1 шт;
- огірок свіжий – 2 шт;
- оцет – 3 ч. л;
- майонез – скільки зажадає салат;
- сіль і чорний мелений перець — скільки зажадає салат;
- цукор – 1-2 ч. л.
Час приготування: 40 хв.
Калорійність на 100 гр – близько 200 ккал.
Інструкція по приготуванню:
- Всі овочі промити, почистити. Огірок почистити від шкірки, якщо вона жорстка;
- Капусту, моркву, огірок порізати дрібною соломкою. Все перемішати в глибокій посуді;
- Цибулю дрібно порізати, можна кубиками або соломкою. Додати до попередніх інгредієнтів;
- Отриману суміш заправити оцтом і спеціями, додати цукор і ретельно перемішати;
- Овочів необхідно настоятися кілька хвилин, щоб пустити сік, до 20 хв. Потім заправити майонезом, можна перед подачею.
Салат буряково-капустяний з морквою
Буряк – корисний продукт, який слід вживати кожен день як у вареному, так і в сирому вигляді.
Потрібні наступні інгредієнти:
- капуста – 800 гр;
- невелика морковина – 1-2 шт;
- буряк цукровий – 2 шт;
- огірок – 1 шт;
- оцет (підійде яблучний) – 3 ст. л;
- цибуля – 1 шт;
- соняшникова олія – 2 ст. л;
- сіль за смаком.
Час приготування: 40 хв.
Кількість калорій на 100 гр – 110 ккал.
Інструкція по приготуванню:
- Всі овочі, крім буряків, промити, почистити нарізати соломкою. Перемішати і додати нарізану цибулю;
- Далі, в нарізку додати оцет і спеції. Залишити салат на 20 хв;
- Буряк необхідно проварити деякий час, приблизно 20 хв. Потім почистити і порізати дрібною соломкою. До неї додати соняшникову олію;
- Після того, як капустяна нарізка настоялася, додати буряк з соняшниковою олією. Все перемішати, перед подачею прикрасити свіжою зеленню.
Поради на замітку
Салат зі свіжих овочів готується дуже швидко. Дуже добре вживати вранці, коли шлунок потребує пробудження, і ввечері. Господиням варто пам'ятати деякі поради:
- Замість оцту допустимо використання лимонного соку. Також добре підходить соєвий соус;
- Домашній майонез більше підходить для салатів і є менш калорійний;
- Якщо використовувати свіжий лук, то смачніше буде, якщо його попередньо замаринувати;
- Для цього знадобитися: оцет – 4 ст. л; цукру і солі по чайній ложці. Нарізану цибулю покласти в цю суміш на пару годин;
- В капустяне страву можна додавати будь-які овочі, які подобаються, підбирати улюблені спеції або експериментувати з заправкою;
- Капуста підходить будь-якого сорту, вибирати краще по сезону і смаковим уподобанням.
На закінчення слід зазначити, що рецептів із приготування овочевих салатів досить багато. У статті описані лише деякі з них. Салати з капусти добре підходять для раціону під час дієти, для тих, у кого проблеми зі шлунком. Таке блюдо корисно їсти дітям для підняття імунної системи та поповнення організму вітамінами.