Яким салатом можна наповнити тарталетки
Якщо ви хочете урізноманітнити подачу салату, то його можна подати у красивих тарталетках. Тарталетки – це невеликі формочки з різного тіста (дріжджового, листкового, вафельного або пісочного). В них будь салат буде завжди виглядати красиво і, головне, дуже апетитно.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
тарталетки - | 10 штук |
крабового м'яса - | 270 грам |
маслин без кісточок - | 150 грам |
легкого майонезу - | 150 грам |
твердого сиру - | 70 грам |
зелені - | 5-6 гілочок |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 220 Ккал |
Як потрібно робити:
- Крабове м'ясо необхідно нарізати дрібними шматочками;
- Маслини розрізаємо у вигляді тонких кружечків;
- Викладаємо всі інгредієнти в миску, додаємо майонез і все перемішуємо;
- Перекладаємо салат з тарталеткам;
- Перетираємо скибочку сиру дрібної теркою;
- Зелень шаткуємо дрібними шматочками;
- Посипаємо салат тертим сиром і рубаною зеленню;
- Подаємо на стіл красиво оформлений салат в кошичках.
Салат з печінки тріски в тарталетках
Які складові будуть потрібні:
- 24 тарталетки;
- банку печінки тріски;
- 2 курячих яйця;
- морква – 1 штука;
- 100 грам сиру;
- 5-6 пір'їн зеленого цибулі;
- трохи майонезу.
Час приготування – 40 хвилин.
Скільки калорій в 100 грамах – 275 ккал.
Приступаємо до приготування:
- Відварюємо курячі яйця до крутого стану, охолоджуємо і очищаємо від шкаралупи;
- Морква споліскуємо від бруду, викладаємо в посудину з водою, підсолюємо і відварюємо до готовності;
- Готову моркву виймаємо з води, охолоджуємо, очищаємо від шкірки;
- Перетираємо яйця і моркву на крупній тертці і перекладаємо в чашку;
- Натуральну печінка тріски викладаємо в чашку, розминаємо виделкою. Можна підлити трохи маринаду, в якому перебувала консервована риба;
- Перекладаємо рибу до моркви і яйцям, все перемішуємо;
- Зелена цибуля споліскуємо, струшуємо і шаткуємо дрібними кільцями;
- Скибочка сиру перетираємо на тертці з дрібною решіткою;
- Цибулю і сир перекладаємо в ємність з іншими компонентами;
- Додаємо трохи майонезу, все добре перемішуємо;
- Розкладаємо готовий салат по тарталеткам і подаємо на стіл.
Поки ми описали кілька рецептів, можна сказати, що це найпоширеніші. Але далі – більше! Варіантів маса. Так, ще салат можна покласти в тарталетки? Ось найцікавіші рецепти. Записуйте!
Салат з курки, грибів і помідорів
Компоненти для готування:
- півкілограма відвареного курячого філе;
- помідори – 200 грам;
- гриби мариновані невеликого розміру – 150 грам;
- яйця відварні – 3 штуки;
- майонез – 4 великі ложки;
- 5-6 гілочок зелені.
Час готування – 1 годину.
Калорійність на 100 грам – 170 ккал.
Як потрібно готувати такий салат для тарталеток:
- Куряче м'ясо відварюємо в підсоленій воді до готовності;
- Виймаємо курки з води, остуджуємо і ріжемо невеликими кубиками;
- Яйця відварюємо до крутого стану, охолоджуємо і очищаємо від шкірки;
- Нарізаємо яйця невеликими кубиками;
- Якщо ви використовуєте гриби великого розміру, то їх слід порізати. Якщо ж вони маленькі, то можна використовувати цілими;
- Помідори потрібно сполоснути, нарізати на дрібні шматочки;
- Викладаємо всі компоненти в чашку, приправляємо сіллю, перцем, додаємо майонез і перемішуємо;
- Розкладаємо салат з тарталеткам, прикрашаємо порізаною зеленню.
Рубані котлети з свинини — це блюдо відрізняється незвичайним смаком і до того ж рубане м'ясо смачніше звичайного фаршу.
Читайте як приготувати голубці з пекінської капусти — така страва має незвичайний смак до того ж до нього подається цікавий соус.
Курка — це дієтичне м'ясо, тому щоб не зіпсувати його краще всього приготувати в духовці, а щоб пряні трави краще просочили м'ясо використовуйте фольгу.
Сирний салат в кошиках
Ми підготуємо наступні компоненти:
- 15 тарталеток;
- шматочок сиру на 250 грамів;
- одне куряче яйце;
- 100 г маслин без кісточок;
- петрушка пучок;
- часникова часточка – 1 штука;
- 2 великі ложки майонезу.
Час приготування – 30 хвилин.
Скільки калорій на 100 грам – 295 ккал.
Як потрібно робити:
- Скибочка сиру перетираємо на тертці з великими зубцями;
- Відварене яйце очищаємо від шкаралупи, нарізаємо дрібними шматочками;
- Маслини нарізаємо на дрібні кружечки;
- Петрушку споліскуємо, шаткуємо її на дрібні шматочки;
- Всі порубані компоненти викладаємо в чашку, видавлюємо до них один зубчик часнику;
- Додаємо майонез, все перемішуємо;
- Розкладаємо салат з тарталеткам і подаємо на стіл.
Салат «Фуршетний» з печінки
Що підготуємо для приготування:
- півкіло курячої печінки;
- часникові зубчики – 2-3 штуки;
- 4 курячих яйця;
- 4-5 штук чорносливу;
- 50 грам горіхів;
- сирний скибочка – 70 грам;
- петрушка, кріп – на свій розсуд;
- майонез – 3 великі ложки;
- 3 великі ложки сметани з жирністю 30 %;
- тарталетки з вафельної основи.
Скільки потрібно готувати – 1 годину.
Яка калорійність на 100 грам – 210 ккал.
Як потрібно робити салат «Фуршетний» для тарталеток:
- Курячу печінку добре споліскують прохолодною водою, прибираємо всі плівки, згустки крові, прожилки;
- Субпродукт розрізаємо на невеликі скибочки, можна нарізати соломкою;
- Ставимо сковороду на плиту, підливаємо рослинного масла і прогріваємо;
- На розігріте масло викладаємо скибочки печінки;
- Очищаємо 2 зубчики часнику і викладаємо до печінки прямо в цілому вигляді;
- Приправляємо субпродукт чорним перцем, сіллю і перемішуємо;
- Обсмажуємо печінку до готовності. Викладаємо її шумівкою в чашку і залишаємо остигати;
- Після охолодження, печінка перетираємо на тертці з крупною решіткою;
- Відварені яйця до крутого стану очищаємо від шкаралупи, перетираємо теркою з великими зубцями;
- Чорнослив промиваємо, заливаємо гарячою водою на кілька хвилин. Розмоклий чорнослив нарізаємо у вигляді кубиків;
- Горіхи викладаємо на суху поверхню сковороди, просушуємо на невеликому вогні. Потім їх розламуємо до дрібного стану;
- Після цього в чашці змішуємо протерту печінка, яйця, горіхи, додаємо протертий сир;
- Заправляємо все компоненти майонезом і сметаною. Усе ретельно розмішуємо;
- Розкладаємо все по тарталеткам, верх посипаємо посіченою зеленню.
Кошики з ковбасою і свіжим огірком
Що буде потрібно для готування:
- тарталетки – 12 штук;
- одне куряче яйце;
- картопля – 2 бульби;
- шматочок ковбаси варено-копченої – 70 грам;
- 1 середній огірок у свіжому вигляді;
- 5-6 кроповий стебел;
- цибуля зелена – 4-5 пір'я;
- 2 великі ложки майонезу;
- сіль.
Час приготування – 40 хвилин.
Харчова цінність на 100 грам – 275 ккал.
Які інгредієнти потрібні:
- Огірок потрібно промити, нарізати тонкою соломкою;
- Ковбасу нарізаємо тонкими смужками;
- Нарізані компоненти перекладаємо в чашку;
- Попередньо відварену картоплю очищаємо від шкірки, перетираємо його на тертці з крупною решіткою;
- Перекладаємо картоплю в чашку до інших компонентів;
- Відварене яйце очищаємо від шкаралупи, перетираємо його на тертці з дрібною решіткою, перекладаємо в чашку;
- Кріп і цибулю споліскуємо, окремо нарізаємо на дрібні шматочки;
- Перекладаємо цибулю в чашку, а кріп залишаємо для прикраси;
- Додаємо до компонентів сіль, заправляємо майонезом і перемішуємо;
- Всі добре розмішуємо, розкладаємо по тарталеткам;
- Прикрашаємо верх порубаним кропом, подаємо на стіл.
Салат з селерою і зеленою цибулею
Для приготування нам буде потрібно:
- 10 тарталеток;
- одне філе слабосоленої оселедця;
- два картопляних бульби;
- одне яблуко;
- два курячих яйця;
- огірки свіжі або солоні – 2 штуки;
- один свіжий помідор;
- пучок цибулі зеленої;
- трохи майонезу;
- 1 маленька ложка гірчиці.
Час приготування – 40 хвилин.
Зміст калорій на 100 грам – 220 ккал.
Як будемо робити такий салат в тарталетках:
- Відварну картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками;
- Курячі яйця чистимо від шкаралупи, розрізаємо на квадратики;
- Огірки, яблука, філе оселедця, помідор нарізаємо на невеликі шматочки;
- Всі компоненти викладаємо в чашку, заправляємо майонезом, додаємо гірчицю, все добре змішуємо;
- Розкладаємо салат з тарталеткам, прикрашаємо порубаним зеленою цибулею.
Готуємо з кальмарами
Що підготуємо:
- 10 тарталеток;
- 200 грам кальмарів в консервованому вигляді;
- варені яйця – 4 штуки;
- 5 малосольних огірків;
- ½ Банки консервованої кукурудзи;
- трохи спецій на свій смак.
Час приготування – 20 хвилин.
Калорійність на 100 грам – 270 ккал.
Приступаємо до приготування салату з кальмарами в тарталетки:
- Консервовані кальмари потрібно нарізати у вигляді соломки;
- Огірки треба порубати на невеликі скибочки;
- Варені яйця очистити від шкаралупи, нарізаємо невеликими кубиками;
- Викладаємо всі компоненти в чашку, додати консервовану кукурудзу;
- Заправляємо майонезом, додаємо спеції і все перемішуємо;
- Викладаємо салат з тарталеткам і подаємо на стіл.
Крабовий салат з бринзою та огірком
Для приготування потрібно:
- 200 грам крабових паличок;
- бринза малосольна – 100 грам;
- огірок свіжий – 1 штука;
- часник – 1 зубчик;
- сметана – 3 великі ложки;
- 1 велика ложка майонезу;
- кріп – 5-7 гілочок.
Період приготування – 30 хвилин.
Скільки калорій на 10 грам – 270 ккал.
Приступаємо до готування салату для тарталеток:
- Крабові палички нарізаємо дрібними шматочками;
- Огірок перетираємо на тертці;
- Бринзу викладаємо в миску і розминаємо її вилкою;
- Кріп споліскуємо, шаткуємо його на дрібні шматочки;
- Викладаємо всі інгредієнти в миску;
- В окремій чашці змішуємо майонез, сметану і додаємо часник, видавлений через землянку;
- Заправляємо соусом салат, розмішуємо;
- Розкладаємо по тарталеткам і подаємо на стіл.
Фруктові тарталетки
Для приготування нам знадобиться:
- один банан;
- 170 грам персика або абрикоса;
- два мандарина;
- один ківі середнього розміру;
- 4 великі ложки жирної сметани;
- мед або цукрова пудра – 50 грам;
- трохи кунжуту або кедрових горіхів;
- 50 мл апельсинового соку;
- трохи фруктового лікеру.
Час приготування – 40 хвилин.
Скільки калорій на 100 грам – 175 ккал.
Приступаємо до приготування:
- Очищаємо банан від шкірки, м'якоть нарізаємо квадратиками;
- З персиків або абрикосів потрібно прибрати шкірку, нарізаємо невеликими скибочками;
- Мандарини очистити від шкірки, білої плівки, виймаємо всі кісточки, ріжемо на невеликі шматочки;
- Очистити ківі від шкірки і нарізаємо кубиками;
- Далі в чашку готуємо соус. Виливаємо сік апельсина, додаємо туди цукрову пудру, жирну сметану, фруктовий лікер і все перемішуємо;
- Всі нарізані компоненти викладаємо в ємність, заправляємо солодким соусом і перемішуємо;
- Розкладаємо салат з тарталеткам і подаємо на стіл.
Кулінарні хитрості
- найкраще салат викладати в тарталетки перед самою подачею, інакше формочки розмокнуть і втратять форму;
- заправляти салати можна не тільки майонезом, але і сметаною, соком лимона, соєвим соусом;
- обов'язково верх тарталеток прикрасьте зеленню, вона додасть приємний аромат і красивий зовнішній вигляд.
Салати в тарталетках будуть прекрасним варіантом для святкового меню. Салат в цих формах буде не тільки красиво виглядати, але його дуже зручно подавати і їсти. Тим більше, його приготування не таке вже й складне, головне потрібно мати хорошу фантазію і велике бажання!