30 июнь 2019 2 596

Як приготувати свинячу грудинку в цибулинні

Практично кожен ранок у багатьох починається з чашки гарячого чаю й бутерброд з ковбасою. Але сьогодні дуже часто на прилавках магазинів можна зустріти неякісний продукт. Альтернативою копчену ковбасу може стати свиняча грудинка, приготована вдома з натуральних продуктів.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
свиняча грудинка - 0,6 кілограма
вода - 1 літр
цибулиння - 50 грам
сіль поварена - 100 грам
лаврушка - пару листочків
перець горошок - 3-4 шт.
часник - 6 зубчиків
Час приготування: 900 хвилин Калорійність на 100 грам: 510 Ккал

Спосіб приготування:

  1. Лушпиння з цибулі очищається від бруду та промивається. Вона кладуть у каструлю і заливають водою. Доводиться до кипіння;
  2. Коли вміст закипить, треба покласти лаврушки, перцю і солі;
  3. Грудина розрізається на кілька шматочків і кладуть в каструлю. Шматочки повинні бути повністю занурені у воді. Якщо не вистачить води, можна додати ще трохи;
  4. М'ясо потрібно поставити на вогонь і дочекатися закипання. Потім вогонь потрібно зменшити і поварити тридцять хвилин;
  5. 3 зубчики часнику потрібно нарізати тоненькими пластинками і покласти в каструлю через двадцять хвилин після закипання;
  6. Коли грудина буде готова, її потрібно покласти шматочки лушпиння з дна каструлі. Залишити остигати;
  7. Переклавши весь вміст каструлі в контейнер з щільною кришкою, поставити в холодильник на дванадцять годин;
  8. Після цього шматочки грудинки потрібно просочити вологими серветками, прибравши з них лушпиння;
  9. Залишилися роздрібнений натерти часником м'ясо і загорнути у фольгу.
  10. М'ясо потрібно залишити в холодильнику на кілька годин, щоб воно добре просочилося.

За бажанням грудинку можна натерти чорним меленим перцем і будь-якими приправами.

Свиняча грудинка в цибулинні по-азійськи

Інгредієнти:

  • грудинка свиняча – 0,5 кілограма;
  • 3 бутона гвоздики;
  • лушпиння цибулі – 20 грам;
  • часник;
  • перець чилі;
  • корінь імбиру.

Час приготування: 15 годин.

Калорійність: 510 ккал/100 г.

Як приготувати грудинку свинячу в цибулинні по-азійськи:

  1. Лушпиння закладається в каструлю;
  2. Імбир чиститься і нарізати напівкружечками. Після цього викладається поверх лушпиння;
  3. Перець чилі нарізати кільцями, попередньо очищується від насіння;
  4. На імбир викладаються гвоздика, нечищений часник, перець;
  5. Вміст каструлі заливається водою і доводять до кипіння;
  6. Потім закладається м'ясо і вариться на повільному вогні приблизно одну годину;
  7. Грудина повинна охолонути при кімнатній температурі;
  8. Після цього шматочки м'яса просочуються паперовими серветками, обертаються фольгою.

Для кращого смаку м'ясо треба покласти в морозильну камеру хвилин на п'ятнадцять. На стіл подавати з хріном або гірчицею.

Приготуйте макарони з овочами — ми зібрали кращу добірку рецептів.

У кулінарній передачі «Смак» був один дивно смачний рецепт — м'ясо по-монгольськи.

Пісні деруни з кабачків — спробуйте їх приготувати за нашим рецептом. Тут.

Рецепт приготування з куркумою

Інгредієнти:

  • грудинка – 0,5 кілограм;
  • сіль – 60 грам;
  • лушпиння цибулі — 15 г;
  • коріандр – 10 грам;
  • перець — 6 горошин;
  • куркума – 10 грам;
  • лаврове листя — 4 листочка.

Час приготування: 12 годин.

Калорійність:408 ккал/100 г.

Спосіб приготування:

  1. Промиту під проточною водою лушпиння покласти на дно каструлі разом з перцем та лавровим листом;
  2. В окремій каструлі воду додають солі та куркуми. Доводять до кипіння;
  3. Свинячу грудинку потрібно промити, зробити невеликі розрізи і покласти в них часточки часнику. Закладати його потрібно глибше – він не повинен випасти під час варіння.
  4. Нашпигована часником грудина укладається в каструлю і посипається залишками лушпиння;
  5. Вміст залити розсолом і варити півтора години;
  6. Грудинка повинна охолонути при кімнатній температурі;
  7. Після цього її натирають коріандром і перцем і ставлять у холодильник в закритому контейнері.

М'ясо можна їсти через кілька годин з хріном або гірчицею.

Поради господиням

  1. Грудинка необов'язково повинна бути з великою кількістю жиру. При бажанні, можна вибрати шматочки з кісточками;
  2. Цибулиння офарбить каструлю. Її дуже важко відмити, тому краще взяти темну або непотрібну каструлю;
  3. При варінні великих шматочків потрібно взяти маленьку каструлю, щоб вони були щільно притиснуті один до одного;
  4. Лушпиння від цибулі кладуть тільки для додання грудини золотистого відтінку. При бажанні можна скористатися рідким димом для надання копченого смаку;
  5. Час варіння м'яса залежить від його розміру. Але готовність можна перевірити виделкою: шматочки повинні легко протыкаться.
  6. Готову свинячу грудинку можна зберігати в морозильній камері декілька місяців;
  7. Для приготування в мультиварці необхідно відразу закласти всі продукти, в тому числі і грудину;
  8. Розсіл, в якому варилася грудина, можна не виливати. Якщо його додати в будь-який суп, смак буде незабутній.

Домашня свиняча грудинка, приготована в цибулинні — дуже смачна страва, яке оцінять не тільки члени родини, але і гості. Вирізка може чудово прикрасити святковий стіл і стати смачним доповненням до сніданку.

Що ще почитати: