Як посмажити незвичайні котлети з геркулесу
Піклуючись про близьких, рідних, маленьких діток, експерименти на кухні призвели до створення котлеток з вівсяних пластівців, які носять відоме всім назву «Геркулес» і містить безліч мікроелементів, необхідних для підтримання здоров'я людського організму.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
геркулес (вівсяні пластівці) - | 200 г |
ріпчаста цибуля - | 100 г |
яйце куряче - | 2 шт. |
бульйон (бульйонний кубик зі смаком курки або м'яса) - | 0,4 л |
пісне масло - | 50 г |
борошно кукурудзяне (для панірування) - | 200 г |
сіль, спеції - | по 2-3 г |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 140 Ккал |
Велике вживання даного виду котлет не принесе шкоди здоров'ю і здатне чудово наситити організм, при цьому будучи прекрасним варіантом заощадження бюджету сім'ї.
Підготувавши необхідну кількість бульйону, слід закип'ятити його на плиті і всипати вівсяні пластівці. Їх, періодично помішуючи, варити буквально три хвилини, щоб вийшла досить густа каша для майбутнього фаршу. Знявши з плити остудити.
Поки відбувається охолодження геркулеса, слід очистити і нарізати дрібними квадратиками ріпчасту цибулю. У кашу вбити пару яєць, закинути цибулю, всипати столову ложечку борошна, вибрані спеції, присолити і ретельно перемішати.
Залишилася борошно буде служити для панірування котлет – сформувавши їх, потрібно обваляти в ній. На розігрітій сковорідці котлетки смажаться швидко до красивої рум'яної скоринки з 2-ух сторін приблизно дві-три хвилини.
Страва чудово поєднується зі сметаною або соусом з неї, а їсти можна в гарячому і холодному вигляді, запиваючи чаєм або соком.
Пісні котлети з геркулесу
Прекрасним варіантом для зниження ваги і профілактики появи в організмі зайвого холестерину або холестеринових бляшок може послужити приготування пісних смачних котлет з «Геркулеса». Високий вміст таких мікроелементів, як залізо, калій, йод, фтор, фосфор, сірка, марганець, у вівсяних пластівцях відшкодує запас мінералів і вітамінів в організмі при дотриманні церковного поста або особистому небажання вживати м'ясні продукти. Для приготування страви будуть потрібні:
- картопля – 200 г;
- цибуля – 200 г;
- часник – 10 г;
- геркулес – 200 г;
- вода (овочевий бульйон) – 400 г;
- спеції, сіль – по 5 г;
- олія соняшникова – 40 р.
На створення страви знадобиться близько тридцяти хвилин, а калорійність ста грам пісних котлеток складе 115 ккал.
Можна геркулес залити окропом і залишити набухати пластівці природним шляхом, але це значно збільшить час, витрачений на приготування котлеток.
В іншому випадку воду довести до кипіння, засипати в неї вівсяні пластівці приблизно на три хвилини, часто помішуючи, щоб каша загусла до необхідної консистенції для створення фаршу. Потім її потрібно остудити.
У цей час очистити овочі – картоплю, цибулю, часник, і перекрутити їх на м'ясорубці. У глибокій мисці змішати отриману овочеву суміш, сіль, спеції і з вівсяну кашу.
Обсмажувати На сковорідці в рослинному маслі сформовані столовою ложкою котлети до утворення золотистої красивої скоринки протягом двох хвилин з обох сторін.
До страви можна подати овочеве пюре, салат зі свіжих огірків і помідор, томатний соус.
Котлети з вівсянки і рибного фаршу
Для приготування потрібні такі продукти:
- 0,5 кг фаршу з риби;
- 100 р ріпчастої цибулі;
- 100 г вівсяних пластівців (геркулес);
- 1 куряче яйце;
- 40 г рослинної олії дезодорованої;
- 60 г панірувальних сухарів;
- по 5 г спецій для риби та солі.
Час готування буде складати не більше однієї години, а харчова цінність ста грам даного виду котлет буде дорівнює 140 ккал.
Використовуючи вже готовий рибний фарш на м'ясорубці слід подрібнити тільки один цибуля для більшої однорідності маси для котлет. У глибоку тарілку всипати геркулес, вбити яйце і перемішати.
Залишити на десять хвилин розбухати пластівці. Потім ввести фарш, додати спеції для риби, сіль і цибулька. Ретельно перемішати, накрити рушником і відставити настоятися ще десять хвилин.
Сформувавши чистими руками котлети розміром з велике яйце, обмокнуть кожну в панірувальних сухарях і обсмажити до рум'яного кольору в олії на середньому вогні. Максимально зменшивши вогонь, сковороду накрити кришкою і пропарити, таким чином, котлети ще п'ятнадцять хвилин.
Блюдо поєднується з будь-яким овочевим пюре, м'яким сметанним соусом або просто з овочами.
Салат з сирої буряків — такий салат не тільки дуже смачний, але і дуже корисний Але його потрібно правильно приготувати.
Юшка з голів форелі — приготуйте це блюдо за нашим рецептом.
Як спекти торт «Наполеон» на сковороді, читайте тут.
Корисні поради
Кожна господиня має масу корисних секретів для приготування своїх фірмових страв. Для приготування котлет з геркулесу важливо використовувати тільки пластівці швидкого приготування – це допоможе заощадити час, а вмочаючи вироби в білку, виходить якась плівка на поверхні фаршу, яка допомагає зберегти весь сік в котлетах, роблячи їх більш соковитими. Також слід знати, що:
- При створенні котлет, щоб вони не розпалися на гарячій сковорідці, можна у фарш додати невелику кількість манної крупи – на кілограм фаршу 2/3 столової ложки;
- Використовуючи яйця в фарші, слід спочатку їх збити – цей процес зробить котлети більш пишними;
- Сковороду обов'язково сильно розігрівати – для збереження більшої соковитості і м'якості страви з геркулеса;
- Рибний фарш краще вибрати з товстолобика – його м'ясо смачне і насичене.
Зовсім необов'язково готувати котлети з геркулесу виключно під час церковного посту або в процесі схуднення. Вони можуть стати оригінальним вибором у приготуванні корисних сімейного вечері.