Як приготувати медальйони з яловичини
М'ясні страви завжди привертали і привертають відмінним смаком і ароматом. Тим більше, якщо це смачний медальйон з яловичини, який володіє соковитістю. Не варто думати, що медальйони з яловичини виходять жорсткими, це зовсім не так.
Так, як же його зробити?
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яловичої вирізки - | 1 кілограм |
печериць - | 250 грам |
томатного соусу - | половина склянки |
вина - | 80 мл |
бульйон з курячого м'яса - | 370 мл |
масла рослинного - | 30 мл |
олії оливкової - | 30 мл |
солі і чорного перцю в молотом вигляді - | за смаком |
приправ - | за смаком |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 145 Ккал |
Схема приготування медальйонів з яловичини:
- Вирізку яловичини потрібно добре сполоснути, нарізати середніми медальйонами;
- Обсипаємо м'ясо з усіх боків перцем і сіллю;
- Гриби промиваємо, розрізаємо на тонкі пластини;
- На сковороду наливаємо олію і розжарюємо;
- Після того як масло стане гарячим, кладемо на нього медальйони зі спеціями;
- Смажимо м'ясо з одного боку 1,5-2 хвилини;
- Потім перекладаємо їх на іншу сторону і засмажуємо також протягом 2 хвилин;
- Виймаємо м'ясо на тарілку, в сковороду підливаємо оливкову олію, кладемо вершкове масло і розтоплюємо;
- Далі викладаємо шматочки грибів, підсолюємо, все змішуємо;
- Готуємо до появи рум'яного кольору;
- Далі заливаємо до грибів соус томати;
- Через 4-5 хвилин, коли соус стане густим, заливаємо вино. Додаємо вогонь, потрібно готувати до повного випаровування вина;
- Коли вино майже повністю випарується, заливаємо курячий бульйон. Готуємо до тих пір, поки бульйон випарується майже наполовину;
- Потім кладемо в соус з грибами медальйони;
- Зменшуємо вогонь майже до половини, залишаємо м'ясо гаситься протягом 7-10 хвилин до готовності;
- Після цього прибираємо з вогню, викладаємо медальйони на тарілку, поливаємо соусом з грибами і подаємо на стіл.
Як зробити медальйони з яловичини в вершково-грибному соусі
Складові інгредієнти:
- м'якоть яловичини – 600 грам;
- вершки — 120 мл;
- гриби – 400 грам;
- помідори – 5 штук;
- цибуля – 1 штука;
- 10 грам чебрецю;
- 20 грам кінзи;
- трохи солі;
- чорний мелений перець;
- рослинне масло.
Період готування – 40-60 хвилин.
Харчова цінність в 100 грамах – 165 ккал.
Як приготувати страву:
- Гриби споліскуємо, ріжемо тонкими пластинками;
- Знімаємо з цибулини шкірку, розрізаємо на невеликі квадратики;
- У ємність для смаження підливаємо трохи рослинного масла, ставимо на плиту і нагріваємо. Обов'язково покладіть в олію пару гілочок чебрецю, щоб він надав запах;
- Виймаємо чебрець, засипаємо в гаряче масло шматочки цибулі, все перемішуємо;
- Далі засипаємо пластинки грибів, перемішуємо і продовжуємо готувати;
- Заливаємо все компоненти вершками, підсолюємо, перчимо й залишаємо тушкуватися;
- М'якоть яловичини розрізаємо на кілька медальйонів, трохи відбиваємо;
- Якщо в наявності є спеціальна сковорода гриль, то змащуємо її рослинним маслом, ставимо на вогонь, кладемо шматочки м'яса і засмажуємо з кожної сторони протягом 1-2 хвилини;
- Далі кладемо обсмажені стейки і вершковий соус з грибами;
- Залишаємо в ньому тушкуватися протягом 10 хвилин;
- Готові медальйони розкладаємо на тарілці, викладаємо до них розрізані помідори і поливають вершковим соусом з грибами.
Січені яловичі медальйони в мультиварці
Компоненти для приготування:
- вирізка яловича на 500 грам;
- 3 зубчики часнику;
- помідори – 5 штук;
- 120 мл сметани;
- 180 грам сиру;
- 20 грам масла вершкового;
- молоко – 150 мл;
- трохи солі;
- щіпка чорного перцю в молотом вигляді.
Витрачений час – 80 хвилин.
Скільки калорій в 100 грамах – 152 ккал.
Процедура приготування рубаних медальйонів з яловичини:
- М'ясо споліскуємо, витираємо рушниками з паперової основи;
- Розрізаємо її невеликими медальйонами, трохи відбиваємо кухонним молоточком з двох сторін;
- Обсипаємо їх сіллю, чорним меленим перцем і натираємо з усіх сторін;
- У ємність мультиварки викладаємо шматочок вершкового масла, прогріваємо в режимі «випічка»;
- Далі в розтоплене масло поміщаємо медальйони з яловичини зі спеціями і засмажуємо їх з двох сторін по 2-3 хвилини на кожну сторону;
- В окрему миску викладаємо метану;
- Зубчики часнику чистимо, видавлюємо через прес, кладемо часник в сметану змішуємо;
- Змащуємо м'ясо сметаною з усіх сторін;
- Томати потрібно розрізати невеликими кружечками, розкладаємо їх поверх яловичини;
- Шматочок сиру перетираємо дрібної теркою, викладаємо його зверху помідорів;
- Все заливаємо молоком;
- Виставляємо режим «випічка» і готуємо все протягом 1 години.
Медальйони з «яблучка» яловичини: покроковий рецепт
Що потрібно для готування:
- вирізка яловичого м'яса «яблучка», м'язова частина з зовнішньої частини стегна – 1 кілограм;
- цибуля – 4 штуки;
- дві морквини;
- помідори мариновані – 4 штуки;
- рослинна олія;
- сіль на свій розсуд;
- приправи.
Витрачений час – 1 година.
Скільки калорій на 100 грам – 159 ккал.
Як будемо робити медальйони з «яблучка» яловичини:
- М'ясо розрізаємо на невеликі медальйони, відбиваємо з усіх боків за допомогою кухонного молоточка або тильній частині ножа;
- Підсипаємо сіль, приправи і натираємо з усіх сторін;
- Далі на сковорідку підливаємо рослинного масла, ставимо на вогонь і розігріваємо;
- На гаряче масло кладемо шматочки м'яса і засмажуємо кожну сторону за 4 хвилини до появи рум'яної скоринки;
- Розкладаємо м'ясо на тарілці;
- З лука чистимо шкірку, нарізаємо його тонкими кільцями;
- Моркву чистимо від шкірки, бруду і промиваємо. Ріжемо її кружечками;
- Викладаємо овочі в сотейник, підливаємо масло і ставимо на вогонь;
- Обсмажуємо все протягом 5-7 хвилин;
- Далі помідори очищаємо від шкірки, викладаємо до овочів;
- Підливаємо трохи води, підсолюємо, приправляємо спеціями і розмішуємо;
- Через хвилин 10 викладаємо овочі м'ясо, тушкуємо півгодини;
- Викладаємо яловичину на тарілку, зверху кладемо овочі і подаємо на стіл до гарніру.
Рецепт м'яса по-монгольськи — ви точно ще не пробували такого смачного страви.
Суфле з яловичої печінки — ніжна консистенція робить це блюдо просто ідеальною закускою.
Читайте від чого лікуй трепанг на меду — нетрадиційні рецепти народної медицини.
Яловичі медальйони в беконі в духовці
Які складові будуть потрібні:
- 3 яловичих медальйона;
- бекон – 3 смужки;
- головка цибулі;
- часникова часточка;
- 80 мл коньяку;
- вино червоне – 130 мл;
- вершки – 70 мл;
- шматочок вершкового масла на 20 грамів;
- 4 великі ложки оливкової олії;
- трохи солі;
- трохи чорного перцю в молотом вигляді;
- мотузка.
Витрачений час – 75 хвилин.
Калорійність на 100 грам – 152 ккал.
Етапи приготування вишуканої страви:
- Скибочки м'яса споліскують у прохолодній воді, обтираем з усіх сторін;
- Потім кожен скибочку відбиваємо кухонним молотком зі всіх сторін;
- Обгортаємо медальйони смужками бекону, прикріплюємо їх мотузками;
- Посипаємо кожен шматок сіллю, приправами;
- Поміщаємо ємність для обжарювання на газ, прогріваємо її і наливаємо оливкова олія;
- Викладаємо скибочки м'яса на прогріте масло, притискаємо його і смажимо протягом 3-4 хвилин;
- Далі перевертаємо на інший бік і також смажимо близько 3-4 хвилин;
- Після цього обсмажуємо медальйони з кожного поки за 1,5-2 хвилини;
- Далі змащуємо деко для запікання вершковим маслом, викладаємо на нього обсмажені медальйони з беконом;
- Чистимо цибулю від лушпиння, нарізаємо його у вигляді півкілець;
- Викладаємо кільця цибулі зверху м'яса;
- Далі вливаємо коньяк, червоне вино і посипаємо рубаним часником;
- Ставимо деко в духовку, готуємо при температурі 180 градусів;
- Готуємо близько 30 хвилин;
- Через 10 хвилин заливаємо все вершками і готуємо до готовності;
- Після цього медальйони виймаємо на тарілку;
- Поливаємо медальйони соусом з цибулею і подаємо на стіл.
Кілька рецептів соусу до страви
Кисло-солодкий
Які складові будуть потрібні:
- смородинове желе – 70 грам;
- ½ Ч. ложки тертого імбиру;
- 50 грам соку лимона;
- сіль на свій смак;
- трохи перцю в молотом вигляді.
Скільки готувати – 20 хвилин.
Калорійність – 80 ккал.
Як потрібно готувати:
- На плиту поміщаємо ємність для смаження і прогріваємо;
- Викладаємо смородинове желе і трохи тушкуємо;
- Далі викладаємо трохи тертого свіжого імбиру і розмішуємо;
- Підливаємо сік лимона, все змішуємо і тушкуємо;
- Соус слід випарити, щоб він придбав густу консистенцію;
- В кінці його підсолюємо, перчимо і розмішуємо.
Винно-гранатовий
Які складові будуть потрібні:
- 100 мл червоного вина;
- 150 мл гранатового соку;
- гілочка свіжого розмарину;
- пару гілочок цибулі шалот;
- трохи оливкової олії;
- трохи солі;
- щіпка чорного перцю в молотом вигляді.
Витрачений час – 20 хвилин.
Скільки калорій – 75 ккал.
Правила готування:
- На сковороду наливаємо трохи оливкової олії, ставимо на вогонь і розігріваємо;
- На прогріте наливаємо масло червоне вино, гранатовий сік і прогріваємо до кипіння;
- Після цього викладаємо гілочку розмарину;
- Цибуля шалот рубаємо і кладемо в соус;
- Додаємо трохи солі, дрібку чорного меленого перцю, все змішуємо;
- Далі залишаємо готуватися соус на невеликому вогні;
- Після того як він загусне і придбає концентрований смак, його можна знімати з плити.
Поради початківцям кулінарам
- краще всього перед приготуванням медальйони відбити кухонним молоточком або тильною частиною ножа. За рахунок цього вони вийдуть м'якими і краще просмажаться;
- м'ясо можна для початку обсипати сіллю, спеціями і полити соком лимона. Залишити промаринуватися хвилин на 10-15. За рахунок цього воно швидше приготується;
- подавати медальйони можна разом з тушкованими овочами, картоплею, спагеті, відварним рисом, грибами.
Медальйони з яловичини – це дуже смачне частування, яке можна подавати як для повсякденного меню, так і для святкового вечора. Після приготування м'ясо виходить неймовірно ніжним, а його аромат заповнить всі приміщення. Будьте впевнені, це блюдо сподобається всім без винятку!