16 март 2019 2 190

Рецепти приготування домашнього печива з геркулесу

Кожна господиня хоч раз в житті готувала це вишукане, розсипчасте, трохи хрустке ласощі – печиво з геркулесу. Дорослі і діти дуже люблять вівсяне печиво. Складно залишитися байдужим до цієї простої, але в той же час дуже смачної випічки.

Як здорово в довгі зимові вечори зібратися з сім'єю за чашкою чаю з малиновим варенням і ароматним печивом, і усвідомити, що це і є просте людське щастя. І в літні полдни, збираючись на природу, обов'язково захочеться взяти з собою жерстяну банку, наповнену домашнім печивом з геркулесу.

На свіжому повітрі так потрібні сили і заряд бадьорості, а цим, як відомо славні вівсяні пластівці. Готується печиво з геркулесу просто, приготування гарантує успіх навіть початківцям. І досвідчені господині знайдуть чому повчитися. Бути може, саме зараз у них з'являться улюблені рецепти.
Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
масло вершкове - 5 столових ложок
вівсяні пластівці дрібного помелу - 250 г
борошно пшеничне - 4 столові ложки з гіркою
розпушувач - пакетик
цукровий пісок - 175 г
сіль - щіпка
яйце - 2 шт.
молоко - 3 столові ложки
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 70 Ккал

Масло розтоплюється в каструлі на невеликому нагріванні робочої поверхні. У миску великого діаметру насипати дрібно помелений геркулес, який заливається нагрітим маслом. Часте помішування допоможе трохи остудити приготовану масу. Борошно, просеянная і змішану з розпушувачем, додається до масла з вівсяної крупою.

Після кладуть цукор, яйця щіпка солі, вливається молоко, і замішується тісто. Потрібна температура розігрітій духовки 180 °С. З тіста створюються грудочки і викладаються на деко, застелене щільним папером. Між грудочками відстань приблизно дорівнює 3 див. Смачне і ароматне печиво з геркулесу буде готове через 30 хвилин.

Рецепт медового печиво з вівсяних пластівців

Склад:

  • вівсяні пластівці – 200 г;
  • пшеничне борошно – 400 г;
  • кефір – 160 мл;
  • мед – 3 столові ложки;
  • цукор – 230 г;
  • м'яке масло вершкове – 250 г;
  • волоський горіх подрібнений – 100 г;
  • яйце – 2 шт;
  • сода – 1 чайна ложка.

Час випікання: 25 хв.

Калорійність в одній штуці: 80 ккал.

Рецепт медового печиво з вівсяних пластівців геркулес простий, як і класичний. Збити 2 яйця до утворення густої піни, потроху всипати цукор. Потім долити кефір з молоком і додати вершкове масло.

В отриману масу поступово вводиться рідкий мед, компоненти ретельно перемішуються. Горіхи і перемелений на м'ясорубці геркулес змішати, а потім всипати в тісто замешиваемое. Сода гаситься невеликою кількістю яблучного оцту, борошно просіюється через сито для збагачення киснем, всі інгредієнти з'єднуються.

Тісто виходить тягуче і густе. З нього легко ліпляться кульки – майбутні печенюшки. Кульки потрібно приплюснути і викласти на деко, змащене невеликим шматочком вершкового масла.

Медове печиво випікається при температурі 180 °С протягом 25 хвилин. В кінці випічки утворюється карамельна скоринка.

Дієтичне печиво з геркулесу без борошна

Склад:

  • вівсяні пластівці — 100 г;
  • знежирений кефір — половина склянки;
  • мед рідкий — столова ложка;
  • родзинки, горіхи і насіння — по 30 грамів кожного компонента;
  • кориця мелена — на кінчику ножа.

Час випікання: 20 хв.

Калорійність в одній штуці: 50 ккал.

У велику миску насипаються вівсяні пластівці і додається кефір. Потрібно дати настоятися отриманої маси в теплі. Через 40 хвилин геркулес набубнявіє, це означає, що продукт може використовуватися для приготування тіста.

Волоський горіх перемелюється через м'ясорубку, родзинки пропарюється. До геркулесу з кефіром додати ложку меду, насіння, волоські горіхи та родзинки. Для аромату всипати корицю, замішати тісто.

За цим рецептом маса виходить досить рідка, тягуча. Духова шафа нагрівається до 200 °С. В маленьку миску наливається проточна вода для змочування рук при ліпленні печива.

Скачати невеликі кульки діаметром 3 см, сплющити кожен трохи і укласти на деко, покритий пергаментом. Через 20 хвилин смачне ласощі готовий.

Пісний морквяний кекс — смачну, а головне корисну страву, яке припаде до душі і дітям, і дорослим.

Борщ з куркою в мультиварці зварити досить просто. Але щоб не вийшла капустяна каша, потрібно слідувати нашим радам.

Попереду свята, тому візьміть на замітку цей цікавий рецепт фаршированої курячої грудки грибами і сиром. Це дуже смачно і оригінально.

Вівсяне печиво з бананами

Склад:

  • мелений геркулес – 100 г;
  • великі банани – 2 шт. середньої величини;
  • ізюм або волоський горіх – 30г;
  • вершкове масло – 10 р.

Час випікання: 15 хв.

Калорійність в одній штуці: 70 ккал.

Це печиво з геркулесу з бананами випікається без додавання борошна, його основою є геркулесові пластівці. Банани беруться великі, вони повинні бути стиглими або навіть переспілими. При виконанні цієї умови банани легко перетворяться в потрібну консистенцію.

Банани розім'яти виделкою, всипати в ємність геркулес, інгредієнти з'єднати один з одним. Подрібнений волоський горіх або пропарений родзинки додається до отриманого пюре з бананів і геркулеса. Маса вимішується.

Вершкове масло викладається деко для змащування. Печиво формується не руками, адже тісто виходить досить рідким.

Столовою ложкою викладається консистенція на деко для запікання. Температура приготування — 200 °С, випікати протягом 15 хвилин.

Геркулесовое печиво на кефірі

Склад:

  • геркулес мелений – 1 склянка;
  • кефір знежирений – половина склянки;
  • квітковий мед – 1 столова ложка;
  • яйце – 1 шт;
  • лимонний сік – 1 чайна ложка;
  • пропарений родзинки – 50 г;
  • сіль – щіпка.

Час випікання: 20 хв.

Калорійність в одній штуці: 55 ккал.

Як приготувати вівсяне печиво з геркулесу на кефірі? У вівсяні пластівці додати кефір, прогрітий до кімнатної температури. Настоювати 15 хвилин. Для пропарювання в миску насипати родзинки і залити його кип'яченою водою. Відокремити яєчний білок і збити його разом з лимонним соком і сіллю для отримання піноутворення.

До пластівців з кефіром додати мед, перемішати інгредієнти. Вилити збитий білок у приготовлену масу. Потім всипати пропарений родзинки. Сильно заважати тісто не рекомендується, головне завдання – збереження білкової піни.

Духовка нагрівається заздалегідь до 180 °С. Тісто виходить досить густим та рідким, викладається маса на деко з пергаментом за допомогою столової ложки.

Випікається печиво за 20 хвилин. Золотава скоринка дасть знати, що продукт можна виймати з духовки.

Печиво з вівсяних пластівців з кунжутом і инжирной начинкою

Склад:

  • вівсяні пластівці – 1,5 склянки;
  • кефір низькокалорійний – половина склянки;
  • мед – 1 столова ложка;
  • кориця на кінчику ножа;
  • розпушувач – 0,5 пачки;
  • інжир і родзинки – 30 г кожного;
  • кунжутне насіння – 50 р.

Час випікання: 15 хв.

Калорійність в одній штуці: 60 ккал.

Геркулес залити кефіром і настоюється чверть години. Додати в отриману масу розпушувач, мед і корицю. Розмішати до однорідності. Ізюм, залитий кип'яченою водою, пропарюється 15 хвилин.

Інжир миється і кришиться невеликими шматочками, змішується з родзинками, отримана маса буде начинкою. З приготованого тесту ліпити невеликі кульки діаметром не більше 3 см Кульки потрібно приплюснути.

З двох отриманих коржів формувати майбутнє печиво. Для цього береться коржик, на середину якої кладуть начинку, краї кріпляться як при ліпленні вареників, мачає в кунжуті. Прогрів духовки до 180 °С.

Печиво викласти на деко з пергаментом і ставиться в духовку на 15 хвилин.

Корисні поради по приготуванню

  1. Тільки охололе вівсяне печиво рекомендується подавати до столу.
  2. Печиво з геркулесу добре сумісний з молочними продуктами. Подається в якості десерту.
  3. Вівсяне печиво з геркулесу рекомендується людям, що дотримують дієту.
  4. Дітям сподобається вівсяне печиво з різними начинками: з кураги і чорносливу, або свіжих ягід, таких як малина, чорниця, вишня.
  5. Добре використовувати в приготуванні печива горіхи, вони додаються в тісто. Перед додаванням горіхи слід подрібнити.
  6. Можливе приготування вівсяного печива з додаванням шоколаду. Шоколад натирається на тертці і додається в тісто. Печиво придбає незабутній насичений смак.
  7. Кефір замінимо низькокалорійним йогуртом.
  8. Сир може також замінити кефір. Але при використанні в приготуванні страви сиру потрібно пам'ятати наступне: крім сиру в тісто потрібно додати яйце. Можливе використання родзинок в такому рецепті. Кількість родзинок можна збільшити порівняно з рецептом, в якому використовується кефір.

Дотримуючись цих порад, легко приготувати смачне, корисне, ароматне печиво з геркулесу, яке обов'язково стане улюбленим сімейним стравою і зможе прикрасити самий вишуканий святковий стіл. Приємних вам кулінарних справ, смачного печива і відмінних чаювання!

Що ще почитати: