27 май 2019 2 336

Як приготувати картопляний рулет з м'ясним фаршем

Приготування займе менше часу, якщо спочатку зварити картоплю. В цей же час можна обсмажити фарш з цибулею на сковороді.

Картопляний рулет з яловичим фаршем
Інгредієнти Кількість
картоплин - 6-7 штук
м'якоті яловичини - 0,3 кг
яєць курячих - 2 штуки
борошна - 25 г
лука - 1 головка
спецій - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 306 Ккал

Економічне блюдо, до якого не потрібно гарнір, досить приготувати легкий овочевий салат.

Готуємо:

  1. Відварити картоплю, розім'яти. У гарячу масу додати борошно і курячі яйця, добре вимішати.
  2. Із м'яса приготувати фарш. Потім обсмажити на сковорідці з ріпчастою цибулею, спеціями. За бажанням можна додати свіжий кріп.
  3. З приготовленої маси сформувати прямокутник. Краще це зробити на харчовій плівці. На прямокутник викласти начинку і загорнути краї, формуючи рулет.
  4. Виріб зверху змастити яйцем, трохи збризнути рафінованою олією. Запікати в заздалегідь розігрітій духовій шафі приблизно 30 хвилин. Готову страву остудити і нарізати порційно.

Господині на замітку: страву викласти на тарілку, прикрасити нарізаними листям салату і помідорами.

Як готувати зі свинячим фаршем

В якості соусу можна подати свіжу сметану або несолодкий йогурт, збитий з порубаним кропом.

Знадобляться:

  • 1 кг картоплі;
  • 2 курячих яйця;
  • 200 мл молока;
  • 80 р масла «Селянського»;
  • 0,5 кг свинячого фаршу;
  • 1 цибулина;
  • спеції за смаком.

Потрібно: 1 год. Калорійність 1 порції: 315 ккал.

Як приготувати:

  1. У гарячу протерту варену картоплю влити 200 мл молока, додати сирі яйця, розм'якшене масло, сіль і ретельно перемішати.
  2. Для начинки додати у фарш рубаний лук, за смаком спеції, обсмажити до готовності.
  3. Підготовлене картопляне тісто розкласти на харчову плівку, в центрі помістити начинку. Краї тіста щільно з'єднати, формуючи рулет. Готовий виріб перекласти швом вниз на змащений лист.
  4. Зверху полити сметаною, присипати меленими сухарями, злегка збризнути маслом, відправити в гарячу духову шафу на півгодини до утворення рум'яної скоринки.
  5. Готовий рулет нарізати порціями, змастити олією, викласти на тарілку.

Порада: можна подати до цієї страви сметанний соус.

Картопляний рулет з курячим фаршем

Ця страва завжди виходить красивим і апетитним і тому цілком може стати святковим на будь-якій вечірці.

Потрібні:

  • 9-10 картоплин;
  • 3 курячих яйця;
  • 40 г масла «Селянського»;
  • по сіль.

Для курячого фаршу:

  • 400 г м'якоті;
  • 140 г цибулі;
  • за смаком спеції.

Час готування: 1 год. Цінність порції: 325 ккал.

Як приготувати:

  1. Зробити картопляне тісто. Для цього в варену товчену картоплю додати сирі яйця, масло і сіль. Все ретельно перемішати.
  2. Щоб приготувати м'ясну начинку, курячу м'якоть потрібно прокрутити на м'ясорубці, трохи обсмажити. Підрум'янити цибулю, з'єднати з фаршем. Всі приправити перцем, посолити.
  3. Розстелити на столі харчову плівку, викласти картопляну масу і розкачати його в пласт товщиною два сантиметри.
  4. Розподілити по всьому пласту м'ясну начинку. Підняти краї тіста з допомогою харчової плівки і зліпити рулет. Відправити його у форму, зверху змастити збитим курячим яйцем.
  5. Поставити на 30 хвилин в духову шафу (розігріти заздалегідь до 180).

Рецепт приготування рулету з картоплі і відвареного м'яса

Рулет можна подати до кислого супу, м'ясного бульйону або як самостійне блюдо.

Потрібні:

  • 10-12 картоплин;
  • яйце куряче;
  • 35 г вершкового масла;
  • 80 г сметани.

Для начинки:

  • 0,3 г відвареного м'яса;
  • 75 г цибулі;
  • зварене круто яйце;
  • 20 мл рослинного масла без запаху;
  • приправи за смаком.

Приготування: 55 хвилин. Цінність 1 порції: 308 ккал.

Як приготувати:

  1. Відварити картоплю. Злити воду, ретельно розім'яти, вбити яйце сире, додати масло вершкове, сметану, все збити до пишноти.
  2. Відварне м'ясо прокрутити на м'ясорубці. Обсмажити на олії цибулю. Яйце порубати. Підготовлені інгредієнти перемішати.
  3. На деко, змащене маслом, викласти рівним шаром пюре, зверху покласти м'ясний фарш, покрити картопляним тестом, зліпити рулет. Змастити яєчним жовтком, відправити запікатися в духову шафу.

Варіант з двома видами фаршу

Якщо набридли звичайні котлети з пюре, приготуйте картопляний рулет.

Вам будуть потрібні:

  • 1 кг картоплі;
  • 0,3 кг яловичої м'якоті;
  • 0,2 кг свинячої м'якоті;
  • 2 невеликі цибулини;
  • 2 курячих яйця;
  • 1 жовток;
  • 2 жмені борошна;
  • 40 мл молока;
  • для смаження масло без запаху;
  • петрушка, кріп;
  • перець чорний, сіль.

Готування: 1 година 15 хв. Порція: 307 ккал.

Дізнайтеся також, як приготувати рулет з фаршу з начинкою.

На святковому столі почесне місце можуть зайняти рулетики з шинки з сиром. Рецепти їх приготування прості і невигадливі.

А тут ви можете прочитати рецепти рулетів з лаваша з овочами.

Як приготувати:

  1. М'ясо промити, зробити фарш, прокрутивши шматочки двічі на м'ясорубці. Приправити сіллю, поперчити.
  2. Цибулину почистити, подрібнити і підрум'янити на сковорідці. Покласти фарш, перемішати і тушкувати до повної готовності. В кінці додати нашатковану зелень.
  3. Почистити картоплю, зварити. Воду злити, овоч розтовкти і посолити. Дати час для охолодження, потім вбити яйця, добре перемішати. Всипати трохи борошна, ще раз перемішати і додати молоко.
  4. Пекарську папір змастити олією і помістити на неї картопляну масу шаром в 1 см. Зверху розкласти начинку.
  5. Прибравши папір помістити у форму рулет, поверхню змастити яєчним жовтком.
  6. Випікати півгодини при 180 градусах. Готову страву за бажанням припорошити рубаною зеленню, полити свіжою сметаною.

Господині на замітку

Гарним доповненням до рулету буде сметанний соус. Для приготування соусу: злегка обсмажити 20 грам борошна з 20 мл олії, додати ½ склянки води, сметану (250 г). Проварити 5 хвилин, приправити за смаком і процідити.

Сире м'ясо можна замінити вареною, виходить теж смачно. Обсмажити на сковороді пропущене через м'ясорубку варене м'ясо з ріпчастою цибулею, додавши за смаком спеції і зелень.

Що ще почитати: