Як приготувати свинячу грудинку в цибулинні
Практично кожен ранок у багатьох починається з чашки гарячого чаю й бутерброд з ковбасою. Але сьогодні дуже часто на прилавках магазинів можна зустріти неякісний продукт. Альтернативою копчену ковбасу може стати свиняча грудинка, приготована вдома з натуральних продуктів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
свиняча грудинка - | 0,6 кілограма |
вода - | 1 літр |
цибулиння - | 50 грам |
сіль поварена - | 100 грам |
лаврушка - | пару листочків |
перець горошок - | 3-4 шт. |
часник - | 6 зубчиків |
Час приготування: 900 хвилин | Калорійність на 100 грам: 510 Ккал |
Спосіб приготування:
- Лушпиння з цибулі очищається від бруду та промивається. Вона кладуть у каструлю і заливають водою. Доводиться до кипіння;
- Коли вміст закипить, треба покласти лаврушки, перцю і солі;
- Грудина розрізається на кілька шматочків і кладуть в каструлю. Шматочки повинні бути повністю занурені у воді. Якщо не вистачить води, можна додати ще трохи;
- М'ясо потрібно поставити на вогонь і дочекатися закипання. Потім вогонь потрібно зменшити і поварити тридцять хвилин;
- 3 зубчики часнику потрібно нарізати тоненькими пластинками і покласти в каструлю через двадцять хвилин після закипання;
- Коли грудина буде готова, її потрібно покласти шматочки лушпиння з дна каструлі. Залишити остигати;
- Переклавши весь вміст каструлі в контейнер з щільною кришкою, поставити в холодильник на дванадцять годин;
- Після цього шматочки грудинки потрібно просочити вологими серветками, прибравши з них лушпиння;
- Залишилися роздрібнений натерти часником м'ясо і загорнути у фольгу.
- М'ясо потрібно залишити в холодильнику на кілька годин, щоб воно добре просочилося.
За бажанням грудинку можна натерти чорним меленим перцем і будь-якими приправами.
Свиняча грудинка в цибулинні по-азійськи
Інгредієнти:
- грудинка свиняча – 0,5 кілограма;
- 3 бутона гвоздики;
- лушпиння цибулі – 20 грам;
- часник;
- перець чилі;
- корінь імбиру.
Час приготування: 15 годин.
Калорійність: 510 ккал/100 г.
Як приготувати грудинку свинячу в цибулинні по-азійськи:
- Лушпиння закладається в каструлю;
- Імбир чиститься і нарізати напівкружечками. Після цього викладається поверх лушпиння;
- Перець чилі нарізати кільцями, попередньо очищується від насіння;
- На імбир викладаються гвоздика, нечищений часник, перець;
- Вміст каструлі заливається водою і доводять до кипіння;
- Потім закладається м'ясо і вариться на повільному вогні приблизно одну годину;
- Грудина повинна охолонути при кімнатній температурі;
- Після цього шматочки м'яса просочуються паперовими серветками, обертаються фольгою.
Для кращого смаку м'ясо треба покласти в морозильну камеру хвилин на п'ятнадцять. На стіл подавати з хріном або гірчицею.
Приготуйте макарони з овочами — ми зібрали кращу добірку рецептів.
У кулінарній передачі «Смак» був один дивно смачний рецепт — м'ясо по-монгольськи.
Пісні деруни з кабачків — спробуйте їх приготувати за нашим рецептом. Тут.
Рецепт приготування з куркумою
Інгредієнти:
- грудинка – 0,5 кілограм;
- сіль – 60 грам;
- лушпиння цибулі — 15 г;
- коріандр – 10 грам;
- перець — 6 горошин;
- куркума – 10 грам;
- лаврове листя — 4 листочка.
Час приготування: 12 годин.
Калорійність:408 ккал/100 г.
Спосіб приготування:
- Промиту під проточною водою лушпиння покласти на дно каструлі разом з перцем та лавровим листом;
- В окремій каструлі воду додають солі та куркуми. Доводять до кипіння;
- Свинячу грудинку потрібно промити, зробити невеликі розрізи і покласти в них часточки часнику. Закладати його потрібно глибше – він не повинен випасти під час варіння.
- Нашпигована часником грудина укладається в каструлю і посипається залишками лушпиння;
- Вміст залити розсолом і варити півтора години;
- Грудинка повинна охолонути при кімнатній температурі;
- Після цього її натирають коріандром і перцем і ставлять у холодильник в закритому контейнері.
М'ясо можна їсти через кілька годин з хріном або гірчицею.
Поради господиням
- Грудинка необов'язково повинна бути з великою кількістю жиру. При бажанні, можна вибрати шматочки з кісточками;
- Цибулиння офарбить каструлю. Її дуже важко відмити, тому краще взяти темну або непотрібну каструлю;
- При варінні великих шматочків потрібно взяти маленьку каструлю, щоб вони були щільно притиснуті один до одного;
- Лушпиння від цибулі кладуть тільки для додання грудини золотистого відтінку. При бажанні можна скористатися рідким димом для надання копченого смаку;
- Час варіння м'яса залежить від його розміру. Але готовність можна перевірити виделкою: шматочки повинні легко протыкаться.
- Готову свинячу грудинку можна зберігати в морозильній камері декілька місяців;
- Для приготування в мультиварці необхідно відразу закласти всі продукти, в тому числі і грудину;
- Розсіл, в якому варилася грудина, можна не виливати. Якщо його додати в будь-який суп, смак буде незабутній.
Домашня свиняча грудинка, приготована в цибулинні — дуже смачна страва, яке оцінять не тільки члени родини, але і гості. Вирізка може чудово прикрасити святковий стіл і стати смачним доповненням до сніданку.