Як смачно приготувати індичку у вершковому соусі
М'ясо індички — це дуже ніжне, легке і в теж час поживне м'ясо. Воно містить у своєму складі високий рівень корисних речовин. Крім цього, його можна їсти навіть під час багатьох дієт. З індичого філе можна робити різні страви – запікати, додавати в салати, супи і багато інші частування.
Особливо смачним воно виходить у поєднанні з вершковим соусом. Також його можна поєднувати з сиром, овочами, грибами. Так, як же можна сготовить це м'ясо, щоб воно вийшло смачним.
Розглянемо кілька способів приготування індички під соусом з вершків.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
м'якоть індички - | 700 грам |
цибулин - | 1 штука |
жирних вершків - | 150 мл |
борошна - | 100 грам |
зелені - | 8-10 гілочок |
меленого мускатного горіха - | 1 маленька ложечка |
солі і приправ - | за смаком |
масла рослинного - | для смаження |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 230 Ккал |
Готування:
М'ясо індички потрібно обполоснути в прохолодній воді і просушити рушником з паперової основи. Розрізаємо його на середні шматочки;
Знімаємо з цибулини шкірку і ріжемо соломкою;
Ставимо На плиту сковорідку, наливаємо олію і розігріваємо;
На гаряче масло кладемо м'ясо, шматочки цибулі, наливають невелику кількість води, присипаємо сіллю і чорним меленим перцем;
Готуємо близько 15-20 хвилин під закритою кришкою. Не забуваємо періодично перемішувати всі інгредієнти;
Після цього заливаємо в сковороду вершки, додаємо борошно і ложечку мускатного горіха. Все добре перемішуємо;
Тушкуємо все хвилин 5 на маленькому вогні під закритою кришкою;
Кріп і петрушку дрібно шаткуємо ножиком;
В кінці всі присипаємо зеленню і знімаємо з плити;
Викладаємо м'ясо з соусом на тарілку і подаємо разом з вареною картоплею або спагетті.
Філе індички у вершковому соусі з грибами (печерицями)
Компоненти для готування:
- Півкілограма індички;
- 300 грам шампіньйонів;
- Солодкий перець – 3 штуки;
- 2 часникових зубця;
- 250 мл жирних вершків;
- Два курячих яйця;
- Півпачки вершкового масла;
- Келих білого сухого вина;
- Рослинна олія;
- Трохи солі і чорного меленого перцю.
Скільки готується – 60 хвилин.
Калорійність – 182.
Як робити:
- М'ясо індички промити, обсушити паперовими серветками і розрізати невеликими скибочками;
- У жаровню заливаємо олію, гріємо і викладаємо шматочки м'яса. Засмажуємо до рум'яності;
- Кожен стручок перцю очистити від плодоніжок і насіння. Розрізаємо на тонку соломку;
- В окрему сковорідку кладемо шматочок вершкового масла, протоплюємо і засипаємо на нього соломку перцю. Смажимо хвилин 3-4;
- Гриби миємо, сушимо серветками з паперової основи і ріжемо тонкими пластинками;
- Засипаємо грибні пластинки до перцю і смажимо хвилин 7-8;
- Потім вершки заливаємо в гриби і перець і проварюємо. Тушкуємо овочі в вершках хвилин 3-4;
- Перекладаємо овочі разом з вершками до м'яса, приправляємо перцем, підсолюємо, перемішуємо і закриваємо кришкою. Готуємо 8-10 хвилин;
- Часникові зубчики очищаємо від шкірки, подрібнюємо на дрібні шматочки, викладаємо в овочі, змішуємо і готуємо ще хвилини 3-4;
- Розбиваємо курячі яйця, поділяємо білки і жовтки;
- Жовтки змішуємо з білим сухим вином, гарненько збиваємо до однорідності;
- Соусом з вина і жовтків поливаємо готове м'ясо з грибами і перцем.
Індичка у вершковому соусі з білим вином в мультиварці
Що потрібно:
- 800 грам індички;
- Вершки 20 %-ной жирністю – 250 мл;
- Склянка білого сухого вина;
- Гриби печериці – 200 грам;
- Головка ріпчастої цибулі;
- Одна морквина;
- Вода – півсклянки;
- Рослинна олія;
- Скибочка сиру пармезану на 100-150 грам;
- Запашний перець – 5-6 горошин;
- Трохи солі і чорного меленого перцю.
Скільки готується – 1 годину.
Калорійність 1 порції – 242.
Переходимо до готування:
- Моркву чистимо, промиваємо від бруду і протираємо великої стружкою;
- Звільняємо цибулину від лушпиння і рубаємо кубиками;
- Обполіскуємо печериці, просушуємо і ріжемо тонкими пластинками;
- М'ясо індички обполіскуємо і ріжемо середніми брусочками;
- У чашку мультиварки наливаємо рослинне масло, вибираємо програму «Випічка» або «Смаження» і викладаємо туди м'ясо;
- Прожарюємо його хвилин 10, перемішуємо і виливаємо білим сухим вином;
- Потім викладаємо туди печериць пластинки, кубики луки і стружку моркви, все перемішуємо, тушкуємо пару хвилин;
- Після цього заливаємо все вершками, додаємо запашний перець, мелений чорний перець, підсолюємо;
- Вибираємо режим «Гасіння» і готуємо півгодини під закритою кришкою;
- Шматочок сиру пармезану протираємо на крупній тертці;
- Через півгодини до всіх інгредієнтів додаємо протертий сир, перемішуємо і залишаємо нудитися в режимі «Підтримання тепла» 10-15 хвилин;
- Готове м'ясо вийде дуже ніжним, а вино додасть йому соковитість.
Індичка у вершковому соусі з сиром в духовці
Що знадобиться:
- Індичка – 700 грам;
- Гірчиця – ½ великої ложки;
- Паприка -1 маленька ложечка;
- Вершки — 200 грам;
- Шматочок сиру на 150 грам;
- Рослинна олія;
- Трохи солі і чорного меленого перцю.
Період приготування – 1 годину.
Калорійність 1 порції – 245.
Приступаємо до готування:
- Індиче м'ясо промиваємо в прохолодній воді, ріжемо великими квадратами;
- На жаровню наливаємо рослинне масло, ставимо на плиту і гріємо;
- На прогріте масло кладемо м'ясні шматочки і смажимо з двох боків до золотистої скоринки. Обсмажуємо їх хвилин 5-6, не надто довго;
- Форму для запікання промазуємо маслом і кладемо туди обсмажену птицю;
- Вершки заливаємо у велику миску кладемо туди гірчицю, паприку, трохи солі і чорного меленого перцю. Добре змішуємо до однорідної суміші;
- Шматочок сиру протираємо дрібної теркою;
- 2/3 протертого сиру засипаємо в соус з вершків і розмішуємо;
- Заливаємо шматочки м'яса вершковим соусом з сиром;
- Висипаємо зверху залишилася стружку сиру;
- Ставимо форму з стравою в заздалегідь прогріту духовку до 190 градусів і залишаємо запікатися;
- Запікаємо страву приблизно хвилин 30. Якщо раптом сир зверху буде підгоряти, то його можна прикрити шматочком фольги.
Смачний лоранський пиріг з куркою і грибами — ніжний смак і аромат неймовірний.
Філе запеченого лосося припаде до смаку багатьом. Це не тільки смачна страва, але й дуже корисне, так як червона риба має безліч мікроелементів.
Хочеться чогось незвичайно соковитого? Приготуйте курочку гриль в духовці на решітці. Читайте рецепт.
Паста з індичкою у вершковому соусі
Продукти для приготування:
- Половина упаковки пасти;
- Індиче м'ясо – півкілограма;
- Цибуля – 1 штука;
- Борошно – півтори склянки;
- Вершки з 10 %-ної жирністю – 200 мл;
- Шматочок сиру пармезану на 100 грам;
- Щіпка меленої паприки;
- Рослинна олія;
- Трохи солі і чорного меленого перцю.
Час приготування – 40 хвилин.
Калорійність 4 порцій – 670.
Як приготувати:
- З цибулини знімаємо шкірку і розрізаємо її тонкими скибочками;
- На сковороду наливаємо олію, розжарюємо і засипаємо цибулю. Засмажуємо до золотавості пару хвилин. Потім викладаємо його на тарілку;
- М'ясо індички промиваємо, розрізаємо на невеликі квадратики і викладаємо на ту ж сковороду, на якій до цього обжаривался цибулю;
- Обсмажуємо м'ясо всіх сторін пару хвилин, присипаємо з усіх боків борошном, не перемішуємо;
- Через 3-4 хвилин додаємо туди мелену паприку, просмажений цибулю і змішуємо;
- Шматочок сиру протираємо на дрібній тертці;
- Хвилин через 5-7 всі інгредієнти заливаємо вершками, додаємо протертий сир, солимо і приправляємо меленим чорним перцем;
- Всі інгредієнти розмішуємо, прикриваємо кришкою і готуємо 5 хвилин на маленькому вогні;
- На плиту ставимо ємність з водою, додаємо туди сіль і розігріваємо;
- У киплячу воду засипаємо пасту і відварюємо до готовності;
- Готову пасту відкидаємо на друшляк, промиваємо і кладемо в сковороду з м'ясом і вершковим соусом з сиром;
- Все добре перемішуємо, знімаємо з плити і подаємо на стіл.
Тефтелі з індички у вершковому соусі
Що знадобиться:
- 700 грам фаршу з індичого м'яса;
- Одна цибулина;
- 150 грам рису;
- Сіль і трохи чорного меленого перцю;
- Лаврушка – 1 штука;
- Трохи сушеної зелені.
Для соусу:
- 250 мл жирних вершків;
- Цибуля – 1 штука;
- Невеликий шматочок вершкового масла;
- Одна морквина;
- Трохи солі і чорного меленого перцю.
Час готування – 1 годину.
Калорійність 4 порції – 200 ккал.
Як готувати:
- М'ясо промиваємо, нарізаємо середніми шматочками і прокручуємо м'ясорубкою або кухонним комбайном;
- З голівки цибулі знімаємо піну, ріжемо на 4 частини і також пропускаємо разом з м'ясом;
- Сир промиваємо й відварюємо до напівготовності;
- Потім рис додаємо у фарш. Також туди насипаємо сіль, чорний мелений перець, сушену зелень;
- Все ретельно збиваємо до однорідності;
- З готового фаршу робимо невеликі круглі тефтелі;
- Форму для запікання промазуємо рослинним маслом і кладемо туди тефтелі;
- Розігріваємо духовку до 150 градусів і поміщаємо туди тефтелі. Запікаємо їх до злегка рум'яного кольору;
- Поки готуються тефтелі, готуємо соус. Моркву чистимо, миємо і трьом великої стружкою;
- Цибуля звільняємо від лушпиння, ріжемо півкільцями;
- На плиту поміщаємо сковорідку, заливаємо олію і розігріваємо;
- Кладемо на розігріту олію протерту моркву, півкільця цибулі і обсмажуємо;
- Пасеруємо овочі до золотистого кольору. Перемішуємо їх дерев'яною лопаткою;
- Далі до овочевої нарізці додаємо трохи борошна, перемішуємо і смажимо;
- Заливаємо все вершками і додаємо шматочок вершкового масла. Все змішуємо;
- У соус кладемо трохи солі, лаврушку, чорний мелений перець, сушену зелень. Готуємо пару хвилин;
- Виймаємо з духовки підлозі готові тефтелі, заливаємо вершковим соусом і знову відправляємо в духовку;
- Запікаємо до готовності, поки тефтелі не стануть рум'яного кольору.
Макарони з індичкою у вершковому соусі
Продукти:
- Пів кілограма м'яса індички;
- 300 грам макаронів;
- Половина цибулини;
- 300 мл жирних вершків;
- 2 часникових зубця;
- 120 мл грецького йогурту;
- 1 велика ложка кмину;
- Дрібка мускатного горіха;
- Чорний мелений перець – 1/3 маленької ложечки;
- 2-3 гілочки орегано;
- 4-6 гілочок петрушки;
- Рослинна олія;
- Трохи солі.
Скільки готується – 60 хвилин.
Калорійність – 347.
Як готується:
- М'ясо промити, просушити і порізати дрібними скибочками;
- Викладаємо шматочки на розігріте масло і засмажуємо 15-20 хвилин;
- З лука очищаємо від лушпиння і ріжемо на маленькі квадратики;
- Зубчики часнику чистимо і ріжемо дрібними шматочками або протираємо дрібної теркою;
- Додаємо до м'яса нарізану цибулю, часник, кмин, мускатний горіх і орегано;
- Через 3-4 хвилини заливаємо вершки;
- На плиту поміщаємо ємність з водою, додаємо сіль і розігріваємо;
- Засипаємо в киплячу воду і варимо макарони до підлозі готовності;
- Підлозі готові макарони викладаємо в сковороду з м'ясом і вершковим соусом, змішуємо;
- Петрушку шаткуємо на дрібні шматочки і посипаємо макарони з м'ясом і соусом.
Корисні підказки кухарів
- Щоб м'ясо вийшло рум'яним його попередньо можна обваляти в борошні;
- Якщо немає вершків, то їх можна замінити сумішшю з сметани, майонезу і молока;
- Часник краще додавати в кінці приготування і бажано його попередньо прожарити на рослинній олії. Інакше він зіпсує смак вершків;
- Для того щоб соус з вершків вийшов густим, можна додати трохи обсмаженої борошна.
Індичка з вершковим соусом — це дійсно відмінне блюдо, яке буде відмінним пригощанням на сімейну вечерю. Також його можна готувати на різні святкові вечори. Обов'язково додайте в нього прянощі і спеції, вони зроблять його ароматним і дуже смачним.