02 март 2019 2 392

Як приготувати індичку в сметанному соусі

Продуктів, які не мають протипоказань, дуже мало і одним з них є м'ясо індички. Воно не тільки вважається виключно дієтичним, але і в кілька разів випереджає інші різновиди м'яса за змістом корисних і легкозасвоюваних організмом мікроелементів.

Страви з індички мають самий ніжний і м'який смак, а рецептів приготування цього самого низькокалорійного м'яса просто безліч

Індичка в сметанному соусі на сковороді
Інгредієнти Кількість
філе індички (грудки, стегна) - 0,5 кг
дезодорована олія - 20 г
сметана - 100 г
вода - 1 склянка
цибуля ріпчаста - 100 г
зелень сушена (на розсуд кріп, базилік, петрушка) - 40 г
сіль і ароматні спеції - за смаком
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 130 Ккал
Дуже швидко і легко готується в м'якому, смачне сметанному соусі індичка. Не докладаючи багато сил і часу, створене страва буде чудово гармоніювати з різними овочевими гарнірами і підійде для тихої сімейної вечері або для зустрічі нежданих гостей.

М'ясо промиваємо і даємо стекти зайвій воді. Потім нарізаємо квадратиками.

Цибулю слід нарізати четвертинками або півкільцями в залежності від розміру. У сметану, всипати сушену зелень і добре перемішати.

У глибокій сковорідці розігріти олію, але не до кипіння і покласти нарізану індичку. Повільно обсмажити до появи гарної скоринки, посолити, всипати спеції і цибулю.

Збільшивши вогонь, довести всі продукти на сковорідці до золотистого кольору і влити сметану, склянку води. Всю масу добре перемішати, спробувати на сіль і дати прокипіти на середньому вогні п'ять хвилин.

Чудова і ароматна індичка додасть будь-якому з гарніром з овочів або круп насичений і живильний смак. У страву дозволяється привнести свіжу зелень, а замість води використовувати бульйон, але при цьому помітно підвищиться калорійність.

Філе індички з грибами в сметані

Гриби відмінно поєднуються з різними видами м'яса, надаючи кожному блюду велику соковитість і ароматність. Навіть при приготуванні індички з грибами у м'якому сметанному соусі в перший раз просто неможливо помилитися у виборі даного чудового і дуже легкого рецепта.

Для створення шедевра знадобляться такі продукти:

  • сметана нежирна – 250 г;
  • вершкове масло – 20 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • філе індички – 0,6 кг;
  • гриби (печериці) – 200 г;
  • гірчиця (за бажанням) – 30 г;
  • вода – 100 мл;
  • сіль і спеції – за 5 р.

На приготування страви буде витрачено сорок хвилин. Калорійність ста грам складе всього близько 130 ккал.

Для початку слід довільно нарізати філе і гриби красивої і зручної форми – індичку квадратиками, а печериці часточками. Масло розігріти на сковороді і обсмажувати в ньому грибочки і м'ясо приблизно п'ять хвилин, а потім загасити десять хвилин під кришкою.

Приготування соусу необхідно почати з процесу збивання яйця, який потрібно повільно ввести сметану, сіль, спеції, гірчицю і перемішати.

В смаження влити сметанний соус і добре перемішати. Загасивши п'ять хвилин, залити воду, а через десять — спробувати на сіль. Після процес гасіння можна продовжити ще буквально на десять хвилин, щоб не втратити всю соковитість страви.

Гарніром до індички може послужити рис, гречка або овочеве пюре. Даний рецепт дозволяє подавати страву в гарячому і холодному вигляді, зберігаючи природний і ароматний смак.

Індичка у вершковому соусі в мультиварці

Вчитися готувати дуже смачні страви, використовуючи кухонне обладнання, зовсім нескладно. Індичка в соусі з сметани не тільки виходить м'якою і ніжною, але і є найбільш простим і легким рецептом приготування ароматної і ситного страви за допомогою мультиварки. Для створення прекрасного кулінарного шедевра будуть потрібні такі продукти:

  • філе індички (з грудини) – 750 г;
  • цибуля ріпчаста – 200 г;
  • морква – 150 г;
  • нежирна сметана (10-15%) – 300 г;
  • гірчиця – 1,5 ст. л.;
  • оливкова олія – 60 г;
  • сіль, улюблені спеції – за 5 р.

Час приготування індички в даному кухонному приладі становить одну годину. Калорійність ста грам страви буде дорівнює 145 ккал.

М'ясо слід промити під проточною водою і дати стекти зайвої рідини. Потім порізати невеликими шматочками по два сантиметри.

У чашу мультиварки нагріти масло і вкласти нарізане філе, присолив і додавши спеції, включити режим «смаження» на двадцять хвилин.

Поки проходить смаження, нарізати цибулю півкільцями, а моркву натерти. В окремій ємності змішати сметану, гірчицю, додати трохи солі.

Поверх індички викласти підготовлені овочі і сметанний соус. Виставити режим «гасіння» в мультиварці на півгодини. Якщо відбувається інтенсивне випаровування рідини, краще додати трохи води.

Подати можна як окрему страву, присипавши кунжутом і зеленню або з гарніром з картопляного пюре, рису.

Читайте як правильно приготувати розсольник в мультиварці. Суп вийде наваристий і ситніше, якщо ви приготувати за нашими рецептами.

Юшка по-фінськи з вершками — мабуть саме незвичайне блюдо з риби. Спробуйте наші рецепти!

Візьміть на замітку рецепт вишуканого суфле з печінки, запеченого в духовці.

Рецепт індички під сиром зі сметаною в духовці

Страви, які готуються з використанням духової шафи, дозволяють зберегти найбільшу кількість корисних мікроелементів, що містяться в продуктах. Запечена в духовці індичка стане чудовою і м'якою з ароматною хрусткою скоринкою, просоченої сметанним соусом, під розплавленим сиром. Для приготування потрібно взяти:

  • м'ясо індички (з стегна, філе) – 1 кг;
  • сметана — 2 склянки;
  • цибуля – 200 г;
  • сир твердих сортів – 200 г;
  • оливкова масло – 50 г;
  • спеції за смаком і суміш перців – 20 г;
  • сіль за смаком.

На процес підготовки індички для запікання потрібно сорок хвилин і такий же час на її приготування. Харчова цінність ста грам страви буде дорівнює 170 ккал.

М'ясо промити і обсушити. Нарізати шматочками, але невеликими за чотири-п'ять сантиметрів. Викласти індичку в глибоку посуд, присипати спеціями, сіллю, сумішшю перців. Потім влити сметану і добре перемішати, щоб соусом просочився кожен шматочок м'яса. Ємність накрити харчовою плівкою, щоб соус не випаровувався, а індичка не обветривалась, і поставити в холодне місце на півгодини.

У цей час порізати півкільцями цибулю і обсмажити до золотистого кольору на оливковій олії. По закінченню відведеного для маринування м'яса часу дістати ємність з індичкою, всипати туди обсмажену цибулю, перемішати. Форму для запікання покрити фольгою, викласти на неї м'ясо в ароматному соусі і накрити зверху, щільно загорнувши краю ще одним шаром фольги.

В розігрітій до 180° духовці випікати тридцять хвилин, зняти верхнє покриття і присипати індичку сиром, натертим великої стружкою. Відправити в духовку ще на десять хвилин при температурі 120°.

Подавати з гарніром з гречки, присипавши зверху зеленню, або самостійним блюдом в чудовому поєднанні зі свіжими овочами.

Тефтелі з індички

Порадувати близьких, особливо дітей, які воліють м'яку, соковиту і, звичайно, смачну їжу, можна приготувати тефтельки з дуже корисного м'яса індички. Ситність і насиченість додасть страві сметанний соус. У процесі створення ароматного кулінарного шедевра не потрібно докладати великих затрат сил – страва легкий і швидкий у приготуванні. Знадобляться:

  • фарш (з індички) – 500 г;
  • окріп – ½ склянки;
  • сметана (15-20%) – 150 г;
  • холодна вода – ¼ склянки;
  • кус-кус (крупа) – 60 г;
  • пісне масло – 20 г;
  • спеції і сіль – по 5 г;
  • мускатний горіх мелений – 2 р.

На готування буде витрачено п'ятдесят хвилин. Калорійності ста грам страви буде дорівнює 175 ккал.

Кус-кус слід залити окропом на сім хвилин приблизно в пропорції 1 до 2, накрити кришкою. До фаршу додати сіль, спеції. Остудивши крупу, всипати її до м'ясної маси (фаршу) і гарненько перемішати.

Розігріти сковороду з маслом і, формуючи невеликі кульки з фаршу, обсмажити їх до утворення золотистого кольору з декількох сторін. Викладати отримані тюфтельки слід в казан рівномірними шарами.

Для соусу взяти сметану, змішати її з водою і мускатним горіхом, додати дрібку солі. Отриманою сумішшю залити тефтелі з індички і поставити на середній вогонь до закипання, а потім, максимально зменшивши його, тушкувати страву ще двадцять п'ять хвилин

Подавати страву слід теплим з овочами, картопляним пюре, рисом, зеленню.

Корисні поради

Часто виникає питання про калорійності страви з індички в соусі з сметани, а також, чому м'ясо, яке вважається дієтичним, в процесі приготування має такі високі показники харчової цінності.

Для зниження кілокалорій слід використовувати нежирну сметану, замінити олію оливковою або обсмажувати м'ясо у власному соку. А ось підготовка індички вимагає особливих хитрощів:

  1. Сильно заморожене м'ясо слід охолоджувати при кімнатній температурі для більшої соковитості і ніжності приготованої страви;
  2. Скоротити час на маринуванні індички можна наступним способом – сметану змішати з сіллю, спеціями і тільки потім заливати цією сумішшю м'ясо;
  3. Для створення ароматного маринаду для м'яса індички чудово підійдуть наступні інгредієнти – розмарин, сіль, часник, оливкова олія. При цьому списку продуктів процес маринування займає дві години.

Індичка корисна і дорослим, і дітям, кількість рецептів її приготування безліч, але найбільш насичений, натуральний і соковитий смак м'яса передається тільки в чудовому поєднанні з соусами з сметани.

Що ще почитати: