30 март 2019 19 838

Як приготувати смачні котлети з вівсянки

Котлети з вівсянки – це відмінний спосіб урізноманітнити своє меню, особливо в період посту. За зовнішнім виглядом і смаком їх практично не відрізниш від м'ясних. Досить додати різні компоненти, спеції і результат е можна отримати цілком ситне доповнення до будь-якого гарніру. Та й за ціною виходить досить бюджетно.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
вівсяні пластівці - 250 грам
вода - 250 мл
яйце - 1 шт.
цибулю - 1 шт.
сіль - на свій смак
приправи - на свій смак
рослинна олія - для смаження
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 251 Ккал

Приступаємо до приготування котлет з вівсянки:

  1. Геркулесові пластівці треба засипати в чашку;
  2. Воду прогріваємо до кипіння і заливаємо її в пластівці, залишаємо постояти деякий час, півгодини буде достатньо;
  3. Тим часом очищаємо головку цибулі від шкірки і нарізаємо її на невеликі шматочки або подрібнюємо її блендером;
  4. Розбиваємо яйце, викладаємо в чашку і збиваємо до однорідності;
  5. Потім готуємо фарш для формування котлет. Викладаємо в чашку замочені вівсяні пластівці, викладаємо до них перемелений цибулю, додаємо сіль, спеції. Все гарненько перемішуємо;
  6. Заливаємо збитим яйцем і знову розмішуємо;
  7. Ставимо сковороду На плиту, ллємо побільше олії і нагріваємо;
  8. За допомогою ложки викладаємо вівсяної фарш на гаряче масло;
  9. Готуємо з обох боків до рум'яної скоринки;
  10. Кладемо на плоску основу і ставимо на стіл до будь-якого гарніру.

Пісні котлети з вівсянки

Що потрібно для готування:

  • 250 грам вівсяних пластівців;
  • півлітра води;
  • картопля – 1 бульба;
  • цибуля – 2-3 головки;
  • зубці часнику – 5 штук;
  • кілька стебел петрушки, кропу;
  • сіль на свій смак;
  • приправи за бажанням.

Час на підготовку – 30-40 хвилин.

Харчова цінність на 100 грам – 265,18 ккал.

Процедура приготування страви:

  1. Вівсяні пластівці пересипаємо в чашку, підливаємо гарячу воду, залишаємо постояти 40 хвилин, за цей період вони розбухнуть;
  2. Далі потрібно очистити картоплю, цибулю і часточки часнику від шкірки;
  3. Картоплю і цибулю ріжемо на невеликі кубики;
  4. Всі шматочки овочів разом з часником перекручуємо на м'ясорубці, також їх розмолоти блендером або в кухонному комбайні;
  5. Овочеву суміш кладемо до геркулесу, також всі підсолюємо і приправляємо спеціями;
  6. Гілочки зелені споліскуємо і ріжемо на дрібні шматочки. Кладемо у фарш;
  7. Все добре перемішуємо до рівномірної структури;
  8. На вогонь виставляємо сковороду ллємо достатню кількість рослинної олії і нагріваємо;
  9. У прогріте масло кладемо ложкою геркулесову суміш;
  10. Засмажуємо котлети з двох сторін по появи рум'яного кольору;
  11. Розкладаємо пісні котлети на тарілці і подаємо на стіл.

Курячі котлети з вівсянкою

Склад страви:

  • півкілограма курячого філе;
  • вівсянка – ½ склянки;
  • яйце куряче – 1 штука;
  • 170 мл води;
  • 2 часникового зубчики;
  • цибуля – 1 штука;
  • сіль – пару щіпок;
  • щіпка приправ;
  • рослинне масло.

Період, який потрібен для готування – 40-60 хвилин.

Скільки калорій на 100 грам – 275,65 ккал.

Рецепт приготування курячих котлет з вівсянкою за етапами:

  1. Засипаємо вівсяні пластівці в чашку, наливаємо половину склянки гарячої води і залишаємо розбухати. Вони повинні постояти приблизно 20 хвилин;
  2. М'ясо курки чистимо від шкірки, промиваємо та нарізаємо на середні шматочки;
  3. З цибулю прибираємо лушпиння, розрізаємо на невеликі скибочки;
  4. Викладаємо м'ясо в блендері, туди ж кладемо цибульні шматочки і все перемелюємо до рівномірного стану;
  5. Потім додаємо до м'яса набряклі вівсяні пластівці;
  6. Звільняємо яйце від шкаралупи і поміщаємо в масу;
  7. Все гарненько перемішуємо до рівномірного стану;
  8. Далі підсолюємо, приправляємо спеціями;
  9. Зчищають з лушпиння часнику, ріжемо зубчики пластинками і викладаємо в суміш. Перемішуємо фарш до рівномірного стану;
  10. Виставляємо на газ жаровню, заливаємо масло і розігріваємо;
  11. Формуємо котлети. Для цього набираємо фарш ложкою, перекладаємо в руки і робимо вручну овальні або круглі котлети. При бажанні їх можна обваляти в паніровці;
  12. Поміщаємо в гаряче масло, засмажуємо з одного боку до готовності і перекладаємо на іншу сторону, також обсмажуємо;
  13. Зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тримаємо ще приблизно 3-5 хвилин.

Котлети з вівсянки як м'ясні

Для готування потрібні компоненти:

  • пластівці вівсяні – 500 грам;
  • 3-4 курячих яйця;
  • цибуля – 1 штука;
  • 3-5 часникові часточки;
  • 250 мл будь-якого м'ясного бульйону;
  • сіль – ½ ч. ложки;
  • щіпка свіжомеленого чорного перцю.

Період приготування – 30-40 хвилин.

Калорійність на 100 г – 268 ккал.

Приступаємо до готування котлет з вівсянки:

  1. Зчищають з лука шкірку, рубаємо на дрібні квадратики;
  2. Кладемо в цибуля курячі яйця;
  3. Всі підсолюємо, посипаємо спеціями, перцем;
  4. Засипаємо до цибулі з яйцями вівсяні пластівці, все добре перемішуємо;
  5. У результаті повинна вийти суміш з густою консистенцією;
  6. Ставимо на вогонь сковорідку, підливаємо масло і розігріваємо;
  7. На розігріте масло ложкою викладаємо суміш у вигляді круглих котлет;
  8. Обсмажуємо з одного боку до рум'яного кольору;
  9. Далі перевертаємо, засмажуємо з іншого боку до рум'яного кольору;
  10. Потім зменшуємо вогонь, заливаємо в сковороду бульйон, він повинен бути досить солоним;
  11. Тушкуємо котлети в бульйоні до його повного всмоктування;
  12. Після цього виймаємо їх на тарілку і подаємо на стіл до будь-якого гарніру.

Котлети з вівсянки з грибами

Що буде потрібно для готування:

  • 280 грам вівсяних пластівців;
  • печериці – 7-8 штук;
  • картопля – 1 бульба;
  • 2 зубчики часнику;
  • головка цибулі;
  • 250 мл гарячої води;
  • чорний перець в молотом вигляді;
  • сіль на свій смак.

Час приготування – 40 хвилин.

Калорійність на 100 грам – 278 ккал.

Схема приготування котлет з вівсянки з грибами:

  1. Вівсяні пластівці викладаємо в ємність, наливаємо склянку гарячої води, закриваємо кришкою і залишаємо настоюватися протягом 30 хвилин;
  2. Чистимо шкірку з картоплі, промиваємо і натираємо на тертці з дрібними зубцями;
  3. Гриби промиваємо, нарізаємо на дрібні шматочки або подрібнюємо в блендері;
  4. Цибулю чистимо від шкірки, розрізаємо дрібними шматочками;
  5. Кладемо в вівсяну кашу протерту картоплю, нарізану цибулю і шматочки грибів;
  6. Зубчики часнику очистити від шкірки, видавлюємо через прес і поміщаємо в чашку з фаршем;
  7. Обов'язково посоліть, додайте чорний мелений перець. Все розмішуємо;
  8. Ставимо сковороду на плиту, ллємо олію і гріємо;
  9. Великою ложкою викладаємо основу у вигляді круглих котлет і готуємо з одного боку до рум'яного кольору;
  10. Далі перекладаємо на іншу сторону і засмажуємо до рум'яного кольору;
  11. Потім зменшуємо вогонь, прикриваємо кришкою і готуємо протягом 3-4 хвилин;
  12. Розкладаємо на тарілці. Ставимо на стіл, як у гарячому, так і в холодному вигляді.

Смачні пиріжки з повидлом — цікаві рецепти, зібрані в одну статтю.

Разом з дитиною приготуйте льодяники на паличці — це заняття сподобається і вам, і дітям.

Рецепт швидкого тесту пиріжків на кефірі — до такого тісто підійде будь-яка начинка.

Котлети з вівсянки з морквою

Складові компоненти:

  • 250 грам вівсяних пластівців;
  • одна морквина;
  • цибуля – 1 головка;
  • одне куряче яйце;
  • картопля – 1 бульба;
  • часник зелений – 2 пір'їнки;
  • кріп, петрушка – 1 пучок;
  • трохи солі;
  • спеції на свій розсуд;
  • сухарі або борошно для панірування;
  • рослинне масло.

Період приготування – 40 хвилин.

Скільки калорій на 100 грам – 269 ккал.

Приступаємо до приготування вівсяних котлет:

  1. У каструлю насипати вівсяні пластівці, заливаємо водою, додаємо сіль і ставимо на плиту. Після кипіння відварюємо хвилини 3;
  2. Після цього перекладаємо вівсяну кашку в чашку, залишаємо остигати;
  3. Моєму картоплю, моркву від бруду, очищаємо від шкірки;
  4. Перетираємо картоплю і моркву теркою з великими зубцями;
  5. З лука знімаємо шкірку, рубаємо на дрібні кубики;
  6. На жаровню підливаємо масло, ставимо на вогонь і залишаємо прогріватися;
  7. На прогріте масло засипаємо протерту моркву, нарізану цибулю і обсмажуємо кілька хвилин до золотистого кольору;
  8. Далі викладаємо обсмажені овочі в вівсяну кашу, туди ж засипаємо шматочки цибулі;
  9. Зелень часнику, кропу, петрушки споліскуємо і шаткуємо дрібними шматочками. Засипаємо в основу;
  10. Обов'язково підсолюємо, перчимо і все перемішуємо;
  11. Наливаємо в жаровню масло, ставимо на вогонь і розігріваємо;
  12. Обвалюємо котлети в паніровці;
  13. Викладаємо на розігріту олію і обсмажуємо з двох боків до рум'яного кольору;
  14. Викладаємо готові колеты з вівсянкою і морквою на тарілку і подаємо на стіл.

Секрети приготування

  • краще цибулю перетирати теркою, перемолоти в блендері або пропустити через м'ясорубку. Нарізану цибулю може не просмажиться;
  • перед обсмажуванням бажано котлети обвалювати в панірувальних сухарях або борошні;
  • подавати котлети можна з зеленню і зі сметаною.

Котлети з вівсянки – це прекрасна заміна звичайним м'ясних котлет. Крім цього, їх можна спокійно використовувати для дієтичного харчування, оскільки вони мають низьку калорійність. А готувати їх набагато простіше і швидше.

Що ще почитати: