Як приготувати смачні котлети з вівсянки
Котлети з вівсянки – це відмінний спосіб урізноманітнити своє меню, особливо в період посту. За зовнішнім виглядом і смаком їх практично не відрізниш від м'ясних. Досить додати різні компоненти, спеції і результат е можна отримати цілком ситне доповнення до будь-якого гарніру. Та й за ціною виходить досить бюджетно.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
вівсяні пластівці - | 250 грам |
вода - | 250 мл |
яйце - | 1 шт. |
цибулю - | 1 шт. |
сіль - | на свій смак |
приправи - | на свій смак |
рослинна олія - | для смаження |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 251 Ккал |
Приступаємо до приготування котлет з вівсянки:
- Геркулесові пластівці треба засипати в чашку;
- Воду прогріваємо до кипіння і заливаємо її в пластівці, залишаємо постояти деякий час, півгодини буде достатньо;
- Тим часом очищаємо головку цибулі від шкірки і нарізаємо її на невеликі шматочки або подрібнюємо її блендером;
- Розбиваємо яйце, викладаємо в чашку і збиваємо до однорідності;
- Потім готуємо фарш для формування котлет. Викладаємо в чашку замочені вівсяні пластівці, викладаємо до них перемелений цибулю, додаємо сіль, спеції. Все гарненько перемішуємо;
- Заливаємо збитим яйцем і знову розмішуємо;
- Ставимо сковороду На плиту, ллємо побільше олії і нагріваємо;
- За допомогою ложки викладаємо вівсяної фарш на гаряче масло;
- Готуємо з обох боків до рум'яної скоринки;
- Кладемо на плоску основу і ставимо на стіл до будь-якого гарніру.
Пісні котлети з вівсянки
Що потрібно для готування:
- 250 грам вівсяних пластівців;
- півлітра води;
- картопля – 1 бульба;
- цибуля – 2-3 головки;
- зубці часнику – 5 штук;
- кілька стебел петрушки, кропу;
- сіль на свій смак;
- приправи за бажанням.
Час на підготовку – 30-40 хвилин.
Харчова цінність на 100 грам – 265,18 ккал.
Процедура приготування страви:
- Вівсяні пластівці пересипаємо в чашку, підливаємо гарячу воду, залишаємо постояти 40 хвилин, за цей період вони розбухнуть;
- Далі потрібно очистити картоплю, цибулю і часточки часнику від шкірки;
- Картоплю і цибулю ріжемо на невеликі кубики;
- Всі шматочки овочів разом з часником перекручуємо на м'ясорубці, також їх розмолоти блендером або в кухонному комбайні;
- Овочеву суміш кладемо до геркулесу, також всі підсолюємо і приправляємо спеціями;
- Гілочки зелені споліскуємо і ріжемо на дрібні шматочки. Кладемо у фарш;
- Все добре перемішуємо до рівномірної структури;
- На вогонь виставляємо сковороду ллємо достатню кількість рослинної олії і нагріваємо;
- У прогріте масло кладемо ложкою геркулесову суміш;
- Засмажуємо котлети з двох сторін по появи рум'яного кольору;
- Розкладаємо пісні котлети на тарілці і подаємо на стіл.
Курячі котлети з вівсянкою
Склад страви:
- півкілограма курячого філе;
- вівсянка – ½ склянки;
- яйце куряче – 1 штука;
- 170 мл води;
- 2 часникового зубчики;
- цибуля – 1 штука;
- сіль – пару щіпок;
- щіпка приправ;
- рослинне масло.
Період, який потрібен для готування – 40-60 хвилин.
Скільки калорій на 100 грам – 275,65 ккал.
Рецепт приготування курячих котлет з вівсянкою за етапами:
- Засипаємо вівсяні пластівці в чашку, наливаємо половину склянки гарячої води і залишаємо розбухати. Вони повинні постояти приблизно 20 хвилин;
- М'ясо курки чистимо від шкірки, промиваємо та нарізаємо на середні шматочки;
- З цибулю прибираємо лушпиння, розрізаємо на невеликі скибочки;
- Викладаємо м'ясо в блендері, туди ж кладемо цибульні шматочки і все перемелюємо до рівномірного стану;
- Потім додаємо до м'яса набряклі вівсяні пластівці;
- Звільняємо яйце від шкаралупи і поміщаємо в масу;
- Все гарненько перемішуємо до рівномірного стану;
- Далі підсолюємо, приправляємо спеціями;
- Зчищають з лушпиння часнику, ріжемо зубчики пластинками і викладаємо в суміш. Перемішуємо фарш до рівномірного стану;
- Виставляємо на газ жаровню, заливаємо масло і розігріваємо;
- Формуємо котлети. Для цього набираємо фарш ложкою, перекладаємо в руки і робимо вручну овальні або круглі котлети. При бажанні їх можна обваляти в паніровці;
- Поміщаємо в гаряче масло, засмажуємо з одного боку до готовності і перекладаємо на іншу сторону, також обсмажуємо;
- Зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тримаємо ще приблизно 3-5 хвилин.
Котлети з вівсянки як м'ясні
Для готування потрібні компоненти:
- пластівці вівсяні – 500 грам;
- 3-4 курячих яйця;
- цибуля – 1 штука;
- 3-5 часникові часточки;
- 250 мл будь-якого м'ясного бульйону;
- сіль – ½ ч. ложки;
- щіпка свіжомеленого чорного перцю.
Період приготування – 30-40 хвилин.
Калорійність на 100 г – 268 ккал.
Приступаємо до готування котлет з вівсянки:
- Зчищають з лука шкірку, рубаємо на дрібні квадратики;
- Кладемо в цибуля курячі яйця;
- Всі підсолюємо, посипаємо спеціями, перцем;
- Засипаємо до цибулі з яйцями вівсяні пластівці, все добре перемішуємо;
- У результаті повинна вийти суміш з густою консистенцією;
- Ставимо на вогонь сковорідку, підливаємо масло і розігріваємо;
- На розігріте масло ложкою викладаємо суміш у вигляді круглих котлет;
- Обсмажуємо з одного боку до рум'яного кольору;
- Далі перевертаємо, засмажуємо з іншого боку до рум'яного кольору;
- Потім зменшуємо вогонь, заливаємо в сковороду бульйон, він повинен бути досить солоним;
- Тушкуємо котлети в бульйоні до його повного всмоктування;
- Після цього виймаємо їх на тарілку і подаємо на стіл до будь-якого гарніру.
Котлети з вівсянки з грибами
Що буде потрібно для готування:
- 280 грам вівсяних пластівців;
- печериці – 7-8 штук;
- картопля – 1 бульба;
- 2 зубчики часнику;
- головка цибулі;
- 250 мл гарячої води;
- чорний перець в молотом вигляді;
- сіль на свій смак.
Час приготування – 40 хвилин.
Калорійність на 100 грам – 278 ккал.
Схема приготування котлет з вівсянки з грибами:
- Вівсяні пластівці викладаємо в ємність, наливаємо склянку гарячої води, закриваємо кришкою і залишаємо настоюватися протягом 30 хвилин;
- Чистимо шкірку з картоплі, промиваємо і натираємо на тертці з дрібними зубцями;
- Гриби промиваємо, нарізаємо на дрібні шматочки або подрібнюємо в блендері;
- Цибулю чистимо від шкірки, розрізаємо дрібними шматочками;
- Кладемо в вівсяну кашу протерту картоплю, нарізану цибулю і шматочки грибів;
- Зубчики часнику очистити від шкірки, видавлюємо через прес і поміщаємо в чашку з фаршем;
- Обов'язково посоліть, додайте чорний мелений перець. Все розмішуємо;
- Ставимо сковороду на плиту, ллємо олію і гріємо;
- Великою ложкою викладаємо основу у вигляді круглих котлет і готуємо з одного боку до рум'яного кольору;
- Далі перекладаємо на іншу сторону і засмажуємо до рум'яного кольору;
- Потім зменшуємо вогонь, прикриваємо кришкою і готуємо протягом 3-4 хвилин;
- Розкладаємо на тарілці. Ставимо на стіл, як у гарячому, так і в холодному вигляді.
Смачні пиріжки з повидлом — цікаві рецепти, зібрані в одну статтю.
Разом з дитиною приготуйте льодяники на паличці — це заняття сподобається і вам, і дітям.
Рецепт швидкого тесту пиріжків на кефірі — до такого тісто підійде будь-яка начинка.
Котлети з вівсянки з морквою
Складові компоненти:
- 250 грам вівсяних пластівців;
- одна морквина;
- цибуля – 1 головка;
- одне куряче яйце;
- картопля – 1 бульба;
- часник зелений – 2 пір'їнки;
- кріп, петрушка – 1 пучок;
- трохи солі;
- спеції на свій розсуд;
- сухарі або борошно для панірування;
- рослинне масло.
Період приготування – 40 хвилин.
Скільки калорій на 100 грам – 269 ккал.
Приступаємо до приготування вівсяних котлет:
- У каструлю насипати вівсяні пластівці, заливаємо водою, додаємо сіль і ставимо на плиту. Після кипіння відварюємо хвилини 3;
- Після цього перекладаємо вівсяну кашку в чашку, залишаємо остигати;
- Моєму картоплю, моркву від бруду, очищаємо від шкірки;
- Перетираємо картоплю і моркву теркою з великими зубцями;
- З лука знімаємо шкірку, рубаємо на дрібні кубики;
- На жаровню підливаємо масло, ставимо на вогонь і залишаємо прогріватися;
- На прогріте масло засипаємо протерту моркву, нарізану цибулю і обсмажуємо кілька хвилин до золотистого кольору;
- Далі викладаємо обсмажені овочі в вівсяну кашу, туди ж засипаємо шматочки цибулі;
- Зелень часнику, кропу, петрушки споліскуємо і шаткуємо дрібними шматочками. Засипаємо в основу;
- Обов'язково підсолюємо, перчимо і все перемішуємо;
- Наливаємо в жаровню масло, ставимо на вогонь і розігріваємо;
- Обвалюємо котлети в паніровці;
- Викладаємо на розігріту олію і обсмажуємо з двох боків до рум'яного кольору;
- Викладаємо готові колеты з вівсянкою і морквою на тарілку і подаємо на стіл.
Секрети приготування
- краще цибулю перетирати теркою, перемолоти в блендері або пропустити через м'ясорубку. Нарізану цибулю може не просмажиться;
- перед обсмажуванням бажано котлети обвалювати в панірувальних сухарях або борошні;
- подавати котлети можна з зеленню і зі сметаною.
Котлети з вівсянки – це прекрасна заміна звичайним м'ясних котлет. Крім цього, їх можна спокійно використовувати для дієтичного харчування, оскільки вони мають низьку калорійність. А готувати їх набагато простіше і швидше.