07 май 2019 1 335

Яким салатом можна наповнити тарталетки

Якщо ви хочете урізноманітнити подачу салату, то його можна подати у красивих тарталетках. Тарталетки – це невеликі формочки з різного тіста (дріжджового, листкового, вафельного або пісочного). В них будь салат буде завжди виглядати красиво і, головне, дуже апетитно.

Але тарталетки рідко готують самостійно, зазвичай їх купують вже готовими. А подача в них салату набагато полегшує процес їх вживання. Так, які салати можна зробити для тарталеток? Розглянемо кілька простих рецептів.
Простий і швидкий рецепт
Інгредієнти Кількість
тарталетки - 10 штук
крабового м'яса - 270 грам
маслин без кісточок - 150 грам
легкого майонезу - 150 грам
твердого сиру - 70 грам
зелені - 5-6 гілочок
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 220 Ккал

Як потрібно робити:

  1. Крабове м'ясо необхідно нарізати дрібними шматочками;
  2. Маслини розрізаємо у вигляді тонких кружечків;
  3. Викладаємо всі інгредієнти в миску, додаємо майонез і все перемішуємо;
  4. Перекладаємо салат з тарталеткам;
  5. Перетираємо скибочку сиру дрібної теркою;
  6. Зелень шаткуємо дрібними шматочками;
  7. Посипаємо салат тертим сиром і рубаною зеленню;
  8. Подаємо на стіл красиво оформлений салат в кошичках.

Салат з печінки тріски в тарталетках

Які складові будуть потрібні:

  • 24 тарталетки;
  • банку печінки тріски;
  • 2 курячих яйця;
  • морква – 1 штука;
  • 100 грам сиру;
  • 5-6 пір'їн зеленого цибулі;
  • трохи майонезу.

Час приготування – 40 хвилин.

Скільки калорій в 100 грамах – 275 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. Відварюємо курячі яйця до крутого стану, охолоджуємо і очищаємо від шкаралупи;
  2. Морква споліскуємо від бруду, викладаємо в посудину з водою, підсолюємо і відварюємо до готовності;
  3. Готову моркву виймаємо з води, охолоджуємо, очищаємо від шкірки;
  4. Перетираємо яйця і моркву на крупній тертці і перекладаємо в чашку;
  5. Натуральну печінка тріски викладаємо в чашку, розминаємо виделкою. Можна підлити трохи маринаду, в якому перебувала консервована риба;
  6. Перекладаємо рибу до моркви і яйцям, все перемішуємо;
  7. Зелена цибуля споліскуємо, струшуємо і шаткуємо дрібними кільцями;
  8. Скибочка сиру перетираємо на тертці з дрібною решіткою;
  9. Цибулю і сир перекладаємо в ємність з іншими компонентами;
  10. Додаємо трохи майонезу, все добре перемішуємо;
  11. Розкладаємо готовий салат по тарталеткам і подаємо на стіл.

Поки ми описали кілька рецептів, можна сказати, що це найпоширеніші. Але далі – більше! Варіантів маса. Так, ще салат можна покласти в тарталетки? Ось найцікавіші рецепти. Записуйте!

Салат з курки, грибів і помідорів

Компоненти для готування:

  • півкілограма відвареного курячого філе;
  • помідори – 200 грам;
  • гриби мариновані невеликого розміру – 150 грам;
  • яйця відварні – 3 штуки;
  • майонез – 4 великі ложки;
  • 5-6 гілочок зелені.

Час готування – 1 годину.

Калорійність на 100 грам – 170 ккал.

Як потрібно готувати такий салат для тарталеток:

  1. Куряче м'ясо відварюємо в підсоленій воді до готовності;
  2. Виймаємо курки з води, остуджуємо і ріжемо невеликими кубиками;
  3. Яйця відварюємо до крутого стану, охолоджуємо і очищаємо від шкірки;
  4. Нарізаємо яйця невеликими кубиками;
  5. Якщо ви використовуєте гриби великого розміру, то їх слід порізати. Якщо ж вони маленькі, то можна використовувати цілими;
  6. Помідори потрібно сполоснути, нарізати на дрібні шматочки;
  7. Викладаємо всі компоненти в чашку, приправляємо сіллю, перцем, додаємо майонез і перемішуємо;
  8. Розкладаємо салат з тарталеткам, прикрашаємо порізаною зеленню.

Рубані котлети з свинини — це блюдо відрізняється незвичайним смаком і до того ж рубане м'ясо смачніше звичайного фаршу.

Читайте як приготувати голубці з пекінської капусти — така страва має незвичайний смак до того ж до нього подається цікавий соус.

Курка — це дієтичне м'ясо, тому щоб не зіпсувати його краще всього приготувати в духовці, а щоб пряні трави краще просочили м'ясо використовуйте фольгу.

Сирний салат в кошиках

Ми підготуємо наступні компоненти:

  • 15 тарталеток;
  • шматочок сиру на 250 грамів;
  • одне куряче яйце;
  • 100 г маслин без кісточок;
  • петрушка пучок;
  • часникова часточка – 1 штука;
  • 2 великі ложки майонезу.

Час приготування – 30 хвилин.

Скільки калорій на 100 грам – 295 ккал.

Як потрібно робити:

  1. Скибочка сиру перетираємо на тертці з великими зубцями;
  2. Відварене яйце очищаємо від шкаралупи, нарізаємо дрібними шматочками;
  3. Маслини нарізаємо на дрібні кружечки;
  4. Петрушку споліскуємо, шаткуємо її на дрібні шматочки;
  5. Всі порубані компоненти викладаємо в чашку, видавлюємо до них один зубчик часнику;
  6. Додаємо майонез, все перемішуємо;
  7. Розкладаємо салат з тарталеткам і подаємо на стіл.

Салат «Фуршетний» з печінки

Що підготуємо для приготування:

  • півкіло курячої печінки;
  • часникові зубчики – 2-3 штуки;
  • 4 курячих яйця;
  • 4-5 штук чорносливу;
  • 50 грам горіхів;
  • сирний скибочка – 70 грам;
  • петрушка, кріп – на свій розсуд;
  • майонез – 3 великі ложки;
  • 3 великі ложки сметани з жирністю 30 %;
  • тарталетки з вафельної основи.

Скільки потрібно готувати – 1 годину.

Яка калорійність на 100 грам – 210 ккал.

Як потрібно робити салат «Фуршетний» для тарталеток:

  1. Курячу печінку добре споліскують прохолодною водою, прибираємо всі плівки, згустки крові, прожилки;
  2. Субпродукт розрізаємо на невеликі скибочки, можна нарізати соломкою;
  3. Ставимо сковороду на плиту, підливаємо рослинного масла і прогріваємо;
  4. На розігріте масло викладаємо скибочки печінки;
  5. Очищаємо 2 зубчики часнику і викладаємо до печінки прямо в цілому вигляді;
  6. Приправляємо субпродукт чорним перцем, сіллю і перемішуємо;
  7. Обсмажуємо печінку до готовності. Викладаємо її шумівкою в чашку і залишаємо остигати;
  8. Після охолодження, печінка перетираємо на тертці з крупною решіткою;
  9. Відварені яйця до крутого стану очищаємо від шкаралупи, перетираємо теркою з великими зубцями;
  10. Чорнослив промиваємо, заливаємо гарячою водою на кілька хвилин. Розмоклий чорнослив нарізаємо у вигляді кубиків;
  11. Горіхи викладаємо на суху поверхню сковороди, просушуємо на невеликому вогні. Потім їх розламуємо до дрібного стану;
  12. Після цього в чашці змішуємо протерту печінка, яйця, горіхи, додаємо протертий сир;
  13. Заправляємо все компоненти майонезом і сметаною. Усе ретельно розмішуємо;
  14. Розкладаємо все по тарталеткам, верх посипаємо посіченою зеленню.

Кошики з ковбасою і свіжим огірком

Що буде потрібно для готування:

  • тарталетки – 12 штук;
  • одне куряче яйце;
  • картопля – 2 бульби;
  • шматочок ковбаси варено-копченої – 70 грам;
  • 1 середній огірок у свіжому вигляді;
  • 5-6 кроповий стебел;
  • цибуля зелена – 4-5 пір'я;
  • 2 великі ложки майонезу;
  • сіль.

Час приготування – 40 хвилин.

Харчова цінність на 100 грам – 275 ккал.

Які інгредієнти потрібні:

  1. Огірок потрібно промити, нарізати тонкою соломкою;
  2. Ковбасу нарізаємо тонкими смужками;
  3. Нарізані компоненти перекладаємо в чашку;
  4. Попередньо відварену картоплю очищаємо від шкірки, перетираємо його на тертці з крупною решіткою;
  5. Перекладаємо картоплю в чашку до інших компонентів;
  6. Відварене яйце очищаємо від шкаралупи, перетираємо його на тертці з дрібною решіткою, перекладаємо в чашку;
  7. Кріп і цибулю споліскуємо, окремо нарізаємо на дрібні шматочки;
  8. Перекладаємо цибулю в чашку, а кріп залишаємо для прикраси;
  9. Додаємо до компонентів сіль, заправляємо майонезом і перемішуємо;
  10. Всі добре розмішуємо, розкладаємо по тарталеткам;
  11. Прикрашаємо верх порубаним кропом, подаємо на стіл.

Салат з селерою і зеленою цибулею

Для приготування нам буде потрібно:

  • 10 тарталеток;
  • одне філе слабосоленої оселедця;
  • два картопляних бульби;
  • одне яблуко;
  • два курячих яйця;
  • огірки свіжі або солоні – 2 штуки;
  • один свіжий помідор;
  • пучок цибулі зеленої;
  • трохи майонезу;
  • 1 маленька ложка гірчиці.

Час приготування – 40 хвилин.

Зміст калорій на 100 грам – 220 ккал.

Як будемо робити такий салат в тарталетках:

  1. Відварну картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками;
  2. Курячі яйця чистимо від шкаралупи, розрізаємо на квадратики;
  3. Огірки, яблука, філе оселедця, помідор нарізаємо на невеликі шматочки;
  4. Всі компоненти викладаємо в чашку, заправляємо майонезом, додаємо гірчицю, все добре змішуємо;
  5. Розкладаємо салат з тарталеткам, прикрашаємо порубаним зеленою цибулею.

Готуємо з кальмарами

Що підготуємо:

  • 10 тарталеток;
  • 200 грам кальмарів в консервованому вигляді;
  • варені яйця – 4 штуки;
  • 5 малосольних огірків;
  • ½ Банки консервованої кукурудзи;
  • трохи спецій на свій смак.

Час приготування – 20 хвилин.

Калорійність на 100 грам – 270 ккал.

Приступаємо до приготування салату з кальмарами в тарталетки:

  1. Консервовані кальмари потрібно нарізати у вигляді соломки;
  2. Огірки треба порубати на невеликі скибочки;
  3. Варені яйця очистити від шкаралупи, нарізаємо невеликими кубиками;
  4. Викладаємо всі компоненти в чашку, додати консервовану кукурудзу;
  5. Заправляємо майонезом, додаємо спеції і все перемішуємо;
  6. Викладаємо салат з тарталеткам і подаємо на стіл.

Крабовий салат з бринзою та огірком

Для приготування потрібно:

  • 200 грам крабових паличок;
  • бринза малосольна – 100 грам;
  • огірок свіжий – 1 штука;
  • часник – 1 зубчик;
  • сметана – 3 великі ложки;
  • 1 велика ложка майонезу;
  • кріп – 5-7 гілочок.

Період приготування – 30 хвилин.

Скільки калорій на 10 грам – 270 ккал.

Приступаємо до готування салату для тарталеток:

  1. Крабові палички нарізаємо дрібними шматочками;
  2. Огірок перетираємо на тертці;
  3. Бринзу викладаємо в миску і розминаємо її вилкою;
  4. Кріп споліскуємо, шаткуємо його на дрібні шматочки;
  5. Викладаємо всі інгредієнти в миску;
  6. В окремій чашці змішуємо майонез, сметану і додаємо часник, видавлений через землянку;
  7. Заправляємо соусом салат, розмішуємо;
  8. Розкладаємо по тарталеткам і подаємо на стіл.

Фруктові тарталетки

Для приготування нам знадобиться:

  • один банан;
  • 170 грам персика або абрикоса;
  • два мандарина;
  • один ківі середнього розміру;
  • 4 великі ложки жирної сметани;
  • мед або цукрова пудра – 50 грам;
  • трохи кунжуту або кедрових горіхів;
  • 50 мл апельсинового соку;
  • трохи фруктового лікеру.

Час приготування – 40 хвилин.

Скільки калорій на 100 грам – 175 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. Очищаємо банан від шкірки, м'якоть нарізаємо квадратиками;
  2. З персиків або абрикосів потрібно прибрати шкірку, нарізаємо невеликими скибочками;
  3. Мандарини очистити від шкірки, білої плівки, виймаємо всі кісточки, ріжемо на невеликі шматочки;
  4. Очистити ківі від шкірки і нарізаємо кубиками;
  5. Далі в чашку готуємо соус. Виливаємо сік апельсина, додаємо туди цукрову пудру, жирну сметану, фруктовий лікер і все перемішуємо;
  6. Всі нарізані компоненти викладаємо в ємність, заправляємо солодким соусом і перемішуємо;
  7. Розкладаємо салат з тарталеткам і подаємо на стіл.

Кулінарні хитрості

  • найкраще салат викладати в тарталетки перед самою подачею, інакше формочки розмокнуть і втратять форму;
  • заправляти салати можна не тільки майонезом, але і сметаною, соком лимона, соєвим соусом;
  • обов'язково верх тарталеток прикрасьте зеленню, вона додасть приємний аромат і красивий зовнішній вигляд.

Салати в тарталетках будуть прекрасним варіантом для святкового меню. Салат в цих формах буде не тільки красиво виглядати, але його дуже зручно подавати і їсти. Тим більше, його приготування не таке вже й складне, головне потрібно мати хорошу фантазію і велике бажання!

Що ще почитати: