Як приготувати картопляний рулет з м'ясним фаршем
Приготування займе менше часу, якщо спочатку зварити картоплю. В цей же час можна обсмажити фарш з цибулею на сковороді.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
картоплин - | 6-7 штук |
м'якоті яловичини - | 0,3 кг |
яєць курячих - | 2 штуки |
борошна - | 25 г |
лука - | 1 головка |
спецій - | за смаком |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 306 Ккал |
Економічне блюдо, до якого не потрібно гарнір, досить приготувати легкий овочевий салат.
Готуємо:
- Відварити картоплю, розім'яти. У гарячу масу додати борошно і курячі яйця, добре вимішати.
- Із м'яса приготувати фарш. Потім обсмажити на сковорідці з ріпчастою цибулею, спеціями. За бажанням можна додати свіжий кріп.
- З приготовленої маси сформувати прямокутник. Краще це зробити на харчовій плівці. На прямокутник викласти начинку і загорнути краї, формуючи рулет.
- Виріб зверху змастити яйцем, трохи збризнути рафінованою олією. Запікати в заздалегідь розігрітій духовій шафі приблизно 30 хвилин. Готову страву остудити і нарізати порційно.
Господині на замітку: страву викласти на тарілку, прикрасити нарізаними листям салату і помідорами.
Як готувати зі свинячим фаршем
Знадобляться:
- 1 кг картоплі;
- 2 курячих яйця;
- 200 мл молока;
- 80 р масла «Селянського»;
- 0,5 кг свинячого фаршу;
- 1 цибулина;
- спеції за смаком.
Потрібно: 1 год. Калорійність 1 порції: 315 ккал.
Як приготувати:
- У гарячу протерту варену картоплю влити 200 мл молока, додати сирі яйця, розм'якшене масло, сіль і ретельно перемішати.
- Для начинки додати у фарш рубаний лук, за смаком спеції, обсмажити до готовності.
- Підготовлене картопляне тісто розкласти на харчову плівку, в центрі помістити начинку. Краї тіста щільно з'єднати, формуючи рулет. Готовий виріб перекласти швом вниз на змащений лист.
- Зверху полити сметаною, присипати меленими сухарями, злегка збризнути маслом, відправити в гарячу духову шафу на півгодини до утворення рум'яної скоринки.
- Готовий рулет нарізати порціями, змастити олією, викласти на тарілку.
Порада: можна подати до цієї страви сметанний соус.
Картопляний рулет з курячим фаршем
Ця страва завжди виходить красивим і апетитним і тому цілком може стати святковим на будь-якій вечірці.
Потрібні:
- 9-10 картоплин;
- 3 курячих яйця;
- 40 г масла «Селянського»;
- по сіль.
Для курячого фаршу:
- 400 г м'якоті;
- 140 г цибулі;
- за смаком спеції.
Час готування: 1 год. Цінність порції: 325 ккал.
Як приготувати:
- Зробити картопляне тісто. Для цього в варену товчену картоплю додати сирі яйця, масло і сіль. Все ретельно перемішати.
- Щоб приготувати м'ясну начинку, курячу м'якоть потрібно прокрутити на м'ясорубці, трохи обсмажити. Підрум'янити цибулю, з'єднати з фаршем. Всі приправити перцем, посолити.
- Розстелити на столі харчову плівку, викласти картопляну масу і розкачати його в пласт товщиною два сантиметри.
- Розподілити по всьому пласту м'ясну начинку. Підняти краї тіста з допомогою харчової плівки і зліпити рулет. Відправити його у форму, зверху змастити збитим курячим яйцем.
- Поставити на 30 хвилин в духову шафу (розігріти заздалегідь до 180).
Рецепт приготування рулету з картоплі і відвареного м'яса
Потрібні:
- 10-12 картоплин;
- яйце куряче;
- 35 г вершкового масла;
- 80 г сметани.
Для начинки:
- 0,3 г відвареного м'яса;
- 75 г цибулі;
- зварене круто яйце;
- 20 мл рослинного масла без запаху;
- приправи за смаком.
Приготування: 55 хвилин. Цінність 1 порції: 308 ккал.
Як приготувати:
- Відварити картоплю. Злити воду, ретельно розім'яти, вбити яйце сире, додати масло вершкове, сметану, все збити до пишноти.
- Відварне м'ясо прокрутити на м'ясорубці. Обсмажити на олії цибулю. Яйце порубати. Підготовлені інгредієнти перемішати.
- На деко, змащене маслом, викласти рівним шаром пюре, зверху покласти м'ясний фарш, покрити картопляним тестом, зліпити рулет. Змастити яєчним жовтком, відправити запікатися в духову шафу.
Варіант з двома видами фаршу
Якщо набридли звичайні котлети з пюре, приготуйте картопляний рулет.
Вам будуть потрібні:
- 1 кг картоплі;
- 0,3 кг яловичої м'якоті;
- 0,2 кг свинячої м'якоті;
- 2 невеликі цибулини;
- 2 курячих яйця;
- 1 жовток;
- 2 жмені борошна;
- 40 мл молока;
- для смаження масло без запаху;
- петрушка, кріп;
- перець чорний, сіль.
Готування: 1 година 15 хв. Порція: 307 ккал.
Дізнайтеся також, як приготувати рулет з фаршу з начинкою.
На святковому столі почесне місце можуть зайняти рулетики з шинки з сиром. Рецепти їх приготування прості і невигадливі.
А тут ви можете прочитати рецепти рулетів з лаваша з овочами.
Як приготувати:
- М'ясо промити, зробити фарш, прокрутивши шматочки двічі на м'ясорубці. Приправити сіллю, поперчити.
- Цибулину почистити, подрібнити і підрум'янити на сковорідці. Покласти фарш, перемішати і тушкувати до повної готовності. В кінці додати нашатковану зелень.
- Почистити картоплю, зварити. Воду злити, овоч розтовкти і посолити. Дати час для охолодження, потім вбити яйця, добре перемішати. Всипати трохи борошна, ще раз перемішати і додати молоко.
- Пекарську папір змастити олією і помістити на неї картопляну масу шаром в 1 см. Зверху розкласти начинку.
- Прибравши папір помістити у форму рулет, поверхню змастити яєчним жовтком.
- Випікати півгодини при 180 градусах. Готову страву за бажанням припорошити рубаною зеленню, полити свіжою сметаною.
Господині на замітку
Гарним доповненням до рулету буде сметанний соус. Для приготування соусу: злегка обсмажити 20 грам борошна з 20 мл олії, додати ½ склянки води, сметану (250 г). Проварити 5 хвилин, приправити за смаком і процідити.
Сире м'ясо можна замінити вареною, виходить теж смачно. Обсмажити на сковороді пропущене через м'ясорубку варене м'ясо з ріпчастою цибулею, додавши за смаком спеції і зелень.