Рецепти приготування домашнього печива з геркулесу
Кожна господиня хоч раз в житті готувала це вишукане, розсипчасте, трохи хрустке ласощі – печиво з геркулесу. Дорослі і діти дуже люблять вівсяне печиво. Складно залишитися байдужим до цієї простої, але в той же час дуже смачної випічки.
Як здорово в довгі зимові вечори зібратися з сім'єю за чашкою чаю з малиновим варенням і ароматним печивом, і усвідомити, що це і є просте людське щастя. І в літні полдни, збираючись на природу, обов'язково захочеться взяти з собою жерстяну банку, наповнену домашнім печивом з геркулесу.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
масло вершкове - | 5 столових ложок |
вівсяні пластівці дрібного помелу - | 250 г |
борошно пшеничне - | 4 столові ложки з гіркою |
розпушувач - | пакетик |
цукровий пісок - | 175 г |
сіль - | щіпка |
яйце - | 2 шт. |
молоко - | 3 столові ложки |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 70 Ккал |
Масло розтоплюється в каструлі на невеликому нагріванні робочої поверхні. У миску великого діаметру насипати дрібно помелений геркулес, який заливається нагрітим маслом. Часте помішування допоможе трохи остудити приготовану масу. Борошно, просеянная і змішану з розпушувачем, додається до масла з вівсяної крупою.
Після кладуть цукор, яйця щіпка солі, вливається молоко, і замішується тісто. Потрібна температура розігрітій духовки 180 °С. З тіста створюються грудочки і викладаються на деко, застелене щільним папером. Між грудочками відстань приблизно дорівнює 3 див. Смачне і ароматне печиво з геркулесу буде готове через 30 хвилин.
Рецепт медового печиво з вівсяних пластівців
Склад:
- вівсяні пластівці – 200 г;
- пшеничне борошно – 400 г;
- кефір – 160 мл;
- мед – 3 столові ложки;
- цукор – 230 г;
- м'яке масло вершкове – 250 г;
- волоський горіх подрібнений – 100 г;
- яйце – 2 шт;
- сода – 1 чайна ложка.
Час випікання: 25 хв.
Калорійність в одній штуці: 80 ккал.
Рецепт медового печиво з вівсяних пластівців геркулес простий, як і класичний. Збити 2 яйця до утворення густої піни, потроху всипати цукор. Потім долити кефір з молоком і додати вершкове масло.
В отриману масу поступово вводиться рідкий мед, компоненти ретельно перемішуються. Горіхи і перемелений на м'ясорубці геркулес змішати, а потім всипати в тісто замешиваемое. Сода гаситься невеликою кількістю яблучного оцту, борошно просіюється через сито для збагачення киснем, всі інгредієнти з'єднуються.
Тісто виходить тягуче і густе. З нього легко ліпляться кульки – майбутні печенюшки. Кульки потрібно приплюснути і викласти на деко, змащене невеликим шматочком вершкового масла.
Медове печиво випікається при температурі 180 °С протягом 25 хвилин. В кінці випічки утворюється карамельна скоринка.
Дієтичне печиво з геркулесу без борошна
Склад:
- вівсяні пластівці — 100 г;
- знежирений кефір — половина склянки;
- мед рідкий — столова ложка;
- родзинки, горіхи і насіння — по 30 грамів кожного компонента;
- кориця мелена — на кінчику ножа.
Час випікання: 20 хв.
Калорійність в одній штуці: 50 ккал.
У велику миску насипаються вівсяні пластівці і додається кефір. Потрібно дати настоятися отриманої маси в теплі. Через 40 хвилин геркулес набубнявіє, це означає, що продукт може використовуватися для приготування тіста.
Волоський горіх перемелюється через м'ясорубку, родзинки пропарюється. До геркулесу з кефіром додати ложку меду, насіння, волоські горіхи та родзинки. Для аромату всипати корицю, замішати тісто.
За цим рецептом маса виходить досить рідка, тягуча. Духова шафа нагрівається до 200 °С. В маленьку миску наливається проточна вода для змочування рук при ліпленні печива.
Скачати невеликі кульки діаметром 3 см, сплющити кожен трохи і укласти на деко, покритий пергаментом. Через 20 хвилин смачне ласощі готовий.
Пісний морквяний кекс — смачну, а головне корисну страву, яке припаде до душі і дітям, і дорослим.
Борщ з куркою в мультиварці зварити досить просто. Але щоб не вийшла капустяна каша, потрібно слідувати нашим радам.
Попереду свята, тому візьміть на замітку цей цікавий рецепт фаршированої курячої грудки грибами і сиром. Це дуже смачно і оригінально.
Вівсяне печиво з бананами
Склад:
- мелений геркулес – 100 г;
- великі банани – 2 шт. середньої величини;
- ізюм або волоський горіх – 30г;
- вершкове масло – 10 р.
Час випікання: 15 хв.
Калорійність в одній штуці: 70 ккал.
Це печиво з геркулесу з бананами випікається без додавання борошна, його основою є геркулесові пластівці. Банани беруться великі, вони повинні бути стиглими або навіть переспілими. При виконанні цієї умови банани легко перетворяться в потрібну консистенцію.
Банани розім'яти виделкою, всипати в ємність геркулес, інгредієнти з'єднати один з одним. Подрібнений волоський горіх або пропарений родзинки додається до отриманого пюре з бананів і геркулеса. Маса вимішується.
Вершкове масло викладається деко для змащування. Печиво формується не руками, адже тісто виходить досить рідким.
Столовою ложкою викладається консистенція на деко для запікання. Температура приготування — 200 °С, випікати протягом 15 хвилин.
Геркулесовое печиво на кефірі
Склад:
- геркулес мелений – 1 склянка;
- кефір знежирений – половина склянки;
- квітковий мед – 1 столова ложка;
- яйце – 1 шт;
- лимонний сік – 1 чайна ложка;
- пропарений родзинки – 50 г;
- сіль – щіпка.
Час випікання: 20 хв.
Калорійність в одній штуці: 55 ккал.
Як приготувати вівсяне печиво з геркулесу на кефірі? У вівсяні пластівці додати кефір, прогрітий до кімнатної температури. Настоювати 15 хвилин. Для пропарювання в миску насипати родзинки і залити його кип'яченою водою. Відокремити яєчний білок і збити його разом з лимонним соком і сіллю для отримання піноутворення.
До пластівців з кефіром додати мед, перемішати інгредієнти. Вилити збитий білок у приготовлену масу. Потім всипати пропарений родзинки. Сильно заважати тісто не рекомендується, головне завдання – збереження білкової піни.
Духовка нагрівається заздалегідь до 180 °С. Тісто виходить досить густим та рідким, викладається маса на деко з пергаментом за допомогою столової ложки.
Випікається печиво за 20 хвилин. Золотава скоринка дасть знати, що продукт можна виймати з духовки.
Печиво з вівсяних пластівців з кунжутом і инжирной начинкою
Склад:
- вівсяні пластівці – 1,5 склянки;
- кефір низькокалорійний – половина склянки;
- мед – 1 столова ложка;
- кориця на кінчику ножа;
- розпушувач – 0,5 пачки;
- інжир і родзинки – 30 г кожного;
- кунжутне насіння – 50 р.
Час випікання: 15 хв.
Калорійність в одній штуці: 60 ккал.
Геркулес залити кефіром і настоюється чверть години. Додати в отриману масу розпушувач, мед і корицю. Розмішати до однорідності. Ізюм, залитий кип'яченою водою, пропарюється 15 хвилин.
Інжир миється і кришиться невеликими шматочками, змішується з родзинками, отримана маса буде начинкою. З приготованого тесту ліпити невеликі кульки діаметром не більше 3 см Кульки потрібно приплюснути.
З двох отриманих коржів формувати майбутнє печиво. Для цього береться коржик, на середину якої кладуть начинку, краї кріпляться як при ліпленні вареників, мачає в кунжуті. Прогрів духовки до 180 °С.
Печиво викласти на деко з пергаментом і ставиться в духовку на 15 хвилин.
Корисні поради по приготуванню
- Тільки охололе вівсяне печиво рекомендується подавати до столу.
- Печиво з геркулесу добре сумісний з молочними продуктами. Подається в якості десерту.
- Вівсяне печиво з геркулесу рекомендується людям, що дотримують дієту.
- Дітям сподобається вівсяне печиво з різними начинками: з кураги і чорносливу, або свіжих ягід, таких як малина, чорниця, вишня.
- Добре використовувати в приготуванні печива горіхи, вони додаються в тісто. Перед додаванням горіхи слід подрібнити.
- Можливе приготування вівсяного печива з додаванням шоколаду. Шоколад натирається на тертці і додається в тісто. Печиво придбає незабутній насичений смак.
- Кефір замінимо низькокалорійним йогуртом.
- Сир може також замінити кефір. Але при використанні в приготуванні страви сиру потрібно пам'ятати наступне: крім сиру в тісто потрібно додати яйце. Можливе використання родзинок в такому рецепті. Кількість родзинок можна збільшити порівняно з рецептом, в якому використовується кефір.
Дотримуючись цих порад, легко приготувати смачне, корисне, ароматне печиво з геркулесу, яке обов'язково стане улюбленим сімейним стравою і зможе прикрасити самий вишуканий святковий стіл. Приємних вам кулінарних справ, смачного печива і відмінних чаювання!